המרצה שלי שאל את השאלה...

המרצה שלי שאל את השאלה...

אני רק מעבירה אותה הלאה... ביפן, מסתבר פותח רחם מלאכותי. לא ירחק היום בו נשים וגברים יוכלו להרות וללדת ילד גנטי מחוץ לגופן. האם הייתן מוותרות על החוויה של הריון ולידה?

משוש30

New member
אם היית שואלת אותי לפני ההריון

הייתי אומרת לך ישר כן. לפני ההריון היתי מאד קיצונית בנושא ולא הבנתי למה רק הנשים משלמות את המחיר: את הבחילות, את השתנות הגוף, את הכבדות, את כאבי הלידה. םשוט נראה לי ממש לא הוגן היום? ממש לא!! לא היה קל אבל זו תחושה מדהימה שלא הייתי מוותרת עליה בחיים. והלידה שלי הייתה חוויה כל כך מעצימה שגם עליה לא הייתי מוותרת. אני ובעלי יצרנו משהו רק שנינו. הילד גדל והתפתח אצלי ברחם ואני הבאתי אותו לעולם. הגאווה מציפה אותי ואני שמחה שחוויתי תהליך שלם ומוצלח

galiaS

New member
כנראה שלא בשלב הזה

זו הרגשה מאד מיוחדת שמשהו צומח בתוכך. על חווית הלידה כרגע היתי מוותרת, אבל נראה לי שזה לא מסתדר עם הקומבינה שהמרצה שלך מציע.

קרניר

New member
כבר עניתי בפורום אחר ושוב-לא ולא!

זו החוויה המדהימה ביותר שעברתי בחיי ומוכנה לה שוב עם כל התופעות והכאבים שבה!

עינבלית

New member
לא.

מה פתאום? אולי זה מיועד לנשים שלא יכולות (בגלל בעיה ברחם) או לזוג גברים המחפשים רחם "להשכרה". למרות הלידה הקשה שעברתי, נבניתי. גם מההריון, גם מהלידה. לא אוותר על הזכות להרות וללדת, למרות הבחילות, הבצקות, הטחורים, הצרבות... אני כבר מתגעגעת לתחושה המדהימה הזו של האור הפנימי הצומח ברחמי... אגב, באילו עוד מקומות שאלת?

תשובה קצת אחרת - אולי כן...

אם זה היה מבטיח "התעברות" מהירה ללא טיפולי הריון והכי חשוב - הרחם מחזיקה הריון תקין עד שבוע 40...אז שווה לשקול את זה. אבל זו סתם פנטזיה כי יש עוד כמה מרכיבים בהריון ובלידה שחשובים לא פחות כמו לגדול ברחם שנמצאת בגוף של בן אדם עם החום והקולות והדם שלו...קצת פשטני מדיי כל התאוריה זהו.לדעתי היום יותר רחוק ממה שהמרצה חושב ואני לא בטוחה שאני רוצה שזה יגיע..יש פה המון שאלות מוסריות..

גלי29

New member
אולי כן

(בהנחה שכמו שצינו לפני שזה היה עובד) אולי טוב שיהיה דבר כזה אפילו רק כדי לנחם רווקות שכבר לא מאמינות שזה יקרה להן ומאותגרות פוריות או בבעיה של הפלות נראה לי שיותר קל כשההריון עובר לרחם מלאכותי והפצע המדמם הוא רק בלב ולא בין הרגליים ואפשר לנסות שוב חודש אחרי אני חושבת אשית שאם הייתי נתקלת בקשיים כמו שפירטתי כאן בהחלט הייתי מנסה משהו כזה לפני פניה לאימוץ או פונדקאות...

dorlim

New member
בשום אופן לא !

ההריון היה נהדר
חוויה מופלאה ותקופה נהדרת שבה הרגשתי בעננים לגבי הלידה... אני מקווה שהלידה הבאה תהיה חוויה מתקנת אבל גם על הלידה לא הייתי מוותרת

sipi1

New member
אני לא מוותרת !

אני אוהבת את תחושת היצירה של ההריון
. אני פורחת בהריונות - כל תופעות הלוואי היו יחסית קלות, והאושר הפנימי נותן אור מיוחד, זוהר לפנים. ההרגשה הזו של מישהו שנוצר בתוכי, בועט מבפנים, גדל והופך למישהו עצמאי - אין דבר שישווה לזה. ... וחוץ מזה, בהריון אף אחד לא חושב שצריך להיות עם בטן שטוחה והדוקה
אפילו על הלידה לא הייתי מוותרת. אז מה אם קשה - זו חוויה !!!

lulyK

New member
לא מוותרת על ההריון, מוותרת

בשמחה וברצון על הלידה

rnati

New member
ואני ממש הפוך

לא אהבתי את ההריון, לא הייתי מותרת על הלידה

lulyK

New member
אולי נסדר קומבינה,

שאני אהיה בהריון שבשבילך, ואת תלדי בשבילי

ליילה

New member
אני איתך...

על ההריון הייתי מוותרת בשמחה. מודה עכשיו - ממש סבלתי בהריון הזה, ורק עכשיו אחרי הלידה, אני מבינה עד כמה סבלתי. אני כנראה לא ממש נולדתי כדי להיות בהריון. הלידה לעומת זאת הייתה חוויה מתקנת מבחינתי, והכי חשוב שהגידול של אהד הוא הכיף הכי גדול. אז אם הייתה לי אפשרות לא לעבור שוב הריון, הייתי בשמחה מוותרת

galala

New member
ממש לא

ההריון היה מופלא מבחינתי, הסתובבתי כמו טווס גאה ונהנתי מעצמי ומתשומת הלב, מחכה בקוצר רוח להריון הבא

עמית@

New member
אבל אני מאוד בעד, כי יש נשים שזה

יציל אותן ויאפשר להן לחוות מה שכרגע כמעט בלתי אפשרי.

מאז

New member
בואו נחדד את השאלה- אחרי ילד אחד

כבר הייתן משתמשות במכשיר? ואחרי שניים? ברור לי שלא הייתי מוותרת על החוויה. אבל חלק מהסיבה שעדיין לא "מדגדג" לי עוד ילד, זה בגלל אותה חוויה ממש. אז אולי לחוות חדפעמי, ואת השאר ברחם המלאכותית? לאיודעת מה התשובה....

דוק26

New member
לאחר שני הריונות אני חושבת שהייתי

מוותרת. ההריונות שלי היו בסדר גמור למלבד העובדה שהם הושגו בדם יזע ודמעות אך הגב הורג אותי בהריונות והמצב הזה לוקח לי את החדווה שיש בחוויה הזו. לעומת זאת הלידות שלי היו בסדר גמור במיוחד זו האחרונה, כך שעל חווית הלידה לא אכפת לי לא לוותר.

למעלה