המרת דוח באזהרה

חד גרב

New member
המרת דוח באזהרה

שלום,
שלשום אשתי קיבלה דוח על אי מתן זכות קדימה להולך רגל במעבר חציה (תקנה 67). נאמר לה שמדובר בעבירה שדינה פסילה אבל מלפנים משורת הדין, ניתן דוח על 500 שח ו 4 נקודות. היא הודתה באשמתה בפני השוטרת אך אמרה לי לאחר מעשה ששדה הראיה היה מוגבל בגלל עומס תנועה ולכן לא ראתה את הולך הרגל שניסה לחצות בין מכוניות.
קראתי והבנתי שניתן להמיר דוח לאזהרה אם יש 10 שנות רשיון לפחות וחמש שנים אחרונות ללא עבירה אם לא מדובר בעבירה חמורה שאינה מומרת (כגון טלפון סלולרי).
חיפשתי בפורום בהודעות קודמות אבל לא מצאתי בדיוק משהו מתאים אז אני שואל כאן:
1. זו העבירה הראשונה שלה. כמה מקפידים על הענין של ה 10 שנים? היא הוציאה רשיון ב 2004 אבל לא זכור מתי בדיוק כך שזו השנה העשירית של הרשיון...
2. האם אי מתן זכות קדימה להולך רגל במעבר חציה היא עבירה שאינה מומרת לאזהרה?
3. ברור לי שאזהרה היא הודאה באשמה, ובחמש השנים הקרובות לא תוכל לבקש המרה של דוח נוסף (בתקווה שלא יהיה
) לאזהרה, אבל האם יש השלכה נוספת כמו קנס מוגדל בעברה הבאה? אם יש עונש מוגדל, האם הוא רק בגין עבירה זהה או כל עבירה תעבורתית?
4. אם אכן מדובר בעבירה שדינה פסילה והשוטר במקום כבר הקל עליה, האם עדין סביר שיומר הדוח לאזהרה?
תודה מראש לעונים.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אז ככה

1. עשר השנים זה נוהל משטרתי, בהחלט ניתן לפנות (מהר ככל האפשר) למפנ"א ולבקש המרה לאזהרה, לציין את הוותק בנהיגה, את הגליון הנקי, ולבקש, לא להזכיר את הדיון עם השוטר.
2. למפנ"א יש סמכויות שונות מלשוטר בשטח, כך שזה לא משנה.
3. א. אין עונש מוגדל, ב. לכל עבירה תעבורתית
4. השוטר לא הזכיר בדו"ח את המו"מ עם אשתך (אסור לו בכלל לנהל מו"מ כזה) כך שלא נרשם בשום מקום עניין של עבירה חמורה יותר, מפנ"א יודעים רק מה שכתוב בדו"ח
-
למיטב נסיוני - יש סיכוי שיומר באזהרה.

למעלה