המשולש

suneli

New member
המשולש

כשבאים לתכנן מטבח כל אחד יש שולף את המשולש הקדוש בין הכיריים הכיור והמקרר. כיום אצלנו הכיריים מול הכיור והמקרר בצד. יוצר משולש נפלא אבל מה, אני מוצאת שזה ממש לא נוח. הריצפה שלי כל הזמן נרטבת כשאני מעבירה דברים רטובים מהכיור ישר לסיר. אצל השכנים שלנו "המסכנים" אין משולש . יש מקרר בדופן אחת של המטבח, בדופן השניה כיור משטח עבוד ובצמוד לו הכיריים. הרבה יותר פרקטי ונוח. אז למה תמיד כשמעצבים מטבח, אוטמטית משרטטים משולש??? אולי שי משהו שאני לא חושבת עליו??? המטבח העתידי שלנו יהיה גדול ומרווח מאוד ואני ממש בהתלבטות אין לארגן את המערך של הככ"מ (כיריים כיור מקרר).... אשמח לשמוע למי יש אי שמשמש לעבודה והאם זה נוח.
 

איריסג

New member
נסיון לפתור את הסוגיה...

מעבר לעניין המשולש, יש גם את הגדלים האופטימליים של משטחים - זאת אומרת את המרחק האופטימלי בין מרכיבי המטבח, שנועדו למנוע התרוצצות מיותרת (זה נראה כאילו דבילי, אבל תחשבי כמה את זזה במטבח). קודם כל - בעיני, המשולש העדיף הוא שהכיריים והכיור יהיו באותו מישור והמקרר יהיה ממול. ככה הריצפה לא נרטבת, ומצד שני - צימצמת את רדיוס התנועה שלך - את לא צריכה לנוע ימינה ושמאלה ללא הרף, אלא מתייחסת לעצמך כמו איל ציר שמסתובב סביב עצמו ויכול לגשת לכל אחד מהאלמנטים די בנוחות. אני מתכננת אי שישלב משטח עבודה ומשטח אכילה מונמך - ועליו יהיו הכיריים. כדי להמנע מאותם טיפטופים שאת מדברת עליהם - אני ממקמת על האי עצמו כיור משני - קטן מספיק כדי שלא ישאירו לו בו צלחות מלוכלכות, וגדול מספיק כדי לשטוף ירקות ולהכניס אותם ישירות לסיר, להרטיב את הידיים כשעושים קציצות, או לשטוף סכין באמצע העבודה.... המקרר יהיה מאחורי - על הקיר - כך שכאשר אני אצטרך משהו מהמקרר, אני רק מסתובבת אחורה, פותחת את הדלת ולוקחת אותו. מה שחשוב זה שיהיה לך משטח הנחה נגיש ליד הכיריים - גם כדי שיהיה נוח להביא לידך את המרכבים לתבשיל, לחתוך את תפוחי האדמה וכו' - וגם כשאת מורידה משהו מהכיריים - והסיר חם - שיהיה לך היכן להניח אותו בלי ללכת על חצי מטבח.
 
יש לי אותו גודל מטבח כמו שלך

אני לא רואה שום צורך ב " אי " הכיריים מקומן הראוי יותר הוא בפינה הלא מנוצלת במטבח והיא הפינה של ה " ריש " . אם יש מזווה מטבח 4.5 על 4 הוא מספיק גדול בכדי להכיל את כל הכלים ויש בו אפשרות ל 2 משטחי עבודה טובים . גם אני עוזר לאשתי במטבח לפעמים, בעיקר בחיתוכים . כמו בתמונה
 

איריסג

New member
ומי מטפס לפינה של הפינה

מאחורי הכיריים, כדי לנקות שם כמו שצריך את הנתזים של השמן וכו'? מיקום של הכיריים בפינה הוא מאד בעייתי לדעתי.
 
נו נו נו !!! בית שמטגנים בו

זה בית שאוכלים בו מזון לא בריא . אבל הילדה שלי אוהבת שניצל מה לעשות ? בפינה הזו לא היו לי שום בעיות , נתזים של שמן לא הגיעו לשם . אבל בכדי לנקות אבק מספיק כל אדם בגובה של 170 ומעלה . הפינה לא יכולה להיות מנוצלת כמשטח עבודה ולכן המקום הכי מתאים לשים כירים הוא בפינה של המטבח , באם המטבח בצורת " ריש " . זה מטבח שעבד 11 שנה , היה נוח מאוד לעבוד בו , גם כשהמדיח מצד שמאל לכיור .
 

bis fd

New member
למה גובה הכירים שונה?

זה נוח יותר נמוך? אני גם עושה כירים בפינה ,אני חושבת שזה יפה מאוד
 
המשולש הקדוש מדבר על זה

שהצלע בין הכיור לכיריים תיהיה משטח עבודה. הרעיון הוא שרק הין המקרר ושני הקודקודים האחרים עוברים מעל רצפה. בדיוק מהסיבה הזו הרבה פעמים ממליצים על כיור שירות קטן על אי שיש בו כיריים
 

בינא

Member
משולש קדוש זה של משהו אחר...

המשולש הנכון, הוא משולש בו - צלע אחת = זמן; צלע שניה = כסף; צלע שלישית = טיב. במשולש הזה, תמיד (!) אחד יהיה על-חשבון שני האחרים... רוצים "משהו" בזמן קצר, זה יהיה על-חשבון הטיב ויעלה יותר... רוצים "משהו" זול, זה יהיה על-חשבון הטיב וייקח יותר זמן... רוצים "משהו" טוב, זה יעלה יותר ויאריך את זמן האספקה... עם כל הכבוד ל"קדושות" למיניהן, אני חייב להסכים איתך שהמטבח אינו חייב להיות מתוכנן על-סמך צורות גאומטריות אלא בהתאמה לדרך עבודה יעילה, אשר עם השנים גם משתנה ותלויה מאוד בהרגלי המשפחה עצמה. הרגלים שונים מחייבים תכנון שונה ולהלן כמה דוגמאות: * משפחה שבה כל אחד חוזר בשעה שונה הביתה וכל אחד מכין לעצמו אוכל, למעט ארוחות משותפות בימי שישי בערב ובשבת, תרצה תכנון שבו המקרר והמיקרו צמודים וקרובים לשולחן האכילה היומי שיהיה דלפק בגובה השיש או בגובה שולחן רגיל. מיקום הכיריים, התנור, הכיור והמדיח, יהיו משניים. ** משפחה שבה יש ילדים קטנים, אשר בה אחד מבני הזוג אחראי על גידול הילדים יותר מהשני, מגדל אותם בבית או שולח בבוקר ואוסף אותם בצהרים, החינוך לאכילה נכונה חשוב ולכן הארוחות משותפות, אותם מכין אותו בן זוג, תרצה את הסדר הבא מימין לשמאל או משמאל לימין: מקרר, תנור, משטח מעל מדיח, כיור, משטח, כיריים, משטח, מיקרו, מזווה. הרעיון בסידור שנוח לילדים, הוא שיוכלו בקלות להפעיל את המיקרו ולכן הוא צריך לעמוד בגובה מתאים ולא גבוה מהשיש. התנור צריך להיות בגובה מתאים להוצאת תבניות חמות עם נוזל מבעבע בגובה הנוח ביותר לגרירה החוצה והרמה למשטח עליו יונחו מפרידי חום, לכן לא רצוי שתחתית התנור תתוכנן מעל גובה של 60 ס"מ מהרצפה. המקרר קרוב לשולחן כי יש הרבה אוכל שלא צריך לבשל לפני שאוכלים ורובו הוא אוכל של ילדים (פתיתי תירס ופתיתי אורז, חלב, שוקו, מילקי וכיו"ב). "שולחן היום" כדלפק בגובה שולחן ולא בגובה השיש, הצמוד לחלק האחורי של ארון עם שיש המפריד בין המטבח לחלל אחר, יהיה נוח בהרבה לילדים מדלק בגובה 90 כמו בבר, עם כיסאות גבוהים, אשר אינם מתאימים ואינם טובים לילדים קטנים ותמיד שופכים בגללם את החלב או שוברים את הצלחות עם פתיתי התירס בפנים...
 

suneli

New member
תודה רבה בינא .

עשית לי סדר בראש....במיוחד נראה לי שאני הולכת לוותר על כיסאות הבר שהן יותר מאגזיניות ופחות פרקטיות....
 
המטבח הכי נוח בעולם

בכיריים נמוכות ב 10 ס"מ משאר המשטחים . יש משטח שיש באורך 190 ס"מ ובקצהו הכיור, כך שבניגוב אחד הכל הולך לכיור . בלי ארונות עליונים לשם זה יש מזווה , במזווה יש ארון 4 דלתות בגודל של ארון סטנדרטי לבגדים , שמכיל את כל מה שצריך .
 
אאהה וחייבים להפריך עוד שטות

והיא שהמדיח צריך להיות בצד ימין לימניים ובצד שמאל לשמאליים . זה לא משנה בכלל באיזה צד המדיח , העיקר שהוא קרוב לכיור .
 

ליcות

New member
לא יודעת לגבי הכיריים..

מאוד מפחיד כיריים בגובה כזה כשיש ילדים. היום כשהכיריים שלי הם בגובה השיש, אני "נובחת" על הילדה בכל פעם שהיא מתקרבת לאזור כשיש משהו על האש. לא שהיא מגיעה לגובה הזה, אבל מספיק מכה קטנה או להושיט יד ולגעת (או גרוע מזה) להפיל סיר רותח.. אז כיריים בגובה נמוך יותר? NO WAY, מפחיד לי מידי.. אין ספק שזה נוח יותר, אבל לא על חשבון הבטיחות של הילדים.
 
מי אמר שילדים זה תענוג ?

אין שום בעיה בטיחותית , ילדים יודעים טוב מאוד להתרחק מחום , במיוחד אם הם מתנסים בלנגוע בגוף חם , יותר הם לא מתקרבים . אם לא שמת לב אז במטבח הכי נוח יש כיריים הלוגניות ולא אש גלויה .
 

ליcות

New member
לא יודעת לגבי הילדים שלך ../images/Emo13.gif

אבל הילדה שלי היא בהחלט תענוג
.. רק שבהתאם לזאטוטה סקרנית בת שנה ו 5, כל מה שמעניין אותה זה מה שאסור
. ואני ממש לא אתן לה לגעת במשהו חם רק כדי שתבין שזה אסור (אז מה השלב הבא - לתת לה להתחשמל קצת שתבין שחשמל זה מסוכן?
), אני מעדיפה להמשיך להגיד לה 50 פעם ביום "אסור" ולשים עין כשאני מבשלת. בגדול היא יודעת שחם זה אסור (ואני חייבת לספר פנינה בהקשר הזה - בכל פעם שאני אופה משהו בתנור והיא באזור, אני אומרת לה -"זה חם! לא להתקרב".. והיא? עושה לתנור פווווו...
נו לא לאכול אותה?) היא מבינה טוב מאוד מה זה "לא", אבל ילדים, אתה יודע.. הם לא ממש מבינים את המשמעות של מסוכן. לגבי כיריים הלוגניות - סיוט בעיני. היה לי את זה, שנאתי את זה, מעדיפה גז (חוץ מהקטע של הניקיון - אין ספק שזה ה-יתרון של כיריים כאלו - נוחות הניקוי). אתה יודע כמה פעמים *אני* נכוויתי מהכיריים האלו?? זוועה..
 
כן אני מכיר את הכל, היו לי 3 מה

סוג הזה . כל עוד הן קטנות ובשליטה זה בסדר . הבעיות מתחילות בתיכון ומעלה . הקטנה שלי התגייסה אתמול . כך שאין לי את הבעיות הבטיחותיות, בבית הקודם אפילו לא בניתי מעקה למדרגות בחצר
 

ליcות

New member
כמו שאומרים

ילדים קטנים -צרות קטנות. ילדים גדולים - צרות גדולות. ואו קשה לי לדמיין את היום שבו היא תתגייס.. נראה לי כל כך רחוק..
.
 
או - זה מגיע כל כך מהר , תתפלאי

עם 2 הגדולות הלך הכל ציק צאק , יש הפרש של 11.5 חודש ביניהן, אולי בגלל שהכל היה אינטנסיבי יותר איתן , ממש כמו תאומות נדמה היה שהזמן עובר יותר מהר. דווקא עם הקטנה הכל הלך כאילו יותר לאט . לפחות אני היום יודע שהיא תהייה במקום טוב . בחיל הקשר כמנהלת רשת מחשבים, שלא כמו החברות שלה שגוייסו למג"ב . מתאים לה להיות מחוברת למסנג'ר
 
למעלה