המשחק של אנדר - וואו!

orhalimi

New member
המשחק של אנדר - וואו!

קניתי את הספר המשחק של אנדר באיקון ואני מקציב לעצמי זמן קריאה כדי לא לסיים אותו מהר מדי, וואו!
פשוט כיף לקרוא אותו.

עשיתי חיפוש קטנטן וראיתי שיש עוד 3 ספרי המשך, חמישי על הגלות שיצא ואת סדרת הצל.
רציתי לשאול אותכם מה מה אתם ממליצים לגבי הספרים הבאים? כדי לקנות אותם? באיזה סדר לקרוא?

ראיתי הרבה ביקורות שמאוכזבות מהספר השלישי והרביעי בסדרת המשחקים של אנדר, אבל אשמח לשמוע את דעתכם

avivs

New member
אהבתי את הצל של אנדר,

אולי אפילו יותר מהמשחק.
ניסיתי את קול למתים והזדעזעתי.
הביקורות על ההמשכים די חלוקות, אבל לרוב לא נתקלתי במחמאות.

shiningSnow

New member

את קול למתים עוד שרדתי איכשהו, קסנוסייד שבר אותי. ההמשכים המשעממים ביותר שקראתי.
(הצל מעולה)

orhalimi

New member
הממ

קראתי שהביקורות לא משהו. השאלה האם אפשר לקרוא את הצל מבלי שקוראים את ההמשך של המשחק של אנדר?

בנוסף, האם קראתם את כל סדרת הצל או רק את הספר הראשון?

shiningSnow

New member
אני קראתי רק את הראשון

ולא צריך לקרוא בשבילו שום דבר מעבר למשחק. לגבי ההמשכים שמעתי דוווקא דברים טובים אבל אין לי חשק לנסות. לא יודע אם אפשר לקרוא אותם בלי ההמשכים של המשחק.

trilliane

Well-known member
מנהל
התרשמתי שהדעה שלי די בקונצנזוס

"קול למתים" שונה מאוד מאנדר, אבל עדיין טוב מאוד בעיניי; הבעיה העיקרית היא שאין לו סוף סגור ואז מפתה מאוד להמשיך ל"קסנוסייד" ול"ילדי המחשבה" שהם בעיניי מפח נפש רציני (במיוחד האחרון).

בסדרת הצללים חיבבתי רק את "הצל של אנדר" שרובו מציג את "המשחק של" מהזווית של אחת מדמויות המשנה (בין) אבל לא אהבתי אותו יותר מהמקור, אני מניחה שגם כי אנדר דמות שאהבתי יותר והרגשתי שלפעמים הספר קצת "מקלקל" לי...

אבל בסה"כ הוא ספר טוב. את יתר הספרים בסדרת הצללים לא אהבתי, היא הידרדרה עוד יותר מהר ונמוך מהסדרה המקורית... נשברתי בתחילת הספר האחרון בסדרת הצללים (הצל של הענק).

את "אנדר בגלות" לא קראתי.

orhalimi

New member
אתם רק מבאסים אותי יותר ויותר \=

ולחשוב שהזמנתי את הצללים בסטימצקי.

זה באסה שאתה קורא ספר טוב ויודע, פשוט יודע, שההמשך רק הולך ונהיה יותר גרוע.
חבל שרוב הסופרים מוציאים את כל המיץ בהתחלה ואז מתפתים לעשות ספרי המשך בלי סיבה /=

D O 7

New member
יש סופרים טובים שממשיכים להשתפר כל הזמן

ויש את שאר הסופרים שנחשבים טובים - שמוציאים משהו אחד או שתיים די טובים ומשם יורדים ברמה.

בכל מקרה, בדרך כלל לא הכי מומלץ לקנות סדרה שלמה לפני שקראת לפחות קראת חלק ממנה. ככל שאני יודע, זה לא שיש לך מבצעים על הספרים של אורסון בסטימצקי, או על הרבה ספרים אחרים בז'אנר, אז למה לקנות הכל מראש ?

orhalimi

New member
לא הכל

רק את הספר השני של המתים..
נקווה שלא נתאכזב D:

הצל של אנדר נשמע לי שווה קנייה.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה בסדר, הוא ספר טוב. הבעיה כמובן היא הסוף...

D O 7

New member
אם כך, אז זה נשמע יותר הגיוני

אני מקווה שלפחות תהנה ממה שקנית.

כריכרכה

New member
סדרת הצל היא בסדר גמור

אני כבר לא זוכר אם קראתי עד צילו של ההגמון או בובות צללים אבל היא הייתה קריאה ומהנה. לא משהו יוצא מהכלל, עובדה שבסוף הפסקתי, אבל שווה לנסות.

orhalimi

New member
תודה לכם על חוות הדעת

אני אמשיך משם ואז אקח את ההמשך בסיפריה..

את הצל נראה לי אני אקנה גם, אך לגבי ההמשך אני לא יודע עדיין.

pix37

New member
קצת באיחור - אבל בכל זאת

לטעמי הצל של אנדר טוב יותר מאנדר עצמו וללא ספק גם סדרת ההמשך שלו.

סדרת ההמשך של אנדר פשוט נוראית וכאילו לא ממש קשורה לספר הראשון ולדמות של אנדר.
כל מה שהיה מעניין ומוצלח באנדר הראשון נעלם בספרים שלאחר מכן - והספרים הופכים להיות סוג של הטפה דתית נוצרית עם דמויות שהדבר שהכי בא לך שיקרה זה שהם ימותו (יש מידי פעם בתוך הספרים פרקים בודדים - שהכשרון של סקוט מפציע - אבל הם נורא נדירים ופשוט לא שווים את ההשקעה)

לעומת זאת סדרת הצל של אנדר - מהודקת יותר מעניינת יותר - בין מתפתח כדמות והעולם שסקוט מייצר מעניין ומהודק יותר ואנושי הרבה יותר מאשר זה שהוא יצר עבור ההמשכים של אנדר. אבל אז הסדרה הופכת להרבה פחות מד"ב ויותר רומן מלחמתי / מותחן פוליטי.

לדעתי הספר הטוב בסדרה הוא הצל של אנדר.

pix37

New member
לגבי לוז הקריאה - כדאי להזדרז

הסרט יוצא בסוף החודש הזה וסביר להניח שהבזז מסביבו יהרוס את חוויות הקריאה למי שטרם סיים אותו.

אני דווקא אהבתי את הטריילרים - אבל אם לא סיימת את הספר על תראה אותם.

orhalimi

New member
תודה על התגובות הסותרות

אני בהחלט יקנה תא הצל.
אם אפשר לשאול - סביב איזה ספר יוצא הסרט, הראשון?

pix37

New member
לא מדויק- בראיונות טענו כי אחדו את המשחק והצל

מאחר והמשחק מתרחש בחלקו הגדול בראשו של אנדר ולא היה בו מספיק ויזואליות על מנת להחזיק סרט.
בפרומו לא רואים שום אידיקציה לזה - אבל נחכה לסרט ונראה.

למעלה