שמעתי גם שמעתי.
אתה רוצה לחזור גם לתקופת העוצר הכללי ? המצב השתנה. השטח סופח , הם אזרחים לכל דבר. שוב , עשינו בעבר , 2 הסכמי שלום. באחד מהם , החזרנו שטח. (בו אגב , אני לא תומך) איך "כל ההסכמים" ? וזה לא תנאי בלתי-אפשרי. זה תנאי מאוד הגיוני. על בסיס הסכם השלום עם ירדן , שלום תמורת שלום , שזה אגב , ההסכם האחרון והיותר עדכני , צריכים הסכמי השלום שלנו להחתם. ולא. יש הבדל בין הסכם השלום עם הפלשתינאים , לבין הסכם שלום עם מדינה כלשהי. לפלשתינאים אין שטח כלשהו , או דבר כלשהו. השטח שניתן להם , והסכם השלום איתם בפרט , לא נועד בשביל כבוד. אמרתי משהו מאוד ברור : "אני לא נותן שטחים תמורת כבוד" עם הפלשתינאים המצב שונה. וכן ? תגיד לי אתה , איזה עוד מדינה החזירה שטחים בהסכם שלום ב50 שנה האחרונות ? איזה עוד מדינה בכלל מחזירה שטחים ? הסורים לא יעשו זאת ? אז הסורים לא רוצים שלום. ואם הם לא רוצים שלום , אז לא יעזור גם הסכם. הסכם בלי שלום , לא שווה נייר טואלט לשירותים אפילו. נמרוד , לפי התפיסה הזו , גם כרמיאל , וגם חלקים מת"א הם שטח כבוש. וגם ירושלים , וגם רוב המדינה הזו. מה ההבדל ? אתה רוצה לחזור לגבולות החלוקה ? כי אלו השטחים היחידים שלא כבושים. שטח שסופח לישראל , אינו כבוש ! שטח כבוש , לפי הגדרה בינלאומית , זה שטח שאינו שייך לאף מדינה. שנשאר תחת שליטה צבאית אך ללא שייכות למדינה כלשהי. תשאל ערבי ממג'ד אל כרום פה לייד כרמיאל אם הוא חושב שהוא כבוש ... צורך בגולן יש , בדיוק כמו הצורך בכל פיסת שטח אחרת. מעולם לא טענתי שצריך את הגולן מבחינה צבאית. וזה שאני חושב שצריך להפריח כל פינה במדינת ישראל כבר אמור להיות ידוע לך. זה שעוד לא פורח שם , לא אומר שאני לא חושב שלא צריך להיות. ולהפך , המענקים והנשק שנקבל מהאיחוד האירופי רק יזיקו לנו במקרה הזה. כמו שהם הזיקו לנו ביטחונית עם מצרים. נכון להיום צבא סוריה הוא צבא מתפרק שחי על ציוד סובייטי מיושן , המדינה מתפרקת כלכלית. הסכם שלום עם ישראל, יתן לה נשק חדשני , הרבה מאוד כסף להבנות , ובהסכם שלום קר - זה דבר שמאוד מאוד מאוד מסקרן את ישראל. להזכירך , עדיין , סיני היא שטח מפורז. אני לא רואה יהודים ברחבי קהיר עדיין. וגם לא מצרים ברחובות ירושלים. לסיום אומר : עדיף שלום חם , מהסכם "שלום" ששווה פחות מהנייר עליו הוא נרשם.