המשך הדיון על אדם בעל 6 אצבעות

hezy44

New member
המשך הדיון על אדם בעל 6 אצבעות

הדיון הקודם נעלם ??? הינה שוב הקישור. עד עתה לא הביאו חסידי דארוין נימוק משכנע...

SilentMike

New member
תיקון:

"עד עתה לא הביאו חסידי דארוין נימוק משכנע... " = "עד עתה ניגבו איתך חברי הפורום את הריצפה, ועכשיו נמאס להם."

hezy44

New member
מייק, חוץ משחצנות מופרזת, אין לך מה

אתה לא ראוי לתגובה, כדאי שתחזור לפורום שלך. אתה מנסה כבר מספר שנים להוכיח את דברי ההבל. אם זו היתה האמת, כבר מזמן היו משתכנעים. יש עדיין מספיק שוטים בשביל להלעיט להם את ההבל שלך...

SilentMike

New member
אתה לא היית משתכנע...

אפילו היו מאריכים את חייך למליוני שנים, ומושיבים אותך מול האירוע בהתרחשותו.

hezy44

New member
שטויות. אין התכנון מתבצע "במקרה"

אגב, הובאה מקודם סטטיסטיקה של האמונה בישראל. לדעת כולם צודקים. מי שמאמין כי אלוהים ברא את האדם, צודק. בסייג שזה נעשה בהרבה שלבים. מי שטוען כי מוצא האדם מהקוף גם הוא צודק, בסייג השיה צורך בתכנון של "אלוהים" כדי לבצע את ההצפתחות.

בוא נראה מה יש לנו כאן:

היפותזה א'- אלוהים מסיבות השמורות רק איתו החליט לברוא עובר אחד עם 6 אצבעות. הוא תכנן כל אחת ואחת מהן לפרטי פרטיה, כדי שלרופאים יהיה מה לקטוע כאשר העובר יוולד. היפותזה ב'- מדובר במוטציה, או סביר יותר בטרטוגניה (פגם התפתחותי לא גנטי, כמו ילדי תאלידומיד) שגרמה לתכנית ליצירת אצבעות לחזור על עצמה 5 פעמים במקום 4. רובן המוחלט של "ההוראות" ליצירת אצבע או כל איבר אחד מיועדות לשימוש חוזר ונשנה- אין גן מיוחד לפרק 2 של הזרת וגן מיוחד לציפורן של האמה. ומכיוון שמזמן לא הפניתי לגולד, הנה הפניה שאפילו דוקינס לא מסתייג ממנה: במאמר "בוהן הפנדה" בספר הנושא שם זה מסביר גולד בפירוש שהגנים השולטים בהתפתחות האצבעות אינם ספציפיים לאצבע מסויימת- עד כדי כך שכאשר (ותסלחו לי על ההאנשה) שכאשר הפנדה רצתה לפתח אצבע נגדית נוספת במקום הבוהן שהפך לאצבע "רגילה" היא נאלצה להשתמש לצורך זה בעצה כף יד הנקראת "שומשום חישורי". מי שלא הביא נימוק משכנע לשום דבר זה אתה.

תלתל11

New member
לא צריך נימוק, יש עובדות

בקישור מתוארת משפחה מורחבת עם פולידקטיליה תורשתית. החוקרים מיקמו את המוטציה במשפחה זו לגן ספציפי על כרומוזום 7. אם תביט בתמונות, תראה שבחלק מבני המשפחה האצבע הנוספת היא "מושלמת" כהגדרתך, ובחלקם היא מנוונת בדרגה זו או אחרת. לא רק זאת, אלא שלתינוק מצולם יש אגודל נוסף מלא ביד אחת ואגודל נוסף מנוון חלקית ביד השנייה. בטבלה 1 יש פירוט ההסתמנות הקלינית במשפחה נוספת - לשניים מבני המשפחה יש אצבע שביעית, אך רק בצד אחד. רק לבן משפחה אחד יש אצבע נוספת ברגליים בנוסף לידיים. חלק מהאגודלים הנוספים הם טריפלנגיאליים וחלק דו-פלנגיאליים. עכשיו הסבר שוב את תאוריית התכנון המושלם שלך.... וקרא גם את הדיון במאמר, המסביר את מהלך התפתחות האצבעות בתקופה העוברית. אולי תחכים.

hezy44

New member
אתם נעולים על חוסר תכנון

הבאת הסבר תיאורטי על מוטציה אשר עשויה להספיק ביצירת צורה מושלמת של 6 אצבעות, אינו קביל. יש פה תכנון אשר אינו יכול להתבצע בטעות בודדת. אני חוזר על הטענה כי בהחלט סביר כי תכנון לא תמיד יתבצע נכון, ולכן יהיו פגמים בביצוע. לעומת זאת, אין אפשרות ליצירת אפילו מקרה בודד של שלמות ללא תכנון. אני חוזר ומפנה לעובדה כי עצמות כל בעלי החיים בנויים בצורה תכנונית מושלמת, ואין מצב שעצמות נמצאות במצב "ביניים" אשר אינו סופי. אגב, כל הנושא הזה עלה במוחי כתוצאה מהתבוננות בצילומים המפורסמים של הגופות אשר שרדו מנפילת החללית ברוזוויל בשנת 1949. הגופות היו בעלות 6 אצבעות. הדבר הביא אותי לבדוק את קיומם של בני אדם בעלי 6 אצבעות, ואז עליתי על צילומי הרנטגן שהבאתי כאן.

תלתל11

New member
לא קראת, נכון ?

א. זה לא הסבר תאורטי, זו משפחה אמיתית שנבדקה גנטית ונמצאה מוטציה אמיתית בגן בודד אמיתי על כרומוזום אמיתי, והפרסום הוא מהעתונות הרפואית המכובדת והמבוקרת. ב. לא ענית לי - כיצד חלק מבני המשפחה יש אצבע שישית מושלמת ולחלק מנוונת, וכיצד לאותו ילד יש אצבע מושלמת ביד אחת ומנוונת בשניה, אם הכל כל כך "מתוכנן". בורא עולם יכול לעשות כזה תכנון מושלם אבל לא יכול ליישם אותו בלי "פגמים בביצוע" ? למה, התכנון של תהליך הביצוע לא מושלם ? ג. רוזוול ? אתה ממש צריך לחזור לקחת את התרופות...

hezy44

New member
חברים נכבדים, אני לא מתכוון לשכנע

אני מראה לכם. אתם יכולים להמשיך לעצום את העיניים ולא לראות. אני חוזר ומדגיש: כל עצמות בעלי החיים מושלמות מבחינה תכנונית. לא נוצר שום שלד מתוכנן במקרה. עוד דבר: האדם נפרד מהשנפנזים לפני כ 5 מליון שנים. מה ההסבר שהשנפנזים "קפאו" מאז ולא השתנו מבחינה אבולוציונית, ואילו האדם התפתח למה שהתםתח ?

22ק ו ס ם

New member
הם מצליחים להסתדר טוב מאוד

בלי קשר לבני אדם. זו שגיאה נפוצה. זה שהתפתחו יצורים אחרים לא הופך את הקודמים למיותרים וכל עוד הם מתאימים לסביבה ושורדים הם לא יכחדו. רק אם הם יתחרו ישירות עם חיות אחרות על אותם מקורות מחייה ויהיה מחסור בהם אז אולי הם יכחדו.

תלתל11

New member
עדיין לא קראת, נכון ?

אנחנו עוצמים עיניים ? הבאתי לך דוגמה של מוטציה בגן בודד שהביאה לתוספת של אצבע מושלמת בחלק מבני המשפחה ושל אצבע מנוונת באחרים, ואתה מתעלם וממשיך לדקלם את ההבלים הלא-מבוססים שלך. כמו להתווכח עם ילד בן שלוש.

hezy44

New member
אין אפשרות לקבוע אם מדובר בגן בודד

אולי רק אם היה מדובר בתיאומים זההים שזה ההבדל היחיד בינהם. התורשה מתקבלת מהאב ומהאם. ההבדלים בין בני המשפחה נובעים מהדומיננטיות אשר הצאצאים יורשים מהאם ומהאב. בודאי שדומיננטיות זו משתנה ממקרה למקרה. אני נוטה לפקפק בתוצאות "המחקר" שפורסם בעיתון "מדעי" מאותה סיבה שאני נוטה לפקפק בכל אותם גורמים "מדעיים" אשר עושים כל שביכולתם לטשטש את העובדות של מקרה רוזוויל. אבל, אף אחד לא התייחס לטענה שלי, איך זה ייתכן שעצמות כל בעלי החיים מתוכננות כל כך בשלימות, ועוד יותר, מאז שבעלי חיים מסויימים הופיעו לראשונה בכדור-הארץ, אין שינוי משמעותי בצורת עצמותיהם... זאת בעוד שתוך כ 5 מליון שנה בלבד, התפתחו "באקרא" בני אדם מתוך השמפנזים...

תלתל11

New member
אתה מתעקש להיות אדיוט ?

אין אפשרות לקבוע אם מדובר בגן בודד? זה אתה קובע ממרומי הדוקטוראט שלך בגנטיקה ? היום ניתן לקבוע לגבי מומים רבים האם הם נובעים ממוטציה בגן בודד או שהם מולטיפקטוריאליים. יש מיפוי של כל הגנום האנושי. יש שיטות לחיתוך כורמוזומים (splicing) ואיתור של קבוצות גנים וקטעי DNA שעוברים בתורשה ביחד (linkage). אולי כדאי שתלמד גנטיקה לפני שאתה מצהיר הצהרות דביליות. המשפט שלך על התאומים הזהים כל כך מטומטם בהקשר של הדיון הזה, שעוסק בגן שעובר בתורשה במשפחה מורחבת (ולכן לא יהיה הבדל כלל בין תאומים זהים שיירשו אותו שניהם מההורה)... איך עצמות בעלי החיים מתוכננות בשלמות ? זהו , שהן לא, ואם תבין את זה אז נפתרה לך כל הסוגייה. איך אתה מגדיר שלמות ? למה לאנשים יש כאבי גב, ופריצות דיסק, והצרויות בתעלת השדרה ? למה הרגליים שלנו לא ממש בנויות לפעילות נמרצת ומקבלים שברי הליכה ? למה אנשים שעובדים הרבה על מקלדת מקבלים דלקת בשורש כף היד ? זה תכנון מושלם זה ? ולגבי רוזוול - באמת, יש תרופות, תנסה.

AdonAsda

New member
אין טעם להתוכח עם אנשים

אי-רציונלים. איך תוכיח לפרנואיד שלא כל העולם רודף אחריו?

Levos

New member
השמפנזים לא קפאו

הם התפתחו, כמו האדם, מאב קדמון שלא היה זהה לאף מין מודרני.

22ק ו ס ם

New member
זה היה ב1947

ואין שום גופות. ההסבר שהביאו נשמע מאוד הגיוני ואתה צריך להסביר מה לא קביל בו מבחינת הטיעונים שהובאו ולא בגלל שזה לא נראה לך.

למעלה