המשך הדיון על הילד המאומץ ,

יסמין@

New member
ותוספת קלה לדברי דיאנה

באימוץ בכלל מדובר ב-2 שלבים משפטיים שונים: א. במקרה של מסירה מסודרת לאימוץ, היולדת חותמת על ויתור. יש זמן מסוים שבמהלכו היא יכולה להתחרט. אם עבר הזמן והיא אינה מתחרטת - הילד/ה מוכרז/ת כבר/ת אימוץ. מרגע זה ואילך היולדת אינה יכולה להתחרט. ב. זוג או משפחה מבקשים לאמץ ילד/ה מסוים/מת. אם כל התהליכים הפרוצדוריאליים עוברים כשורה, מתנהל משפט (שבו אחד מהמסמכים החשובים הוא כתב הויתור של היולדת וההכרזה שהילד/ה בר/ת אימוץ) ואז השופט חותם על צו האימוץ. ההבדל הגדול בין אימוץ בארץ לבין אימוץ בחו"ל הוא שבארץ מקבלים את התינוק *****לפני***** שכל התהליכים הפרוצדוריאליים הסתיימו: עדיין התינוק/ת אינו/ה בר/ת אימוץ (משום שעוד לא עברה התקופה שבה זכאית היולדת להתחרט). ההורים המאמצים הם עדיין במעמד של אומנה. רק לאחר שתינוק/ת י/תוכרז באופן רשמי כבר/ת אימוץ - אפשר יהיה לגשת למשפט שבסופו השופט חותם על צו האימוץ. מרגע שיש צו אימוץ ביד - האימוץ נכנס לתוקפו והוא בלתי הפיך. לדוגמה, קולגה שלי לעבודה קיבלה תינוקת בת כמה ימים, ורק אחרי 8 חודשים קיבלה את צו האימוץ... ואז גם החליפו את מס' תעודת הזהות לתינוקת, היא נרשמה בתעודת הזהות של הוריה וכו' וכו'. כלומר, מאז ואילך האימוץ נכנס לתוקפו. לעומת זאת, באימוץ חו"ל המצב שונה. לא מקבלים תינוק/ת ****לפני*** שכל התהליכים מסתיימים, אלא *****רק לאחר!!!**** שכולם מסתיימים. א. בשלב הראשון, אם מדובר במסירה מסודרת לאימוץ, היולדת עוזבת את בית החולים לאחר הלידה והתינוק נמסר לאחר זמן מה לבית ילדים. ולאחר מכן היולדת חותמת על כתב ויתור (בדרך כלל אצל נוטריון). במדינות שונות החוק שונה. יש מדינות שבהן מדובר בכמה שבועות, יש מדינות שבהן מדובר בחודש. (ברומניה בזמנו זה היה חודש). אם במהלך התקופה הזו היא או המוליד או מישהו מבני משפחתה אינו מבקש את התינוק/ת - הויתור נכנס לתוקפו והתינוק/ת נחשב/ת לבר/ת אימוץ. מאותו רגע ואילך מסתיים כל קשר בין התינוק/ת לבין המולידים. ב. מאז שהתינוק/ת בר/ת אימוץ, מנסים למצוא לו/ה הורים שיאמצו אותו/ה - תחילה בארץ המקור ואחר מארצות חו"ל. לאחר שמאתרים הורים מתאימים - יש תהליכים פרוצדוריאליים ומשפטיים שונים שעוברים ובסופם נערך משפט. אם הכל הולך כשורה, השופט חותם על צו האימוץ. יש מדינות שבזה מסתיים העניין ויש מדינות שבהן צריך לחכות כמה ימי עבודה, ובסופם - האימוץ נכנס לתוקפו החוקי והמחייב. התינוק/ת מקבל/ת תעודת לידה חדשה, דרכון חדש, וההורים מקבלים צו אימוץ חוקי שמקובל בכל ארצות העולם והוא נצחי וסופי. ****ורק אז***** ההורים יכולים לקבל את התינוק/ת ולהוציא אותה מארץ הולדתו/ה ולהביא אותו/ה ארצה. ובארץ מייד רושמים את התינוק/ת במשרד הפנים ומתחילים בפרוצדורות לאיזרוח וכו' וכו' וכו'. בקיצור, ההבדל המרכזי בין האימוצים בארץ לבין האימוצים בחו"ל הוא: בעוד שבארץ מקבלים תינוק הרבה לפני שכל הפרוצדורות המשפטיות מסתיימות (כדי שהתינוק/ת לא י/תצטרך לשהות בבית הילדים) - הרי שבחו"ל מקבלים את התינוק/ת אך ורק לאחר שכללללללל הפרוצדורות המשפטיות הסתיימו. יש פלוסים ומינוסים לכל שיטה, אבל מבחינת הביטחון שאף אחד לא יכול לקחת את התינוק/ת לאחר שנמסרה להורים - עדיפה בהרבה השיטה בחו"ל.
 

דיאנה*

New member
הילד מוכרז בר אימוץ

טרם מסירתו לאימוץ גם בהליך האימוץ בארץ. יסמין, קראי את תשובתי בפורום ובתיאור הליך האימוץ באתר הורים.
 

יסמין@

New member
דיאנה ../images/Emo13.gif

קראתי בעיון את אתר הורים, ולא ראיתי שכתוב שם דבר על כך שהילד/ה הנמסר/ת לאימוץ כבר בר/ת אימוץ. בארץ מקבלים תינוקות בני כמה ימים! והרי ליולדת יש אפשרות של חצי שנה להתחרט על המסירה לאימוץ - כך הבנתי מכל מה שקראתי לאחרונה על הנושא העגום שבו אנחנו עוסקות כאן. אז תעשי חשבון: לא ייתכן שבגיל כמה ימים התינוק/ת כבר בר/ת אימוץ! אם אני טועה, אנא תקני אותי.
 

דנה444

New member
גם בארץ

גם בארץ כל תינוק שמועבר למשפחה מאמצת חייב להיות בר אימוץ. כל תינוק כזה קיבל צו בבית משפט. אם הוא בן מספר ימים, זה משום שאמו (או הוריו) חתמו על ויתור. אין זה נכון לומר שליולדת יש חצי שנה להתחרט. זה חלק מההטעיה שננקטת כרגע. ליולדת בכלל אין זכות קנויה להתחרט במצב המשפטי כיום, משחתמה על הסכמתה. אכן יש תקופה שבה בית משפט יכול - מטעמים מיוחדים - להתיר לביולוגית לחזור בה מהסכמתה, ואפשרות שכזו קיימת רק טרם ניתן צו אימוץ. כיוון שצו אימוץ ניתן רק לאחר חצי שנה מינימום, זהו מקור הטעות.
 

יסמין@

New member
דנה, האם את

יכולה להפנות באמצעות לינק לחוק אימוץ בארץ שבו כתוב במפורש שליולדת אין שום שהות להתחרט? אפילו לא כמה שבועות או ימים אחרי החתימה? אם כן, המשמעות היא שכל ההסברים בעיתונות בימים האחרונים מוטים ופשוט בלתי מדויקים! והדברים התפרסמו בעיתונות כהסברים מפי השירות למען הילד! אז האם הציטוטים הוצאו מהקשרם, או משהו כזה? וזה מעט מוזר, משום שבמדינות שונות יש תקופה מסוימת של זמן שבה היולדת יכולה להתחרט ולחזור בה על הויתור, ובכל מדינה זה משתנה, אבל בד"כ מדובר בכמה שבועות-חודש.
 

יסמין@

New member
ואת רוצה לומר לי שבארץ

החוק כל כך זריז שתינוק/ת בן/ת כמה ימים כבר נחשב מבחינה חוקית לבר/ת אימוץ???
 

דנה444

New member
החוק

לא יודעת לעשות קישורים. אז הנה הסעיפים הרלבנטיים: "סעיף 6: תקופת מבחן לא יתן בית משפט צו אימוץ אלא אם היה המאומץ סמוך על שולחן המאמץ לפחות 6 חודשים לפני מתן הצו... סעיף 8: הסכמת ההורים (א) לא יתן בית משפט צו אימוץ אלא אם נוכח שהורי המאומץ הסכימו שהילד יאומץ או שהוא הוכרז כבר אימוץ לפי סעיף 13 [סעיף הדן במקרים של הוצאת ילד מחזקת הוריו בניגוד לרצונם בשל העדר כשירות הורית] (ב) אין צורך שההורים ידעו מי המאמץ. (ג) הסכמת הורה שהוא קטין אינה טעונה הסכמת נציגו. סעיף 9: דרכי הסכמת ההורים הביע הורה של המאומץ את הסכמתו לאימוץ באחת הדרכים ובנוסח שנקבעו לכך בתקנות, רשאי בית משפט לקבל זאת כהוכחה להסכמתו. סעיף 10: סייגים להסכמת ההורים לפי בקשת הורה רשאי בית משפט לפסול הסכמתו שניתנה לפני לידת המאומץ או שהושגה באמצעים פסולים, ורשאי הוא, מטעמים מיוחדים שיירשמו, להרשות להורה לחזור בו מהסכמתו כל עוד לא ניתן צו האימוץ." לשאלתך השניה: האם החוק כל כך זריז שתינוק בן כמה ימים כבר נחשב לבר אימוץ. התשובה היא כן. אני מניחה שטעם מרכזי לכך, הוא שסומכים על הגורמים המקצועיים בישראל (במקרה זה, השירות למען הילד). חתימה על הסכמה הורה לאימוץ מהווה אסמכתה מהיימנה לכך שנערך התהליך הנדרש לבירור עמדתם האמיתית של ההורים. ההליך הזה נעשה מחוץ לבית המשפט ומגיע לבית המשפט רק לאחר שהסתיים. פעמים הוא מתחיל לפני הלידה, ואז יש כתב הסכמה בסמוך מאד לאחר הלידה. במצב כזה בית המשפט בדרך כלל איננו מזמן אליו צדדים לדיון, משום שכל החומר מונח לפניו בכתב. לכן ההחלטה הזו יכולה להתקבל בבית משפט תוך זמן קצר ביותר מהרגע בו הוגשה. בהליך הזה, בו יש הסכמת הורה, אין למעשה כל מחלוקת: הכל מסכימים שיש למסור את הילד לאימוץ. נכון הוא, שמבחינה זו גם יש פער מסויים בחוק, שאיננו דורש פרק זמן מנימלי לצורך היסוסים מאז הלידה. אני מניחה, שהרעיון הוא, שיש מקרים בהם נעשה הליך מעמיק עם ההורים הביולוגים לפני הלידה, ודעתם המגובשת לא השתנתה גם לאחר הלידה. במקרה זה הסברה היא שיש להעביר מיד את התינוק לאנשים שרוצים לאמצו, כדי למנוע ממנו הטלטלות מיותרת.
 

יסמין@

New member
תודה על המידע. והנה אני מצטטת

מסעיף 10: "סעיף 10: סייגים להסכמת ההורים לפי בקשת הורה רשאי בית משפט לפסול הסכמתו שניתנה לפני לידת המאומץ או שהושגה באמצעים פסולים, ורשאי הוא, מטעמים מיוחדים שיירשמו, להרשות להורה לחזור בו מהסכמתו כל עוד לא ניתן צו האימוץ." ומשום שלוקח כחצי שנה פלוס עד שניתן צו האימוץ, אז מכאן שבמקרים מסוימים כשיש "טעמים מיוחדים" - "כל עוד לא ניתן צו האימוץ" המולידה יכולה להתחרט!!!
 

יסמין@

New member
דנה, מאוד לא נוח לי...

אני חלילה לא רוצה לפגוע בך בשום צורה או אופן. מכל מקום, כך או כך, ברור שיש פרצות בחוק שאינן לטובת ההורים המאמצים בארץ, ומן הראוי לסתום אותן. ויפה שנייה אחת קודם לכן! מקווה שתקבלו את "הפתק" בקרוב!!!
 

דנה444

New member
ככל שהבנתי

חרטה כשלעצמה איננה "טעם מיוחד" המצדיק ביטול החלטת "בר-אימוץ". לא די בכך שהאם הביולוגית מתחרטת, ולכן אם היא אכן מתחרטת יתקיים דיון בבימ"ש שבו יתברר אם יש טעמים מיוחדים - ולא רק חרטה - שבגינם בימ"ש יאפשר ביטול החלטתו הקודמת.
 

יסמין@

New member
הממממ... אז יש כאן 2 בעיות

א. בעצם, בניגוד למצב בחו"ל, לא נותנים לה זמן מסוים כדי להתחרט. נאמר כמה שבועות. לדעתי כן יאה לתת לה זמן מסוים (נאמר עד חודש) להתחרט, אבל לא למסור את התינוק באותו חודש להורים המאמצים. ב. אם כך, "הטעם המיוחד" במקרה הספציפי שלפנינו הוא שהמוליד לא ידע על הלידה ועל המסירה לאימוץ. נו, אז כאן הפתח שצריך לסגור - שיולדות יאמרו שאינן יודעות מי המוליד (או פשוט לא ירצו לומר מי הוא מסיבותיהן), ואז לאחר זמן - עד מתן צו האימוץ - הוא יכול להופיע פתאום, כפי שקרה במקרה הזה.
 

יסמין@

New member
ושוב, זה ממש לא מה שהיה כתוב

בעיתונים!!! אז מי הוא זה שהיה מעוניין לסלף את העובדות ולהציג אותן כאילו ליולדת יש חצי שנה זמן להתחרט?? זה מוזר מאוד. הרי הבנתי שרוצים לשנות את החוק בדיוק בנקודה זו!!!
 

דנה444

New member
כמעט בדיוק

מהכתבה ב"הארץ" של יום שישי עולה כי "הטעם המיוחד" לא היה הימצאותו של האב הביולוגי. לא היה שום טעם מיוחד, ובימ"ש לא אישר לביולוגית לחזור בה מהסכמתה. מה שכן היה, זה שהטריק של עוה"ד פעל בהחלט, וביהמ"ש פסק לטובת האב הביולוגי, שיהיה רשאי לגדל את הילד עם האם הביולוגית. לדעתי כל הפרסום נעשה כאן ביוזמה של עוה"ד של הביולוגית (מטעמים שלהם עצמם ?), וכאן יש גם לחפש את המקור להצגה המטעה של הדברים.
 

יסמין@

New member
מעניין מאוד מה שכתבת במשפט

האחרון. ועכשיו כשאני חושבת על כך, דעתך נשמעת לי סבירה בהחלט.
 

שיראס

New member
לפי מה שאת אומרת

ביהמ"ש פסק לטובת האב הביולוגי.כלומר, לאם הביולוגית לא תהיה משמורת עליו. זאת אומרת כמו שכתבתן שבגלל שהאם שיקרה ואמרה שהיא לא יודעת מי האב, הוא קיבל את הזכות לגדל אותו. זה הקייס של המשפט. זה נשמע לי ממש תמוה, שבגלל שהוא לא היה בתמונה, נפרד מחברתו מבלי שסיפרה לו על הריונה, עכשיו מותר בזכות אי ידיעתו לנתק את הילד מהוריו. אז מה יקרה אם הם יפרדו - אצל מי יגדל הילד? אצל אביו הביולוגי? עכשיו יותר מתמיד ברור לי שמקום הילד בבית הוריו, היכן שהוא גדל עד עכשיו. הלוואי שהשבוע יביא לנו בשורות טובות. שיראס
 

English

New member
תיקון קטן

הסבר מקיף וממצה כרגיל, יסמין. רק הערה קטנה. יש הבדלים בין הארצות.(ליטא כנראה אוהבת להיות שונה). לנו הותר לקחת את הילדים בשני האימוצים מהיום בו יכלו משפטית להתחיל בהליכי אימוץ,ולהחזיק אותם איתנו עד המשפט עצמו. כאילו קיבלנו מין אפוטרופסות עליהם. לא היינו רשומים כהוריהם ולא אומנה (לא שילמו לנו על זה...) אבל הם היו איתנו. זה נראה לי מאד מוזר והביא לסיטואציות מטורפות: הקטנה היתה איתנו בתוך אולם המשפט כשהשופטת החליטה לא לתת לנו אותה במשפט השני. וגם בפסק הדין לא התבקשנו להחזירה, ואף הותר לנו להעבירה למשמורת אצל צד שלישי בידיעת רשויות הרווחה. עם הבן זה פשוט איפשר לי להיות איתו את ה-3 חודשים עד שאותרה הביולוגית וחתמה על הויתור. (לא לדאוג, הילד לא נחטף.היא חתמה כבר קודם אבל החוק שונה ודרשו ממנה ויתור נוסף) אוף, הזכרונות... מקווה שאני לא מלחיצה מאמצים חדשים. למיטב ידיעתי ליטא איננה יעד אימוץ לישראלים כיום, בין היתר בגלל שפע הבעיות הבירוקרטיות שהיא יצרה. ורובן, אגב, בגלל מאמציה להתאים עצמה לאמנת האג ולהיכנס לאיחוד האירופי.
 

יסמין@

New member
תודה ../images/Emo13.gif ואכן נשמע

מסובך המצב שאת מתארת. ברומניה בזמנו, הכל התנהל בדרך מסודרת, על פי אמנת האג. א. קודם כל, היולדת חתמה. לאחר מכן - היתה לה אפשרות של חודש להתחרט. באותו חודש גם היתה אפשרות למוליד או למישהו מבני משפחתה לבוא ולקבל את התינוק/ת. עבר חודש והיא לא התחרטה - התינוק/ת הוכרז/ה כבר/ת אימוץ ללא שום אפשרות להתחרטות. סוף פסוק. ובמקרה של נטישה, כשזהות היולדת אינה ידועה או כשהיא לא חותמת - אחרי חצי שנה שבה היולדת לא לוקחת את התינוק/ת - הוא/היא מוכרזים כברי אימוץ ללא שום אפשרות להתחרטות. ב. לאחר שנמצא זוג או פנויה שביקשו לאמץ תינוק/ת מסוים/מת - הבקשה עברה דרך 2 וועדות: מחוזית וארצית. ורק אחרי כל זה התנהל משפט. ואחרי המשפט היה צריך לחכות הרבה ימי עבודה עד שהצו נכנס לתוקפו. ורק אחרי שצו האימוץ נכנס לתוקפו, אפשר היה להתחיל בפרוצדורות בקונסוליה הישראלית לקבלת אישור כניסה לישראל לתינוק/ת. בדרך כלל ההורים יכלו לקבל את התינוק/ת אך ורק לאחר סיום כלללללללללל התהליכים. כמובן שיכלו לבקר אותו/ה בבית הילדים, אבל לא לקבל אותו/ה לחזקתם ולהוציא אותו/ה מהארץ. מובן שהיה בזה משהו מאוד מייגע (כל זה לקח כמובן המווון זמן). אבל היה בזה משהו מרגיע: כשמקבלים סוף סוף את התינוק/ת - זה סופי וזהו זה!!! ועוד יתרון חשוב: ההורים לא היו חייבים להיות נוכחים במשפט עצמו. באמת חבל מאוד שרומניה נסגרה לאימוץ גם מהבחינה שכשזה פעל - זה היה די מסודר ומאורגן.
 

משתפרת

New member
לרוע המזל

בתי המשפט רואים את טובת הקטין בכך שיגדל עם ההורים הביולוגיים שלו, במידה וזה אפשרי. כשהופיע אב ביולוגי שלא היה ידוע קודם לכן, שמביע רצון ומוכיח יכולת להורות- הממסד שמגדיר את טובת התינוק לגדול עם מולידיו- כנראה יקבל את פסק הדין של בית המשפט לעניני משפחה. השאלה היא באמת עד מתי יכול להופיע אב כזה ולקבל את ילדו. האם אחרי שנה? שלוש? עשר שנים? במצב הזה, כפי שכתבה דנה, אין ביטחון בקביעות של אימוץ מהארץ. לאמץ היינו מאמצים בכל מקרה. מאד רצינו לאמץ בארץ. דרך החתחתים שהשירות למען הילד הוביל אותנו בה גרמה לנו לעבור יבשות, ים ואוקיאנוס כדי להגיע אל בננו. במצב המסתמן כתוצאה מהמשבר הזה אני מרגישה שטוב שכך קרה.
 

galy51

New member
שלא יקרה כמו לילדה הברזילאית

החליטו להחזיר אז את ברונה נדמה לי שקראו לה לברזיל ומה יצא? עוד ילדה מסכנה שגדלה בעוני והפכה לאם לשני ממזרים קטנים כבר בגיל 17! ממש החלטה לתפארת מדינה ישראל! שלא יעשו שוב טעות! במקום שהילד יגדל בצמר גפן אצל זוג הורים שהוא כל עולמם רוצים להחזירו לזוג צעיר ומבולבל שעדיין לא מבין בכלל מה המשמעות של גידול ילדים, חיים כזוג ונלחמים על עקרון כמו זוג תיישים. בית המשפט - אל תעשו את הטעות הזאת שוב!!!
 

מאמאסאן

New member
ממזר - רק ביהדות, ולא במקרה זה

ממזר, זה ילד שנולד לאם הנשואה לגבר אחד, וההריון הוא מגבר אחר, זו ההגדרה לממזר.
 
למעלה