המשך הדיון על ספוילרים בשרשור משלו

MxIxAx

New member
המשך הדיון על ספוילרים בשרשור משלו

בשבילי ספוילרים באים בהתאם להגדרה שרגילה אצלי מהמגזין SFX, זאת אומרת, בדרגות, אפשר לבקש מהנהלת הפורומים לעשות את סימן הספוילריזם (
) בכמה צבעים, בהתאם לדרגה שלו, אפשר גם לסמן ספוילרים כהנחה לפני שנקראו בספרים העתידים לבוא, וכו וכו

דיון נעים לכולם וכולן

הייזל

New member
זה לא מסתכם רק ביצירת אייקונים במיוחד

לבקשת אדם אחד אלא גם ציפיה ממנהלי הפורום לאכוף את הכללים האלה.
אביב ואני לא עובדים בשבילך.

kenny66

New member
אבל אפשר פשוט לציין

ספוילרים "קלים" "קשים" וכו'. אולי זה בגלל שאני ממש לא אוהב את האייקונים של תפוז, אבל הרבה יותר קלי לי לכתוב "מינוריים" או "לעלילה" מאשר להתחיל לחפש את האייקון הנכון ואז לזכור איזה צבע מציין איזה סוג ספוילר. ותאר לעצמך שאני אשים את הצבע הלא נכון? הרי יגרשו אותי בבושת פנים מהפורום. :)

MxIxAx

New member
חופש הביטוי הוא החשוב פה

כמו שאמרתי, כל אחד באחריות האישית שלו ושיקול הדעת שלו

מיכאל ג

New member
או, הצעה חלופית,

אפשר להרגע מכל עניין הספוילרים.
ההגדרה הקלאסית של ספוילרים הם גילוי פריטי מידע שיהרסו לך את ההנאה מהספר. דמות שמתה באמצע במפתיע, דמות שמתה באמצע במפתיע ואז חוזרת לחיים, דברים כאלו. אבל בזמן האחרון ההגדרה התחילה להתרחב יותר מדי לכל מידע כלשהו על משהו לפני שקראת/ראית אותו. זה מוגזם לחלוטין. לא כל דבר שאומרים על יצירה הוא ספוילר, יש דברים שגם אם תדע מראש עדיין תהנה מהקריאה כי הם לא אמורים להיות הפתעה, ואם כולם יתחילו לחשוב מראש על כל מלה שהם אומרים ואיזה צבע מגיע לה ולמה ואיך זה פשוט יהרוס את הכיף של, אתה יודע, פשוט לדבר על דברים שאנחנו אוהבים בשביל הכיף.

אכמו

New member
למה לא להתחשב, בעצם?

אישית ספוילרים לא מאוד מפריעים לי, חוץ מאשר באמת מסיביים, אבל מכירה בזה שיכול להיות שלאנשים אחרים זה מפריע יותר, ואני לא חושבת שיש איזו הגדרה אובייקטיבית של מה מקלקל הנאה ומה לא. לא אני אקבע למישהו מה מוגזם עבורו ומה לא. לחשוב על כל מילה שאומרים נשמע לי כמו כלל לא רע לכתיבה בפורומים, להתחשב לא עולה לי כלום ומעדיפה לשגות על צד החומרה ולתת אזהרת ספוילר על משהו קטן, מאשר להפך ולקלקל למישהו סתם. לקלקל למישהו את הקריאה זה חטא די מסיבי בעיני, שמצדיק עבורי את המאמץ הזניח של לשקול את מה שאני כותבת.

מה שכן, דווקא בגלל זה עניין הספוילרים בצבעים נראה לי לגמרי לא ישים, יש כל כך הרבה דברים שיכולים להיחשב בעיני מישהו ספוילר, וכל כך הרבה שונות מבחינת כמה כל סוג כזה מקלקל למישהו את ההנאה, שאני לא רואה שום דרך לחלק את זה לכמה צבעים שאנשים יסכימו עליהם, יזכרו אותם או ירוויחו מזה משהו.

מיכאל ג

New member
אנחנו כבר מתחשבים

למה התחשבות יתר זו בעיה? כי אזהרת ספוילר על כל דבר תגרום לאנשים לא לפתוח הודעות תמימות לחלוטין, ותדכא את השיחה מעצם זה שפחות אנשים ישתתפו בה. אם, למשל, אני כותב המלצה על ספר, והדבר הכי טוב בו הוא משהו שקורה באמצע הספר, אם אני אוותר על איזכור שלו אנשים לא ישתכנעו שהספר טוב ולא יקראו אותו. ואם אני אשים ספוילר אנשים לא יכנסו להודעה כלל. או ההפך - יש ספרים וסרטים ששווה להזהיר מפניהם בגלל טוויסט טפשי במיוחד. האם להגיד "בסוף הספר יש טוויסט טפשי במיוחד" (בלי איזכור הפרטים) הוא ספוילר? אם אני הולך לכיוון ההתחשבות, שוב, לא אוכל להעביר את המידע הזה ליתר האנשים כאן.

אכמו

New member
בדרך כלל

אני מתחילה הודעה ממה שלפי דעתי נטול ספוילרים, ומוסיפה סימון ספוילר באמצע לפני משהו שמספיילר. ככה כל אחד יכול לעשות את השיקול שלו. ממה שאני רואה בדיונים פה, אנשים די מתחשבים בענייני ספוילרים, ולא נראה לי שהפורום קופא על שמריו בגלל זה

MxIxAx

New member
עד עכשיו השרשור הזה מוכיח את עצמו

טוב אני הולך לישון צהריים, אני חוזר עוד שעה בערך

ניימן3

New member
התחשבות זה סבבה

אבל הבחור מגדיר גם 'שם ספר' כספויילר מדרגה ראשונה. היות ורוב הכותרות שלי הן בסגנון 'שם הספר - שם הסופר' - יהיה לי מאד קשה להתחשב בו, ואני אישית מעדיף שהוא יתחשב בי.

:)))))))))))))))))

אגב, כשאני חושב על כל מילה שאני מקליד (או אומר) - התוצאה בדר"כ יבשה, משמימה, כתובה רע ופשוט לא מעניינת..

trilliane

Well-known member
מנהל
כי התחשבות מופרזת היא טרחנית ומסרסת

והיא הופכת לאי-התחשבות במי שאמור להתחשב.
אם לקחת את הדוגמה שלך, אי אפשר לדרוש מאיש לחשוב דקות ארוכות על כל מילה ומילה שהוא כותב בפורום. זה לא ריאלי, אנשים לא יכולים לתקשר כך בצורה יעילה. תקשורת אמורה להיות טבעית וזורמת. כשאנשים חוששים להוציא מילה או מתחילים לסמן ספוילר על כל הודעה תמימה, זה פוגע בדיון לכיוון השני.

ניימן3

New member
אני מבין שזה בא מה"ספויילר" שכתבתי לכאורה.

אז צר לי, אבל אנחנו פשוט לא חיים באותו עולם הגדרות. גם אם נעשה מליון צבעים ודרגות לספויילרים, אין מצב שאסמן את המידע שכתבתי בתשובה לשאלה שלך (שחייבים לקחת בהקשר המתאים) - או שם של ספר כספויילר. זה מידע שפורסם תחת כל עץ רענן.

הדרגות של SFX הן בכלל לטלוויזיה. הן לא מודדות *כמה* ספויילר חמור, אלא ל*מי* הוא חמור (צופים בארה"ב או באנגליה - כי קצב השידור שונה). או שפספסתי שיטת דירוג שונה שלהם?

מעבר לכך, יש די קונצנזוס באתרים ופורמים של מד"ב\פנטזיה מה מותר ואסור לכתוב. הפורום הזה ממש לא חורג מהן לשום כיוון - ואני אישית, למרות שאף אחד לא שואל אותי, נגד זה שנהפוך לסממן הימני של תרבות האנטי-ספויילר.

MxIxAx

New member
אז תרמתם לי הרבה בנושא:

אתה צודק בקשר לדרגות הספויילר שהן לגבי אזורים בעולם

למעלה