המשך הירהורים בנוגע ללידת בית

טלימה

New member
איך אהבתי את הספר הזה...

אום נטע

New member
זה באמת עניין של התחברות אישית

אני שקלתי את האפשרות של לידת מים, אבל לא ממש התחברתי לרעיון. ואמנם, את עיקר הצירים הכואבים עברתי באמבטיה אבל כשהגיע הזמן ללחוץ, הרגשתי צורך לצאת ממנה למזרון. את כנראה מאוד מחוברת לרעיון של לידת מים וזה רנראה מה שהכי מתאים לך. בהצלחה!

אמאאור

New member
קודם כל, אני לא מאמינה שיש בעיה עם

הבריכה המחוממת. זו אחלה טמפרטורה, וכל עוד זה מרגיש לך טוב, גם לתינוק טוב. אני מאוד מתחברת גם לרעיון של לידת מים. מאוד. זה נראה לי דבר מדהים.

תNר

New member
|נצל"ש| לשתי שאלות:

א. מישהי שמעה על אפשרות של 'עסקה משותפת' בלידת בית ובה המילדת מביאה איתה עוד מישהי לעזרה (מילדת נוספת או דולה) כאשר התשלום על העזר כנגדה הוא חצי ממה שבד"כ. שמעתי על זה לראשונה לפני כיומיים מיולדת בית (ילדה עם מינדי) ורציתי לדעת אם זה רווח. (מצטערת שאני מעלה את נושא הכסף, אבל אם ניתן בכ"ז לצמצם עלויות, אז למה לא) ב. הילדים שלי נולדו צהבהבים (אך הבריתות (כמה לא PC מצדי
) נערכו בזמן). אני צריכה להערך בצורה מסוימת ללידת בית בהקשר הזה?

צימעס

New member
א - כן.

יש מיילדות שעובדות עם עוד מילדת ככה שהשניה מצטרפת רק לקראת הסוף. המטרה - כשיש אמא ותינוק לטפל בהם, עדיף שיהיו יותר ידיים מנוסות. מובן שצריך לשלם גם למילדת השניה - אחרי הכל, גם היא באה ועובדת. ב - אין צורך בהכנה מיוחדת. בכל מקרה יהיה מעקב - רופא לביקור בית, וביקור של המילדת אחרי הלידה.

תNר

New member
אני עדיין תוהה איזה רופא ילדים של

'מכבי' יעשה אצלי ביקור בית...לא כ"כ מתלהבת.

rnati

New member
אף אחד מהם.

עד שלא תרשמי את הילד במשרד הפנים לא יהיה לו מספר זהות
לא תוכלי לרשום אותו בקופת חולים
לא תוכלי לקחת אותו לרופא של קופת חולים. לא נראה לי שתעשי את כל זה ב-24-48 שעות שאחרי הלידה, נכון?
תבחרי רופא שאת אוהבת ומוכן לעשות ביקורי בית ותשרייני אותו, באופן פרטי.

אם פי 3

New member
לא היתה לי שום בעיה

אני לקחתי את התינוק שלי לקופ"ח (כי היה לי חשוב רופא מסוים, עוד לפני שידעתי שאלד בבית, ידעתי שארצה שהוא יבדוק את התינוק לאחר הלידה, כי לא סומכת בקטע הזה על בי"ח). אמרו לי לבוא מוקדם, ושיכניסו אותנו ראשונים (בלי תור). באנו. לקח לרופא דקה להבין שאין לילד ת"ז - כי זה היה הילד הראשון שנולד בבית שהוא בדק, ומרגע זה, שום בעיה. הוא רשם את הסיכום על נייר. רופא ילדים ממילא לא מחייבים כספית. as simple as all that.

צימעס

New member
אלינו באה רופאה מהמרפאה

לפני שהוצאנו את האף מהבית. אני חושבת שרשמו את הביקור על שמי. רופא ומרפאה שבוחרים להתגמש, מצליחים לעשות את זה יופי

אם פי 3

New member
א - כן

למעשה, בלידה שלי, זה היה בלי כסף, והמיילדת הנוספת (שהיתה אז "מתלמדת ללידות בית") הבריזה. כך שנראה שזה צריך להיות עם תשלום כלשהו. אם את רוצה לצמצם עלויות, תדאגי בעצמך לדולה או מיילדת שמעוניינות להיות בלידות בית, בתשלום סמלי או בחינם. אני מכירה 2 כאלו, כרגע. ב. בהקשר של לידת בית - חשוב לוודא שיש מעקב אחרי הנושא, למרות שאת יכולה לעשות אותו בעצמך אם את מרגישה מספיק מנוסה (לזהות את מיקום הצהוב. ככל שיותר נמוך, יותר חמור), או בעזרת כל איש מקצוע מהסביבה - רופא (אם את לא רוצה ביקור בית, את בהחלט יכולה ללכת לקופ"ח. אני עשיתי את זה.) אחות טיפ"ח, המיילדת שלך. ובלי קשר ללידת בית - לחשוף לשמש (פוטותרפיה..) עם מינימום בגדים, לצרוך לימון, וכמובן - להניק המון (לשים לב שאין ישנוניות עקב הצהבת). אם את יודעת איזה סוג צהבת זה היה, זה מידע רלוונטי, כי צהבת סוג-דם, מופיעה יותר מוקדם, והיא לרוב חמורה יותר, וגם מחמירה מלידה ללידה, כך ששווה במצב כזה לשקול נסיעה לבי"ח.

תNר

New member
סוג הצהבת השכיח-שקשה להם לפנות

את הבילירובין. לגבי א - אני אתקשר אלייך, מעוניינת לשמוע. זה מסתמן ככיוון מחשבה חדש שלי. (אבל נדמה לי שאני צריכה לפנות למילדת קודם כדי לדעת אם מתאים לה. עוד לא יצרתי איתה קשר. מעניין למה אני דוחה את זה.)

צימעס

New member
כל הצהבות קשורות בפינוי הבילירובין

השאלה היא למה יש יותר בילירובין מהרגיל. מה סוג הדם שלך? של בעלך? של הגדולים?

תNר

New member
לא חושבת שזה קשור לענין אי ההתאמה

בין סוגי הדם שלי ושלהם (מכירה את המאמר שצירפת, MP - כנראה שלא הפנמתי אותו
), אבל מסתבר שאני גם לא ממש מבינה בענין הצהוב הזה

למעלה