המשך סאגת התיכון הדתי

qrst האחת

New member
מלכתחילה - זו הייתה התוכנית...אין לי מושג -

מה עולה בגורל אוסטרובסקי...

צמרת3

New member
הבעיה היא שקבעו מיקום לתיכון

ונסוגים כי בעיני כמה הורים המיקום לא מוצא חן. צודקת qrst שמדברת על הפילוג שיביא רק קומץ יחסי בשביל זה לא צריך לבזבז כספי ציבור על בניה. חוץ מזה הניחו אבן פינה ואחר כך נסוגים מגוחך בעליל.

qrst האחת

New member
בתחילה, הדתיים לא העזו להלין על המיקום...

מה שעניין אותם היתה ההכרה בהקמת התיכון הדתי...ולאחר שקיבלו את ההכרה החלו להשמיע את דעתם על המיקום... כבר בהנחת אבן הפינה, נציג העמותה דוד מולנר נשמע אומר: " אנו לא נסכים לשלוח את ילדינו ללמוד באיזור התעשייה...בדיוק כמו שאת לא תסכימי לשלוח את ילדייך ללמוד באיזור התעשיה... ואת הדברים האלה נשמיע בפני ראש העיר לא היום אלא בבוא הזמן..." לדעתי מגיע לציבור הדתי - תיכון דתי, אולם לפי מספר התלמידים שנרשמו - חבל על הכסף... ראש העיר צריך להבין את המסר... שיקים תיכון קטן רק לאותם תלמידים שאינם יכולים להרשות לעצמם לשלם שכר לימוד גבוה...וכל שאר ההורים המתנשאים - שישאירו את ילדיהם בתיכונים האחרים ושישלמו מכספם הפרטי...

ATAF151

New member
העיריה משלמת עבורם

התלמידים לא משלמים עבור התיכוניים הפרטיים ברעננה אלא העיריה משלמת את שכר הלימוד עבורם. כל מה שצריך לעשות הוא לפתוח עוד מסלול קטן בתוך בני עקיבא או בתוך כפר בתיה שבו ילמדו על פי הכללים של תיכון ממלכתי דתי וכמובן שהעיריה תשלם עבורם את שכר הלימוד. ואם כבר מקימים אז לפחות ביחד עם הרצליה.

ATAF151

New member
הבעיה שההורים אמרו מראש שהם לא מרוצים מהמיקום

אז או שהיה צריך להקשיב להם מראש ולא לעשות שם טקס רב רושם או שלא להקשיב להם כלל.

עומר247

New member
אתם לא ממש יודעים על מה אתם מדברים..

60 תלמידים למחזור ראשון של התיכון עוד לפני שידעו בוודאות שהוא יוקם נשמע לכם אכזבה?! לי זה נשמע המון! אם יבנו מבנה חדש לתיכון, שנה הבאה יירשמו יותר מ60 תלמידים למחזור החדש ובסופו של דבר התיכון, שהוא גם חטיבה, ימנה מאות תלמידים. על איזה כישלון אתם מדברים? אתם בכלל יודעים כמה משלמים היום על שנת לימוד בישיבה? 10000 ש"ח נשמע לכם כמו קצת? והעירייה לא עוזרת בשקל! והיא גם לא צריכה.. היא צריכה וחייבת לבנות תיכון במבנה חדש. גם אני לא הייתי הולך ללמוד בתיכון אם הוא היה שוכן במרכז המוזיקה הישן בקריית שרת. וATAF15- לא היית שולח את הילדים שלך ללמוד באיזה מבנה מתפורר בכפר בתיה, אז אתה לא חייב להעלות את ההצעה הזאת כל פעם מחדש.. אולי נעביר את התלמידים מתיכון אביב לכפר בתיה ונקים שם את התיכון הדתי? זה נשמע לך הגיוני? נכון שהרעיון להקים את התיכון באיזור התעשיה היה גרוע ואני לא מבין למה העלו אותו ולמה קיימו שם את הטקס, הרי היה ברור להם שהוא לא ייבנה שם.. והשלט נעלם אחרי כמה ימים ולא חזר.. ולא ראינו דחפורים שעובדים..

תודה על תוספת המידע עומר

מבורך, כתמיד. אבל מי זה "אתם"?

ATAF151

New member
כמה תיקונים

לא יודע מאיפה אתה מוציא את המספר 60 תלמידים אלא אם כן נרשמו עוד תלמידים בזמן האחרון. אני יודע על כ 45 תלמידים שבאו מתוך 4 בתי ספר יסודיים דתיים ברעננה, כלומר אחוז די קטן. העיריה הצהירה במפורש שהיא משלמת את שכר הלימוד בכפר בתיה ונדמה לי שגם בבני עקיבא. כפר בתיה דווקא נראה מאוד יפה, ואם יש בעיה עם איזה בניין שם, אז עדיין הרבה יותר זול לשפץ אותו מאשר לבנות משהו מאפס. ולבסוף, אני רואה שאתה מסכים עם הטענות שלי לגבי תכנון ההקמה באיזור התעשיה למרות שהיה ברור לכולם שלא יבנה שם. ההבדל בין תיכון אביב לדתיים הוא שהחילונים הולכים ברובם לבתי ספר ממלכתיים תיכוניים, ולעומת זאת הבנים הדתיים בכל רחבי הארץ מחשיבים את בתי הספר התיכוניים ממלכתי דתי כבתי ספר נחותים ולא הולכים לשם (וראה בערים שבהם יש המון דתיים אבל מעט מאוד תיכוניים ממלכתיים דתיים).

עומר247

New member
תראה

חנה לא התכוונתי אלייך
הם הגיעו משלושה בתי ספר יסודיים, מן הסתם הורים ששולחים את הילדים שלהם לנועם לא ישלחו אותם אח"כ לתיכון עירוני ואני גם לא בטוח שהם יסתפקו בישיבת בני עקיבא. בהתחלה נרשמו 60 תלמידים, לאחר שנודע שהתיכון יקום במרכז המוזיקה ובלי תמיכה של ישיבת בני עקיבא, חלק מהתלמידים עזבו ונשארו 45. זה לא כל כך נורא, כל ההתחלות קשות. שנה הבאה, במידה וייבנה מבנה חדש והרעיון יהיה מגובש יבואו יותר מ60 תלמידים, אל תדאג. אתה משווה ערים אחרות לרעננה? נראה לי שיש קצת הבדל בין פתח תקווה וגבעת שמואל ובטח בני ברק, לבין רעננה..

ATAF151

New member
נחיה ונראה

אני לא שמעתי מעולם שנרשמו אי פעם 60 תלמידים. והרי הם ידעו מראש שלא יהיה להם בינתיים מבנה מסודר, וגם התמיכה של בני עקיבא לא הייתה ברורה מתכתחילה, הרי השילוב איתם נוצר רק בגלל לחץ של משרד החינוך שסרב לממן בית ספר עצמאי.

כנראה שמזמן לא ביקרת בכפר בתיה וחבל כי

הדימוי שלך מוטעה לחלוטין נכון להיום המקום מטופח יש מבנים חדשים מאז שיש מנכ"ל חדש לכפר ד"ר צבי ירבלום הושקעו שם המון משאבים. במקום פועלים למעשה שישה בתי ספר בשטח ירוק נעים ומאוד מטפח ממליצה להיכנס ולראות התיכון הדתי לבנים היה מוצא שם את מקומו כבית ספר שביעי.

ההודעה בנושא הפונדקאות נמחקה ע"י ההנהלה

מאחר והגולשת הציפה בה את כל הפורומים, מה שמהווה עבירה על חוקי הפורומים (והתנהגות וירטואלית אלימה). כל ההודעות ששורשרו אליה, נמחקות אוטומטית ביחד עם ההודעה הראשית. האם הפונדקאית שהצעתי לה תמיכה אישית, מוזמנת לפנות אלי במסר.

הסברתי. בגלל הצפה.

היא נמחקה על פי שם המשתמשת שהציבה אותה, באופן גורף מכל הפורומים, בלי קשר לדיון שהתפתח כאן. (מסתבר שמי שאינם רגישים לזולת - אינם רגישים בכל תחומי החיים. הצפה היא סוג של אלימות וירטואלית).

למעלה