המשך עבודה אחרי פיטורים???

מצב
הנושא נעול.

galiliudi

New member

פוטרתי לאחרונה והמעסיק רוצה שאשאר חודש נוסף ע"פ החוק אולם בתפקיד שונה ממה שעסקתי עד עכשיו (עסקתי בחידושי מנויים לעיתון ועכשיו הוא רוצה שאעבוד חודש בצירוף מנויים חדשים ) השכר מורכב מעמלות והיות ולא עסקתי בכך כמובן שהשכר בחודש זה יהיה נמוך בהרבה האם הוא חייב לשלם לי או לתת לי חודש באותו תפקיד? או שאני חייב להמשיך לעבוד בכל תפקיד שיידרש? אני עובד חמש שנים אבקש תשובה דחופה -היות ואני חייב לתת תשובה תודה מראש

שיר ורד

New member
הוא חייב לשלם לך לפחות את השכר הרגי

פוטרתי לאחרונה והמעסיק רוצה שאשאר חודש נוסף ע"פ החוק אולם בתפקיד שונה ממה שעסקתי עד עכשיו (עסקתי בחידושי מנויים לעיתון ועכשיו הוא רוצה שאעבוד חודש בצירוף מנויים חדשים ) השכר מורכב מעמלות והיות ולא עסקתי בכך כמובן שהשכר בחודש זה יהיה נמוך בהרבה האם הוא חייב לשלם לי או לתת לי חודש באותו תפקיד? או שאני חייב להמשיך לעבוד בכל תפקיד שיידרש? אני עובד חמש שנים אבקש תשובה דחופה -היות ואני חייב לתת תשובה תודה מראש
הוא חייב לשלם לך לפחות את השכר הרגי
החוק לא מתייחס למקרה שהמעביד מעביר את העובד לתפקיד אחר בתקופת ההודעה מראש, ולא נתקלתי במקרה כזה גם בפסיקה. החוק מאפשר למעסיק לא להעסיק את העובד בתקופת ההודעה מראש אך לשלם את שכרו הרגיל. אי לכך, נראה לי שמקל וחומר ניתן לדרוש ששכרך בתפקיד החדש והזמני בתקופת ההודעה מראש לא יקטן משכרך הרגיל. מעבר לנושא השכר, נראה לי שהתפקידים די דומים ולכן אינני רואה הצדקה לסרוב מוחלט לבצע תפקיד זה בתקופת ההודעה מראש.

מצב
הנושא נעול.
למעלה