"המשפט שלי",

אוי די אתם שופטים כל כך מהר...

בחיית כמה פעמים שמעתם את השיר? מאור שמעת אותו פעם אחת? נעמה גם את? שמואל אתה שמעת אותו? איתן? שנשונה? קל מאוד לרדת על שיר כשאתם קוראים רק את המילים. ואגב המילים האלה הם פרי שמיעתם של 2 חברי פורום ששמעו אותו באיזה הקלטה לא ברורה מדי(ובלי לזלזל בשמיעה שלכם דניאל או תומר) למשל הם שמעו "תגיע מוות,מוות" אני כמעט בטוח שזה "הגיע מוות,מוות" וזה הבדל עצום. וגם אני וגם מספר פורום אחרים שמעו "לרגע לא לחשוב" במקום "לרגע לא לחזור" וחוץ מזה מה זה מילים בלי לחן,גיטרות,תופים,באס,קלידים? זה טוב ויפה אבל שיר מקבל משמעויות שונות לגמרי כשאתה שומע אותו באופן "מושלם" בקיצור אל תמהרו לשפוט ולהגיד עליו שהוא שיר מטומטם עם מילים מפגרות. אני בטוח שרובכם הייתם אומרים דברים דומים אם לפני 8 שנים היו מביאים לכם את המילים של גניבה או אינטרמת ואז כשהייתם לומדים להכיר אותם יותר טוב וכשאתם שומעים אותם בהופעות פתאום השירים לא היו נראים לכם כל כך גרועים. בקיצור הייתי מחכה עוד קצת לפני שהייתי חורץ את גורלו. גם את "דונט לייק" קוטלים כל הזמן וגם שם חסרות הרבה מילים. חכו שיצא הדיסק ואז תתחילו בניתוחים.

shmuelr

New member
אויך בחייך.. אתה יכול לאמר את זה

על הקטע הזה? (הכוונה ל"מזה מה זה מילים בלי לחן,גיטרות,תופים,באס,קלידים? זה טוב ויפה אבל שיר מקבל משמעויות שונות לגמרי כשאתה שומע אותו באופן "מושלם" בקיצור אל תמהרו לשפוט ולהגיד עליו שהוא שיר מטומטם עם מילים מפגרות.") פלוגת הצער היום בלילה ניצחה את פלוגת השמחה חיילי הדמעות ירו צרור של בדידות על תותחי האהבה חיילי החיוך ירו חץ של אושר פלוגת הצער לא נפגעה חיילי החיוך ספגו רימון של נוסטלגיה פלוגת הצער היום ניצחה ומאז כל ערב הם פותחים שולחן בחדר ליבי הקטן לפעמים השמחה שולחת מרגלים אך לרוב מגלים את כולם הצער עושה אימונים בין רכסי היאוש שנמצאים ליד הר השתיקה הגדול הם שטים על ספינה עשויה מחשיש הם שטים על הים שעשוי אלכוהול אז אם פתאום אתה שומע בלילה תהלוכת צער ליד חלונך אז כנראה שפלוגת הצער הלילה ניצחה גם אותך נסגור על ששששששש.....

שחוררר

New member
אני אסביר

ברשותך שמואל פלוגת הצער הוא קטע ללא מנגינה או לחן. הוא מושמע בהקראה של אביב לא בשירה ולא בשום אמצעי אומנותי אחר. פשוט בהקראה. וזה בא להראות לרן ששיר הוא ועוד איך שיר גם כשאין לו שום מנגינה ("לחן\בס\גיטרות\תופים") ואפשר לבקר אותו באותה מידה. אולי כשתשמע את השיר אתה תאהב את הלחן, אבל המילים הן אותם מילים עמוקות ונוגעות ללב. (בוא מוות, מוות) אכן מרגש.

shmuelr

New member
גאון! לא הייתי יכול להסביר יותר טוב

אויש שמואל תעשה לי טובה...

הרי ברור שהתכוונתי לשיר של היהודים ללא לחן,גיטרות,תופים,באס,קלידים? מה אני לא יודע שיש שירים מדהימים שהם בלי מוסיקה? אני בעצמי כותב מדי פעם שירים כאלה,נראה לך שהייתי כותב אם אני חושב שאין להם בכלל משמעות? נראה שאתה סתם מחפש איפה לייבש :\ אז כך את ה"שששששששש" שלך בחזרה...

shmuelr

New member
מה זאת אומרת שיר של היהודים?

לא הבנתי אותך... ולא התכוונתי לייבש אותך. אתה מתכוון ששיר של היהודים (תעשה פה הדגשה) לא יכול לרגש או להראות טוב בלי לחן?

לא בדיוק אבל בערך...

בים בם בום. זאת הייתה פחות או יותר הכוונה שלי. ואני לא אומר ששיר של היהודים בלי לחן וכלי מנגינה לא יראה טוב או לא ירגש. כי קודם כל כל בן אדם לוקח שיר למקום אחר,אחרים זה יכול לרגש אותם אחרים לא. אבל יש לא מעט שירים של היהודים שאם רק תקרא את המילים השיר לא יראה לך משהו,או לא ירגש אותך. אבל ברגע שתשמע אותם לייב בהופעה עם גיטרות ושירה ותופים ולא יודע מה אז זה יהיה עולם אחר. למשל אם נסתכל על "גנבה" בלי לחן ובלי שום דבר רק מילים,אז לרוב האנשים זה יראה כמו סתם שיר דפוק על מישהו ממורמר שעזבו אותו והמשיכו הלאה. אבל בהופעה עם הדיסטורשן,ועם הלחן המפוצץ,והצעקות של תום, והמעבר בסוף בין "אני רק שר לך" ל"תראי מה נשאר לך" זה הופך לשיר לא רע בכלל עם המון משמעות וכאב. ואני יכול לתת לך עוד המון דוגמאות. המסר שניסיתי להעביר כאן זה שלפני שיורדים לחייו של שיר של היהודים שבקושי שמעתם אותו(ואם כן אז לא יותר מפעם פעמיים) ואתם בכלל לא סגורים על המילים שלו,חכו טיפה,תנו לו לצאת באופן רשמי עם המילים הנכונות, תשמעו אותו כמה פעמים בדיסק,תשמעו אותו כמה פעמים בהופעה,ואז תחליטו אם הוא באמת כזה מפגר ואם באמת היהודים ירדו ברמה. תחשבו רגע איך הלהקה תגיב אם היא תקרא פה שאתם יורדים כאן על שיר שבקושי שמעתם ואתם בכלל לא סגורים על המילים שלו. שיר שאני בטוח שלקח ללהקה לא מעט זמן לעבוד עליו(ומי כמונו יודעים כמה זמן לוקח ללהקה לעבוד על השירים הללו) אני בטוח שהם ירגישו נורא. אז בחיית אל תהפכו להיות כפויי טובה. תנו לשיר לפחות צ'אנס לפני שאתם רוצחים אותו בדם קר. אחרי הכל זאת הלהקה שלכם...

shmuelr

New member
תראה, יש משהו בדברייך, אבל...

אתה לא יכול לקבוע איזה שיר נראה טוב או לא נראה טוב ללא לחן.. יכול להיות שאני אראה את השיר הזה כמשהו אלוהי ושאני מתחבר אליו נורא.. ואתה תראה אותו כשטות. יהיה טוב. המשך יום משובח!

mor000

New member
רן

שיר ללא לחן הוא עדיין שיר, למילים יש עוצמה רבה גם ללא לחן. ד"א דיברתי עם משורר שלא הרבה שירים שלו מולחנים [הוא רק משורר, לא מלחין], הוא אמר שהלחן לפעמים מעצבן כי אף אחד לא מקשיב באמת למילים. ד"א לאלה שלא שומעים היהודים בד"כ, כשהם שומעים שיר שלהם הם לא מבינים בדרך כלל מה הם אומרים, מבחינתם זה רק צעקות וגיטרות, אז מה זה שווה בעצם?...

אממממממ

כמו שאמרתי לשמואל התכוונתי לשיר של היהודים ללא לחן,גיטרות תופים וכו... לגבי אלה שמבחינתם היהודים רק צעקות וגיטרות? שיבושם להם. אם הם לא באמת קוראים את המילים ומבינים על מה היהודים שרים אז הם לא באמת "אוהבים אותם" מכל הלב כמו שאנשים כאן אוהבים. הם אוהבים יותר את הפוזה ואת הדיסטורשיין ואת השואו. באותה מידה הם היו יכולים לאהוב להקה זהה ליהודים ששרה שירי אהבה לירקות ופירות(משהו בסיגנון של אינפקציה כזה) הרי במילא הם לא שומעים את המילים ונהנים רק מהמנגינות אז מה זה משנה על מה שרים? אז סבבה יכול להיות שהם עדיין מעריצים והכל והולכים להופעות אבל אוהבים את היהודים בצורה מאוד שיטחית ולא רצינית. גם אני בהופעות הראשונות שלי הייתי כזה,הכרתי רק חצי מהשירים,לא ידעתי בכלל על מה הם שרים,נהנתי מהשואו עצמו והדיסטורשיין מהבלגאן,היום כשאני מכיר את כל השירים ומשמעותם זה אחרת...

HiPpiE Boy

New member
רן

כן שמעתי את השיר|אם תזכר טוב..הייתי די ליידך בירושליים בשיר הזה| וגם אני שמעתי הגיע מוות ולרגע לא לחשוב ולא ירדתי על השיר הזה השורה הזאת פשוט התחברה לי באותו רגע ולכתוב לבד רק את השורה הזאת יוצר מין מצב כזה..לא יודע..של כאילו לצחוק על הקטע הזה הוו מוות הו קשוח ואפל וואע גוט איט?

למעלה