הנבואה על גרמניה, איך הם ידעו?

חבל מאוד שזה לא יגרום לך לשנות את התנהגותך

אני מוכן לכתוב כאן הודעה ביום שבת בבוקר אבל רק בתנאי אחד, שאתה תגיד לי מראש שאם אני אעשה זאת אתה תתנצל לפני על כך שסתם קפצת עלי בהאשמות.

ודרך אגב שים לב שזה לא אותו שם משתמש שאיתו פתחתי את השרשור, שכחתי את הסיסמא שלי אז נאלצתי לפתוח שם משתמש נוסף.

BravoMan

Active member
אתה יודע, לפני כמה חודשים היה פה בחור שהבטיח לי

שיש לו הוכחה ניצחת לכך שאלוהים קיים.
הוכחה שאם רק אראה אותה, לא אוכל יותר להיות אתאיסט.
&nbsp
אז אמרתי לו: בו תציג את ההוכחה, אני תמיד בעד הוכחות, ואף מוכן לשנות את דעתי, אם יוכח שאני טועה.
&nbsp
אבל אז הוא התחיל להציב תנאים. וככל שעמדתי בתנאי אחד, נוסף עוד תנאי, ועוד תנאי, והוכחה בסוף לא קיבלתי...
&nbsp
אז זהו, אני לא עונה לדרישות של אלמונים בפורום.
&nbsp
אתה רוצה - תכתוב, לא רוצה, אל תכתוב.
אתה לא חייב לי כלום, ואני לא דורש ממך כלום. אין לי גם זכות לדרוש.
&nbsp
ולך אין זכות להציב לי תנאים.
&nbsp
אבל אני כן שומר את הזכות לגבש דעה לגבי כל משתתף בפורום, כולל אותך, על בסיס הדברים שהם כותבים פה.

ותסתכל על פורום ארכיאולוגיה

אי אפשר להגיד שהפורום הזה פעיל... אף אחד שם לא היה עונה לי.

BravoMan

Active member
אז למה שלא תשאל בפורום אקטואליה?

הוא בין הפעילים ביותר בתפוז, והסיכוי שלך למצוא שם מומחה לארכאולוגיה לא קטן מהסיכוי שלך למצוא כזה בפורום שהכותרת שלו היא "פורום אתאיזם".
&nbsp
פשוט תודה בזה ובוא נתקדם: אתה לא רוצה לגלות למה באמת שאלת דווקא כאן, ולא תצליח למצוא שקר משכנע.

BravoMan

Active member
אני שואל שוב:

מה גרם לך לחשוב, שבפורום "אתאיזם" מתעסקים בארכאולוגיה?

בפורום אתאיזם דנים בתחומים רבים שקשורים לטענות דתיות

החל מנושאים שקשורים לביולוגיה כמו מדוע יש לנו עצם זנב ותוספתן או האם שפן וארנבת מעלים גרה, ועד נושאים הקשורים לאסטרונומיה ופיזיקה כמו המפץ הגדול וטענות לגבי מספר הכוכבים ביקום שכתוב בתורה, או טענות לגבי חקר מאובנים ומאובני ביניים שנמצאו.

כלומר מתעסקים כאן עם הרבה תחומים שקשורים למדע, אז לא ברור לי מדוע בחרת לתקוף אותי. הטעות היחידה שעשיתי זה שהשקעתי קצת ונתתי לכם כמה קישורים לטענה הדתית כדי לחסוך לכם עבודה ולהראות לכם מה המאמינים טוענים בנושא. אתה משום מה הסקת מזה שאני דתי שהגיע לעשות כאן עבודה מסיונרית.

BravoMan

Active member
נכון, הנושאים שרשמת עולים בפורום מידי פעם

ואם תחפש אחורה בעמודי הפורום תראה, שרוב המשתתפים פה תמיד מסייגים את התשובות שלהם בכך שהם לא מומחים, ושיש להם ידע די בסיסי בעניין.
&nbsp
האנשים שמעלים את השאלות, הם אף פעם אינם אנשים שמעוניינים ללמוד את הנושאים, אלא כאלה שחושבים ש-"הנה, תפסנו את הכופרים האלה".
&nbsp
אם אתה אדם חילוני שרוצה ללמוד בצורה רצינית על היסטוריית העם היהודי, הגעת למקום הלא נכון!
זו אינה מתקפה, זו קביעת עובדה.
&nbsp
אתה רוצה ללמוד היסטוריה? יש אחלה מקומות לזה, כמו שאמרתי לך בעבר.
יש ספרים, יש הרצאות רציניות ב-youtube, ולוויקיפדיה אתה כבר יודע להגיע.
&nbsp
אז השאלה האמתית היא:
האם אתה באמת רוצה ללמוד מה יודעים ארכאולוגים על "עם ישראל", או אתה רוצה לראות עד כמה אנשים שלא מאמינים בתורה מסוגלים לסתור כל מיני קשקושים שכתובים בתורה?
&nbsp
אם אתה מחפש סתירות למה שכתוב בתורה, לגיתימי שתגיע לפה, אבל אם אתה מחפש ממצעים ארכאולוגים, אתה מבזבז את זמנך.
&nbsp
בנוסף, אני לא קוטל אותך על זה שחיפשת מקורות, אני קוטל אותך על זה שאתה מנסה להסוות קביעה נחרצת בצורה של שאלה.
&nbsp
"איך הם ידעו" קובע שהם ידעו, ועכשיו מבקש מאיתנו להסביר.
גם יתר ניסוח ההודעה מראה שאותך כבר שכנעו שזה נבואה, או, יותר סביר, שאתה בא לשכנע אותנו שזו נבואה.

hnc

New member
אם גם אתה תכתוב ערימה רצינית ביותר של ספרי נבואה

ואלפי נבואות מעורפלות שאפשר לפרש אותן בצורות שונות ולזמנים שונים, הסתברותית כמה מהן יהיו כמעט נכונות או אפילו ממש נכונות כמובן אם אתה מתעלם מהצורה המעורפלת שבה הן נכתבו ומאוד רוצה להתאים אותן לדברים שכבר קרו...

pozetiv

New member
זו אינה נבואה .

ולא מדובר על גרמניה של היום .

מקור אמין. כאן (הערה 2 )

וכאן.

jamejame

New member
נניח שזו אכן נבואה:

איפה היו כל לומדי הגמרא שוודאי הכירו את הנבואה כשגרמניה הרימה ראש?
רמז: לשאלה זו אין סוף טוב ללומדי גמרא.
או כפי שאמרה מירי רגב- מה שווה נבואה אם אף אחד לא יודע מה לעשות איתה?

galgal761

New member
המידע שהבאת כאן סובל מחוסר דיוק רציני.

במאה החמישית פלשו שבטים רבים מגרמניה לאימפריה הרומית והקימו מספר מדינות.
במשך השנים השתלט אחד השבטים על כל המדינות האלו והקים אימפרית ענק שנקראת האימפריה הפרנקית. אימפריה זו ראתה את עצמה כממשיכתה של האימפריה הרומית המערבית.
אימפריה זו השתרעה מספרד עד רוסיה.
אח"כ התפצלה האימפריה הזו ל-3 חלקים. אחד החלקים הוא גרמניה השני הוא צרפת והשלישי כלל את איטליה וקצת חלקים מגרמניה וצרפת.
בהמשך היו עוד התפצלויות גם בחלק שנקרא גרמניה. אבל זה מאוד לא מדויק להגיד שהיו שם 300 נסיכויות קטנות. לאורך כל הזמן היתה שם אימפריה אחת לפחות (בהמשך אימפריה זו נקראה "אוסטריה" ואח"כ "אוסטרו-הונגריה"). אימפריה זו ניסתה לכפות את שלטונה על כל הנסיכויות הקטנות ולאחד את גרמניה. לפעמים האימפריה הזו הצליחה ולפעמים לא. בכל אופן היו נסיונות לאחד את גרמניה וזה היה די סביר שהיא תתאחד מתישהו. אחוד גרמניה לא היה הפתעה.
בכל אופן במאה ה-17 או ה-18 קמה אימפריה נוספת - "פרוסיה" וגם היא ניסתה לאחד את גרמניה ולבסוף היא היתה זו שהצליחה לעשות זאת.

למעלה