הנביאה (האורקל)

love_asp

New member
הנביאה (האורקל)

"היא היתה איתנו מההתחלה." "ההתחלה של מה?" "של ההתנגדות." כלומר, היא יודעת, זה ברור. היא יודעת את העובדה ש"אין כף", והיא מאמינה בזה בכל הלב, מה שנותן לה את האפשרות "לשנות כל מה שרוצה", כמו שהיא אומרת "אל תדאג, אחד הילדים שלי יתקן אותו". אם היא יודעת, למה היא לא יוצאת לעולם האמיתי? כדי שהסוכנים לא יגלו אותה? בכלל, הם יודעים עליה או לא? זה גם לא ברור. "והיא יודעת, מה? הכל?" "תנסה לא לחשוב על זה במושגים של נכון ולא-נכון, היא מדריכה." מאיפה לה הידיעה? בגלל שהיא ממש מאמינה, זה הכל? אם לא, אז מאיפה? רואים שהיא ´בודקת´ את ניאו כמו רופא, אבל הרעיון שזה בציניות, להראות שהיא לא עושה את ברצינות, אלא פשוט יודעת. האם יש לה כוחות שווים לכוחות של האחד (שזה בעצם אותו כח של האיש הראשון שבא יחד עם המטריקס "היכולת לשנות כל מה שירצה") ? אם כן, היא האחד! אם לא, אילו כוחות כן יש לה? הרי היא לא כמו כל אחד, זה בטוח, היא יכולה לתקן אגרטל שבור, ואפילו לדעת שישבר שצי שניות לפני שהוא נשבר, לזה אני לא מוצא שום מקור. אם למישהו יש כח להכנס ממש לעומק הענין, אני אשמח לראות בירור בנושא.

IC4

New member
שלום שלום

אני שמח שמישהו סוף סוף מוכן לדבר על האורקל מאז ומתמיד (או לשם דיוק מאז שהתחלתי לדבר על מטריX) האורקל היתה סוגיה בלתי ידועה ומסתורית מכל אני פחות שמח שאת/ה בא/ה רק עם שאלות ולא עם תשובות :) אני מנסה להבין אם האורקל היא בכלל אדם לדעתי היא לא היא לא אדם מאחורי הדמות האינטרנטית אלא איזה EASTER EGG תקוע בתוך המטריקס, שתקעו שם המתכנתים אגב מי בכלל עשה את המטריקס? אדם, איש אנוש, שכן הוא היה צריך ליצור עולם אנושי אז אני מניח שהוא תקע את האורקל בשביל שיום יבוא ותבוא הגאולה

love_asp

New member
מעניין...

לא חשבתי על הרעיון שהיא חלק מהתוכנה, זה יכול להסביר הרבה דברים! מצד שני זה מחייב שאנוש בנה את המטריקס, רק בקטע הזה אני חולקת עליך. לפי דעתי, לא ייתכן שאנוש יצר את המטריקס, אז מה אם זה עולם אנושי? שים לב, כשאוכלים, מאוס אומר "איך המכונות ידעו את הטעם של עוף?" כלומר לא אנוש יצר את המטריקס. חשבתי איך לחבר את הכל: אולי "האיש הראשון" הוא זה שהוסיף חלק למטריקס, הוסיף את האורקל, אולי הוא יצר אותה! זה פותר הכל.

IC4

New member
we rule baby !

אני תמיד הלכתי באמונה שלמה שפשוט בסרט הבא יסבירו עליה באמונה חלקית למען האמת כי החלק האחר של האמונה היה שלעולם לא נדע את האמת עליה :) והיא תישאר אניגמה עטופה בחידה מסתורית

צוחה

New member
תגובה לכולם

ל love asp : "והיא יודעת הכל ?" "היא תגיד שהיא יודעת מספיק"
זה בציטוט המדוייק !
2. orocole - נביא, יעני, ניבוי של העתיד, ברור שככה היא ידעה שהאגרטל ישבר 3. לא היה שום איש שבא "עם" המטריקס.... "האחד" הראשון נולד בתוך המטריקס IC4 : את המטריקס יצרו המכונות ! הרי שהאנשים שימשו בתור סוללות ולמה שאנשים ישתמשו באנשים כסוללות ? love asp : אין דבר כזה "האיש הראשון" !!!!! האיש הזה הוא "האחד" והוא נולד בתוך המטריקס IC4 : אניגמה = חידה (סתם לידע כללי) אניגמה זה כבר אומר שיש תשובה ודיעה אחרונה שלי לגבי סרטי ההמשך : בלי
אם NEO הוא האחד אז ברור שאי אפשר לעצור אותו והוא יכול לשבור את חוקי המטריקס אז מי האוייב הבא ? סתם שבירת המטריקס ? ------------------------------------------------- נ.ב למי שאמר ש"האחד" יצר את האורוקול זה לא יכול להיות כי אם תשים לב לסצינת הלחימה של NEO עם מורפיוס אז אתה תראה שמורפיוס אמר: "במטריקס ישנם חוקים שאפשר לכופף ושאר שאפשר לשבור" אבל את היצירה של האנשים רק המכונות יכולות לעשות (שדות הגידול, ! where people are no longer born... they are grown ) מקווה ששפכתי הרבה אור על הדיון שלכם

S__A

New member
כמה הערות

המכונות ממש לא בנו את המאטריקס המכונות השתלטו על העולם האמיתי .. ובכל גם השתלטו על המאטריקס .. את המאטריקס בנה מישהו והמישהו הזה הוא האחד - בגילגולים הבאים שלו הוא ניו ..

צוחה

New member
"האחד" לא בנה את המטריקס !!!

מורפיוס אמר בפירוש ל NEO שנולד בתוך המטריקס מישהו שיכל לכופף ולשנות את החוקים לאיך שרצה מי שבנה את המטריקס הם המכונות שרצו לשלוט באנשים מורפיוס גם הסביר לNEO שהמטריקס = שליטה.... ושהמציאות בה אנחנו חיים היא בעצם הכיסוי לעיניים שלנו המונע מאיתנו לראות את המציאות האמיתית נא לא להתווכח איתי.... ראיתי את הסרט הזה לפחות פעם ביום למשך כל השבוע הזה

טעות

המאטריקס נבנה על-ידי המכונות, בתור אמצעי להשאיר את בני האדם ממושמעים ותחת שליטתם המוחלטת, כדי שיוכלו להשתמש בהם לצרכי אנרגיה.

IC4

New member
תגובה לך

אתה לא מכיר את המשפט maybe he´s a mistory wrapped in a riddle inside an enigma ? :) או משהו כזה בכל מקרה בקשר למה שאתה מדבר על מאטריקס רילואדד- זה שהמטריקס נפרצה לא אומר שאין אויב עדיין יש עולם אמיתי ועדיין צריך לשחרר את בני האדם כדי להלחם במכונות לדעתי בגלל זה הוא אומר שהוא יראה להם עולם ללא גבולות כי הרי אם תשחרר אותם מהעולם המוגבל לתוך העולם האמיתי ההרוס , הם ישתגעו אלא אם הם ראו את הסרט מטריקס, וככה הם יודעים מה זה אומר העולם האמיתי :))

love_asp

New member
אוקיי, אז ככה

1. הציטוט שאמרת הוא אכן מדויק, הענין הוא שגם הציטוט שלי מדויק לחלוטין. שניהם נאמרים בסרט. 2. היא נביאה אז היא יודעת את העתיד. זה טוב ויפה, אבל איך זה מסתדר עם המטריקס? 3. "עם", "בתוך", במקרה שלנו אני לא רואה הבדל. 4. הנקודה האחרונה שאמרת מאד מעניינת. מצד אחד כוחו של האחד הוא לשנות כל דבר שהוא רואה לנכון לשנות, ומצד שני יש הגבלות כמו הקוד המקורי של התוכנה. אז בעצם "החוקים האלה לא שונים מחוקים של מערכת רגילה של מחשב". אפשר לכופף ולשבור חלק מהם . אז בעצם יש לנו כאן ארבע דרגות של שליטה במערכת: 1. אנשים רגילים, "לחלוטין לא מודעים" - לא יכולים לשנות כלום. 2. אנשים שיודעים על קיומה של המטריקס, למשל הילד (או שזאת ילדה? אף פעם לא הבנתי, תגידו לי באמת) שמכופף את הכפות. 3. האחד/האיש הראשון. יכול לשבור/לכופף חלק מהחוקים. 4. המכונות, שיכולות לשנות הכל (או במילים אחרות - ליצור מטריקס חדשה). עכשיו תוך כדי שאני כותבת, אני שמתי לב למשהו אחר. כשמורפיוס מספר לניאו על "האיש הראשון", הוא אומר לו - who had the ability to change everything he want to re-design the Matrix as he saw fit . אז הוא יכול ליצור מערכת חדשה אם חוקים חדשים או לא???

צוחה

New member
re-design אני מניח שזה בתוך המטריקס

ולא את המטריקס עצמו דוגמא ממחשבים יש לך הארדיסק של 20 גיגה אתה יכול לשנות את הפנים שלו ולעשות שתי מחיצות של 10 גיגה כל אחת אבל אתה לא יכול להפוך את ההארדיסק ל 40 גיגה וזה ילד לא ילדה
ילד: dont try to bend the spoon, that impossible instead, try to realize the truth NEO: what truth ? הילד: there is no spoon הא ?!?! אף אחד לא מצטט אף פעם את המשפט המלא נכון ?!?!? -Dodge This-

love_asp

New member
אתה לא יותר מ ../images/Emo134.gif !!

אם אתה כבר מביא ציטוט מלא, אז למה לא עד הסוף? ולמה עם שגיאות? Do not try to bend the spoon, it´s impossible. Instead, only try to relize the truth. - What truth? - There is no spoon. And then you will see that it´s not the spoon that bends, it is only yourself. (The Orocale will see you now)

צוחה

New member
ידעתי ששכחתי משהו !

פשוט אח שלי נכנס לחדר וקטע לי את חוט המחשבה...... ומה שמצחיק זה שדיקלמתי את המשפט הזה לפני שהוא נכנס כדי שאני לא אשכח משהו ממנו

הדירוג הזה איננו נכון ../images/Emo9.gif

הדירוג הנכון, לדעתי: 1. כפי שציינת, אנשים "רגילים", "לחלוטין לא מודעים". 2. אנשים מודעים, אבל שגופם נמצא בתוך המערכת. לא היו כאלה בסרט הראשון (אני מניח שיהיו בשני). הם מסוגלים "לכופף חוקים מסויימים ולשבור אחרים". 3. אנשים מודעים, שגופם נמצא מחוץ למערכת. דוגמאות: הילד הקטן, הנביאה, כל הצוות של מורפיוס. 4. הסוכנים. הם כפופים לחלוטין לחוקי המערכת הבסיסיים, אך יכולים לנצל את החוקים הגמישים, את הפרמטרים הפתוחים לשינוי בתוכה, עד הסוף, בצורה מושלמת. 5. "האחד". הוא יכול לשנות את הקוד כרצונו. אני די משוכנע בדירוג שעשיתי ואשמח להסבירו יותר, אם יש צורך בכך... האמת, זה נראה לי די מובן מאליו ואני לא לגמרי מבין מה הביא אותך לדירוג שתיארת. אולי... רגע, אני אעצור כאן ואחכה קודם לתגובתך.

IC4

New member
yeah baby! בוא נעשה את זה במונחים

המתאימים טרמינולוגית מעריצי מטריקס :) 1-לא זוכר איך מכנים אותם... סתם אנשים שמחוברים למערכת 2-potentials 3-freeminds 4-agents 5-the ONE ברוך הבא לפורום בן אל שחר welcome... to the real world

צוחה

New member
האנשים שסתם מחוברים למערכת

הם ה potentials ה agents יכולים לקפוץ מחומרה לחומרה (האנשים שעדיין מחוברים למערכת) כל עוד הם מחוברים אליה לפני שהם הוציאו את NEO מהמטריקס, גם הוא היה potential

צוחה

New member
וואלה..... טעות שלי

אני אלך לראות את הקטע הזה שוב פעם ב DVD ואחזור עם התשובה הנכונה עוד מעט לא יודע מאיפה זה בא לי

צוחה

New member
התשובה

מי שמחובר עדיין למטריקס הוא potentialy an agent בגלל זה התבלבלתי בין ה potentials לבינהם ואם תסלחו לי אני הולך לראות את הקטע בו neo וטריניטי הולכים להציל את מורפיוס והנה שאלה לגבי הקטע הזה למה הפצצה ??? להסחה ? הם הרי עלו לגג והסוכנים ידעו זאת אז למה הפצצה ? אני חושב שזה רק כדי להראות עוד כמה אפקטים ב slow motion מה דעתכם ?

למעלה