הנדון: החיה ראם ופרעה

הנדון: החיה ראם ופרעה

איוב ודויד המלך מזכיר את החיה ראם. מהי החיה הזאת? האם האף הגדול שלה היה תקוע בתוך התיבה של נוח בזמן המבול? מהו הגובה המדוייק של פרעה? שמעתי שחז"ל טוענים שהוא היה נמוך משהו.

יוסי ר1

Active member
ראם, פרעה

הראם הוא בהמה שנכחדה מארץ ישראל, ניתן לראות פרטים בגן החיות התנכי בירושלים. לגבי פרעה, אכן חזל מתארים אותו כגמד (כמטר אחד) מרושע ומצורע שטבל בדם תינוקות להירפא מצרעתו. לגבי האגדות על הראם, איני מכיר.

masorti

New member
תחליט בעצמך לגבי גובהו של פרעה...

הנה האיש עצמו לפניך.. כאן (או ליתר דיוק, במוזיאון בקהיר). זו גופתו החנוטה של רעמסס השני. אתה מוזמן לנסוע לקהיר עם סרט מדידה, ולמדוד את גובהו של פרעה.

פלגיה

New member
אני לא יודעת

כי תמיד החנוטים נראו לי קצת מכווצים לעומת הגודל האמיתי (או שארונות הקבורה יוצרו במידות גדולות יותר)

masorti

New member
עוטפים את העצמות...

אבל החניטה אמורה לשמר רקמות רכות. בשביל לשמר שלד (כולל גולגולת) לא צריך חניטה.

ע מ י ש

New member
דווקא את הרקמות הרכות

הם הוציאו וניסו לשמר את צורתה החיצונית של הגופה.

masorti

New member
אז מה זה השערות של רעמסס השני...

זו רקמה קשה? ואיך בדיוק נשמרו תוי הפנים? (אני יודע שהם הוציאו החוצה את האיברים הפנימיים)

ע מ י ש

New member
איך בכלל חונטים?

אין לי מושג מה בדיוק הם עשו אבל את הרקמות הרכות הם הוציאו מהגופות.

shushu10

New member
היום זה לא סוד!

אתה כנראה מתכוון להוצאת אברים פנימיים ולא לרקמות רכות. אברים פנימיים = לב, כבד, טחול וכו' = אלו הוצאו מהגוף.

האף הגדול ?

מניין לך שהראם היה בעל אף גדול? מן הדימויים בתנ"ך: "קרני ראם" "תועפות ראם" אפשר להסיק שזו חיה בעלת קרניים ארוכות. איך הגעת לאף?

פלגיה

New member
כי יש מדרש כזה

הראם היה גדול מדי בשביל להיכנס לתיבה, ולכן הוא צף לידה כשרק אפו בתוכה. אני ממש לא זוכרת מאיפה הגיע המדרש הזה, ומה מקורו, אבל נראה שממנו משתמע שלראם יש אף (או חרטום) גדול.

פלגיה

New member
מילא הפילים, מה עם הממוטות?

הפיל יכול להיכנס בתיבה שאורכה 300 אמה, אבל כנראה הראם היה הרבה יותר גדול.

pembencipolisi

New member
סעו לחי בר בנגב תראו הרבה ראמים

ORYX "הראם הערבי" כביכול , נמצא גם שם ובערב וגם באפריקה. שום מיתולוגיה לא התפוך את הראם ליצור שתופס את נפחה של כל תבת 300 האמה שהתנ"ך מיחס לנח. מי שמחפש "בעיות" אז שימציא לנח דינוסאורים שלא ראה אותם כי הם כבר נכחדו לפחות 64.3 מיליון שנה לפני זמננו (לדעת הרוב 65 מיליון)... אז נראה אם התבה היתה מספיקה ל"אמפיסליאס פרגילימוס" 62 מטר ול"זוגתו" ול"סייסמוסאורוס" 52 מטר ו"זוגתו" ול"ברוהתסאורוס" 145 רגל 44.2 מטר ו"זוגתו" ול"אUלתראסאורוס" 42 מטר ו"זוגתו" ול"סופרסאורוס" ו"זוגתו" ואלה היו רק מדגם מיצג... מענין שיש פרשנים תנ"כי בעקר "בריאתנים" יהודיים ונוצרים, שטוענים שנח היה עסק עם הדינוסאורים כי הם "אינם קדומים" כביכול...

פלגיה

New member
לא בטוח שהראם התנ"כי

הוא הראם שנמצא בחיבר. והדינוזאורים? נכחדו במבול. מה, לא?

למעלה