הנהלה חדשה

אנטוליו

New member
../images/Emo4.gifיוגניקה תופעה מצערת?

זוהי עוד אחת מדעות קדומות ואני מקווה שכאן בפורום אוכל לנפץ את המיתוס הזה. כצעד ראשון אני מציע לעיין בויקיפדיה על היוגניקה. כמו כן, ישנו חומר רב באתרים שלהם, ובתור התחלה נא לעבור על המאמר הבא: כמו כן, ישנו חומר רב נוסף.

אוקיי, כפי שחשבתי

לא מדובר במדע חוקר, אלא בגישה אידיאולוגית. דיונים אידיאולוגיים הם פחות או יותר מחוץ לתחום בפורום זה. נושא רלוונטי לדיון בפורום עשוי להיות "האם יוגניקה אכן תשפר את סיכויי המין האנושי לשרוד?" לדעתי אפשר לנהל דיון כלשהו בנושא זה, כל עוד לא יפרוץ ויכוח סוער בקרב חברי הפורום אך ורק בגלל השוני בדעות אישיות ובגישות אידיאולוגיות מתנגשות. עד כמה שהנושא הזה טעון, איני רואה פסול בלגשת אליו באופן מדעי ויבש (ומבוקר. אני כבר שומע את הדי הצעקות הרמות כנגד כל אדם שיקח עמדה פרו-יוגנית בנושא זה)

את יכולה להסביר קצת יותר?

אני לא חשבתי על יוגניקה הרבה באופן מדעי כי זה נראה לי אינטואיטיבית כמשהו שבורים נוטים לקבלו (בורים בביולוגיה, לפחות, וגזענים מטומטמים, בכלל) - אבל אני יכול לשער שזה אפשרי תיאורטית לאפשר באופן מבוקר למין לשפר את הפיטנס שלו לאורך דורות לקבל את זה כקוד מוסרי זה כבר משהו אחר לגמרי (משהו שלעולם לא אעשה)

הממ. מה לגבי מנגנונים

גנטיים שונים ? מה לגבי מנגנונים תיאורטיים שאינם ברירתיים (כמו מניפולציה גנטית וכדומה?)

C H 4

New member
זה סתם לא אפשרי כרגע

ברור שזה היה מעמיד את כל הסיטואציה במקום אחר לגמרי והתיחסתי לכך בהודעה למעלה- הדרך היחידה למחוק גנים דפוקים זה לשלוט על מה בכלל לא מקבל אישור להתקדם בהריון.

האם יוגניקה

מתייחס רק לברירה מלאכותית? או שהמגמה היא באופן כללי לברור אללים (אם אפשר, אפילו ב"מלקחיים מולקולריות" )? אז כן, באופן תיאורטי זה אפשרי. עכשיו נשאלת השאלה : so what? אני אישית מוצא את מבחיל ויותר מכל - מתנשא ויהיר . אפילו אם הגישה הזו מגובה מדעית מפינה לפינה -זה לא הופך את זה ל"טוב" בעיניי כל האנושות. זה פשוט אומר שסביר שיותר אנשים ישרדו אם יהיה להם את האללים המתאימים. זה פשוט בזבוז זמן לדוש בזה -שלדעתי נובע אך ורק משגעון גדלות של גזענים ושל בורים ביולוגיים. just live and let live, זה מה שאני אומר.

C H 4

New member
כן ולא

מצד אחד, מעולם הערכים המוסרי שלי, אני מסכימה איתך לחלוטין שלדבר על ברירה מלאכותית זה דבר איום משום שמדובר בשלילת זכויות אדם בסיסיות... מצדו השני של המטבע, ביחוד לאור ההתקדמות המדעית היום, אנחנו "מתחזקים" כל מיני גנים שפעם לא היה להם סיכוי לשרוד, וקשה להגיד שמדובר תמיד בפיטנס וסיכויי השרדות. הרבה מחלות שפעם נעלמו בברירה טבעית והאללים שלהם נשארו מאוד נדירים, ממשיכים בימינו מהורה הומוזיגוט רצסיבי לילדיו וזו בעיה אם מנסים להסתכל על התמונה הגדולה האבולוציונית. אז אולי יש גם יתרונות מסויימים ל"מלקחיים המולקולריות" ואז שוב נולדים טיעוני נגד כמו פער מעמדי שזה יצור ופגיעה בזכויות ובלה בלה בלה וזה די הדיון שאינו נגמר וזו הסיבה שאני מתעניינת במחקר שמטרתו היא לחקור ולגלות יותר מאשר כזה שהוא גם ישומי, אין לי כח להעמיד את עצמי בדילמות מוסריות (וזה גם הרבה יותר מעניין. ולא, אני לא נאיבית, אני יודעת שהכל בסוף יוביל לפיתוחים שיום אחד יהרסו את האנושות..)

../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

חנוס ואנוכי מתכוונים לעמול רבות כדי להפוך את הפורום לפורה ולמגוון יותר. אני אישית קיבלתי את התחושה שהפורום צמצם את עצמו לויכוחים בנאליים על מנגנונים אבולוציוניים (דווקא אלה שאין עליהם הרבה ויכוח ולא על הנושאים היותר פולמוסיים בתיאוריית האבולוציה ) מה גם - שאני מקבל את התחושה שהמון מענייני חזית מדע האבולוציה נזנחים בפורום - ולדעתי - יש בהם המון עניין וחבל שלא עוסקים בעניינים אלה בפורום אבולוציה בתפוז. נכון - לעיתים דרוש ידע טכני לא מעט כדי בכלל להבין למה הדברים האלה מעניינים ,אבל אם אדם בעל רקע אקדמאי מועט יחסית כמוני (רק שנה אחת באקדמיה, אם נתעלם מלימוד עצמי) אז אני בטוח שאחרים יכולים לפחות להביע עניין - ונוכל להפרות אחד את השני. אני מאוד מברך את מנהל הפורום ובטוח ב100% שהוא ינהל את הפורום על הצד הטוב ביותר, יש לו לא רק נסיון ברזי מדע האבולוציה (ומדעים אחרים) , אלא גם יכולת ניהולית וותק רק שנים בפורומים בתפוז ובכלל. אני אשתדל לתרום כמה שאוכל כדי לחזק את הפורום וכדי להפרות אותו עכשיו כשאני אדום (ומוכר כיותר מסתם נודניק שכותב הודעות כל הזמן , אלא כאחד שמבין מה הוא שח... - לפחות כך אני מקווה) - וכן גם כשאתחיל לנהל את הפורום לצידו של וולבחרנוס אם יורשה לי בפורום זה כבר לזרוק כמה רעיונות שהיו באוויר (וכמובן להדהד את אזכורו של וולברחנוס את הCULTURE WARS בארה"ב) - יש המון אספקטים של אבולוציה שהפורום נוטה להתעלם מהם , אשר בפורומים וסיינסבלוגז זרים מקבלים *המון* תשומת לב והמון המון דיון ער (עד לרמה של תגרות רמות לפעמים
) אני הייתי רוצה גם להביא דיוני אוף-טופיק (או לחלופין, להפוך את הפורום לפורום שבו דיונים אלה אינם אוף-טופיק) - לגבי הכחשת מדע בכלל, והעשרה מדעית כללית (כמובן, כאשר הבסיס יהיה ביולוגיה ומוקד ההתעיינות יזלוג למדעים אחרים מהכיוון הזה. אני לא מציע להפוך את הפורום לפורום אוספי בולים
) אז שוב, לסיום. kudos to Wolverchenus ובהצלחה.

SilentMike

New member
מזל טוב. לשניכם.

דם צעיר ונמרץ זה בדיוק מה שהפורום הזה צריך. רק אל תשכחו שגם אנחנו הקשישים עוד זוכרים דבר או שניים.

אתה ממש צריך להיות בבית אבות כבר ../images/Emo3.gif

אני מקווה מאוד שיצא לך להשתתף באופן אקטיבי בנושאי הפורום החדשים שנציג בפורום. בנתיים רק לא מזמן פתחתי שרשור חדש שזכה לאפס תגובות לצערי (למרות שהוא עוסק בנושא די מעניין, אבל כנראה בגלל האיזוטריות שלו אף אחד לא הביע עניין)

למעלה