הנה הודעה מפורום "להיות הורים"

newKiticat

New member
הנה הודעה מפורום "להיות הורים"

כל הדיון על סיבה כלכלית, פשוט נגמר מבחינתי כשקוראים את ההודעה הזו....

Cat79

New member
כן הא

קראתי גם את שאר התגובות ל"איך גומרים את החודש", ממש... אין מילים לתאר "מה, אין לך הנחה על הגנים?"

נו ומה ניסית להגיד בזה?

שכל מי שיש לו ילדים הוא על הפנים מבחינה כלכלית? שהסיבה הכלכלית היא הסיבה לא להביא ילדים לעולם? לא הבנתי. מצטערת.

בתור אמא לשני ילדים אני ממש לא

מתחברת לדיון ההוא. זה מזכיר לי את הדיון שהיה כאן על חינוך ועל ילדים צעקנים ומפונקים. אפשר לבחור באורח חיים ולהחליט מהם סדרי העדיפויות. ברור שילדים זה עוד קצת הוצאה כי צריך לקנות יותר אוכל וכד' אבל הבעיה נעוצה, לדעתי, בזה שאנחנו חברה מערבית וצרכנית וזה משליך גם על ההורות שלנו(צעצועים יותר ממה שהילד צריך באמת, תחרותיות שמשליכה על חוגים לילד, הרבה מזון קפוא.....וזה ממשיך וממשיך וממשיך) ברוך השם לי יש היום, עם שני ילדים ה---רבה יותר רווחה כלכלית ממה שהיתה לי ברווקותי/ללא-תי
אותי ההורות חיברה לאדמה.

girl111

New member
אם כבר מדברים על ילדים צעקניים

השכנים שלי כבר שבוע לא כאן, והם אוטוטו חוזרים עם היצורים הקטנים והצעקניים שלהם (שמן הסתם יש להם עוד הרבה בעיות נפשיות אם הם לא סותמים את הפה לרגע חאד) יותר אני לא אוכל לקום ב9...תהיה לי השכמה ב6
אוףףףף, אין לי מושג למה כתבתי את זה, הם פשוט לא נותנים לחיות

newKiticat

New member
יש לי שאלה-

בתור אימא, את לא רוצה להעניק לילדים שלך את הטוב שביותר? פילוספיות ותיאוריות לא עוזרות בגרוש, כי כולנו יודעים טוב מאוד, שלמרות שזה עצוב לחשוב ככה- כסף זה כן דבר חשוב. במיוחד אם אנחנו רוצים למצות עצמנו. צריך להבדיל בין כסף תרבות לכסף ביזבוז. לראות עולם, להתפתח, להוציא רישיון בגיל 17-18, ולא להדחיק את עצמך בעבודה עד שבאמת תצטרך את זה. (ההורים שלי לא נותנים לי כסף חופשי! ואני כן עבדתי, אבל מעולם לא הרגשתי שאני חייבת!!!! הם קבעו גבולות, ולא הייתי צריכה לדאוג לגבי נעלים, בגדים או אוכל! מן הסתם לא מימנו יציאות קבועות, אבל זה סביר לחלוטין.) כולם מדברים על התרבות המערבית הרעה... ושוכחים שהתרבות המערבית היא זו שפתחה אותנו לאלפי עולמות אחרים. יצרה דרכי תקשורת ופתחה נתיבים לידע ומידע. כן. יש בה לא מעט חולי. אבל יש גם לא מעט דברים טובים....

"הטוב ביותר" בואי נחשוב...

האם הטוב ביותר שלך הוא בהכרח זה שלי? או להיפך? כנראה שלא. אצל אדם אחד הטוב ביותר יכלול; הרבה צעצועים, גן פרטי, מסיבת יומולדת ראוותנית פעם בשנה עם עוגת ספיידרמן, נסיעה לתורכיה כל קיץ, חדר לתינוק מיום היוולדו בו הוא יכול לישון לבדו במיטת המלכים שלו שעלתה המון כסף ואיזה מזל שיש שידת החתלה תואמת, בגדים רק מ"פוקס קידס" ומעלה. אצל אדם אחר הטוב ביותר יכלול; מעט צעצועים יקרים ואיכותיים שמתאימים לאישיות הילד, מגורים בטבע היכן שחיות מסתובבות חופשיות והילד יכול לרוץ ולרכב על אופניים מבלי לפחד, בילויים משפחתיים שמעשירים את עולמו הפנימי של הילד, אמא שמבשלת אוכל טרי ומכינה עוגות נהדרות בבית יחד עם הילד, לינה משותפת וכל מה שיכול לעניק לילד בטחון בשנות חייו הראשונות, ספרים רבותיי ספרים, בגדים מהשוק בשני גרוש כי מה זה משנה העיקר שלילד נוח.

inbal76

New member
עם זה אני די מסכימה

הדרך השנייה ללא ספק טובה בעיני פי 1000 (וגם דומה מאוד לדרך שבה אני עצמי גדלתי). קשה לי להבין אנשים שקונים לילד קטן בגדי מותגים או מסיבות יומולדת כאילו הוא מלכת אנגליה. אבל אני משערת שלא כולם מסוגלים לעשות את זה בדרך שלך (שהיא גם היתה הדרך שאני הייתי מנסה לממש, לו היו לי ילדים).

newKiticat

New member
לא- ניסתי להראות

שלפעמים אנשים בלי תמיכה ובלי יכולת לא מתכננים קדימה. בסך הכל, זה רק יפגע בילדים בהמשך. תסלחו לי, אבל זה בעיני דוחה. אם אי פעם אחליט להיות אימא, כמה בדיקות, וחסכונות אני אקים... אוו-הוו!!! ואם לא יכולתי לארגן- אז לא הייתי עושה. איך אנשים חיים ככה? אין לי מושג. אבל אנשים שבמודע יודעים שבקושי יש להם כסף לגמור את החודש- ומחליטים (והדגש כאן הוא על "להחליט") להביא ילד, הם אנשים שלא חושבים קדימה.

ואיפה האמונה בחיים? (ואני לא דתייה)

כשהריתי את בני השני בעלי הפסיק לעבוד בגלל תאונת עבודה ובמשך כמה חודשים טובים לא נכנס לנו שקל אחד לחשבון הבנק! היתה תקופה מאד קשה ואני הייתי בדיכאון כי באמת פחדתי מאד ממה יהיה ואיך נסתדר ככה ואיזו מין צורה זו... אבל האמונה בייקום, בהשגחה העליונה, כוחה של תפילה מהלב... לפני הלידה הגיע אלינו כזה שפע. ברוך השם. הילד הביא איתו המון שפע רוחני וחומרי(זה בדרך כלל הולך יחד, אגב). מי שאין לו תחושת שפע רוחני-זה ישליך,לדעתי, גם על החומר בחיים שלו. משפט המפתח "שפע מכל הסוגים זורם אליי" "אני פתוח תמידית לשפע שיש לייקום להציע לי" בלי קשר לילדים...

QueenOfMagic

New member
אני מבינה שאת כמו האחות הרחפת שלי

תרדי אלינו אווירון... לא כל אחד מאמין בזה (ובכוונה לא אמרתי שטויות כי יש כאלה שכן מאמינים בזה). ועל כן את לא ממש יכולה לדבר על זה עם אנשים שהם לא מאמינים בזה. אחותי למשל מאמינה ב-#@$ האילו ואני תמיד צוחקת עליה. כי "אסור ללכת עם פלאפון קשור לצוואר זה משבש לך את הזרימה החיובית ובלה בלה בלה בלה בלה אוקצור מסרטן". ו"ילדים מביאים אנרגיה טובה שמעלה את הצי ובלה בלה בלה אוקצור..גם מסרטן". ומחשבות לא חיוביות יעשו לך תיסרוקת גרועה...טוב..טוב...שיהיה... אני אפסיק לאכול עגבניות כי זה מסרטן..

כמו שאת לא אוהבת שמשווים אותך

לאחרים אנא אל תשווי אותי לאחותך. היא זו היא ואני זו אני ועד שלא נכיר,אני ואת,היטב, אז בלי השוואות בבקשה.אני לא מתחברת אוטומטית לכל אדם "רוחני". אני כן מאמינה במשנתה של לואיז היי. משם אני באה.

QueenOfMagic

New member
אין לי שמץ על לואיז היי

אבל אני חושבת שאין פה הרבה שמאמינות במשנתה... סתם נתתי דוגמא...אין צורך להיעלב

I s t a r

New member
אני דווקא מאוד../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

לואיז היי נהדרת!!! היא בעצמה מדברת די הרבה על העובדה שישנן נשים רבות שבוחרות לעבור גלגול משלהן ללא חווית האימהות ועל העובדה שאימהות היא חוויה שניתנת לבחירה ואין שום חובה או הכרח שכל אישה תעבור אותה על מנת להיות שלמה ומושלמת כפי שהיא, להיפך, זו בחירה לחלוטין אישית. לואיז היי בעצמה ילדה תינוקת בהיותה עדיין נערה צעירה ומסרה אותה לאימוץ עקב כך והיא חיה מצוין עם בחירתה שלא לגדל ילדים משלה. אישה מדהימה!

forglemmigej

New member
לא היה לי כח לקרוא

את כל השרשור, אבל מהמעט שקראתי הזדעזעתי מזה שזה טבעי לגמרי שסבתא צריכה לטפל בנכדים.לא רק זה היא גם צריכה לנסוע אל הזוג הצעיר כשעה כדי שהם יחסכו על בייביסיטר. רק בישראל

sipor

New member
אולי אם היית סבתא והיה לך ילדים

היית מבינה שזה לא כל כך שלילי כמו שאת מתארת לסוע שעה כדי לראות את הנכדים, אפילו עונג גדול, למה זה שלילי אצלך ? שלילי אצלך שההורים מנצלים את ההזדמנות שסבתא באה בשביל לצאת להתאוורר, או שסבתא שומרת על הנכדים? או שמע מה שמפריע לך שהיא נוסעת שעה? כי כל אלה לסבים ולסבתות ממש לא עניין גדול, כי כשאוהבים משהו יש רצון עז גם לחצות אוקיינוסים בשביל לראות אותו. כן וגם חלק מהכייף לטפל בו. ואני בטוחה שזה לא רק בישראל, אבל זה מה שאת מכירה אז קל להגיד. אני בטוחה שבכל מקום בעולם סבתא שומרת על נכדייה ודרך אגב בעונג רב, במיוחד אם זה לא דבר של שיגרה, למרות שיש גם כאלה שרוצות כל היום..

QueenOfMagic

New member
אמא שלי באופן קבוע

נוסעת לשמור על האחייניות שלי כי היא עוזרת לאחותי לצאת לעבוד.. ואם אמא שלי עושה את זה ברצון..למה לא? אמא שלי נוסעת שעה וחצי בשביל זה...והיא אפילו מכינה ארוחת צהריים לכולם כשהיא שם. ואמא שלי לא בריאה..אבל היא עושה זאת מרצון אם היו מכריחים אותה זה כבר דבר אחר..

forglemmigej

New member
קודם כל יש לי ילדים

ומה הקשר אלי בכלל? אני מדברת על תופעה שקיימת בישראל של ניצול הסבתא לטיפול בנכדים כמעשה קבוע לפי איך שראיתי בשרשור ההוא.במקום שאני מתגוררת בו כשמגיעים לגיל 18 הבנאדם עצמאי. אין דבר כזה בכלל להתעלק על ההורים. לא גרים אצלם ולא מגיעים אליהם פעם בשבוע כי גם להם יש את החיים שלהם.יש באפשרותך להביא ילד לעולם מבחינה כלכלית סבבה .אין אז ת***ן בסבלנות עד שתוכל. בדרך צריך ללמוד איזה מקצוע כדי שתוכל להחזיק את עצמך לפני שאתה מחזיק את הילד.ובישראל אני רואה זוגות הולכים ומפוצצים סכומי עתק על חתונה ואחרי זה נשארים לגור אצל ההורים כי אין להם כסף לשכר דירה.כדי שלא יקרה מקרה שיבוא איש עם 7 ילדים ויבקש כסף ממי שאינו מכיר (בכלל לא בטוח שהספור שהוא מכר היה נכון)צריך לדעת לתכנן את החיים.במקום לשבח את הנשים שרואות את כל המצוקות מסביב על איך שילדים גדלים ובוחרות שלא להביא אותם לעולם כזה מגיעות כל מיני צדקניות מטעם עצמן ומתחילות להטיף על העונג שבגידול ילדים ושסבתא חייבת לעזור. לא מקובל עלי בכלל.

sipor

New member
אם זה לא מקובל עליך אז אל תשתמשי

בסבתא מה את רוצה? מישהו כתב משהו על חייבת ??? את קראת את כל השרשור או מה ? כתוב שם שתנסה להעזר בסבתא כי קשה לה כלכלית ומה יש אי אפשר לעזור יותר בעולם הזה? כולם זרים אחד לשני, ילד עוזב את ביתו בגיל 18 ונזרק לעולם ושיסתדר כי להורים יש חיים ? מה זה? ונאמר שיש לך חברה לא אמא לא ילדה ולא סבתא שצריכה את עזרתך , גם לא יהיה מקובל לעזור לה, מה נהינו פה חיות? אנחנו בני אדם ולפעמים זקוקים לעזרה לא כל אחד מצליח כמוך לצאת מהבית בגיל 18 ולהסתדר , ותודה לאל שהצלחת, אז מה אי אפשר לעזור לא יותר ? אני באמת שלא מבינה את ההודעה שלך. האם קראת את כל השרשור או מה?

למעלה