הנה הודעה מפורום "להיות הורים"

ההורים שלי עוזרים מעל ומעבר כל יוןם

כל יום! הם גרים כ15 שעה מאיתנו (הליכה) ולוקחים את הילדים לבריכה 4-5 פעמים בשבוע (עשו להם מינוי), לפעמים לאכול אצלם, שומרים עליהם שאנחנו יוצאים, עוזרים עם חוגים (כלכלית), קלינאי תקשורת לילד, לפעמים אמא שלי עוזרת לנו בבישול ארוחות, קניית בגדים לי וילדים והכל ועוד מרצונם החופשי. בלי שנבקש. יש סבים שעוזרים, בהחלט יש.

girl111

New member
אני חושבת שזה תלוי ברצונה של הסבתא

אם הסתבא מתנדבת, ורוצה לטפל בנכדים ( כמו שסבתא שלי עשתה) אז כל הכבוד
אבל, אם היא לא רוצה, ויש להניח שלסבתא יש מגבלות ( גיל, מחלות, עייפות), זאת זכותה. היא חיה כבר את החיים שלה, גידלה ילדים, היא לא חייבת לטרטר את עצמה בנסיעות כי בשביל אדם מבוגר זה די קשה.

sipor

New member
girl111 ברור !

אבל. שימי לב,מדובר באנשים שהגיעו למצוקה כלכלית והם מחפשים דרך לצאת משם ואחת הדרכים היא להעזר במשפחה, דרך אגב לא רק סבתא לא חייבת אף אחד לא חייב, אבל זה חלק מהכיף לא ? שיש משפחה לעזור וכיף גדול לעזור לילדים ובטח שבטיפול בנכדים ואת צודקת, אין הכוונה שם שהסבתא תהיה המטפלת, אלה מדי פעם שהיא באה לביקור גם ההורים יצאו לבלות ובד"כ הרי מדובר בשעות הערב שבהם הילדים אחרי הביקור של הסבתא ישנים ואין דבר מכביד בזה. ומנסיון אני יכולה להגיד לך שכל הצדדים מאושרים, גם הסבתא שכן, יש לה חיים משלה ומלאים , נהנית לפגוש את הנכדים לשחק ולבלות איתם, גם שהילדים שלה יוצאים להתאוורר ושהיא יכלה לעזור במשהו וזהו. לא צריך לעשות מזה סיפור, זה החיים לא, את מכירה משהי שלא עוזרת לנכדים שלה? אני לא מדברת בקיצוניות אני מדברת על השיגרה, כל עוד כל הצדדים יודעים את המידה, אז למה לא? והרי סבתא אישה מבוגרת היא יודעת מתי להגיד לא גם בנימוס.

girl111

New member
האמת שעוד לא יצא לי לראות סבתא

שלא תרצה לטפל בנכדים
פשוט הבחורה שכתבה את ההודעה שהתייחסתי אליה ,הציגה את העניין באופן שלילי אז חשבתי שאולי יש כאלה שלא רוצות ו"מכריחים" אותן(לא קראתי את השרשור שהיא דברה עליו). זה נראה לי מוזר בכל מקרה, כי כל הסבתות שהכרתי(בכללן אמא שלי) תמיד התנדבו לטפל בנכדים. אבל אם מאיזו שהיא סיבה הסבתא לא יכולה, אני הייתי מכבדת את זה . ובקיצור- את צודקת

נברשת1

New member
אמא שלי לא רוצה לטפל בנכדים

הסיבה: היא לא רצתה ילדים מלכתחילה, אז גם את הנכדים היא לא רוצה. באמת חבל שהיא עשתה ילדים בלי לרצות אותם באמת. אני אומרת את זה בלי שום ציניות.

girl111

New member
את הנעשה אי אפשר לשנות...

יש לה כבר ילדים, ויש לה גם נכדים. להכריח אותה אי אפשר, וזה גם לא פייר כלפי הנכדים או כלפיה ( כי אם מכריחים מישהו שלא רוצה לעשות משהו, אז הוא גם עושה את בצורה לא ממש טובה) אני מקווה שבכל זאת היא הייתה אמא טובה.. אולי היא עוד תשנה את דעתה. יש הפתעות בחיים

נברשת1

New member
את צודקת לגמרי

ובאמת במשפחה לא מנסים להכריח אותה או להפעיל עליה לחץ. כשדיברתי על הנכדים התכוונתי לילדים של אחותי, שגרה קרוב אליה. אחותי מקבלת אותה כפי שהיא, וגם אני כמוך חושבת שלא תצא לאף אחד טובה מלנסות להכריח אותה.

SaraGubits

New member
סבתא שלי רוצה ילדים ורוצה נכדים

אבל היא לעולם לא תשמור על הנכדים או הנינים כי "איכס הם ד ב י ק י ם"

למעלה