הנה הזדמנות פז למיסטיקנים להדגים כישורים פאראנורמליים!

Critical Thinking

Well-known member
הנה הזדמנות פז למיסטיקנים להדגים כישורים פאראנורמליים!

שנסו מתניכם וגלו לשב"כ היכן מסתתר המחבל הנמלט.
משום מה, אני משער כי רק אחרי שיתפס, יחלצו מיסטיקנים ויספרו לנו כיצד חזו מבעוד מועד היכן הוא מסתתר, אלא שבדיוק נגמרה להם הבטריה של הסלולאר, ולא יכלו לדווח לשב"כ...

inbalushit1

New member
היי, ראתי כמה מתגובתיך בנושא אחר

אתה בטח תסכים איתי שאתה אדם סקפטי למדי לגבי עולם המיסטיקה ויש לך הרבה זלזול בנושא זה..
אני יכולה להבין את המקום הזה כי זה עולם שמלא בשרלטנות ונוכלים וחלקם ממש מנצל את המצוקה של האדם...
אבל אני ממש לא מסכימה עם הדרך שלך..
תמיד אפשר להרגיש את הזלזול שלך מבעד למילים...
אולי יש כמה דוברי אמת??
ואם אתה כל כך סולד אז למה להציק ככה ולרדת לרמה כזאת?
ואולי אתה מאמין שיש אמת בעולם שמעבר ?(שאף אחד מאיתנו לא יודע בדיוק מה זה.. אנחנו לא אלוקים.. ) אך זה מתנגש לך עם הסקפטיות והשכלתנות..
כך או כך, נראה לי שיהיה נחמד יותר לך ולסביבה אם תשנה גישה..
בהצלחה

Critical Thinking

Well-known member
inbalushit1, יקירתי, לנוכח מצב החרום, ולנוכח השפע של

מיסטיקנים בעלי יכולות פאראנורמליות גבוהות, כפי שניתן להתרשם מעדותם על עצמם, בעת שיטוט באתרי היעוץ המיסטי, אפשר היה לשער כי יקום מישהו ויאמר לשב"כ היכן מצוי המחבל הנמלט, ויעשה בכך שירות לאומי רב ערך למדינה.
אז, מדוע איש לא נחלץ וקם?
עם קהילת מיסטיקנים כה גדולה ומוכשרת כטענתה - המחבל היה אמור להיות מאחורי סורג ובריח מזמן.
האין זאת?

Critical Thinking

Well-known member
זה למעלה מ- 72 שעות המחבל חפשי, ואף מיסטיקן מבין

אלפי המיסטיקנים ברוכי היכולות הפאראנורמליות בארץ אינו מסוגל לומר לשב"כ היכן הוא מסתתר?!
מה זה צריך להיות?!
...?Nobody home

inbalushit1

New member
א) אני מאמינה שרובם לא רואים זאת

וזה שרלטנות. אני כן מאמינה בתקשור קליטת אנרגיות וכו'. בשביל זה צריך לפתח יכולת רוחנית ענוה ואהבה. וגם אם יש לאדם את היכולת הזו אין זה אומר שאין טעויות מכיוון שבדור שלנו אין נביאים.
זה שמישהו מתקשר (בהנחה שזה אמיתי כמובן) לא אומר שהוא יצליח לתקשר כול הזמן ועם כול ישות שירצה.. אף אחד לא אלוקים ולכן כדאי שלא נשכח את זה..

Critical Thinking

Well-known member
תיארתי לי כי במקום השגים אשמע "הסברים" ותירוצים.

שורה תחתונה - זהו בזיון לכל ענף המיסטיקה, וחשיפת ערוותו ברבים...

קריטיקל יש לי אתגר בשבילך

אולי במקום לקטול את כל עולם המיסטיקה/רוח כי הוא לא הוכח מדעית, אולי תנסה לחפש מדוע זה כן אפשרי וכיצד זה אפשרי.
האם זה לא יהיה בעבורך יותר מעניין, מאשר לחזור על אותן מנטרות שוב ושוב (כמו ש"זה לא עולה לטעון" :)).
תפתיע אותנו קריטיקל :)

Critical Thinking

Well-known member
קרן יקירתי, את מבלבלת בין הוכחה לבין אישוש תצפיתי.

בעניני טבע - אין הוכחה.
הוכחה זה משהו הקיים רק בענפי מתמטיקה.
בענינים שאינם ענפי מתמטיקה - לא ניתן להוכיח דבר.
אפשר רק להציג טענה ולהראות כי יש לה כוח חיזוי, והיא מתאששת במובהק בתצפית או במבחן עיוור דו-צדדית (מוּבהקוּת היא קריטריון סטטיסטי לאי-אקראיות).

אני עדיין שואל מדוע איש מבין אלפי המיסטיקנים הטוענים ליכולות פאראנורמליות מדהימות, טרם נחלץ לעזרת השב"כ והצביע על מקום מסתורו של המחבל.

מתי נזכה לראות הדגמה של הכשרון המופלא שמיסטיקנים טוענים כי ניחנו בו, במקום לשמוע תירוצים מן הגורן או מן היקב?

אתה הופך את הטפל עיקר

אני מניחה שבתבונתך הבנת בדיוק למה התכוונתי, אבל אתה נסוג מהאתגר.
זכותך.

Critical Thinking

Well-known member
קרן, יקירתי, הנסיון לאתגר אותי ("אולי תנסה לחפש מדוע זה

כן אפשרי וכיצד זה אפשרי") - לא יצלח.
את מנסה להפוך השולחן ולומר בעצם "אני חפשיה לומר כל שעולה על לבי בלא חשש להפרכה, מכיוון שכל מה שאני טוענת אינו בר-הוכחה".

הענין הוא שאני פטור מהפרכה, פשוט משום שאני בעצם טוען טענת אי-קיום בנוגע ליכולותיך בפרט, ובנוגע ליכולות מיסטיקנים בכלל.
את, לעומת זאת, טוענת טענת קיום ליכולותיך וליכולות מיסטיקנים.

כאשר מישהו טוען טענת קיום, ומולו ניצב אדם המפקפק בטענת הקיום ומציג טענת אי-קיום - על מי מוטלת המלאכה?
במקרה כזה, המלאכה לעולם מוטלת על הטוען טענת קיום, מכיוון שמלאכתו קלה יותר.
אשתמש בדוגמא לשיבור האוזן.
נניח שאני טוען שיש לי אחות, ואנשים מפקפקים בכך וטוענים שדווקא אין לי אחות. כל שאני צריך הוא להציג בפניהם את אחותי, ובכך הפרכתי את טענתם שאין לי אחות.
אם, לעומת זאת, אני טוען שאין לי אחות, ואנשים טוענים שדווקא יש לי אחות. אין לי שום דרך להפריך את טענתם, או כמו שהאימרה העממית גורסת "ואתה, לך תוכיח שאין לך אחות!".
לכן במחלוקת כמו זו שבינינו - את היא זו הצריכה להדגים כי יש ממש בטענותיך, פשוט מכיוון שהן טענות קיום ("יש לי יכולות מיסטיות"), ואין מקום שתטילי עלי מטלות כגון "אולי תנסה לחפש מדוע זה כן אפשרי וכיצד זה אפשרי".
כל שמוטל עליך לעשות כדי להפריך את טענתי הוא להדגים כי טענותיך מתאששות בתצפית או במבחן, וזאת - אינך מסוגלת לעשות...

אז בוא נראה

האירוע הזה חזר על עצמו מעל 20 פעם , וכל פעם סיום שונה .
ואז מה נדגים את יכולותינו ואז יראו לנו תוצאה אחרת , במיוחד בפעם ה-21 .
ומכאן מה נראה לך שאנו פריירים .
שום דבר הוא לא קריטי ובטח לא המחשבות בשלב זה .
דוד

Critical Thinking

Well-known member
נראה כי רק אתה מבין מה כתבת.

זו יכולה להיות מחמאה, אך גם עקיצה, ואני משאיר לך לברר לעצמך למי מבין השתיים כיוונתי...

IBP1

New member
דעתי היא ....

כי הגדת עתידות היא ....אגדת עתידות !. מיסטיקה מספקת כלים על מנת לנסות להבין מי האדם שמולנו .היא לא עוסקת בשאלה מה יהא מחר באמת .היא מסייעת לנו להבין את עצמינו. זה שמכך אנו יכולים לשער מה נעדיף מחר ,בעיניי גם מי שאינו מיסטיקן יוכל לשער זאת. אנשים מוזנים באופן שוגה כי מיסטיקה עוסקת בעבר - הווה -עתיד .... מיסטיקה בדרכה שלה מנסה להבין מי האדם הניצב מולנו .

דבר בשם עצמך נראה לי יותר מתאים

ובכך נתעלה מעל הדואליות של החוסר שנינות והכוונה .
אבל אם הייתי אופטימי , הייתי חושב שכמו כל אחד ש-ער בעמינו
הדברים חוזרים על עצמם בעבורו .
אולי אתה לא ער ...?
דוד

גלעד220

New member
אני לא רואה באמת היכן הוא נמצא

יש הרבה רמות של יכולת.
שכן אמר לי פעם : "אם אתה לא יודע בדיוק מה אני חושב עכשיו סימן שאתה לא יודע כלום עליי"
אמירה חכמה מאד, אגב דומה לטענה שנאמרה כאן.

אוסיף ואומר שאני לא יודע למצא פריטים שנעלמו אבל הצלחתי להעלים אלרגיות ופחדים.
אז יש כאן אתגר חדש - להבין מהם האפשרויות השונות. נראה מי יצליח.

אם הייתי יודע לאתר הייתי מאתר את החמור המחבל?

ראשית כל אחד ניחן בתחום מיסטי מסוים
למשל בתחום שלי הרבה לא מאמינים חוץ מהאנשים היו לידי וראו זאת במו עיניהיים..ועדין הדבר נראה להם מוזר.
זה מסעות אסטרלים,חלומות נבואים,רוחות רפאים במציאות ובחלום,והגדת העתיד.

יש כאלה שיש להם כישרון באיתור חפצים ובני אדם רק שהם לא מודעים לזה
לא זוכר בדיוק מאיזה עץ עושים את מקלות האיתור נדמה לי מעץ אורן מיוחד לא כל אחד יכול להיות "גשש" רק אלה שניחנים בכישרון,ואיך נגלה כאלה אנשים אם הרוב אומר שהמסיטקנים שקרנים...ושוב לא צריך להיות מיסטקין מפורסם פשוט להיות אתה. אם יש כאן שבטעות פעם מצא משהו שאיבד הרבה זמן לפני כן או מצא אדם מסוים ולא הבין איך..שיתחיל ללמוד.

אם אני הייתי ניחן בכישרון הזה קודם הייתי מחפש את החייל הנעדר גיא חבר,את הילדה האנגליה מדלן שנעלמה בספרד ,.אתמול הראו בחדשות שבישראל יש יותר מ500 נעדרים שלא יודעים מה עלה בגורלם..אני הייתי עוזר להם. על המחבל הרוצח לא הייתי מבזבז אנרגיה..כל העולם ואישתו עליו ועל המשפחה שלו לבסוף יתפסו אותו כמו שתפסו את החוטפים של שלושת הנערים וחיסלו את המחבלים.

Critical Thinking

Well-known member
הענין הוא שעד כה איש מאלפי המיסטיקנים לא הצליח לאתר נעדר

כלשהו, ואיש ממומחי המסעות האסטרליים לא הצליח לספר לנו מה מונח על שולחן העבודה של חסאן נסראללה, אולם זה לא עוצר אותם לרגע מחליבת פתאים...

kikona126

New member
כריטיקל חבל לי לאכזב אותך

אבל היכולת המיסטית היא גם חלק ממך. אם תרצה להאמין לזה או לא.
מה שאומר שבעצם גם אתה, עם קצת פרקטיקה יכול לשלוח את הגוף האסטראלי שלך למסע לחיפוש אחר הדברים האבודים שלך.
&nbsp
שתהיה דרך צלחה, ואל תשכח את הדרך הביתה...

פשקרב

New member
ואני לתומי חשבתי שרק לאוסטרלי יש גוף אוסטרלי

למעלה