הנה זה מתחיל ...די נמאס...

שאני לא אגיב ? ../images/Emo13.gif

טוב תחילה אומר שקראתי את כל השירשור, ופשוט אתם מדהימים, התמיכה והתגובות ממש מהלב, כל הכבוד אחיי היקרים. הזדהיתי מאוד עם מה Hope תיארה, אבל בשינוי קטן. אצלי הבדידות היא לא רק בסוף שבוע, כי מה זה סוף שבוע או חג? אצלי אין הבדל בין ימי השנה-(מזל שיש את הבורסה אז אני יודעת שהיום נגמר השבוע, כי מחר אין מסחר
) אני חיה כמעט ארבע שנים רוב שעות היממה בביתי-בדידות חברתית רגשית, אבל בעזרת הרשת אני מנסה לעשות הכל להפר אותה כל הזמן אפילו אם זה לתקופות קצרות. ואפילו אם זה כואב לפעמים, וגורם לבכי וצער זה חולף. חייבת להגיב לגבי המפגש, שהתיחסת אני נפגעתי מהמפגש מאוד אבל-זה לא מונע ממני לדבר כמה ימים בטלפון עם כמה אנשים מקסימים מהפורום והיו במפגש. זה לא מונע ממני מחר או מחרתיים מחדש לארח שניים שלושה מהפורום, זה לא מנע ממני להכיר בפורום את Mאיה שהצטרפה גם לכאן במקביל, וכל יום לדבר איתה שעות בטלפון(מזל שיש לי קוצר נשימה לפעמים
, שאחרי שעות שיחה וגמירת הסוללות של הסלקום אנחנו מפסיקות ), הכרתי בפורום "להרגיש טוב" גם אנשים מקסימים. אני לא מתחרטת על המפגש, ואני לא אהסס לעשות עוד ועוד מפגשים, כי כזו אני מכשולים וכאב בחיים, מפילים, מכאיבים אבל לא ממוטטים ליותר מימים אחדים, ואני גם יודעת שעוד יובל שנים של טיפולים פסיכולוגים לא יוציאו אותי מהבדידות שלי במצבי המסויים אלא רק נקיטת יוזמה מצידי. עשיתי בבית עשרות מפגשים, עם אנשים בגילאים שונים מכל מגוון המקצועות והטיפוסים-מה שקרה במפגש של הפורום להרגיש טוב לא קרה לי בשלוש שנים שאירחתי אנשים כי -זה אולי בעיה של תיאום ציפיות, ואולי בגלל שתמיד המפגשים בביתי בעבר, היו ארבע חמש אנשים ושקודם דיברו איתי בצט, באיסיקיו או בטלפון והיתה תקשורת-כלומר דיברו איתי אפילו על שטויות אבל קשרי ידידות-פה כלום ולכן התחושות הרעות שנוצרו לי ומבחינתי זה נגמר . אני לא כועסת יותר על אף אחד, אני חושבת שיש שם אנשים מקסימים, אף פעם אסור לשלול הכל בגלל משהו כואב. אני פשוט שונה מגרעין מסוים שמהווה חלק אינטגרלי בפורום שדוגל במשהו כמו רוחניות ואהבה ואנרגיות ופחות בנושא רגישות, תמיכה בכאב הזולת וכו(ואני לא מדברת רק עלי בכלל-לי יש את סהר לקבל תמיכה-ומבחינתי אין תחליף ). אז בחרתי להפרד בשלב זה של חיי שכרגע אני חיה בתנאים שלא מאפשרים לי לעסוק באהבה , רוחניות לשם הפאן של החיים, ויותר בצד הכאב והתמיכה והקבלה. יש לי רעיון לכולם כאן, נוצרה כבר קבוצה בואו נחליט שננית בערב בשעה 20:00 נכנסים לצט במסך נפרד, כלומר ניתן לפתוח חלון לפורום, וחלון לצט, ונדבר שם, נתחיל ליצור תקשורת בשיחה , בצט, זה אחרת לדבר להכיר אח"כ אפשר לעבור לאיסיקיו, ולטלפון , כבר יש נושאי שיחה משותפים. כשיווצרו קשרים בין הקבוצה , ותיווצר תקשורת בין הקבוצה וירטואלית, יהיה הרבה יותר קל ופחות מביך לעשות מפגש. תנו לעצמיכם זמן לאט לאט להכיר ולהפתח וירטואלית בשיחות און ליין-פורום זה שלב ראשוני, עברו לשלב הבא . זו רק דעתי , ואני אשתדל בערב להכנס לצט. המון אהבה רחל-נשמה

Mאיה

New member
רחל-נשמה אמיתית! ../images/Emo23.gif

אני קצרה בזמן כרגע...אבל קראתי את הודעתך ולא יכולתי שלא להגיב. כל כך ריגשת אותי עם ההודעה שלך. ולמה?? כי היא הודעה שמעבירה הרבה השלמה עם המצב הנתון בפורום "להרגיש טוב". כי היא שלמה איתך! עם מי שאת! כי הבנת שמה שקרה שם לא צריך להשפיע על חייך. כי הבנת שמה שקרה שם- לא קשור דווקא אליך ולמצבך. מה שקרה שם הוא מצב נתון שהשפיע והרס לכולנו. אני, אישית, התאכזבתי מאוד מאנשים שם. אני, אישית, יודעת כעת שחלקם(לא כולם!) לא באמת חברים שלי ואולי גם לא נועדו להיות. הם שונים ממני בצורת החשיבה שלהם, ללא ספק. אין לי בעיה עם אנשים שונים ממני, להיפך חשבתי שאוכל ללמוד מהם. ואולי בגלל שרציתי ללמוד מהם, כי אני דוגלת במשפט:"מכל מלמדיי הישכלתי". רציתי ללמוד מהם וכנראה שהכל התפוצץ מאחר ולא היה להם מה ללמד אותי. מאחר וכל המילים קיבלו פתאום ראיה אמיתית. מאחר והבנתי שמילים יפות לא עושות כלום! ושלי יש הרבה יותר מה ללמד. כמו רגישות, כמו לתת כתף תומכת, כמו להיות שם בשביל חבר, להעניק אהבה אמיתית...ולא רק לדבר על אהבה. הבנתי בנוסף שיש להם בעיה עם מי ששונה מהם. הם לא מסוגלים לקבל את השונה מהם. ורחל את שונה מהם! אני שונה מהם!...אני הייתי פתוחה ומודעת לשוני הזה, ומוכן לקבלם וללמוד מהם...הם כנראה לא מוכנים ללמוד מאחרים, לקבלם כשונים. וכאשר אדם לא מוכן לקבל, אזי גם אם תעשי שמיניות באוויר- לא תהיי לעולם חלק מהם. הבנתי זאת כבר! אני שמחה לקרוא שגם את הבנת את זה. כי זה משחרר את המועקה ואת השאלות שעולות...למה אני לא חלק מהם?! ואני לא אוותר על מי שאני על מנת להיות חלק משום קבוצה. זו אני וזו את! ולכן נוצר הויכוח המכוער. אני לא מוכנה להשתנות עבור אף אחד. אם אבחר להשתנות זה יהיה רק עבור עצמי! אוהבת אותך רחל וכל כך שמחה על ההודעה הזאת שלך. Mאיה.

חוף הים - רעיון נהדר

נראה הרבה יותר מתאים מאשר איזה מסעדה בזכרון או משהו כזה. כי זה מראש מקום מרגיע יותר (בשעות השקיעה/ בין ערביים כזה) ולא חייבים ת"א.. (אם כי אפשר.. כבר 90 שנה בערך לא הייתי שם)

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
Hope יקרה

סופי שבוע ללא ספק הם זמן קשה, במיוחד בחברה "משפחתית" כמו שלנו, בה אנשים חייבים לבקר את המשפחה או לקחת את המשפחה לאנשהו, רק לא להיות בבית. אבל זו הנורמה... יש גם דברים אחרים. ברור שאלו לא החיים שאת חיה ואת יכולה, במלוא האומץ והחופש להמציא לך משהו אחר... את אומרת שאת צריכה עזרה מקצועית. יכול להיות, טיפול זה משהו שיכול לעזור לך להכיר ולהבין את עצמך ולהתמודד טוב יותר עם החיים. אבל זה לא הדבר היחיד שיכול לעזור... למשל -להרחיב את עולמך הפנימי דרך פעילויות שעוד לא חשבת עליהן, כל מי פרויקטים והתנדבויות, דברים שאת יכולה לקחת על עצמך כפרויקטים של סוף שבוע. אם תחליטי, העולם באמת מלא בדברים שיש לעשות ואין מספיק מי שיעשה. אבל אני לא יודעת אם זה הכיוון, אם זה מה שאת מחפשת. אז תגידי בכל אופן מה היה יכול לדעתך להקל עליך בסופי שבוע.

hope_29

New member
סהר

אני יודעת שישנם המון דברים שניתן לעשות, כמו: תחביבים, התנדבויות וכו´. אבל בסך הכול כל מה שהייתי וצה זה חברה. חברת אדם. הייתי רוצה לבנות מערכת יחסים וקשרים אמיתית עם חברות, חברים ובן זוג. אבל מערכת המתפתחת באופן טיבעי ולא מלאכותי כתוצאה ממיפגשים יזומים. אני יודעת שלעיתים אין לנו ברירה אלא ליזום דברים כי אחרת הם לא יקרו מאליהם אך בכול זאת הייתי רוצה פשוט שתיבנה מערכת יחסים כזו באופן טיבעי. חברת אמיתית וכנה עם אחרים שניתן לסמוך עליהם ולא חברות לשם עניין (אינטרס). חברי אמת. לצערי הדבר לא קורה, וקשרים עם חברים קודמים התנתקו כבר לפני שנים. אומנם בשבוע שעבר ניסיתי לחדש את הקשר אך הבעיה היא שכולם נשואים, חדוש הקשר זה לא ממש בראשם...והרגשתי זאת גם על פי איכות השיחה..וגם מכך שהם לא חוזרים אליי. לפתח מערכות יחסים חדשות מאוד קשה לי בגילי...רוב האנשים כבר נטועים עמוק בתוך המסגרות שלהם- משפחה, חברים וכו´. מאוד מקווה שאולי אמצא בן זוג שלפחות לא יש חיים משלו וכך אולי אוכל פשוט להצטרף למערכת קיימת. זה המצב כבר כמה שנים (בערך 4). גם תהליך החזרה בשאלה, שהוא תהליך לגמרי לא קל מסבך את מצבי...אני גם מעדיפה חברה אחרת ממה שהיה לי בעבר. תוהה עד מתי יימשך המצב הזה.

אני ממש לא מבינה

"מערכת המתפתחת באופן טיבעי ולא מלאכותי כתוצאה ממיפגשים יזומים. " מה מלאכותי במפגש חברתי? מה לפגוש חברה בסרט ולשאול מה שעה ולהתחבר איתה נראה לך לא מלאכותי? לבוא לארוע משפחתי , ולהכיר מישהו שישב בשולחן ממול לא מלאכותי? את שוללת מראש אפשרות של יצירת קשרים חברתיים. אני עשיתי מפגש חברתי ועם חלק בחרתי לנסות לפתח קשר באופן אישי בטלפון ולאט לאט , וזו לא חברות לשם אינטרס ממש לא!!!!!!!!חברות של אמת אני אצרף לך לכאן ציטוט מתגובה שד"ר עישר כתב לי שקשורה לעניין את גם רגישה ביותר לסיבת תחילת הקשר. לדעתי זה פיספוס. קשר בעולם המציאותי, אמור להתחיל, ולא חשוב כיצד. לפעמים בצורות הלא הגיוניות ביותר. כגון: "מה השעה?", האם תוכל להשאיל לי את הטלפון שלך לשיחה מקומית?", "מה שלומך?" ולמעשה כל תקשורת שהצד השני מפתח. פיתוח הקשר הוא שייתן לו את כיוונו וזה תלוי בשני הצדדים. בד"כ יש שלב של בדיקה או של התאהבות עיוורת. אח"כ זה תופש כיוונים ממוסדים יותר, לטובת שני הצדדים. הרשת היא מקום מפגש כמו כל מקום אחר, אך אני חושש שמעט מהמסתתרים מאחורי שמות בדויים היו רוצים לגלות את פרצופם האמיתי. לכן, הייתי ממליץ על מפגשים פנים אל פנים, כדי להשיג חברות מחוץ לרשת זה בין הדברים היחידים שהוא צודק לגבי
אני מציעה לך לנסות להכיר מהפורום הזה בנות שיכולות להיות לך חברות אמת לחיים, ואת בעצם שוללת מראש-ולדעתי את מפסידה מזה המון. את כל הזמן מתיחסת לגילך כאילו הוא סוף הדרך, אנשים גם בגילהי 40-50 מתחילים לפתח מערכות יחסים. נראה לי שאת כבר בחרת מראש למצוא חבר לחיים ולהיות תלויה בחברים שלו ובקשרים שלו-ומה איתך? מה אם חבריו של חברך לחיים לא יהיו לטעמך? חומד תתחילי לזרום ולא לתכנן, הקשרים יבואו.אל תקבעי מראש שאין לך סיכוי לפתח מערכות יחסים חדשות עם חברות וחברים לבד בטבעיות. מפגשי הרשת זה לא מפגשים מאלכותיים, את מבלה פה תקופה עם אותם אנשים, כמו לבלות תקופה בהרצאות משותפות באוניברסיטה, רק חסר המימד של הקול ופרצוף. כל מפגש הוא בעצם יזום, וכל מפגש אפשר לראות בו מלאכותי. אז איך נכיר אנשים? להפך יש יתרון למפגש על פני הכרות ארבע עיניים, אין את המצב של נפגשנו פתאום לא מוצא חן רוצים לברוח, יש זמן להכיר במהלך המפגשים לאט לאט בקצב שלך את כלל הקבוצה -ולבחור לך משם את מי שאת רוצה לפתח איתו את הקשר. ערב קסום רחל-נשמה ששי הסביר לה , שהוא לא רואה שום הבדל בין פורום או צט שיש בו משתתפים קבועים, לבין מועדון חברים קהילתי.

hope_29

New member
רחל יקרה...

אופס... נראה לי שלא כל כך הבנת אותי..או שאולי לא הבהרתי את עצמי... hope

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
ויכול להיות...

שדווקא דרך פעילויות שונות תפגשי אנשים ותצטפרי למעגלים חברתיים שלא היית בהם קודם... זאת בצד הסיפוק שבעשייה.

למעלה