דברים שגרמו לי לחייך בפולין
דבר ראשון - אני לא יודעת מה אתכם, אבל המכתבים שקיבלתי גרמו לי לבכות בעיקר, ולא לחייך... אבל זה בגלל שממש רציתי הביתה. אצלנו הייתה ועדת צ'ופרים, שתפקידה היה להכין פתקים והפתעות לכל ימי המשלחת. בדרך כלל כל פתק הגיע עם שוקולד, מסטיקים או ממתק מסוג אחר. אח של אחת המורות המלוות שלנו הוא מנכ"ל עלית אז הייתה לנו אספקה
. אני לא זוכרת בדיוק מה היה כתוב בפתקים, בדרך כלל הם היו בחרוזים והתיימרו להיות מצחיקים. היה פתק אחד עם כל מיני עובדות, מסוג הדברים שלא ידעתם ואף פעם לא חשבתם לשאול, היה כתוב שאף אחד לא מסוגל ללקק את המרפק של עצמו וש-75% מהאנשים מנסים, ואמנם רוב האוטובוס ניסה ללקק לעצמו את המרפק... עוד חילקו לנו "שקיות הפתעה" עם ממתקים, ובלונים. עכשיו כשאני חושבת על זה, אם כבר בלונים - למה לא בועות סבון?? היו גם נסיונות למשחקי חברה בערב, שבדרך כלל לא עלו יפה, אבל כל משלחת והדינמיקה שלה. אה! עוד דבר "מהבית", חוץ ממכתבים וקלטת וידאו עם ברכות מההורים ומורים מביה"ס, שכבר הוזכרו כאן, ההורים התבקשו להעביר חפצים קטנים של חברי המשלחת לבית הספר, וכך באחד הערבים מלוות המשלחת פיזרו את החפצים על הרצפה וכל אחד היה צריך לזהות מה שייך לו. הכי זכור לי דגל של מכבי חיפה. לי שלחו את התופסן שעליו בד"כ משאירים לי פתקים, "יש אוכל במקרר"... קלטת הוידאו הייתה רעיון ממש טוב, כולם התלהבו והתרגשו ממנה, במיוחד שהיו משולבות בה תמונות ילדות של חברי המשלחת. בשורה התחתונה, מה שקובע את מצב הרוח של חברי המשלחת הוא הדינמיקה בקבוצה, וקבוצת החברים שאתה כל חבר משלחת מסתובב.במשלחת מבית הספר שלי היו הרבה תלמידים שאני הרגשתי שבאו סתם בשביל הצחוקים, בשביל לנסוע לחו"ל, ולא הרגשתי שאני יכולה למצוא עם רובם מכנה משותף במשלחת, לכן הייתי בעיקר עם קבוצה מצומצמת של חברים קרובים. גם למדריכה היו טענות כלפי הקבוצה, וזה השפיע על היחסים בתוך הקבוצה. בקיצור, לדעתי הדינמיקה והגיבוש בתוך הקבוצה חשובים מאוד, ולא משנה כמה צ'ופרים ומכתבים מההורים יהיו - אם חברי המשלחת לא מסתדרים בינם לבין עצמם, כמות החיוכים תהיה מוגבלת.