הנה מאיה משחקת ב"אישה יפה"..

pini430

New member
אז זהו ש..../images/Emo26.gif

אני לא רואה שום הבדל בין חרקים לפרה למשל אם את טוענת שיש זכות לפרה לחיות אז אותה זכות מוסרית תקפה גם לאותו חרק גם אם הוא קטן..... לגביי הבחירה במודע לפגועאז גם את עכשיו שאת מודעת לכך שחרקים נהרגים בעקבות אכילת צמח את גם פוגעת במודע באותם חרקים אפשר כמובן להמשיך ולהתפלפל עד אינסוף. הנקודה החשובה כאןהיא שגם את אגב הסכמת עליה היא שהקיום שלנו תלוי בהרג של יצורים חייםנכון זה לא סימפטי אבל זה העולם שבו אנו חיים וזה פשוט בלתי נמנע... בכל מה שנוגע למוסר אין שום הבדל ביננו. התוצאה היא אותה תוצאה את "רוצחת" חרקים ואני "פרות"(אני כמובן משתמש בשפה שיש לצמחוניים נטיה להשתמש בה וזה משום שלדעתי כמובן רצח נוגע רק לבניי אדם..) בקיצר מה שאני אומר זה תאכלי מה שבא לך ושיהיה לך לבריאות אבל אל תבואי ותתנשאי עליי ותטעני שאני פחות מוסרי ממך, כי זה פשוט לא כך הזכות המוסרית לחיות לא תלויה בגודל או במשכל ולכן שנינו פוגעים בה באותה מידה

לירונר

New member
../images/Emo12.gif ואני ראיתי ש...

אמרו לדילן (ההורסקופ בכרטיסישי) שהוא עלול להכנס לויכוחים שלא ממש יועילו לו...

h e n y

New member
../images/Emo46.gif

לא.... אני לא חושבת שיש הבדל מסוים....
אבל אני לא אתווכח

pini430

New member
אהה...בגלל זה הוא לא מתערב../images/Emo8.gif

האמת היא שזה בכלל לא הפורום המתאים לויכוחים כאלה.. יש עניינים יותר רצינים לדבר עליהם..
אגב מישהו ראה את הפרק היומי

h e n y

New member
לא ראיתי

למי יש זמן לראות.. חזרתי הביתה רק בשתים{שתים וחצי אחרי שיחת הויעדה של המאפיה
} אז אני אראה בחמש...... פרק ששווה לראות
ובאמת, פעם ראשונה שאני מסכימה איתך
- זה לא המקום לכאלה וויכוחים{והכול באשמתך
}

pini430

New member
גם אני לא יכולתי לראות..כרגיל..../images/Emo46.gif

בגלל זה שאלתי.. אגב תמיד אני זה שיוצא אשם משום מה..

h e n y

New member
אוי מסכן../images/Emo4.gif

אולי בגלל............................................................................................... שאתה אשם

pini430

New member
אני../images/Emo35.gif מה פתאום../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

h e n y

New member
../images/Emo46.gif"אני רוצה את החיים שלי חזרה"

פרק מדהיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם נינה{לירון.. פרק בשבילך
} הדיווה נתקעת בבעיה של שתי גברים מנוגדים: א.הרע
{רוי השרמנטי, אבל קצת פוץ} ב. הטוב
{השוטר המעאפן} בסוף שניהם נעלמים מחייה, הרע נלכד על ידי הטוב.
פינץ, אליוט, וג'ק התערבו על מה שאומר קודם משהו. אליוט המפסידן הגדול
{ראו כותרת}, ופינץ שלי
- הפסיד אחריו{הייתכן כזה דבר
} איזה מצחיק, היה בסוף........ שאליוט צעק עליהם כמו שהוא יודע לצעוק כמו מטורף
והלך. ואז פינץ
: אוי שיט {ומשלם לג'ק} חחחחחחחח

dylan

New member
אוי.. איזה פרק גדול../images/Emo70.gif

לא ראיתי אותו היום אבל אני אראה בלילה!
כפול 10!

dylan

New member
כן.. לחכות עד 1 באמת

שובר את הלב וגורם לבכות לרוב האנשים.. למזלך(?) יש היום צ'אט שיחזיק אותך ער עד השידור

dylan

New member
נו.. אם ההורסקופ אמר..

הייתי חייב להכנס לוויכוח הזה, שבאמת לא יועיל לי כנראה.. מצד שני, פעם אותו הורוסקופ בדיוק אמר שאני אמות בשבת וזה לא קרה! והנה שאלה מעניינת.. מה עשית בכרטיסישי שלי? אתה עוקב כל יום אחרי ההורוסקופ שלי כדי לדעת איך להתנהג אליי?

לירונר

New member
לא היה לי מה לעשות ב6 בבוקר...

אז זה מה שעשיתי. ואני עוקב אחרי הכרטיס שלך כדי לגלות עליך כמה שיותר פרטים. אני מעריץ נלהב

dylan

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אז אולי כדאי שאני אתחיל לעדכנותו לפעמים..

Neta558

New member
אז זהו ש..../images/Emo26.gif

לקחת את כל מה שאמרתי והבנת את זה הפוך לגמרי, למה אני לא מופתעת?
אני אומרת שאני כן רואה הבדל בין חרק לפרה ולכן לגיטימי בעיני להתיחס אליהם אחרת. אם אתה לא רואה הבדל, אנא הסבר לי האם יהיה לך קל באותה מידה לדרוך על חרק או לשחוט פרה במו ידיך. אני אכן אמרתי שאי אפשר להתחמק מפגיעה בחרקים, אך לא מפגיעה בבע"ח אחרים. אפשר להמנע מפגיעה בחיות משק ואתה בוחר שלא לעשות זאת. את הפגיעה בחרקים אפשר לצמצם, ואני אכן עושה זאת. כמו שכבר הסברתי, תזונה צמחית היא חסכונית יותר בצמחים מתזונה בשרית, כך שאתה גם גורם להרג חיות וגם גורם להרג גדול יותר של חרקים. קיומינו אינו תלוי באכילת בשר, שקרן מי שיטען אחרת. לכן, אכילת חיות היא בגדר הרג מיותר. בכל הנוגע למוסר יש הבדל תהומי בינינו. איך אתה יכול בכלל לטעון באותה נשימה ש"הזכות המוסרית לחיות לא תלויה בגודל או במשכל" אבל "שנינו פוגעים בה באותה מידה"? גם אם אתה מחשיב הרג של חרקים כפגיעה בזכויותיהם, אתה עדיין זה שגורם להרג של הרבה יותר בע"ח בשל אורח חייך, איך זה הופך אותנו לשווים מבחינה מוסרית? אני עושה כל מה שאני יכולה בכדי למנוע ולצמצם סבל ופגיעה בחיות, אתה ממשיך לאכול אותן. בכל הנוגע לזכויות בע"ח ולצימצום התעללות וסבל שלהן, כן, אני חושבת שאני פועלת באופן יותר מוסרי ממך. אתה מוזמן לנסות להוכיח לי אחרת, אבל אני טוענת שזה בלתי אפשרי כל עוד אתה אוכל בשר.

למעלה