אני מכיר את התופעה הזו של ההתחרפנות
במקרה שלו הכוונה כמובן פוליטית לחלוטין עם מבט לדתיים.
יש לי חבר 30 שנה. (האם יותר נכון לכתוב: היה לי חבר?)
לפני כמה שנים החליט מתוך שיעמום כנראה ללמוד "קבלה". כי לא היה לו שום קשר לנושא הזה.
זה התחיל אצלו בביקורים במרכז הקבלה בככר דיזנגוף, אחר כך התחיל לא לענות לטלפון בשבת, ניסיתי להסביר לו שכל הקבלה זה גניבת-דעת ובויכוח רציתי להוכיח לו את דבריי ואז הסתבר לי שמי שטוען שלומד קבלה שהיא הרמה העליונה כביכול של היהדות, אין לו בכלל תנ"ך בבית ואין לו שום מושג מהתנ"ך ולא יכול לענות לי לשום שאלה.
זה המשיך בכך שהחל לחבוש כיפה, אחר כובע על הכיפה, אחר כך ללבוש קבוע טלית קטן, לא לנסוע בשבת, לגדל זקן פרא וכו וכו.
את הנושא הרגשתי במלוא החומרה כאשר היינו ביחד בכרתים, וראיתי אותו כל בוקר קם בשעה 0500 (ומעיר אותי) ומתפלל כשעה וחצי עם טלית ותפילים וספר מוזר שבו בכל מילה יש לאותיות גודל שונה, והוא מבצע את כל פעולות האלילות כמו הערבים, כמו לקום ולקוד לכיוון מזרח, נישוק שוב ושוב את הציצית אותה הוא מביא אל המצח ומנשק אותה שוב ושוב.
פעם ראשונה בחיים, שאלתי אותו מה גרם לו להפוך לדתי ?
התשובה שלו:"למה ? אני נראה לך דתי ?", וסרב לענות לשאלה (אני מזכיר, אנחנו חברים 30 שנה).
הבן אדם פשוט מחורפן לגמרי, הוא מפריד חלב ובשר, אבל כשהיינו בעיירה שיש בה סניף חב"ד ביום שישי, הוא סרב ללכת לשם לקבלת שבת.
שאלתי אותו איך הוא אוכל בשר שהוא לא יודע את מקורו, ירקות שלא עברו מעשר וכו וכו, ענה לי שלא מוצא חן בעיניו שאני שואל אותו על הדת.....
דתי מוזר לגמרי.
אז תזכרו, אם שר הפנים לא יתחרפן באמת, הרי שכל מעשיו הם פוליטיקה נקיה.