הנה נוק אוט לבג"ץ ליועמ"שיות ולפרקליט המדינה.

חנן44

Well-known member
ג'קי 111 הנכבד,
לשאלה האם זה טוב או רע... אין צורך בדיון... זה ברור כמו שחם בקיץ... (לגבי החורף אני מקווה...), כי ממתי ממנים איפה שהוא מישהו לפי תאריך לידה... למה שלא יבחרו לפי גודל המה שמו שלהם? או נשים לפי משקל הבז'ז' שלהן לחילופין?
השיטה הזו טובה כי ככה ממנים ללא לחצים פוליטיים. הכי ותיק ממונה לנשיא וככה הבא אחריו ולא שואלים אםנהןא בעד ביבי או נגד

ריקי זו אני

Well-known member
ולמה לא למנות את המעולה שבין המעולים שנולד 48 שעות מאוחר יותר...? הגיוני?

שחר 676

Well-known member
לא יודע היכן זה "נאמר במפורש", אבל אם אין אזכור לעניין בהצעת החוק עצמה, הרי שחוק כזה חל רטרואקטיבית באופן אוטומטי על כל מקרה שאין בו עדיין הכרעת דין חלוטה. טוב שכך דרך אגב ומבלי שקראתי על מה אתה מגיב, לא מן הנמנע שבדיוק למטרה זו הצעת החוק הזאת מוגשת בכלל וטוב שכך אם זה המצב.
"החוק אמנם לא יקבל תחולה רטרואקטיבית ולא יחול על פלדשטיין, אולם מטרתו היא לאותת לגורמים ביטחוניים שהם יכולים להמשיך להביא מידע לידיעת נתניהו."

הדברים נכתבו בסוף המאמר לו צירפתי קישור.
הדברים נאמרו במפורש גם בערוצי אל ג'זירה בעברית וגם בערוץ 14.

Harrington

Well-known member
מנהל
"החוק אמנם לא יקבל תחולה רטרואקטיבית ולא יחול על פלדשטיין, אולם מטרתו היא לאותת לגורמים ביטחוניים שהם יכולים להמשיך להביא מידע לידיעת נתניהו."

הדברים נכתבו בסוף המאמר לו צירפתי קישור.
הדברים נאמרו במפורש גם בערוצי אל ג'זירה בעברית וגם בערוץ 14.

כאמור, אלא אם כן נאמר בהצעת החוק (בנוסח שיתקבל לבסוף) משהו מפורש, החוק לגמרי צפוי לחול גם על מקרים דהיום ובלבד שלא ייחתמו בטרם חקיקתו וכניסתו לרשומות. אם הכתבת של ליינט לא מבינה זאת, שתחזור ללימודי משפטים (שנה א', מבוא למבוא של המבוא להתחלה).

שחר 676

Well-known member
כאמור, אלא אם כן נאמר בהצעת החוק (בנוסח שיתקבל לבסוף) משהו מפורש, החוק לגמרי צפוי לחול גם על מקרים דהיום ובלבד שלא ייחתמו בטרם חקיקתו וכניסתו לרשומות. אם הכתבת של ליינט לא מבינה זאת, שתחזור ללימודי משפטים (שנה א', מבוא למבוא של המבוא להתחלה).
"כוונת המשורר" בעת חיקוק החוק מובנת לכולם. מה גם שתחולה רטרוקאקטיבית תסייע למועצת השמאלנים של בג"צ לפסול את החוק בטענה לחוק פרסונלי.

Harrington

Well-known member
מנהל
"כוונת המשורר" בעת חיקוק החוק מובנת לכולם. מה גם שתחולה רטרוקאקטיבית תסייע למועצת השמאלנים של בג"צ לפסול את החוק בטענה לחוק פרסונלי.
מה לעשות, זה החוק במדינת ישראל. טוב? רע? יחליט כל אחד לעצמו.

בשורה התחתונה, כל עוד לא ניתן גזר דין חלוט החוק, אם יתקבל, צפוי לחלוטין לסייע לנגד הנאשם (ולא לפלדשטיין אליו העניין כלל לא קשור, על אף הינדוס התודעה שמנסים ממציאי הכינוי לחוק לעשות לציבור).
אגב, אין שום מניעה שחוק יהיה פרסונלי. גם זה חלק מהינדוס התודעה שהתקשורת מבקשת לעשות לציבור :). ע"ע למשל ב'חוק דרומי' המפורסם ועוד רבים כמוהו.

שחר 676

Well-known member
מה לעשות, זה החוק במדינת ישראל. טוב? רע? יחליט כל אחד לעצמו.

בשורה התחתונה, כל עוד לא ניתן גזר דין חלוט החוק, אם יתקבל, צפוי לחלוטין לסייע לנגד הנאשם (ולא לפלדשטיין אליו העניין כלל לא קשור, על אף הינדוס התודעה שמנסים ממציאי הכינוי לחוק לעשות לציבור).
אגב, אין שום מניעה שחוק יהיה פרסונלי. גם זה חלק מהינדוס התודעה שהתקשורת מבקשת לעשות לציבור :). ע"ע למשל ב'חוק דרומי' המפורסם ועוד רבים כמוהו.
אני בכלל לא מבין על מה הויכוח. "כוונת המשורר" הובאה לידי ערוצי אל ג'זירה בעברית וגם אל ערוץ 14 והדיווחים זהים. אתה רוצה להמתין ולראות אם בנוסח החוק הסופי יכתב במפורש שהוא לא יחול רטרואקטיבית אז אתה מוזמן להמתין.

בכל מקרה , לא לחינם כתבתי "נאמר במפורש" כי כך בדיוק דווח בכלי התקשורת המיינסטרימים והימניים. הודיעו לכולם על "כוונת המשורר". זה מאד פשוט.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני בכלל לא מבין על מה הויכוח. "כוונת המשורר" הובאה לידי ערוצי אל ג'זירה בעברית וגם אל ערוץ 14 והדיווחים זהים. אתה רוצה להמתין ולראות אם בנוסח החוק הסופי יכתב במפורש שהוא לא יחול רטרואקטיבית אז אתה מוזמן להמתין.
חחח, עושה רושם שלא הבנת אותי וכנראה שלא הסברתי את עצמי נכון :). החוק יהיה רטרואקטיבי פר הגדרה. זה המצב המשפטי בישראל. אם כתבי התקשורת מבינים את זה אם לאו, לא באחריותי.

הדרך היחידה למנוע זאת היא באמצעות חקיקה מפורשת שתסתור חקיקה שקיימת כבר עשרות שנים. לא סביר שיעשו את זה וגם אין כל סיבה לעשות את ז.
בכל מקרה , לא לחינם כתבתי "נאמר במפורש" כי כך בדיוק דווח בכלי התקשורת המיינסטרימים והימניים. הודיעו לכולם על "כוונת המשורר". זה מאד פשוט.
שיודיעו בכיף. אני לא חילקתי בעניין הזה בין אמצעי התקשורת. יש דברים שהרדידות המקצועית בהם חוצה ערוצים ומספריהם :).

שחר 676

Well-known member
חחח, עושה רושם שלא הבנת אותי וכנראה שלא הסברתי את עצמי נכון :). החוק יהיה רטרואקטיבי פר הגדרה. זה המצב המשפטי בישראל. אם כתבי התקשורת מבינים את זה אם לאו, לא באחריותי.
אני הבנתי אותך היטב ולכן כתבתי מעלה "אתה רוצה להמתין ולראות אם בנוסח החוק הסופי יכתב במפורש שהוא לא יחול רטרואקטיבית אז אתה מוזמן להמתין"
שיודיעו בכיף. אני לא חילקתי בעניין הזה בין אמצעי התקשורת. יש דברים שהרדידות המקצועית בהם חוצה ערוצים ומספריהם :).
"כוונת המשורר" הופצה לכל אמצעי התקשורת השמאלנים והימנים.

פשוט מאד.

jackie111

Well-known member
אף אחד לא מאשים את היועצים שהראו לביבי איזה שהוא מסמך
סודי.
דובר רה"מ לשעבר אלי פלדשטיין הואשם במסירת ידיעה סודית לעיתון בילד
בכוונה לפגוע בביטחון המדינה
.https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001494833
ביבי טוען שלא ראה את המסמך. כמו שלא הכיר את היועץ
שלו אבל דווח שראה את המסמך לפני הפרסום.

אז למה מחוקקים חוק כל כך מיותר?

למעלה