הנה סיפור - היפכו אותו לקומיקס!

הנה סיפור - היפכו אותו לקומיקס!

מחפש מישהו מוכשר שיהפוך את הסיפור הזה (ואולי גם אחרים לקומיקס) ללא מטרות רווח. הנה הסיפור:הלילה היה חם ואפל, ברקים לא נראו בשמים אך פנס הרחוב שהבהב בשעה האחרונה כבה פתע וריקי מנור שעברה תחתיו קפצה בבהלה. "לא נורא זה רק חושך. אין ממה לפחד" גמגמה לעצמה "בזאת את טועה" נשמע קול עמוק מאחוריה. היא צרחה למראה הגבר הגבוה, החמוש בסכין ארוכה ורעה למראה. אך לפני שהספיק לנעוץ בה את סכינו, הפכה הסכין למעין עיסה ירוקה ורכה, שרק לכלכה קלות את מעילה. "אל דאגה, אזרחית, מר אבוקדו כאן." התוקף, שנבהל מהדמות השמנמנה שנחתה לידו, ניקה את ידו מהעיסה הירוקה ונס על נפשו. "מי אתה?" מלמלה ריקי, "מה עשית לסכין שלו?" הדמות העגלגלה נעמדה בדום מתוח. "אני מר אבוקדו, מגן החלשים, גיבור להמונים. השתמשתי בכוחות האבוקדו שלי למנוע את הסכנה וכעת, אזרחית, אני צריך ללכת." "אל תלך, אני רוצה להודות לך," קראה בהתרגשות. אך הגיבור כבר לא היה שם. הוא החליק על שביל אבוקדו שיצר ונעלם מעבר לפינה. מר אבוקדו היה בחור צעיר ורגיל למדי מהעיר דימונה, כאשר אכל סנדויץ' עם ממרח אבוקדו רדיואקטיבי וקיבל את כוחותיו העצומים. אחרי מותו של שכנו, שהתחשמל בדירתו, החליט גל ברנשטיין להקדיש את כישוריו העילאיים להגנה על החלש והנדכא, לרדוף צדק כל חייו. ומאז הוא מציל מסכנים, מוריד חתולים מהעצים ועושה חיים. ריקי מנור, הייתה לכאורה רק עוד אחת בשרשרת אנשים שחבו את חייהם למר אבוקדו, אך בעקבות פגישתם הוא לא יכל להסיר אותה ממחשבתו, וניסה למצוא אותה במשך חודשים. יום אחד מצא אותה במקרה, כאשר עבר בזהותו האזרחית ליד בית-קפה בו ישבה עם חברה. בתחילה ניגש אליה כגל ברנשטיין, ובניגוד לרוב המקרים בהם ניסה להתחיל עם נערות, הבחורה נענתה לו והם פצחו ברומן משמעותי ואוהב. אחרי שבועיים גילה לה כי הוא מר אבוקדו, והיא שיקרה לו כי ידעה על כך ממזמן. הוא ניחש כי לא הייתה כנה אתו, אך מאחר שגם הוא הסתיר דברים, ויתר ולא התעקש על כנות. יום אחד הכל נגמר. גל בדיוק התעורר וריקי נכנסה לחדר השינה נושאת את מגש ארוחת הבוקר. מבט אחד הספיק לו והוא הקיא. העלבון גרם לריקי לנתק עמו כל קשר. והוא, למרות הדיכאון שזה גרם לו, לא יכל להסביר לה מה קרה. אחרי הכל איך הוא יכול לספר לה עד כמה הוא מתעב אבוקדו?!

נראה לא רע

הציור חמוד מאד רק עדיף שיחייך קצת. הדגל טוב לפינאפ אך בקומיקס הוא לא נדרש. מה דעתך לעשות את כל הסיפור?

Alexco

New member
אני ארחיב

האישה מפוחדת וחסרת אונים, גבר (ואל תגיד שהוא ירק, כי בכל ההתייחסות אליו בסך הכל הוא גבר בדמות ירק) מציל אותה, האישה חייבת לו את חייה, מאוחר יותר הגבר הוא זה שמתחיל עם הבחורה, הבחורה מבשלת לגבר... פשוט מנציח את מבנה המשפחה הפטריכאלי ותפיסות שובינסטיות נוראיות...

Cartman

New member
נו באמת!!!

אוקיי, אז גם כל מיני מקלטים לנשים מוכות הם בעצם שוביניסטיים, כי הם מציגים את האישה כיצור מסכן ועלוב שלא יכול להגן על עצמו ואת הגבר כגזע השליט והחזק, לא?

Cartman

New member
הבעיה היא לא בקומיקס אלא במציאות

כשנשים יפסיקו להיות חלשות במציאות, אולי הן יפסיקו להיות ככה בקומיקס.

glendon

New member
מניאק שוביניסט ימני מסריח

ועוד החזקתי מימך חמוד פמיניסט שמאלני ריחני. הבעיה עם כל הכבוד שבמקרה הזה מדובר במודל הגברי של מהי נשיות. כפי שאתה יודע מרבית השיחות על נשים בפורומי הקומיקס מתנהלים בין בנים. אז עוד בן כתב קומיקס עם ריח שוביניסטי ובן אחר חושב שנשים הן חלשות במציאות ולקינוח יש בת שישר ציירה את מר אבוקדו. יש כאן עיסוק בסטריאוטיפים, לא כל כך בטוח שבדקת לעומק את חוזקן של הנשים. יחי רובי החתיך

Cartman

New member
יחי רובי החתיך!!!

אתה רוצה להגיד לי שנשים לא חלשות יותר מגברים במציאות? תעשה טובה. אם נשים לא היו יותר חלשות מגברים, אז לא היו כל כך הרבה מקרי אונס, ולא היו נשים מוכות ומקלטים לנשים מוכות וכו' וכו'. באמת שהייתי שמח לשטוח פה את המשנה השוביניסטית שלי, אבל אני מנסה להשיג את אשתך בטלפון ולא מצליח, מה לעשות???

Cartman

New member
אפשר לצעוק 'שוביניסט שוביניסט' עד

מחר, אבל זה לא ישנה את המציאות. אם אני אעשה קומיקס שמראה למשל את הכושים כחבורה של עבריינים לא משכילים, אני אחשב לגזען, אבל עובדה שככה זה במציאות, לפחות באיזורים מסויימים. כל מיני קבוצות שיש בהן כך וכך פגמים, מנסות במקום לתקן את עצמן, לתקן את איך שהם משתקפים בעיני אחרים ובעיני האמנות. אם כושי גונב לי את הרדיו של האוטו, אז זו המציאות, אבל אם אני כותב סיפור על זה אז זה גזענות. אם מתקיפים בחורה ברחוב ואונסים אותה והיא נכנסת למצב קטטוני, אז זו המציאות, אבל אם אני מראה את זה בקומיקס אז פתאום אני חזיר שוביניסט שחושב שכל הבנות חלשות ולא יכולות להגן על עצמן. אם אמא שלי מכינה לי ארוחת צהריים, אז זו המציאות, אבל אם מראים בטלוויזיה אישה מכינה שניצל, אז כאילו אומרים שהאישה מקומה במטבח וזה כל מה שהיא צריכה לעשות! נו באמת.

glendon

New member
כולם בערב במה חוץ מאיתנו

וזה מרגיש ממש כמו שיחה אינטימית. מדיווחים שאני מהשטח אז חוץ מאנגלמאיר אף אחד לא מוכר שם יותר מדי והאירוע הוא מאד ביזארי. טיפוס בשם אורן מנתניה טוען שם שליכלך על הקליפ שלנו באיזה התמנגלות יחד עם בועז קדמן שצריך להיזהר מחרון אפי! ברגע שאתה עושה קומיקס או ציור או פסלון מגרביון אתה עובר לעולם הקרוי מטא-עולם שבו עוסקים בדימויים של מציאות, כלומר בהכללות. אף אחד לא יכול לדעת שכשאתה מצייר אישה עושה שניצל אתה מתכוון למקרה הפרטי של אמא שלך, וכשאתה מצייר הומו אתה מתכוון לאחד ספציפי. הדמות הופכת למצרך ציבורי וכל אחד לוקח אותה לעולם שלו. אם בחרת לנתק אישה ממציאות שלמה בה היא חיה ולהראות אותה דווקא במטבח אז יש כאן בחירה שלך. במציאות אמא שלך בוחרת לעשות מה שהיא רוצה בכל רגע נתון וברגע מסויים זה להכין לך צהריים. נגיד בקומיקסים שלך אז הומו הוא רק סטראוטיפ הומו ובחורות הן רק זונות או היסטריות. אתה מצליח להסוות את השוביניזם המאד אמיתי שלך ע"י זה שאתה משתמש בדמויות שנראות מאד לא מציאותיות. לסיכום אני חושב שאתה, כמו רבים אחרים בסביבה, לא לוקח אחריות על המסרים שלך

glendon

New member
אם כי בהחלט ייתכן שאני מגזים

למשל אצל קראמב כל בחורה היא מאד ספציפית. שוב נפלתי בבור שכריתי לעצמי

אתה באמת נשמע שוביניסט וגזען

אני לא יודע אם הקומיקס באמת כזה שוביניסטי, אבל אתה בהחלט. אתה באמת טוען ששחורים הם חבורה של עבריינים לא משכילים? "ככה זה במציאות"? תתבייש לך. למה מה, אין שחורים שהם לא עבריינים? או שחורים שהם עורכי דין, רופאים וכדומה? ומה, אין עבריינים לבנים? או לבנים לא משכילים? כנ"ל לגבי נשים. יש גם נשים חזקות ויש גברים חלשים. אני למשל גבר ואני מבשל (!!!) גם אבא שלי מכין אחלה של שקשוקה וסלטים. בכלל, רב השפים הכי גדולים הם גברים. אף אחד לא אומר שהיא אפשר להראות נשים חלשות בקומיקס או שחורים שהם פושעים בגלל שבאמת זה קיים במציאות, אבל אם זה כל מה שהקומיקס שלך מראה, אז אתה באמת גזען ושוביניסט ואין לך על מה להתגאות ולהפליץ זאת בחוצות הפורום. באיזה פורום בגרמניה מתקתק לו איזה ניאו-נאצי ומפליץ פחות או יותר את מה שאתה מפליץ רק על "יהודונים" במקום "כושים".

Cartman

New member
לא אמרתי שכל הכושים כאלה

אמרתי שיש גם כושים כאלה, והרבה, ויש אנשים שמעדיפים שבמקום שהם יפסיקו להתנהג כמו פושעים, אנחנו נפסיק לתאר אותם כפושעים. בקומיקס שלי יש בדיוק דמות נשית אחת והיא אף פעם לא בישלה. לקרוא לקומיקס הזה שהוצג פה כשובניסטי בגלל שהוא מראה אשה חלשה שאחר כך גם מבשלת, זה דבילי בערך כמו ההודעה הקודמת שלי.

כן אמרת

אמרת "ככה זה במציאות" ורק אז הוספת "באיזורים מסויימים". הנקודה שלי עדיין תקפה: למה כושים? מה? אין לבנים פושעים? מאיפה ההכללה המגעילה הזו באה?

Cartman

New member
צודק

הגזמתי קצת, הייתי עצבני כשכתבתי את ההודעה ולכן הוצאתי דברים מפרופורציות. אני רק טוען שיש הרבה אזורים, לדוגמא הארלם, שבו תתקשה מאוד מאוד למצוא רופא או עו"ד כושי, ולעומת זאת כנופיות של עבריינים ורוצחים כושים (והיספנים, ועוד מיעוטים שונים ומשונים) יש בשפע. כל מה שאני טוען זה שבמקום לצעוק 'גזען! גזען!' על כל מי שמציג מישהו מהקבוצה שלך באור לא מחמיא, שבסופו של דבר זו כן השתקפות של המציאות, עדיף לנסות לתקן את הקבוצה עצמה ורק אז להתגונן שמוציאים עליך לשון הרע. במבט לאחור, ההודעות הקודמות שלי באמת יצאו קצת מתלהמות.

Alexco

New member
אפרואמריקאים...

למה להשתמש בכינוי שמעליב את מי שאתם מדברים עליו?

Cartman

New member
אבל אני לא מדבר ספציפית על

אמריקאים או אפריקאים, גם אתיופים מתאימים!

מי דיבר על אמריקאים?

אם היינו באמריקה אז היינו מדברים אל אפרואמריקאים, אבל אנחנו לא. שחורים יש גם בארץ וגם באנגליה איפה שאני נמצא. אני חושב ששחורים פה יתפוצצו מצחוק אם אני אקרא להם אפרואמריקאים...! קרטמן השתמש במילה כושי, אני משתמש במילה שחורים שהיא מילה לגיטימית לגמרי.

למעלה