הנה שאלה שהציגה ערבה

sha na na revol

New member
לא

דבר ראשון, הזהות שלי היא כל מה שאני יכול להיות, זו ההגדרה הכי קורבה שלי לקונפורמיות, שאני לא מנסה להיות משהו שאני לא ולהתנהג בצורה שהיא אקסצנטרית ולא טבעית\גמלונית. ועוד לסמם אותי במטרה להפוך לגמרי את ההתנהגות שלי? ממש שחיתות בנוסח התפוז המכני. דבר שני, זה מרכיב אחד מתוך מה שאני- ולמרות שזה רק מרכיב אחד, אני מאמין לשלכל דבר שאנו עושים יש השפעה כוללת עלינו. נאמר שאתה, אורי, לא היית חובב שירה. הרי זו לא רק השירה עצמה אלא גם הארועים שליוו אותך בזמן הקריאה, עולם הדימויים שלך, נקודת מבע, הדרך בה אתה מתקשר עם אנשים... זה לא מרכיב שאתה תלותי בו, אבל לעניות דעתי אם היית מוציא אותו, לא היית אותו אורי, ויכול להיות שהאורי האחר לא היה מגיע לשאול שאלות ולנבור, וזה היה פחות מעניין לך ולנו. זהות מגדר נחשבת אף על פי כן מרכיב שהוא טבוע עמוק באישיות שלנו, משפיעה על הדימוי העצמי שלנו, איך אחרים מגיבים אלינו וכו'. אני לא יודע אם זה נתון ככלל ואם זה משפיע על הרוב בעוצמה שווה או על כולם בעוצמות שונות, אבל זה שם, זה קיים, ולכל אחד יש.
בכולופן, האם אינך מרגיש שלהיות לא-סטרייט מגדרית נותן לך משהו? אני אנסה לחפש קצה חוט אצלך, יש קשר בין החיבור שלך לעולם הקווירי לבין היותך פמיניסט? גם זו תפיסת-עולם שלמה למשל. האם הייתי רוצה בכל זאת לנסות להיות משהו שהוא לא אני? בטח, הייתי נוצר את החווייה ליום יומיים או אפילו שבוע, וחוזר למצב הרגיל שלי כדי לעכל את החווייה. בחיים לא חשבתי שאני לא נורמטיבי בגלל שאני טרנס, לא יודע למה, לא רוצה להבין למה.

sha na na revol

New member
ושוב,

הכדור הזה לא יפתור לי שוב דבר ולא יתקן שום דבר, מה זה יעזור לי בחיים אם הייתי בת טובה?

אורי 0

New member
נורמלי הוא מה שמוגדר כנורמלי

בהקשר חברתי מסוים. בדרך כלל אנחנו "מיישרים" את עצמנו על מנת להחשב נורמליים: למשל לא מתלבשים בצורה שהיא לחלוטין בלתי מקובלת (לעומת צורות "לא מקובלות" שהן לא עד כדי כך לא-מקובלות), נניח בהקשר של חשיפה וכיסוי של חלקי גוף. התפיסה היא שטרנסג'דרימות, הומואים, לסביות וכו' לא יכולים ל"התיישר". השאלה היא האם היו עושותים זאת לו ניתנה להנם האפשרות (וחוסכות לעצמם עימות מתמיד עם כל מיני חברה).

DarlingAdam

New member
"מה שמוגדר כנורמלי"

זה גבולות שזזים כל הזמן, לא רק מחברה לחברה, אלא באותה חברה בזמנים שונים. ובאותה חברה בתת-חברות מסוימות.

אורי 0

New member
ועדיין

זה קיים, לפי הסביבה המיידית, המסוימת שבה אתה נתקל. או בוחר לא להיתקל - זה גם קשור.

DarlingAdam

New member
בדיוק.

למה לא שואלים סטרייטים אם הם רוצים כדור שיעשה אותם קוויריים יותר?

אורי 0

New member
ירשם לפרוטוקול

וטרנסמן עד: שאמרתי פעם שאם כדור היה הופך אותי לאשה, הייתי לוקח.

כלסבית

לא הייתי נוטלת את הכדור, אבל זה משום שאני ממילא טרנסקסואלית. כטרנסקוסאלית, בהחלט הייתי רוצה להיוולד נקבה ולהיות אישה נורמטיבית. לגבי להפוך לגבר נורמטיבי? לא יודעת. אין לי עניין בזה. גם אם "טוב" שם, זה לא הטוב שלי.

יו איפה

New member
אין מצב מבחינתי....

כל חיי הרגשתי בשוני אצלי ולא רציתי אפילו להיות כמו כולם בסטרייטיות ומיינסטרימיות רציתי לגלות את השוני שלי ואח"כ גם התחלתי לטפח אותו אני לא יכולה לאהוב גברים כאישה סטרייטית וגם לא כגבר הומו, אני לא אוהבת נשים כמו גבר סטרייט סטריאוטיפי אני אוהבת נשים מאותה נקודה שבה אני מנסה להראות את עצמי לעולם כאישה... ובקיצור הייתי מתרחקת כמה שיותר מ"כדור" שכזה זה כאילו הרעיון החדש איך להפוך את כולם למשעממים ודומים????? חחח

יו איפה

New member
תודה, אבל אפילו לא עזבתי... חחח

ובקושי פספסתי משהו
אני פשוט שקטה כהרגלי... מה שמזכיר לי את ההקרנה בסינמטק בשבת שאני מתכננת להגיע אליה, אז עוד אפשר להתראות גם בלי בלאגן, להכיר, לקשקש ולראות ביחד את הסרט ליטל? אורי? אני מקווה שלפחות אחד מכם יגיע מי עוד? אני לא רוצה לשבת לבד ולבהות בתהיה קיומית על אחרים

ליטל ו

New member
חוששני שלא אוכל להגיע בסוף השבוע,

והאמת שאין לי כל כך כסף לזה.

אורי 0

New member
יש אחת שכבר מתכננת להופיע

ביום שבת, אני מבין ששבת מועדפת עליך (יש הקרנה אחת בחמישי בחצות). לי גם נוח שבת. "כלת השמחה" תגיע? אם כן מתי? ואחרותים? אפשר לשאול גם בגוגיי.

למעלה