הנה!

שש שבע

New member
צודק, אין מה לומר

אבי איש חכם בן 83, תמיד אמר שבנות יותר טובות מבנים. תניחו לרגע שלא הרב עובדיה השנוי במחלוקת אומר את הדברים, עדין כל מילה נכונה. האיש נברא מעפר, האישה מצלע, חומר טוב יותר. האיש חיב ביותר מצוות בכדי לתקן את נשמתו והאישה בפחות, אז מי שרוצה להגדיל את עצמו מקטין את האחרים, ככה הגברים תמיד חשבו שהם משהו, אבל באמת, אנחנו תמיד ידענו את האמת, וכי לא אמרו חכמים "שרשה דה לה פאם" ? יעני "חפש את האישה" או במאמר העממי "אחרי כל גבר מצליח עומדת אישה שאפתנית. מצד שני, כשהן רוצות להרוס משהו, הן יכולות לתת שיעורים לגברים. יאללה ביי

siv30

New member
נו, לפחות הוא חושב שאנחנו חכמות

מילים בסלע
תודה וברוכה הבאה.

beky1

New member
טעות הוא חושב שאנחנו נבונות../images/Emo10.gif|פטיש

מספיק כדי שננהל את החיים של הבית , הבעל והמשפחה אבל אנחנו לא מספיק חכמות כדי שיותר גם לבנות ללמוד תלמוד וגמרא כמו הבנים

siv30

New member
תראי עתם ההכרה היא הפתח

אני לא דוגלת במהפכות אלא בשינויים קטנים שמשפיעים. מהפכות לא תמיד שורדות (ראי מקרה הרפורמציה והקונטר רפורמציה). לשמוע שאנחנו חכמות/ נבונות וכל השאר כדי לנהל את הבית, זו מחמאה גדולה, שאין להמעיט בערכה כאשר היא מגיעה מהכיוון הספציפי הזה. אני יודעת שזה לא מה שיחלנו לו או פיללנו לו, אבל כרגע זה מה שיש וגם זה טוב. אז צריך לדעת לקבל את המחמאה ולהמשיך הלאה.

beky1

New member
../images/Emo150.gifאת טועה ,סיון

הרב עובדיה יוסף ידוע כמחמיר , דעתו על נשים ידועה והוא אינו דוגל בפמיניזם נהפוך הוא . כל מטרת המאמר להסביר לגברים כי אין רע בלידת בת. לא יותר מזה. אין פה לא פתח ולא הכרה , זה נחמד מצידו , אבל עד שאני לא רואה חברת כנסת מטעם ש"ס הכול דיבורים מעלמא או כמו שנאמר מילים עפות ברוח.

שש שבע

New member
בקי את היא הטועה.

מהכרות יותר אישית עם משפחתו של הרב (ביתו למדה איתי) אני יודעת שאת בנותיו שלח ללמוד, ולאישתו תמיד דאג להביא עזרה הביתה, כי היתה מטופלת בילדים רבים והיו לה חובות של אשת הרב, כולל עוד דברים שקיבלה על עצמה מרצון. דוקא הרב עובדיה למרות חזותו החיצונית, יותר ליבראל , ותמיד, אני זוכרת את הדברים שהיה אומר על בעלים שרוצים בנים, וזה עוד לפני שהתקשורת עלתה על הדברים האלה לאחרונה, אני שמעתי כגון אלה לפני שנים. אבל הרב עובדיה לא הראשון, מסופר בגמרא על רב בשם רבי חיסדא, שהסביר למה בנות טוב יותר מבנים. והרב עובדיה חוזר על דבריו.

orlyt

New member
למה יותר טוב?

מה זה משנה מה יש לרך או לרכה הנולד/ת בין הרגליים? למה בכלל צריך לעשות "תחרות" מי יותר שווה? לי זה נראה כמו שטות אחת גדולה, במיוחד לאור דברים קודמים של הרב על טיפשותן של נשים, על כך שכל מה שמעניין אותן זה רכילות ובגדים, על זה שהן נודניקיות ועוד מיני פנינים שכאלה.

Rivendell

New member
בעיני, אין "יותר טוב", יש "שונה"

גברים ונשים שונים זה מזה, כמו שגם נשים שונות זו מזו, וגברים שונים זה מזה. כל אחד והיכולות שלו. בהכללה גסה, גילו שיש הבדלים בין המינים, שזה טבעי והגיוני. למשל, גילו שגברים נוטים להיות יותר חזקים, אבל נשים יותר זריזות. זה לא אומר כמובן שאין יוצאי דופן לכאן ולכאן. בקיצור, מסכימה. אין תחרות. כל אחד ומה שהוא

siv30

New member
תראי, אצל הדתיים אישה מקבלת כבוד

גדול רק מעצם העובדה שעליה נבנה הבית. מי שלמדה קצת יודעת שיש הרבה משפטים המפארים ומהללים את האישה וכישוריה לדוגמא "מצא אישה מצא טוב", "עזר כנגדו" ויש עוד רבים. זה שכבוד הרב לא תמיד מפגין את הכבוד הראוי לנו, זה דבר אחד. דבר שני הוא חשיבות האישה במשק הבית וההכרה בחשיבות הזו. לכן לדעתי אין כאן שום עניין של תחרות - יש כאן עניין של הכרה בערך ובתרומה.

שש שבע

New member
אבל דוקא אצל החרדים העובדה שאישה

מוצלחת וטובה יותר, היא בעלת משמעות, בפרט אם היא זו שעתידה לפרנס את הבית כשהבעל לומד במשך שנים תורה, אז ככל שהיא יותר מוכשרת, ככה הפרנסה תהיה יותר טובה. כך שאבסורד הדבר, אבל דוקא הנשים הראשונות שיצאו לעבודה היו הנשים החרדיות שמפרנסות את בעליהן. נכון שפעם זה היה בתחומים מצומצמים בלבד, אבל היום מכשירים אותן בכל בתחומים הקיימים בשוק החופשי.

beky1

New member
../images/Emo132.gifשיוויון בחברה החרדית

יחשב אצלי כאשר נשים ובנות יוכלו ללמוד בכולל בדיוק כמו הבנים עד כדי כך שתורתן תהיה אומנותן. זה מבחינתי שיוויון . אישה שיוצאת לעבודה כדי לפרנס את הבעל זהוא ניצול פושע של האישה עם יכולותה. ככל שהיא מוכשרת יותר ניצולה יהיה טוב יותר. נשים חרדיות רואות זאת כמטרה נעלה לצערי ולא מבינות שכאן בעצם הם נדחקות עוד יותר מהמטרה של שיוויון מול הגברים. למרות שיש יוצאות דופן גם בחברה זו. קיים כולל מיוחד לבנות באיזור גוש דן אך הוא נדיר ומאוד לא במיינסטרים של החברה הדתית חרדית.

missB

New member
את מצפה למהפכות גדולות במקום

לשמוח על צעדי התקדמות קטנים. זה שמסבירים לאנשים שלידת בת אינה דבר שלילי, כמו שרבים חושבים, אלא להיפך, זה דבר טוב. אולי לא הכי טוב שהיית רוצה, אבל עדיין טוב. זה שנשים יוצאות לעבוד ולומדות מקצועות, גם זה דבר טוב. זה אולי לא קורה בדיוק מהסיבות שהיית רוצה אבל זה לא אומר שצריך לשלול את העניין. כל התקדמות היא טובה וממנה מן הסתם תצמח גם ההתקדמות הבאה.

beky1

New member
כל הדברים שאמרת

אינם חדשים והם ידועים לציבור הדתי חרדי כבר עשרות שנים ואין בו חידוש. עוד בהיותי ילדה הסטטוס הזה היה קיים. אז נכון שהרב אמר את מה שאמר , אבל זה אינו משנה דבר ולו כזית. אחד הדברים שאני מלמדת את בנותי הוא : מילים הם דבר יפה אבל ללא מעשים הם אינם שווים דבר. אדם נבחן במעשיו ולא בדיבוריו. יכול להיות שהרב עובדיה הפרטי הוא בעל נהדר ואבא למופת אבל כדמות ציבורית הוא מסמל עבור נשים , אדם מפלה ולא פמיניסט גדול בכלל , ראו עדיין אין חברת כנסת אחת מטעם ש"ס וזה אומר הרבה אם לא הכול.

missB

New member
הרב יוסף הוא לא הנושא

אני לא ממש מתעניינת במה שהוא אומר או לא אומר. רק אמרתי שאי אפשר לצפות שאנשים שמחזיקים בדיעה שוביניסטית יקומו בוקר אחד פמיניסטיים לחלוטין. לכן אם האמונה הטפשית שתינוקות בנים פחות טובים מבנות נסדקת מעט, אני רואה בזה דבר חיובי. לא מספיק, אבל התחלה.

beky1

New member
אשריי המאמין../images/Emo142.gif

שלא תבינילא נכון , גם אני בעד אבל אני יותר סקפטית. אולי החיים לימדו אותי אחרת

שש שבע

New member
חברת כנסת בש"ס? הצחקת אותי

מי רוצה בכלל להיות חברת כנסת? כל מי שרוצה, פשוט שלחה את בעלה ודוחפת אותו מאחורה, הן עושות עבודה יותר גדולה כשהן "הנשים של חברי הכנסת", תאמיני לי, יש לי חברה מאוד טובה, שבעלה הוא חבר כנסת של ש"ס.

שש שבע

New member
יש לך טעות חמורה

נראה שאת לא מכירה את החברה החרדית, נשים בוחרות להן בעל אברך ומפרנסות אותו מרצונן, מתוך אמונה עמוקה ששכר התורה חציו שלה וחציו שלו, לעולם הבא, אני לא אתווכח איתך על זה, מה הניצול פה? אם אישה עובדת 10 שנים שבעלה ילמד רפואה ואחרי עשר שנים מתחיל להביא משכורת זה לא אותו דבר? ולמה שאישה תרצה ללמוד בכולל? כל מה שהן רוצות ללמוד הן יכולות במסגרת נשים, יש להן היום הכככל, החל ממקצועות קודש, ועד לשאר המקצועות בכלל. בסמינרים הן לומדות מספיק שנים מקצועות קודש, ומקבלות עוד תעודה. מי רוצה ללמוד תורה ולהיות "תורתה אומנותה?" החובה ללימוד תורה היא על הגבר, אין חובה על האישה ללמוד, ולכן כשהאיש לומד השכר גדול יותר. ואני מדברת על לומדים באמת, לא על כאלה שרק אומרים שהם לומדים. תתפלאי, בחברה החרדית יש יותר שוויון מאשר בחברה החילונית, ואני יכולה כן להתווכח איתך על זה.

siv30

New member
מסכימה ויותר מזה

אחרי 10 שנים
איפוא את חולמת. הוא רק מסיים להיות סטאזר ולעבוד משמרות מבוקר עד לילה בשביל להביא שכר רעב של 6000 ש"ח ברוטו...בזמן הזה היא לא רק תומכת בו כלכלית ומנהלת את הבית אלא היא גם מגדלת את הילדים ומשמשת על תקן אבאמא. ובסוף, שהוא פותח קליניקה פרטית, הוא מוצא לו איזה צצקס צעירה, לא מקומטת ולא ממורמרת ורוצה לברוח מאשתו (זוכרות זו שתמכה בו...) ולא להשאיר לה כלום (כי הרי הוא עשה את המליונים לא היא שאיפשרה לו) .

למעלה