הנה!

שש שבע

New member
אבל תלמיד חכם אמיתי

שואף להיות כמו רבי עקיבא, שעזב את אישתו 20 שנה והלך ללמוד תורה, נשארה ברעב, ובעבודה קשה, וכשחזר ואיתו אלפי תלמידים שלו, והיא הגיעה,לקבל את פניו, עניה לבושה סחבות, ורצו התלמידים לסלק אותה ממנו, אמר להם "הניחוה, ששלי ושלכם - שלה הוא" אז יש לימוד ויש לימוד, ומי שמאמינה בלימוד תורה, לא תוותר (אם יש לה כוח) על הזכות הזו לפרנס תלמיד חכם.

siv30

New member
בקי, הנשים בחברה החרדית לא תמיד

רוצות שוויון. אל תקחי את הספרים של נעמי רגן או יהודית רותם כדגם למה שהאישה בחברה החרדית רוצה. יש לנו נטייה לראות את הכל דרך העניים שלנו, זה סוג של אירופוצנטריות (כמו שהארופאים שיצאו לכבוש קולוניות ראו הכל מנקודת מבטם). ישנן חברות שלמות המבוססות על אי שיוויון והנשים מאושרות לחיות בתוכן. את יכולה לקרוא על החברות השבטיות, בהן לאישה יש מקום מרכזי ובלעדיה אין לחברה קיום. בחברות האלה אף אחת לא היתה חולמת לצרוח שוויון. שלא לדבר על חוסר המשמעות של המילה הזו בחברות מסוג זה.

Rivendell

New member
אני מאוד מסכינה עם סיון

מה לעשות, לא כל הנשים רוצות שוויון, שלא לדבר בכלל על זה ש"שוויון" הוא מושג שיכול להתפרש באלפי דרכים שונות וסובייקטיביות. אני חושבת שיש משהו מאוד שגוי בלראות "שוויון" בצורה כל כך צרה - שהגברים החרדיים יעבדו וכו', ואני גם בכלל חושבת ששויון הוא לא הנקודה
אני חושבת שמה שחשוב הוא אם האישה שלמה עם עצמה, מסופקת ומרוצה ממה שהיא עושה. הנושא -בעיני- הוא הגשמה עצמית. ואם אישה מרגישה שהיא מגשימה את עצמה ע"י זה שהיא יולדת ילדים ועובדת - אני לא מבינה איפה הבעיה. אולי זה שובינסטי, אבל למה בעצם לכפות פמיניזם על אישה מרוצה? אולי דווקא הפמיניזם יאמלל אותה?

שש שבע

New member
פמיניזם - דעה אישית שלי

אני קוראת לתנועה הפמיניסטית, "התנועה לסיחרור האישה" לא מספיק עבדנו בבית, עכשיו אנחנו צריכות להוכיח את עצמנו בחוץ.כמו חברה שלי שתמיד אומרת שהיא לא עובדת (אבל יש לה שמונה קטנטנים בבית). מי אמר שאני צריכה לעבוד כפול? נשים ששורפות חזיות בככר המדינה? דוקא לפעמים ככה בלב בשקט, בלי לספר לאף אחד, בא לי להישאר בבית, לסדר לנקות לבשל קצת, לאפות עוגה, ולנוח, לקרוא, ולעשות מה שבא לי, בלי להתעסק עםפ חשבונות הבנק, תקציב הבית וכל מיני.ולהפיל הכל על הבחור שלי, שידאג לכל, למה אני חיבת להיות ראש גדול. טוב אני יודעת שאני לא הטיפוס, בטח אשתגע אחרי שבוע, אבל בכל זאת. מה רע?

Rivendell

New member
שש שבע, לדעתי - זכותך המלאה

ואני גם לא חושבת שיש לאף אחת זכות לשפוט אותך על זה. מי קבע שהדרך היחידה להגשים את עצמך זה ע"י עצמאות מוחלטת? או שאת דווקא צריכה לעבוד בחוץ ולא להיות בבית עם הילדים (גם לי נראה שהייתי משתגעת מדרך חיים כזו, אבל אני יותר משמחה לאפשר את זה לאחרות)? ההחלטה הכוללנית הזאת ש"נשים צריכות כך וכך" לא נראית לי.

missB

New member
דעתי על פמיניזם היא

שהוא הולך ומאבד את 'קהל היעד' שלו עקב קיצוניות מופרזת. אם כדי להחשב פמיניסטית אני אמורה לראות את עצמי כקורבן שמופלה לרעה כל הזמן, אני צריכה לרצות קריירה גדולה בכל מחיר, אני צריכה לשאוף לשוויון מוחלט בכל בלי קשר לרצונות והעדפות שלי - אז לא תודה. לי אין בעיה עם נשים שמחליטות שהן מגשימות את עצמן ע"י טיפול בילדיהן ולא מעוניינות בקריירה גדולה. לי אין צורך בשוויון מוחלט בכל כדי להוכיח איזשהי פואנטה פמיניסטית. הדבר היחיד שמשנה לדעתי הוא שלאשה (או לכל אדם לצורך העניין) תהיה אפשרות לעשות את מה שלדעתה הוא הטוב ביותר בשבילה. אם היא מאושרת לעבוד ולתמוך בבעל שלומד תורה, איפה הבעיה??

siv30

New member
פמניזם פשוט לדעתי לא הוכיח את עצמו

כסיסמא פרקטית שניתן לצקת בה תוכן מעשי שיתאים לחיי היום יום. אתן לך דוגמא בולטת, ההצעה של שר האוצר לנשים החד הוריות "צאו לעבוד", כאילו הן הפרזיט שעל גב הציבור. בעקבות כך, נשים רבות יצאו נגד החד הוריות וזאת לא רק במקום להפגין סולידריות אלא גם במקום להבין שרובן הן אמהות עובדות שאינן מסוגלות לפרנס את המשפחה שלהן בכבוד. אלה שלא עובדות מתוכןזה לא מבחירה אלא מכורח הנסיבות הכלכליות שהן גם כך חמורות. הכל אחיזת עניים, הרי זה קל היום להציע להן עבודה ועוד חצי שנה לפטר אותן אז מה ישאר להן ביד
היכן הפמניזם הפופוליסטי עכשיו שצריך אותו, למה נדם קולו
כמו שאמרתי, בשורה התחתונה הפמניזם לדעתי איכזב את הנשים והיום הן התפכחו מהאשליות שבמשך תקופה ארוכה היו מנת חלקן של כי מי שהאמינו בסיסמא.

missB

New member
בנושא החד הוריות

לדעתי הדרישה שלהן היתה צריכה להיות אחרת. לא "להחזיר את הקצבאות" אלא "לספק לנו עבודה שתאפשר לנו להתפרנס בכבוד". בשורה התחתונה המדינה לא יכולה להמשיך ולתמוך בקצבאות בכמות הולכת וגדלה של אנשים (לא רק החד הוריות לצורך העניין). חייבת להיות פרופורציה סבירה יותר בין אלה שעובדים ומשלמים למדינה לבין אלה שנזקקים לסיוע מהמדינה. כיום יש יותר מדי נתמכים. המטרה צריכה להיות לסייע לאנשים להפוך עצמאיים כלכלית. כמו בפתגם עם הדגים - לתת דג לאדם משביע רעבונו ליום אחד, ללמד אותו לדוג - נותן לו אוכל לכל החיים. בדיוק הבוקר קראתי על פרוייקט של הג'וינט שמכשיר נשים לפתוח עסק קטן, לנצל מיומנויות קיימות ולהרוויח את לחמן ביושר. אני בעד ריבוי יוזמות כאלה. זה טוב יותר גם לאנשים עצמם וגם למדינה.

orlyt

New member
הפתגם של הדגים מאוד נחמד

אבל במציאות דברים עובדים קצת אחרת.. קיצוץ הקצבאות פוגע בעיקר בנשים עובדות, אלו המשתכרות משכורת מינימום, לא משום שהן עצלניות, כמו שראיתי שמנסים להציג אותן בימים האחרונים, אלא משום שהן עובדות בעבודות בלתי מקצועיות, כאלו שלא דורשות איזו מיומנות מיוחדת, אין להן בטחון כלכלי, ומשכורתן אם עומדת על 4500 שקל זה כבר ממש המון. למי שמרוויחה 4500 שקל מקצצים את הקצבה עבור הילדים ב91 אחוז. היא נשארת עם קצבה של 250 שקל.. אם נמשיך את משל הדגים, סבבה, שילמדו אותן לדוג כמה שהם רוצים, אבל עד שהן יתחילו להיות מסוגלות לדוג לבד כדי שזה יספיק להן על מנת לחיות, צריך להמשיך גם לתת להן את הדגים על מנת להשביע את רעבונן. צריך לספק מקומות עבודה, לא כמו שביבי עושה בצורה פופוליסטית כשאנשים צועדים אליו מהשד יודע איפה עד לירושלים ופתאום הוא ממציא לו כמה מאות משרות. אבל בעלי ההון שעניינם להרוויח כמה שיותר ולהוציא כמה שפחות מעבירים את המפעלים למקומות שבהם אפשר להעסיק ילדים בני 7 ולא לשלם להם זכויות סוציאליות. גם נושא פתיחת העסקים.. לא קל היום להחזיק עסק, וגם בשביל זה צריך הון התחלתי לא מבוטל. אנחנו מדברות על א/נשים שאין להם את זה...

missB

New member
אבל זו לא הדרישה שהן מעלות

הן מבקשות קצבה קבועה ולא משהו זמני עד שיסתדרו לבד. נכון להיום לא משתלם להן לצאת לעבוד (לפחות לא בעבודה רווחית. אמרת בעצמך, אם הן מרוויחות מעל סכום מסויים הן מפסידות את הקצבה שלהן. אז למה שינסו למצוא עבודה כזו? זה נראה לך מצב חיובי שבו משתלם יותר לשבת בבית מאשר לצאת לעבוד? זה הרי מקבע את מעמדן בעמדת נחיתות ובלי יכולת להתקדם אי פעם. אין ספק שהממשלה צריכה לספק להן מקומות עבודה כתחליף לקצבה שהיא לוקחת. וכמו שאמרתי, לו זו היתה דרישתן, היה לי הרבה יותר קל לתמוך. עם כמה שכואב לי על מצוקתן האמיתית של אותן נשים אני גם חושבת על ההשלכות ארוכות הטווח של חברה שבה יש יותר נתמכי סעד מאשר אנשים עובדים. .

שש שבע

New member
אבל הבעיה היא

שלא כל אחת יכולה להיות יזמית, ולפתוח עסק קטן. ואיך עסק קטן ואת לבד עם הילדים. זה קששששה. אני בעד לבטל אגרות חינוך לחד הוריות, לבטל מיסוי על הקיצבאות שלהן. להגדיל הנחות בארנונה וכו'. אבל בד בבד לבדוק היטב מי חד הרית באמת ומי פיקטיבית. ולחהעניש במלוא החומרה את הגרים עם בן הזוג לשעבר, או העובדות ב"שחור" ולשלול מהן את כל ההטבות.

siv30

New member
נגעת כאן בנקודה מהותית

הענישה והאכיפה בארץ הן לא מהמשובחות - ולא רק בנוגע לחד הוריות, נקח לדוגמא אנסים, ניקח לדוגמא עברייני צווארון לבן ויש הרבה דוגמאות. העדר ענישה למעשה משדרת לקהל הרחב כי "לא אכפת לנו לעצום עניים בזמן שאתם זוכים מההפקר". הגישה הזו פוגעת בכלל האוכלוסיה של הזכאים, כי בשלבים מאוחרים יותר כאשר ננקטים צעדים חמורים, כמו במקרה של החד הוריות, העילה לקיצוצים והדוגמאות הן של היחידים שהפרו ופגעו בכללי המשחק ולא נענשו בחומרה מספיקה.

שש שבע

New member
אבל אתן שוב לא מבינות

היהדות מאוד מעריכה את האישה, היא הדת היחידה שדנה בחובות הגבר כלפי האישה, ובזכויות האישה, התנ"ך מסופר על נשים שהיו שופטות, ומלכות (טובות או רעות) ויש לפחות 2 חגים שהן בזכות הנשים אחד זה חנוכה (יהודית בת מתתיהו חשמונאי) והשני פורים(אסתר המלכה), שבזכות הנשים נגאלו ישראל מאותה צרה, גם על יציאת מצרים נאמר שבזכות נשים צדקניות נגאלו ממצרים, ובזכות נשים צדקניות עתידין להיגאל לעולם. כל הפרימיטיבסקים שלאא מעריכים את האישה, לקחו את המנטליות הזו מהגויים שחיו סביבם, ביהדות האישה מוערכת ועוד יותר מהגבר, זה שאנשים שנראים חרדים, חוטאים בזה,, זו בעיה שלהם לא של היהדות בכלל. אגב גם החילונים לא מעריכים את האישה כערכה, מספיק שתביטו בתלושי השכר של גבר ואישה באותה משרה ואותה דרגה, ותראו את ההבדל ה"קטן".

beky1

New member
../images/Emo68.gifשש שבע

דעותי האישיות באות מהעולם הדתי (לא חרדי) הייתי חלק ממנו עד גיל 18 וממנו התנערתי אמנם נשארתי אדם מאמין אך , מפוקח. אין קשר לזה שיש נשים שלא רוצות שיוויון ובהן אני מקנא כי עולמם שלם. בעוד של אחרות התוהות ושואלות נשאר בלתי מושלם.

שש שבע

New member
והכל באשמתן

כמו בכל חברה. הוכחות? יש לי למכביר, אני אחת מהן, ועוד כמה מבנות משפחתי המורחבת. מי שרוצה - עושה. אבל יש כאלה שלא מוכנות להתאמץ, אז שתשארנה בחלומות שלהן.

beky1

New member
../images/Emo42.gifואיך מסתדר לך ניהול עסק../images/Emo95.gif

עצמאי עם משפחה מבורכת בילדים רבים? לי יש בסה"כ 2 ודי קשה להסתדר , מה הסוד שלך?

שש שבע

New member
אני חושבת שזה ענין של סדר

עדיפויות, הילדים חונכו לעצמאות בריאה, אני לא מאלה שישנות הרבה 5 שעות ביממה זה הרבה. אני עושה מספר דברים בו בזמן, קרי ניצול נכון של זמן. ו...כל מה שיש לו זנב ומתחבר לחשמל וחוסך עבודת בית תמצאי אצלי לפעמים בכפולות של 2. ותמיד מהכי משוכלל. דוגמא? תנור אפיה? - פירוליטי מנקה עצמו. את יודעת כמה זמן חוסך? מכונות כביסה - 2 מדיח כלים - אחד אבל עובד פעמיים ביום. חוץ מזה הרבה חד פעמיים. דיפ גדול, לקניה מרוכזת פעם בשבוע - כי אין זמן. סיר טיגון ענקי - חוסך זמן, ככה אם צ'יפס, אז בשתיים שלוש נגלות לכל המשפחה. למי יש זמן לעמוד ליד המחבת. מגהץ? תמיד היה לי תעשיתי - חיה, עכשיו קניתי לבית קטן ורגיל, אז אם הילדים צריכים הם יכולים לגהץ להם איזה פריט או שנים. ועוד כל מיני כאלה. ויש אומרים שאני זריזה בין היתר, אז טוב,. יכול להיות, אני שונאת בזבוז זמן. והשיא זה רביצה מול הטלוויזיה , אז אני לא עושה את זה, בא לי סרט? אני שמה משהו במחשב, וערמת כביסה בלתי מקופלת, וגם את מכשיר הכושר מסלול הליכה, וככה מספיקה כמה דברים. והכי חשוב, אני מתיחסת לילדים ברצינות, מקפידה על השיעורים משוחחת עם המורים קבוע, הם רואים שאיכפת לי ושאני אוהבת אותם, אז הם גם לא נוודניקים ויש להם המון בטחון עצמי.

שש שבע

New member
ועוד משהו

זה לא כזה משנה אם את עצמאית או לא, מה זה משנה אם עובדת בנק ויוצאת ל-8 שעות בחוץ לבין מה שאני עושה? נכון אני נפגשת עם ספקים צריכה לקבל החלטות ולסדר את העבודה ולנהל את כל הדרוש מול הרשויות, זה כמו איזו עובדת כלבויניקית באיזה מקום. החשוב הוא המשמעת העצמית וגם הסביבתית, כי בלי זה, זה לא עובד, כעצמאי אתה יודע שאתה תיצור את הקידום שלך ולכן המוטיבציה צריכה להיות יותר גבוהה, וכשכיר אתה יכול לשחק אותה ראש קטן, ויש מי שחושב שזה יותר קל, אבל אני גם כשכירה בחיים לא הייתי ראש קטן. אז זה כנראה ענין של אופי, בין היתר.

missB

New member
מרשים!!

האמת - כל הכבוד לך. מסכימה עם כל מה שאמרת. זה באמת עניין של משמעת וסדר עדיפויות. אני גם משתדלת להיות כמה שיותר יעילה אבל כרגע אין לי ילדים אז זה פחות מסובך.

למעלה