הנושא הזה הוא חצי פוליטי ואני נזהר

restored

New member
הנושא הזה הוא חצי פוליטי ואני נזהר

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4405994,00.html
כמו שאתם רואים ארגוני הומואים ולסביות קוראים להחרים את הסרט "המשחק של אנדר".
למה ? כי לסופר יש דעות שהם לא אוהבים.

אני מניח שחלק כאן יודעים לאן אני מכוון.
מה דעתכם, אתם בעד חרם כזה ? בגלל דעות של סופר ?

מיכאל ג

New member
אני חושב שהשאלה שלך לא נכונה

אני לא חושב שזה עניין של בעד או נגד חרמות. אם, נאמר, חסן נסראללה בעצמו היה כותב סרט, ואז היינו רואים פרסומות לסרט עם הכתובת "יצירת המופת של הסופר חסן נסראללה", האם היה מישהו כאן בפורום שלא היה מחרים אותו? ברור שכולנו היינו מחרימים אותו.

אז השאלה היא לא אם אנשים בעד או נגד חרם באופן עקרוני - זו שאלה של האם הדבר שהיוצר עשה או אמר מספיק גרוע בשביל להצדיק חרם.
האמת היא שלמרות שאני מתנגד להרבה מאוד עמדות שאורסון נוקט בהן וכמובן לאמירות שלו (ואפשר להגיד גם למעשים כי הוא חבר בארגון פוליטי שנוקט פעילות ממשית נגד נישואי גאים), אני לא מרגיש צורך להחרים אותו. אני אשקול לראות את הסרט. אני לא ממש יכול להצדיק את זה בצורה אובייקטיבית, זה עניין של שיקול דעת סובייקטיבי מבחינתי.

ניימן3

New member
העלית נושא רגיש פוליטית...

אבל אני עדיין חש צורך לא להסכים. לא כי אני תומך בנסראללה - אלא כי באמת אני לא מאמין בחרמות אמנותיים (או אקדמאיים).

מה שכן, יש מצב שאשקול לראות את הסרט באמצעים שלא יכניסו כסף למנגנון שמימן\מפיץ אותו. כך גם אצפה באמנות בניתוק מהיוצר, וגם לא אתרום - אפילו בעקיפין - למטרות שאני מתנגד להן.

restored

New member
אתה לא תומך בחרמות ...

אבל אתה תומך במי שקורא להחרים אותך ? מה ההגיון כאן ?
שלא לדבר על העובדה שמשתמע מדברייך שכן תנסה לגרום לסרט נזק כלכלי כלשהו מסיבות שמקבילות למחרימים ..
דברייך חסרי הגיון.

ניימן3

New member
לא התנסחתי נכון.

אז ראשית אני לא תומך במי שקורא להחרים אותי. מאיפה הבאת את זה? אני מתעלם לגמרי ממי שקורא להחרים אותי.

אני נגד לקרוא לחרמות. נגד ליזום חרם. אני גם נגד לא לצפות בסרט או לא לקרוא ספר כי היוצר הוא א' או ב' או ג' או ד'.

יכול להיות שבאופן אישי לא אקנה את הספר מהאתר שלו או משהו כזה (קצת הקצנתי את עניין כרטיס הקולנוע. אין לי בעיה ללכת למשחק של אנדר או לקנות ספרים של איאן ראנד). אניווי, זה אישי ביותר. פומבית, אני לא קורא לחרם, לא מדרבן אחרים להחרים, לא תומך בחרם ומתעלם מכל מי שרוצה להחרים אותי או כל אחד אחר.

restored

New member
כשאיאן בנקס גסס

אנשים בחרו להתעלם מהעובדה שקרא לפגיעה ממשית בהם, לקחת מהם ספרים, סרטים, מוזיקה ולהשאיר אותם עם אוויר.

אם הם החליטו להתעלם מכך, אין סיבה שימצאו סיבה ללכת לסרט בלי תשלום (יעני הורדה) או לא ללכת לסרט.

זו דעתי.

מיכאל ג

New member
נראה שיש לנו הגדרות שונות לפגיעה ממשית

איאן בנקס הכריז שספריו לא יתורגמו לעברית. זה הכל. לא זכור לי שהוא בא אלי הביתה ולקח לי את ה- boxed set של גלקטיקה מהמדף, אבל יודע מה, בשבילך אני אבדוק שוב. לא, עדיין שם.

כריכרכה

New member
יש הבדל בין אי תרגום לבין הכרזה על אי תרגום

בשנת 1984 כשהיה משבר בין הליטאים והחסידים סביב הריצה לכנסת אז אחד הרבנים הליטאים, הרב קנייבסקי, הודיע "אני ובני משפחתי נצביע ש"ס" (ולא אגודת ישראל) והתוצאה הייתה שרבבות קולות ליטאיים עברו מאגודת ישראל לש"ס.

הוא לא פרסם "פסק הלכה" שחייבים להצביע ש"ס והוא אפילו לא המליץ להצביע ש"ס, הוא רק ציין עובדה שהוא ובני משפחתו באופן אישי יצביעו ש"ס, ובכך היה די. עכשיו, ברור שלרב חרדי יש השפעה רבה יותר על צאן מרעיתו מלזו של סופר מד"ב על ציבור קוראיו אבל העיקר במקרה זה הוא הכוונה ולא התוצאה.

restored

New member
הוא קרא לחרם עלייך

שלא תוכל לקרוא ספרים בעברית שיוצאים בחו"ל.
ספר חדש לסטיבן קינג ? לא תוכל לקרוא בעברית.
לא כולם קוראים באנגלית.

מיכאל ג

New member
נראה לי שאתה מתעלם מפרט קטן

וזה שיש אנשים ואני ביניהם - שהעמדה הפוליטית שלהם קרובה לזו של בנקס. כמו שאמרתי למעלה, השאלה אם לעשות חרם או לא היא הרבה פחות עקרונית מבחינתי מול השאלה של מהי מטרת החרם, על מה הוא מנסה למחות. אני לא חושב שניתן להפריד את זה.

restored

New member
אני יודע איפה אתה נמצא

בגלל זה אני שואל.
האם אתה מתכוון להחרים את הסרט בגלל דעות שלא מוצאות חן בעיניך אחרי שאמרת מה שאמרת על בנקס.

מיכאל ג

New member
אבל... כבר אמרתי את זה בהודעה שלי.

אמרתי שאני לא מתכוון להחרים את קארד, ושהדעות שלו, למרות שאני לא מסכים איתן, לא עוברות את הרף הסובייקטיבי שלי שמעבר לו אני מחרים דברים. יכול להיות גם שהרושם האישי החיובי שלי ממנו - כלומר מה ששמעתי ממנו בהרצאות באייקון - עזר.
לא שאני אוטומטית אראה את הסרט, אבל השיקול שלי אם לראות את הסרט או לא יהיה רק לפי ביקורות.

restored

New member
הבנתי אותך

התייחסתי לשאלה עצמה : האם יש למישהו בדעותייך שיקול זהה גם במקרים הפוכים ?
ענית.

גם אורסון סקוט קארד לא עשה לך את זה, אבל

מתגובתך למעלה מתקבל הרושם שאתה יותר סלחן כלפי איאן בנקס,
שגילה את עצמו עוכר ישראל מסיבות פוליטיות, מאשר כלפי אורסון
סקוט קארד שמתבטא באופן כללי נגד הומואים ולסביות באשר הם.....

זה באיזשהו מקום מראה על סולם העדפות לקוי אצלך....

מיכאל ג

New member
בחיאת, בכלל קראת מה כתבתי

או שפשוט התחלת לקרוא ואז ניחשת מה יהיה בהמשך? כתבתי שאני לא מרגיש צורך להחרים אותו. כתבתי שאשקול לראות את הסרט (אם הביקורות לא יקטלו - אני לא הולך לסרטים גרועים, עניין של עיקרון). נראה שגם אתה וגם restored הצלחתם איכשהו לא להבין את זה. מה עוד אני צריך לכתוב?

nick at noon

New member
ואם קארד היה גוסס

אז לא משנה כמה הוא הומופוב עדיין היה לי חבל כי נהניתי מהספרים שלו, כי הוא לא רוצח נוראי וכי הוא בן אדם. בטח שלא הייתי מתריע על דעותיו של אדם גוסס כלפי אנשים אחרים שעצובים שהוא גוסס.
(וזה למרות שבשבילי בכלליות הומופוביות היא יותר פוגענית מאנטי-ישראליות)

avivs

New member

restored

New member
ואם נסראללה היה גוסס ?

אני לא מנסה להכניס פוליטיקה, אבל מבחינתי בן אדם שניסה לפגוע בי פגיעה ממשית, אין שום סיבה שאחוש אמפטיה כלפיו.
לא קיים דבר כזה.
יש את המשפט הידוע "מה ששנוא עלייך אל תעשה לחברך".
אם אתה מכיר את הסיפור מאחוריו, שאל את עצמך למה מהצד השני זה מותר אבל לא מהצד שלך בעיניי אנשים מסוימים.

Berethor

New member
נסרללה אחראי לרצח של הרבה אנשים

הסופר לא הרג או הורה להרוג אף אחד עד כמה שידוע לי.

למעלה