הנושא החם: אסף רמון

Bezalel P

New member
הנושא החם: אסף רמון ../images/Emo16.gif

בעקבות התרסקות מטוסו של סרן אסף רמון אתמול, העיניים מלאות דמעות והבטן מלאה בדברים שרוצים להאמר ולהתפרץ החוצה. מילות ניחומים למשפחת רמון, מחשבות על בנים למשפחות שכולות, תאונות אימונים, וכמובן איך אפשר בלי ההתנהלות של התקשורת סביב הפרשה. אם כתבתם, אל תשכחו להוסיף את התגית המתאימה.

../images/Emo31.gif

העיניים בכלל לא מלאות בדמעות ואין צורך להחליף את הנושא החם. בשביל חללי צה"ל יש יום זיכרון פעם בשנה. אם הוא לא היה "הבן של", אף אחד לא היה מזכיר אותו ולא מחליף את הנושא החם.

Bezalel P

New member
הנושא החם

מתאים את עצמו לנושא שעליו אנשים מדברים וכותבים. העובדה היא שאסף רמון תופס מקום מאוד מרכזי בתודעה היום, ועל כן הנושא החם הוחלף בהתאם. אולי העיניים שלך לא מתמלאות בדמעות, אבל של הרבה אנשים אחרים כן. אני חושב שראוי לכבד את זה.

אכן

אין מה לבוא בטענות להחלפת הנושא החם כי זה נובע מהעיסוק בתקשורת. לגבי העיניים שלי - אני לא מכיר את הנפטר ואין לי קשר אליו, לכן לא צריך לצפות ממני להתאבל. אבל למה הנושא הזה תופס מקום מרכזי בתודעה ובתקשורת? האם זה כי אנחנו אלופים בלהלל את המתים כדי להרגיש איזה אנשים "טובים" אנחנו? הרבה יותר קשה להגיד משהו חיובי על החיים. לכן יש פה רק גיבורים מתים.

אף אחד לא מצפה ממך להתאבל.

אבל אני כן מצפה ממך, לכבד את אלו שכן מתאבלים. אפשר לכאוב גם את מותו של ילד שלא הכרנו באופן אישי. באשר למי מהללים ולמה, זה דיון שיש הרבה מה לומר עליו, אבל ביום אחר. לא חייבים היום.

התקשורת חוגגת על המקרה הזה

מדובר באסון פרטי של המשפחה, זה לא עניין לאומי. בתקשורת כמובן מנצלים את המקרה למטרות רייטינג, וגם הפוליטיקאים לא יוצאים טוב.

כל מוות של חיל בצבא הגנה לישראל זה אסון לאומי

אסון פרטי של המשפחה זה מוות מסרטן, תאונות דרכים ועוד . חיילים שנהרגים במילוי תפקידם- זה בהחלט אבל ציבורי וכאב של כולנו. גם אם לך זה לא מזיז- תכבד את הזולת.

לא נכון

כשחייל "רגיל" או אפילו טייס לא מתוקשר נופל - אף אחד לא מעלה על הדעת לעשות יום אבל לאומי. רק במקרה הזה מדברים על יום אבל לאומי.

מה זה קשור?

כואב לי על כל חייל שנופל. מה זה קשור ליום אבל לאומי? כל חייל שנופל זה יום אבל לאומי. חייל יתום שנופל - זה עוד יותר עצוב. חייל יתום שגם אביו נהרג בשמים - זה צירוף מקרים מצמרר.

יכול להיות שהתקשורת חוגגת, יכול להיות

שהפוליטיקאים לא יוצאים טוב, ויכול להיות שהמקרה הפרטי מדבר לקולקטיב לאומי. יש מקרים, שנכנסים לאנשים ללב. זה, כנראה אחד מהם. זה לא הופך את המוות הזה לחשוב יותר / מיותר יותר / כואב יותר / עצוב יותר, ובסופו של יום היחידים שישארו עם הכאב הם בני המשפחה וכולנו נעבור הלאה. אבל היום, יש גם אנשים אחרים שמתאבלים. וזה גם בסדר.

לא מסכימה איתך

נכון שאם הוא לא היה "הבן של" לא היו מדברים עלוי כלכך הרבה. אבל בגלל שכולם שמעו על אביו ועל הנסיבות הטרגיות שבגללו הוא מצא את מותו. אין אחד במדינה שלא שמע על אילן ז"ל. והצירוף מקרים הכל כך מצמרר שבוא מצא בנו את מותו כן ראויים להתייחסות. יום-יומים ידברו על זה ואז בטח הנושא החם יהיה איחולים לשנה החדשה. תושב חוץ היקר, מאחלת לך שנה טובה ומתוקה. שלא תדע צער בשנה הזו, ובאמת לא תדע ולא תבין על מה המהומה.

goldy

New member
לא

עד כמה משפחת רמון יכולה להיות מקושרת שהתישקורת יוצאת מגידרה כדי לסקר את האירוע? כבר חשבתי ששימון פרס נישרט בקצה האוזן שעושים כזה פסטיבל. לא שמחים אבל גם לא יום אבל לאומי.

לשונאי10

New member
נכון מאוד! זהו יום עצוב, אין ספק

אבל לא יום אבל לאומי. הדבר הבא שיעשו - להכריז על יום מותו כעל יום אבל לאומי רשמי שבו יש דקת דומייה לזכרו. נסחפנו קצת. לא? אסף רמון היה חייל קרבי ככל חייל קרבי ודמו לא שונה מחיילים אחרים שאינם "הבנים של".

goldy

New member
תאר לך מה היה קורה אים שימון פרס היה נשרט

בקצהו התחתון של תנוך אוזנו הימני. אים רבין היה חודש אבל ועוד שנתיים אח"כ הוסיפו ז"ל לקצה שמו וודאי אצל שימון המצב יהיה גרוע בהרבה.

למעלה