הנושא החם - שאלת הבהרה

הנושא החם - שאלת הבהרה

אני לא מבינה משהו לגבי הנושא החם. האם אני יכולה לכתוב על כל נושא שמתחשק לי, ורק לשים את התגית המבוקשת והרשומה תופיע בנושא החם, גם אם כל קשר בין התוכן שלה לנושא הוא מקרי לחלוטין, והעיקר שיש את התגית הנכונה? פשוט ככה זה נראה ממבט קצר על רשומות שפורסמו בנושא החם. כך למשל אני מתקשה להבין מה הקשר בין מתכון לעוגיות קוקוס למשפחה.. (ואני לא משרשרת את זה לשרשור תלונות וקיטורים כי זאת לא תלונה, סתם תהייה כזאת).

Bezalel P

New member
תשובה

מבחינה טכנית, הנושא החם פועל באופן אוטומטי. כלומר רשומה שהוסיפו לה את התגית הרלוונטית תוצא במסגרת הנושא החם (אלא אם היא נכנסת לאחד הקריטריונים שמונעים הצגה בעמוד הראשי בכלל - מבוגרים בלבד, פרסום חוזר, ביטול אישור הפרסום בעמוד הראשי או מעל 20 תגיות). מבחינה מהותית, אם אנחנו מגלים שיש רשומה שהוסיפו לה את התגית רק כדי שתופיע בנושא החם, ואין כל קשר בינה ובינו, אנחנו נברר את הנושא מול הגולש ולעתים נמנע ממנו באופן ספצפי מלהופיע שם.

תודה על התגובה ואם כבר...

אז עוד תהייה.. לאן נעלמה הרשומה שאני פרסמתי בנושא החם? (שללא ספק קשורה לנושא). בהתחלה היא הופיעה שם אבל עכשיו אני כבר לא רואה אותה שם. האם הרשומות מתחלפות מדי פעם?

כל רשומה חדשה יותר שיש בה את התגית של

הנושא החם מתווספת, והיות ומספר הרשומות שרואים הוא מוגבל, הרשומות הישנות יותר נדחקות מטה עד שהן נעלמות...

Bezalel P

New member
../images/Emo45.gif

אם לוחצים על הכותרת של הקוביה מגיעים לעמוד התגית הרגיל ושם רואים את כל הרשומות עם התגית.

Aberforth

New member
../images/Emo45.gif

גם אם אין לרשומה שלך קשר, זה מופיע בתור נושא חם. מספיק שתהיה התגית הנכונה, ודרכך לחשיפה מובטחת. השאלה מה הקהל יחשוב כאשר הוא ינסה להכנס לתגית 'האח הגדול' ויתקל במתכון לפשטידה.

פנומן 72

New member
תעשי ככה

יש איזה אינפנטיל אחד שמפאת כבודי לא אזכיר את שמו, שהוא מצלם את עצמו בוידאו מדבר שטויות ואחרי זה מעלה את זה לפליקס. כדי שיהיו לו הרבה צופים הוא מכניס תגיות חמות שאין להן קשר לבלבולי המוח שלו. אני רק מקווה שהפסיכיאטר המחוזי יאתר אותו ויכלא אותו.

abbale2

New member
אפשר לראות זאת עכשיו

מתוך 10 רשומות שמופיעות בנושא החם ראיתי 2 רשומות שלא שייכות בכלל אבל הם מופיעות שם אז פשוט הפסקתי לראות. עם כל הכבוד לכולם מה הקשר בין מתכון לזניה לנושא משפחה? מה הקשר במקרה (המצער לכשעצמו) של פוטנה למשפחה? מישהו בתפוז צריך לראות את הדברים האלה ולהתחיל לעצור אותם. כשאני מפרסם רשומות שקשורות לנושא אני מציין אותם אבל לא כל רשומה קשורה לזה וחבל שאנשים מנצלים את הפירצה הזאת על מנת לקדם את עצמם. מבחינתי זה ביזיון של הבלוגר

פנומן 72

New member
הם לא יעצרו את זה

כשאני הפניתי את תשומת לב ההנהלה לביזיון הזה הם ענו לי שהם לא רואים שום פסול בכך שבן אדם משתמש בתגיות חמות שלא לצורך, או במילים אחרות: "עזוב אותנו באמאש'ך , נראה לך שנתחיל לבדוק איזה תגיות שם כל אחד ? " ...

wranger

New member
זו התשובה שקיבלת מההנהלה?

הייתי מבקש ממך להציג הוכחה, אבל יש לי הרגשה שתענה משהו בסגנון "אני אמרתי, המקור שלי מוסמך, אז תאמינו לי". בוודאי שיש פסול בכך שמישהו משתמש בתגיות חמות שלא לצורך. אבל למרבה הצער אי אפשר לבדוק באופן אוטומטי האם תוכן של רשומה תואם את התגיות שהוכנסו בתחתיתה. פשוט מבחינה טכנית זה בלתי אפשרי. אז מקווים שלא ישתמשו בתגיות הנושא החם לרעה, ובדרך כלל אכן הכל בסדר. מה גם שלפעמים אפשר עדיין למצוא קשר קלוש בין תוכן הרשומה לבין הנושא החם, לפחות בדעתו של הבלוגר שכתב את הרשומה, ואז זה אולי עוד איכשהו בסדר (כל מקרה לגופו, כמובן). אבל כפי שציינתי במקום אחר בשרשור הזה, ברגע שאני מוצא מישהו שאין שום קשר בין הרשומה שלו ובין תגית הנושא החם, אני רץ להלשין לבצלאל והוא מטפל בו יפה יפה.

פנומן 72

New member
אתה לא מצפה שאני אשמור תגובות

ובטח לא של ההנהלה שרובם ככולם מכריזים על מחיקת הודעות, חסימות ודחיה של בקשות. בנוגע לסיפור ספציפי הפניתי את תשומת לבם לאותו פסיכי שמקליט את עצמו לפליקס ומשתמש בתגיות חמות בלי שום קשר לטמטום שנשפך ממנו למסך. הם אמרו לי שהם לא מתערבים בענייני תגיות שכל גולש משתמש - כן, אפילו אם מפנים את תשומת לבם לשימוש פסול. נראה לך הגיוני ? כי לי לא. זה רק מוריד את הרמה של תפוז בכלל ושל פליקס בפרט (ואני כבר לא מדבר על הטוקבקים שעושה רושם שהם יוצאי האתר לילדים "טיפו")

wranger

New member
בוודאי שאני לא מצפה.

אז אתה אומר שאתה לא יכול להוכיח ושנאמין לך על סמך המילה שלך. הבנתי. לענייננו, אני לא מכיר את פליקס והפורום הזה הוא לא המקום לדבר עליו. אני יכול לדבר רק מתוך הנסיון שלי בבלוגיה, ואני מבטיח לך חגיגית שלי אישית מאוד אכפת משימוש פסול בתגיות, ובצלאל מתייחס לכל פניה שלי אליו בנושא הזה.

פנומן 72

New member
אני שומע צליל זלזול

ואתה מסיק שאני משקר. במקום להתווכח איתי אתה יכול להרים טלפון לחדר ליד, שם יושב מישהו שאחראי על פליקס, ולשאול אותו בנוגע למדיניות התגיות שלו. מה הנהלים שאימצתם לגבי הבלוגיה אני לא יודע. דיברתי רק על הפליקס והתאכזבתי מהתגובה הלקונית שקיבלתי מההנהלה. מצד שני לא הופתעתי... אגב, כשאתה אומר ש"מאוד אכפת לי משימוש פסול בתגיות" - מה הפעולות שאתם מבצעים שאתם מגלים שמישהו עשה כך ?

wranger

New member
אוו, גוועלד, אני חושב שחלה אי הבנה -

אני לא עובד בתפוז, וכרגע אני יושב במשרד שלי בעבודה האחרת שלי ומתכתב איתך במקום לעבוד. כיף. אני אמנם מנהל את הפורום, אבל בעיקרון אני גולש בדיוק כמוך (פרט כמובן לכוחות הטכנולוגיים האדירים העומדים לרשותי של מחיקה/חסימה והעונג לשרשר הודעות תועות) - והפעולות שאני נוהג לבצע ברגע שאני מוצא שימוש פסול בתגיות זה בדיוק מה שאתה וכל גולש אחר צריכים לעשות: מסר לבצלאל. פשוט ככה. מה הוא עושה עם זה? אני לא בדיוק יודע. אני מנחש שזה תלוי ברשומה, שיש תחלופת מסרים כדי לברר, ושהוא יכול להסיר את הרשומה מהופעה בנושא החם באופן זמני או קבוע, או אולי אפילו, אם הגולש חוזר שוב ושוב על התעלול המרגיז הזה, לגרום לו שלא יופיע בו כלל בעתיד. אני כן יכול להעיד שבעבר, רשומות שבאופן ברור לא היו קשורות לנושא החם הוסרו מהקוביה הזו בעקבות פניה שלי לבצלאל. ולא טענתי שאתה משקר.

Bezalel P

New member
רק לשם ההבהרה

לבלוגיה יש הנהלה אחת, ולפליקס יש הנהלה אחרת, אלה שני חלקים שונים באתר, ולכל אחד מהם יכולה להיות מדיניות שונה. ככל שמדובר בנושא החם בבלוגיה (שבה הפורום הזה עוסק), אם אני רואה (או מדווח על) רשומות שלא צריכות להיות בו, הן מטופלות.

wranger

New member
אוי, כמה מרגיז אותי שמשתמשים לרעה בנושא החם

בעיני הוא הרי נועד לעודד כתיבה, וככזה הוא יופי של כלי. אבל אם מישהו כותב רשומה בנושא לא קשור ואז משתמש בתגית הנושא החם רק כדי להגיע לקוביה הזו - אז אני ישר רץ להלשין לבצלאל. ראו הוזהרתם, אלה שקיבלו רעיונות בעקבות השאלה של נטע.

פנומן 72

New member
אולי תגלה למה בכלל צריך "נושא חם" ?

כי כמה שטחנתי לעצמי לא הצלחתי להבין. אנא האר את עיניי.

wranger

New member
למה צריך נושא חם

כי כשיש נושא שהרבה מדברים עליו, קל למצוא את כל הרשומות שעוסקות בו. יותר קל מאשר להיכנס לחיפוש לפי תגיות ולהקליד. כי כשיש נושא חם, יותר רשומות נכתבות כאשר זהו הנושא שלהן: נושא חם יכול להיות נושא חדשותי שממילא נמצא בכותרות, אבל הוא יכול גם להיות שרביט בחיתוליו (וככה להגדיל את החשיפה שלו לגולשים), או תחרות שמתקיימת בבלוגיה באותו זמן, ולפעמים סתם נושא נחמד -כגון "מתכונים", או "טיולים".

למעלה