הנושא החם - שאלת הבהרה

פנומן 72

New member
אם אני מבין נכון - אתם עושים טעות קריטית

אתם למעשה באים לבלוגרים ואומרים להם מה הוא הנושא החם בידיעה שמי שיכתוב על הנושא הזה מגדיל את סיכויי להגיע לעמוד הראשי, ומי שישתמש בתגית החמה יזכה לחשיפה גם אם הרשומה שלו לא קשורה לנושא. ולמה הדבר דומה ? (למה תמיד שאני כותב את זה אני נזכר במיקי גבע מחקה את הרב אמנון יצחק ?) שבבחינת הבגרות יגיד המורה על איזה נושאים הם עומדים להיבחן ובכך שולחים את התלמידים ללמוד את הדברים הספציפיים האלה. נהפוך הוא - הנושא החם צריך להיות סוד כמוס של ההנהלה הסגור בכספת. מי שכותב על הנושא החם עושה זאת, כנראה, שלא על מנת לזכות בפרס, ואנשים אינפנטיליים לא ישתמשו בתגיות חמות לרעה. אין צורך ואין שום משמעות להכריז על הנושא החם ולא להכריז על תגיות חמות ובכך להקטין שימוש לרעה לאפס, וזה יכבד את הבלוגרים שכותבים לענין ולא כותבים סתם כי יש נושא חם ובא להם להגיע לעמוד הראשי או להתפרסם בדרך אחרת.

wranger

New member
אם הבנתי אותך נכון,

הרעיון שלך דומה לתהליך שקורה בפלטפורמת בלוגים מוכרת אחרת, לא חשוב שמות, ולפיו מי שכותב רשומה על נושא כלשהו מגיש אותה לאישור של גורם אנושי שמחליט האם היא קשורה לנושא החם. אני צודק? טוב, זו דרך אחרת. לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות (בפלטפורמה ההיא, האחרת, לא קיים שימוש בתגיות, לדעתי). זו השיטה שנבחרה פה, זו השיטה שנבחרה שם, ואולי בעתיד זה ישתנה, אבל כרגע זה ככה. לי אישית אין בעיה עם גולש שכתב רשומה שקשורה לנושא החם וקיבל בעקבות זה קצת חשיפה בעמוד הבלוגיה הראשי. להיפך, זה רק יעודד עוד יותר כתיבה שקשורה לנושא. כאמור, הגולשים הסוררים שעושים את זה ברשומות שאינן קשורות לנושא החם - הם אלה שאיתם יש לי בעיה, אבל יש גם דרכים לטפל בהם.

פנומן 72

New member
לא הכי מדויק

אני לא מכיר פלטפורמת בלוגים אחרת להוציא את זו של תפוז. אלא שלא ברור לי מדוע צריך להכריז על הנושא החם. נגיד מחר ישראל תוקפת באיראן - האם תפוז צריכים להכריז על התקיפה כנושא חם? אני חושב שלא. ולמה לא ? כי מי שהתכוון לכתוב ממילא על הנושא כי הוא מעניין אותו וחשוב לו - נמצא לטעמי בעדיפות לפרסום מ-אלה שמחכים לראות על איזה נושא חם יכריז תפוז ואז הם רצים לכתוב משהו כדי להתפרסם והם נמצאים בעדיפות תחתונה. אז מדוע להכריז ? כלום חוששים בתפוז שלא יהיה מי שיכתוב על הנושא החם ? אין סיכוי. זה סתם יכביד על המערכת. אבל גם אם אתם הולכים בדרך שנויה במחלוקת זו - יש צורך לרענן נהלים בנוגע לבלוגרים שמשתמשים בתגיות חמות לרעה - גם ברשומות, גם בפליקס - ומי שעושה שימוש לרעה צריך לזכות בסנקציות - בדיוק כמו שגוגל הענקית מטילה סנקציות קשות נגד אתרים שמשתמשים לרעה בתגיות. אתם לא צריכים לעשות כלום - אבל כשיש תלונה נקודתית מן הראוי שתפוז יטפלו בתלונה ולא יפתרו את המתלונן ב"זה מה יש ועם זה ננצח" ...

wranger

New member
אני לא מבין על מה הויכוח -

הרי מי שרצה לכתוב ממילא על התקיפה באיראן יכתוב עליה. ומי שחיכה לראות מה הנושא החם גם כן יכתוב על התקיפה באיראן. איפה הבעיה? שכולם יכתבו על התקיפה באיראן, ומי שכותב שיקבל את הפרסום בקוביה שבעמוד הראשי (הרי ממילא אם הנושא הוא כל כך חם הפרסום הזה יהיה קצר יותר כי רשומות חדשות דוחקות את הישנות מטה). אבל אם מישהו יעלה תמונות של בר רפאלי מספורטס אילוסטרייטד האחרון (ומישהו כבר יעשה את זה בקרוב מאוד. כן, זו הזמנה לכל מי שקורא שורות אלה), ואז יתקע שם את תגית התקיפה באיראן, אז עם כל החיבה שאני רוחש לבר רפאלי - הרשומה שלו תיחסם מהופעה בנושא החם. אני לא יודע איך או לכמה זמן, אבל זה יקרה, כלומר, בהחלט יש סנקציות על שימוש לרעה בתגיות של רשומות. וכשיש תלונה נקודתית בבלוגיה, אני מרשה לעצמי להזמין את כל מי שנתקל ברשומה שלא ראויה להופיע בנושא החם לשלוח קישור לבצלאל או לי (ואני אעביר לבצלאל
).

פנומן 72

New member
אוקיי. גם טוב.

לא הכי טוב לטעמי אבל מספיק טוב. (אני עדיין סבור שהכרזה על נושא חם הוא מיותר - אבל זה רק אני)

Bezalel P

New member
הנושא החם הוא עוד דרך להציף תכנים לעמוד הראשי

יש מספר מוגבל של קידומי תוכן שנבחרים ונערכים על ידנו, ובמקביל יש הצפות תכנים שנעשות באופן אוטומטי או חצי-אוטומטי. כאלה הם העדכונים האחרונים בבלוגיה, וכן התצוגה של הרשומות המדוברות, ביותר, האהובות, הנצפות וכו'. בכל דבר אפשר לעשות שימוש לרעה, וכאשר אנחנו רואים שימוש כזה אנחנו מתייחסים אליו בהתאם. הנושא החם מאפשר להבליט נושא מסוים שלדעתנו רבים ירצו (או רוצים) לכתוב ולקרוא עליו. הוא מאפשר לנושא הזה להישאר מקודם לאורך מספר ימים, בעוד שקידומי התוכן הערוכים מתחלפים בתדירות קבועה. הוא מאפשר לנו להגיע לרשומות מעניינות שאחרת אולי היינו מפספסים לקרוא. נכון, הוא מאפשר לכותבים גישה בלתי אמצעית לעמוד הראשי, ובדרך כלל התוצאה של הגישה הזאת היא חיובית למדי.

Bezalel P

New member
אני משוכנע שהגבתי להודעה הזאת אתמול

אבל זה היה כל כך מאוחר והייתי כל כך מחוק שיכול להיות שהגבתי בפורום אחר בכלל. או אולי שלחתי לעצמי מייל. אי אפשר לדעת... בכל מקרה, התשובה היא כזאת: קודם כל, כפי שטל אמר, דברים כאלה עדיף לשלוח לי במסר. עניינית, רוב הקישורים שצירפת אכן קשורים בנושא המשפחה, ולא נראה שמדובר בשימוש לרעה בנושא החם. יחד עם זאת ברור שאנחנו מצפים לקרוא רשומות העוסקות ביום המשפחה המתקרב, ולא במשפחה באופן כללי, כך שהתגית הכללית יצרה בעיה. לאור העובדה שבימים האחרונים נוצרו עוד תכנים ספציפית ליום המשפחה, החלפתי את התגית והיא עכשיו "יום המשפחה". אני מקווה שהשינוי יביא להצפה תכנים מדויקת יותר.

ליריו

New member
עכשיו אני יודעת לכבוד מה ביקרו אותי../images/Emo3.gif

הבהרה- הפורום הזה, נושא ה"נושא החם" המילה החמה, ה"מה שלא יהיה שיגרום ליותר הקלקות" לא מזיז לי את הת&^. כשאני מתייגת מילה או נושא בפוסטים שלי- אני מתייגת כי מרגיש לי נכון, כי זה הקשר שלי לתכנים שלי. חוץ מלהתעצבן על התיוג של המילה הנוראית "משפחה" בפוסט שלי בכלל קראת קצת את הבלוג שלי? שמת לב על מה הוא מדבר בכלל? אנשים שרק מחפשים תמיד ימצאו. והלוואי ולעולם לא אקבל את "בחירת העורך". לא מאמינה בה, לא במנהל הבלוגיה ולא בצורת הקידום המעוות של תפוז לתכנים שלו. הסיבה היחידה שיש לי כאן בלוג היא הנוחות היחסית של הממשק, והעובדה שהאתר הזה היה לי פעם בית חם מאוד, עד שהנהלתה התחלפה ונהיה שחור בעיניים. אז תודה על החשיפה, אבל להבא, אל תשתמש בבקשה בלינקים לפוסטים שלי אם אתה לא מבין או לא טורח לקרוא אותם כמו שצריך. [לפחות זה לא יקפוץ, אבל אני חייבת להגיב.]

yael d a

New member
יש את זה גם בבגרויות -

זה נקרא "מיקוד" מורידים לך חלק מהחומר שעליו לא תבחן ואומרים לך מה נשאר... כל שנה המיקוד מתחלף....

למעלה