הנפגעים חוששים מהתפרצות הר הגעש

אלון 58

New member
גם אם זה נכון מה שאתה אומר כאן...,

וכמה שאני "בור ועם-הארץ",ידוע שהאדם הפשוט שם רוצה שקט לפרנס את עצמו ואת משפחתו,רק שכחת דבר אחד קטן:האנשים מסוג זה לא תשמע אותם שם,מי ש"נותן את הטון",זה תמיד הצד הקיצוני,בין אם הוא רוב,ובין אם הוא מיעוט,בכל אמצעי הטרור שעומדים לרשותו.

היכן שעזרתנו היא לא רצויה עדיף לא

לעזור. אצלם כבוד הוא הכל, אגו לאומי הוא הכל והבושה הכי גדולה אצל רוב המדינות המוסלמיות זה לקבל עזרה מה"אוייב הציוני", זה ההגיון שלהם, הוא שונה מההיגיון שלנו. כדאי להציע את העזרה, אך אם היא לא רצויה שיסתדרו לבד, העולם יכול לעזור לא רע גם בלעדינו. נכון, התושבים לא אשמים בפוליטיקה של מנהיגיהם אך זה עדיין לא אומר שאנחנו צריכים לעזור למדינה כפויית טובה.

trigotrigo

New member
כבר היו דברים מעולם

לידיעתך, אחרי הצונאמי שלחנו מטוס סיוע, שהסכימו לקבל בהצנחה את החבילות ממנו

אלון 58

New member
באידיש אומרים על זה:מויחעל טויבעס=

בלי טובות,ועוד אחר-כך מכחישים את הסיוע ויגידו שזה מהרש"פ...

trigotrigo

New member
אה נפקא מינה

אין זה משנה. הרש"פ זה הרש"פ, ובאינדונזיה לא מחנכים את הילדים לשנאה.

אלון 58

New member
אינדונזיה היא מדינה מוסלמית ענקית!

אנו לא יודעים הרבה עליה,אולי ההתרשמות הראשונית לא תמיד נכונה,אבל כמה תמונות בתקשורת לפני כמה ימים דברו בעד עצמן:בזמן ביקור "הליצן מאיספהאן"(=אחמדינג'אד)בג'קרטה,אורגנה שם הפגנת-ענק בקריאה להשמדת ישראל,אי לכך ובהתאם לזאת,אל לנו בשלב זה בכלל להתעסק עמם ולבזבז עליהם את משאבינו המצומצמים ממילא,שאחמדינג'אד יסייע להם,יחד עם האיחוד-האירופי "העשיר",שכבר הודיע על גיוס סכום התחלתי של 50,000,000 אירו לשם כך.

trigotrigo

New member
אתה, אולי, לא יודע עליה הרבה

אני טרחתי לברר בספרים ולקרוא בעיתון.

אלון 58

New member
דברים שאתה יודע,אולי גם אני יודע...

גם אני מרבה לקרוא חומר עתונאי,תיירותי וספרותי על מקומות שונים בעולם(אישית:מאז ומתמיד התעניינתי בגאוגרפיה,גאו-פוליטיקה וקרטוגרפיה),כך שגם אני טורח לקרוא ולדעת לפני שאני כותב כאן משהו,או בכל מקום אחר. שיהיה לך רק יום טוב!

trigotrigo

New member
אז איפה הבעיה?

אם קראת על יחידת החילוץ של צה"ל, וקראת מה קרה בעקבות אסונות שונים, למה פתאום זה חדש לך?

אלון 58

New member
למה זה חדש לי?

אני רק טוען שאין טעם להציע אותם לכל אסון שקורה,בידיעה מראש שמדינה עוינת תירק לנו בפרצוף אם נציע לה סיוע,ראה לאן גלש הויכוח! לא נורא,כוחה של דמוקרטיה,מה שאין "שם"!

trigotrigo

New member
ועדיין, אנחנו ממשיכים להציע סיוע

אני לא רואה בזה פסול. בסופו של דבר, זה יחלחל לאן שזה צריך.

אלון 58

New member
שיציעו...../images/Emo201.gif!

נראה לאן זה יוביל,בינתיים לא נשמעה תגובה רשמית מישראל על הארוע שם,יתכן וזה בכל-זאת נעשה בדיפלומטיה שקטה,כדי לא "להרגיז" את האויבים,שמתנגדים לסיוע כזה,מי יודע???

למעלה