הנקה וטיפולי פוריות

נושה28

New member
הנקה וטיפולי פוריות

שלום, אני כותבת פה מדי פעם ותמיד נהנית מהתגובות ומההתיחסות. אשמח לשמוע את דעתכן: הבת שלי בת כחצי שנה. נכנסתי להריון לאחר מס' שנים ותודות ל IVF (עקב בעית זרע), אני מניקה אותה, כרגע עדיין הנקה מלאה ללא מוצקים. מבחינת הרצון והאידיאל אני רוצה להניק עד שהיא תגמול את עצמה או עד שאני ארגיש שהגיע הזמן ומקווה שזה יהיה עוד הרבה הרבה זמן. אני כן מתחילה לחשוב על סיבוב נוסף של טיפולים (פחות בגלל הגיל-29, יותר בגלל שאני הייתי שמחה למרווחים קטנים בין הילדים ואני בהחלט רואה את עצמי עם עוד מס' ילדים). הרופא נשים שלי שהוא אגב גם אחד הרופאים הבכירים במרפאה לטיפולי פוריות בבי"ח אומר שזה "בזבוז" כל עוד אני מניקה. לדבריו הגוף לא כשיר לקלוט הריון תוך כדי הנקה ושאחזור אליו רק לאחר שסיימתי להניק. אני לא חושבת על טיפול נוסף בחודשים הקרובים אבל כן הייתי שמחה להתחיל שוב בטווח של חצי שנה. אני ממש מבואסת ממה שהוא אמר כי מאד לא רוצה להפסיק להניק כתוצאה מאילוץ חיצוני. מה גם שאני מרגישה שזה קצת לא פייר לגבי הבת שלי שבגלל נסיון להרות אני אפסיק דבר שטוב לה ושהיא מקבלת ממנו המון-פיזית ורגשית (וגם אני..) אני יודעת שיש נשים שנכנסות ספונטנית להריון תוך כדי הנקה, מניקות במהלך ההריון וגם לאחריו את שני הקטנים וכו', אבל האם בטיפולים זה באמת שונה? הרופא שלי הוא טיפוס די "קובנציונאלי" כך שלהתעקש על טיפול תוך כדי הנקה יהיה די סוחט.. אשמח לשמוע מנסיון של אחרות וסתם לקבל משוב. נכון שלא מדובר על העתיד הקרוב-קרוב אך הנושא מעסיק אותי. תודה!

POOH*

New member
אבל יש גם הרבה נשים שההנקה כן מפריעה להריון..

זה נכון שיש נשים שנכנסות להריון תוך הנקה. אבל קודם כל אם תבדקי חלקן כבר מניקות פעמיים - 3 ביום ולא הנקה מלאה כלומר לא הנקה שהגדול מתבסס עליה. וחוץ מזה יש לא מעט נשים שההנקה כן הפריעה להן להיכנס להריון. בד"כ אומרים שהנקה בלילה היא זו שהכי משפיעה על הפוריות וחזרת המחזור. אצלי זה היה נכון. עד שהגדולה לא הורידה קצת את הנקות הלילה לא נכנסתי להריון שני. אני לא מבינה בטיפולים אבל נשמע לי הגיוני מה שהוא אמר כי הנקה בהחלט משפיעה על הפריון ועל ההורמונים בגוף. POOH

נושה28

New member
נכון את צודקת

שיש הרבה נשים שההנקה אכן מפריעה להריון. לא התכוונתי לומר שהוא לא צודק, פשוט רציתי לשמוע עוד דעות בעניין, אולי מנשים שהתלבטו בשאלה דומה. אני פשוט מרגישה שאלו 2 דברים שאני ממש רוצה (הריון והנקה לטווח ארוך) ומתענינת בכך. תודה על התגובה.

אני התלבטתי לגבי הריון והנקה במקביל, ואני

מאלו ש-POOH כתבה עליהן, שלא נכנסות להריון כל עוד הן מיניקות. אני יודעת בודאות כי נבדקתי לגבי הביוץ והוא פשוט לא היה שם (גם לא סימנים פיזיים כמו הפרשות וכו', שאני כבר מזהה בקלות). את בני יואב הפסקתי להיניק בגיל 1.3 בגלל הרצון בילד נוסף. הרגשתי שהגעתי למצב שנתתי לו לא מעט והעברתי אותו לחלב פרה. את בני עידו ניסיתי להפסיק להיניק בגיל 9 חוד', גם בגלל הרצון בילד נוסף בהפרש קטן (רציתי שנה בין כולם, אבל לא יכולתי בגלל ההנקה). אחרי יומיים קשים ביותר שעברנו, חזרתי להיניק אותו והרגשתי נפלא. החלטתי שיבוא מתי שיבוא. ואז זה לא בא. ושוב הפסקתי להיניק באותו גיל בדיוק: שנה ו-3 חוד'. ליבי מתוכננת להיות האחרונה שלי, כך שאני אוכל להיניק אותה עד מתי שהיא תרצה

POOH, אפשר שאלה?

מה שכתבת לגבי זה שנכנסת להריון רק אחרי צמצום הנקות הלילה. את יכולה להרחיב? האם את מדברת על גמילת לילה שעשית ולאחריה נכנסת להריון? והאם בזמן זה שהיא עוד ינקה בלילות ולא נכנסת להריון כבר קיבלת מחזור?. בדיוק אני חושבת על זה אם ההנקה מפריעה לי להכנס להריון. אני מקבלת ווסת כבר שנה וחצי (הקטנה בת 2.4 ועדיין יונקת בלילות).

POOH*

New member
כן.

קיבלתי מחזור כשהיא הייתה בת שנה. ניסינו להיכנס להריון עוד קודם. הצלחנו טיפה אח"כ. לא עשיתי גמילת לילה מלאה. רק צימצמתי קצת וזה הספיק. אבל בתחילת ההריון היא כבר גמלה את עצמה יום ולילה כי היה לה לא טעים. את אחיה גמלתי - גמיחלת לילה בשנה וטיפה גם - גמילת לילה מלאה. ואז גם חזר המחזור. לא ניסיתי להיכנס להריון [להיפך] אבל רק כשהפסיקו ההנקות לילה המחזור חזר. POOH

כלומר מה שאת טוענת לגבי ההנקה

שלחלק מהנשים מפריעה להכנס להריון, תקף לגבי אלו שטרם קיבלו מחזור מאז הלידה, הבנתי אותך נכון?

ayala26

New member
דווקא יכול להיות גם לאלו שכן קיבלו וסת כבר

מכוון שיש להן עודף פרולקטין והוא גורם לשלב לוטלי קצר. זה אומר לפי מיטב הבנתי הלא מקצועית שאפילו אם תהיה הפריה לא תהיה השתרשות.

זה השלב שבין הביוץ לבין הווסת הבאה

לי דווקא יש ספר עב כרס על תכנון הריון באופן טבעי ולא זכור לי שכתבו שם שום דבר כזה. אבל יש משהו בדבריך...

ayala26

New member
גם את זה שלך יש יש לי גם.

הספר שיש לי מעולה. גם קטן יותר ונוח יותר לקריאה. הספר שיש לך יש בו קטעים בעיקר כל הפרקים המקדימים, קצת דתיים מדי לטעמי

zoi האחת

New member
מהנסיון שלי

אבל אנחנו לא הגענו לIVF אלא רק זריקות נכנסתי להריון עם הנקה.. מה שבטוח מעבר לגישתו של הרופא לא הייתי מזריקה הורמונים ומניקה במקביל אני לא בטוחה שאת רוצה שההורמונים יגיעו לבתך.. תצטרכי לקבל החלטה מה יותר חשוב.. אני החלטתי שההנקה יותר חשובה לי ושאני לא מפסיקה אותה בשביל יצור שעדין לא קיים (ואני מבוגרת ממך) לשמחתי הצלחתי להרות באופן ספונטני כשהקטנה-גדולה היתה בת שנה וארבע המשכתי להניק אותה עד שנה ושבע..
שיהיה בהצלחה בכל אשר תבחרי

שושונלה

New member
מתי קיבלת מחזור?

אני באותה 'בעיה' של פותחת השרשור רק עם 11 שנים נוספות עליה... מצד אחד מעודד שאולי אפשר לצמצם הנקות לילה והמחזור יחזור ויהיה סיכוי להריון אפילו ספונטני (הנוכחי הושג בעזרת IVF אבל אנחנו 'לא מוסברים' אז תמיד יש סיכוי). מצד שני איך מצמצמים הנקות לילה? מאכילים בתחליף במקום ? הלוואי ויקרה לנו מה שקרה לך - הריון ספונטני. הבעיה היא שאם לא אקבל מחזור מתישהו אצטרך לחשוב מה עושים... לא בטוחה שיכולה לחכות עד שנה וארבע...
. ורד

סליחה שאני נדחפת

אבל אם אתם "לא מוסברים" אולי שווה לנסות לעזור לגוף להקלט טבעי לפני שחוזרים לטיפולים אני לא נגד טיפולים אם צריך, אני חושבת שהרצון בילדים הוא מעל הכל אבל אם אפשר להמנע מההורמונים, עדיף. בכל מקרה, אני יכולה להמליץ לך מנסיון של חברות על מדקרים שמתמחים בנושא של פריון או אופציה אחרת, שיטת תדרי האור הבהיר שהיא עבודה אנרגטית מאוד עוצמתית ומי שעבר מספיק הסמכות בשיטה יכול לעזור בתחום ההורמונלי (אני לא מבינה בזה כלום, אם זה מעניין אותך את יכולה לשאול את ניה שהיא מטפלת בשיטה)

שושונלה

New member
לא נדחפת ../images/Emo13.gif אבל ברווווווור שאנחנו מקווים

להריון ספונטני הפעם - לפעמים הגוף אחרי הריון מצליח יותר בקלות לקלוט הריון. וזו אחת הסיבות (בנוסף לגיל) לנסות מהר - כדי לנצל את המומנטום הזה, אם קיים. לגבי דיקור - לא צריך לשכנע אותי. לפני עשור הלכתי לדיקור למשהו אחר, ועל הדרך המדקר סידר לי את המחזור שהיה לא סדיר מאז קיבלתי אותו - בדיעבד הסתבר שאני פוליציסטית ולכן המחזורים הלא סדירים (לפעמים פעם בכמה חודשים). מאז הדיקור, המחזור סדיר, גם כשהפסקתי ללכת לדיקור. בזמן טיפולי הפוריות טופלתי בדיקור ב'לטבע נולדה' בתל אביב, שם מטפלים רק בנשים ומתמחים בפוריות. אה ולגבי הורמונים - אני מהמתנגדות הגדולות להורמונים, ועשיתי המון הזרעות וגם כמה IVF ללא הורמונים כלל. אבל בסוף כן עשיתי גם 2 IVF עם הורמונים ובשני נכנסתי להריון. אני עדיין מאוד מאמינה ב-IVF ללא הורמונים. מקווה לא להזדקק לטיפולים בכלל אבל אם כן, אז בלי הורמונים. ורד

zoi האחת

New member
אחרי 11 חודשים

ואגב, ההריון הגיע אחרי גמילת הלילה (לא מייד) כלומר אחרי גיל שנה של הגדולה

למעלה