הנקה -עד איזה גיל -מראות עיניכם הסבתאית

לדעתי לפי מה שמתאים לאמא ולתינוק ובתנאי

שזה לא גורם קשיים בלתי אפשריים לאף אחד מהם. חלב-אם מן הסתם הוא התזונה המתאימה ביותר לתינוק אנושי אך כמובן שטוב להרגיל את התינוק לאכול גם באמצעים אחרים (קרי בקבוק) ובשלב מסויים להעזר בשאיבת חלב כדי לאפשר גם לאחרים להאכיל אותו בשעת הצורך. שימוש בבקבוק מסייע לגמול את התינוק מיניקה כשזו הופכת להיות גורם הרגעה ("במקום מוצץ") יותר מאשר הזנה.

את לא במיעוט...גם אני כתבתי שאני לא מבינה איך

מניקים תינוקות עד גיל כזה....אבל זה נתון לשיקול האם כמובן.

בתור האמא המדוברת ../images/Emo3.gif

אז הנה תובנותי בנושא: אני חושבת, מאמינה וגם יודעת (על סמך הספרות המקצועית) שההנקה היא הרבה מעבר לאוכל. הנקה היא קשר, נחמה, פינוק, הכלה (מהמילה להכיל) וכן גם אוכל. אני נהנית מכל רגע שאני מניקה את ניב, מרגישה עד כמה הרגעים הללו (שלצערי כבר לא מרובים) הם חשובים לשנינו- והם הרגעים הקסומים שלנו... עד לפני חודש שאבתי לניב והוא אכל אצל המטפלת פעם ביום חלב שאוב מבקבוק ללא בעיה. אך כיוון שהוא הפסיק לאכול מבקבוק ועבר למוצקים נטו אצל המטפלת החלטתי שהגיע הזמן להפסיק לשאוב- ולא להפסיק להניק! התוצאה של כך היא שניב כבר לא אוכל מבקבוק בשגרה, ולכן כשמנסים לתת לו בקבוק הוא כבר לא מוכן לכך... אני מסכימה עם מה שכתבתן לגבי זה שצריך שילד ידע גם לקחת בקבוק, אבל בגילו המופלג של ניב (עוד שבוע ויומיים שנה)
אני כבר רואה את זה מיותר לחזור ולהתעקש. ומילה קטנה לאמאיקרהלי
(הלא היא סבסבתא ל 9), אני שומעת את שיש לך לומר לגבי ההנקה. וזו זכותך המלאה. וזו גם זכותי המלאה להחליט מה טוב לבן שלי ולי. ומה שטוב לנו כרגע זה להניק אותו. וגם שתבואי לשמור עליו- הוא מאוד אוהב את זה

אין ספק שכבר מזמן החלטנו שזכותי ליעץ וזכותך

להחליט מה לקחת מהיעוץ. זה שאת מקשיבה לא אומר שאת צריכה ליישם. א ב ל , חסר לך שתמרי את פי.

אני 60

New member
למה שלא ימשיך לינוק

עד מתי שטוב לו ולאמא. אני בעד עד בלי גבול. אין כמו הקשר עם האם כמו יניקה. ואת רואה שהוא מגיע גם ללחם. הכל בעתו. -שלום-ית

stp51

New member
../images/Emo57.gifהעקר הבריאות, איזה מתוק../images/Emo214.gif

מחזקת אותך ../images/Emo24.gif

(מניקה בת שנתיים וחודש) מתי תפסיקו להכנס לנו לחולצה? גם סבתא צריכה לחשוב על טובת הילד ולדעת שאמא יודעת הכי טוב מה הילד שלה צריך.

לא להיכנס לכן לחולצה....לצאת לכן מהוריד....אז

אנחנו "טובות" רק לשמור על הילדים/נכדים , או "אמא תיקני לו מטרנה כי ניגמר" או "תיקני לו ספר לביה"ס"...בקיצור לנו אסור להביע דעתינו כי אתן לבטח יודעות הכל יותר טוב כי נולדתן לפנינו

יש הבדל בין להתייעץ עם סבתא

מהמקום שלי שבו אני בוחרת להתייעץ, לבין לבוא ממקום אני הסבתא, אני עושה ביביסיטר, אני קונה מטרנה ואני כבר גידלתי ילדים. נכון אתן שם בשבילנו, אבל תורנו לגדל ילדים. אתן כבר גידלתן.

שתניק כמה שהיא והוא רוצים.

יש לי חברה שהניקה עד גיל שנה וחצי כי הרגישה שגם היא וגם הבת שלה רוצות וזקוקות לזה. תני להם להנות מהקרבה האינטימית הזו של אם ובן.

למעלה