mekoriBemikre
New member
האם יצא לכם לפגוש בוגרי בוטקאמפ של אקספריס אצכלם בעבודה? מה אתם אומרים על התוכנית? איך מתקבלים אצלכם בעבודה לאנשים שמגיעים מתוכניות כמו אקספריס/ אינפיטי לבס? מתעניין בלימודי פיתוח תוכנה במסלול C/C++/PHYTON.
בגדול קל מאוד להגיד שברגע שיש ניסיון רלוונטי - אין כביכול הבדל בין בוגרי תואר / בוגרי בוטקמפ / מישהו שלמד לבד. אבל כדי לקבל את הניסיון הרלוונטי הזה צריך להשלים לבד הרבה מאוד נושאים שנלמדים בתואר אבל אל בבוטקמפ - ולהשלים אותם ברמה גבוהה ומעמיקה מספיק. בראבו למעלה הזכיר נושאים של אלגוריתמיקה ומבנה המחשב, ואני אוסיף גם מערכות הפעלה וקומפילציה.האם יצא לכם לפגוש בוגרי בוטקאמפ של אקספריס אצכלם בעבודה? מה אתם אומרים על התוכנית? איך מתקבלים אצלכם בעבודה לאנשים שמגיעים מתוכניות כמו אקספריס/ אינפיטי לבס? מתעניין בלימודי פיתוח תוכנה במסלול C/C++/PHYTON.
תשמעי מכיוון שאני ללא רקע בכלל בתכנות אני בספק אם יש לי את היכולת ללמוד את הנושאים הללו לבד אבל עם קצת עזרה של מורה פרטי שיתן לי הכוונה וימקד אותי אני חושב שזה אפשרי. אציין גם שאני בוגר תואר ראשון ושני במקצועות הבריאות מאוניברסיטה עם ממוצע גבוה כך שאני מסוגל "לשבת על התחת" וללמוד כמה שצריך.בגדול קל מאוד להגיד שברגע שיש ניסיון רלוונטי - אין כביכול הבדל בין בוגרי תואר / בוגרי בוטקמפ / מישהו שלמד לבד. אבל כדי לקבל את הניסיון הרלוונטי הזה צריך להשלים לבד הרבה מאוד נושאים שנלמדים בתואר אבל אל בבוטקמפ - ולהשלים אותם ברמה גבוהה ומעמיקה מספיק. בראבו למעלה הזכיר נושאים של אלגוריתמיקה ומבנה המחשב, ואני אוסיף גם מערכות הפעלה וקומפילציה.
השאלה אם יש לך את היכולת ללמוד את הנושאים האלו לבד, ואת היכולת להבין אותם בצורה מספיק מעמיקה?
תודה רבה על המענה המפורט.אני לא בטוח מה כוללים התארים שיש לך, אבל אם השלמת תואר שני, והחלטת לבצע הסבה מקצועית לפיתוח, הייתי ממליץ לך בחום לברר אם יש לך דרך לעשות תואר מדמ"ח מקוצר, תוך שימוש בקרדיט שצברת בתארים האחרים שלך.
אני כותב את זה שוב ושוב בפורום - עברתי את המסלול של "ההוא ללא תואר שהצליח להתברג בתעשייה".
זה מסלול ארוך, מתיש, וכזה שדורש הרבה מזל.
חשבתי שאני יודע לתכנת כשהגעתי למשרה הראשונה שלי, כי היה לי תיק עבודות שהכנתי בבית להנאתי.
אבל מהר מאוד התחלתי להבין שכלל לא ידעתי מה אני לא יודע, וכל הזמן התחלתי לגלות עוד ועוד דברים שבכלל לא ידעתי שאני צריך ללמוד אותם.
היה לי מזל והגעתי לחברה קטנה ונחמדה מאוד, אבל למצער לא היו שם אנשים טכניים חזקים שיכולתי ללמוד מהם ולצבור את סוג הניסיון שצריך כדי שאפשר יהיה להגיע לכל מקום ולא ישאלו בכלל על התואר.
וזה חלק מהבעיה - לא כל ניסיון הוא שווה ערך!
הרבה אנשים שעושים קיצורי דרך עם כל מיני קורסים ו-bootcamp מגיעים למקומות שתוקעים אותם ברף מקצועיות מסוים, נמוך יחסית, ובעוד שאני מכיר אנשים שמרוצים מזה, אם אתה מאלה שחולם על משרת פיתוח עם שכר גבוהה וחברות הייטק שייחזרו אחריך עם תנאים מפנקים, אני מבטיח לך שזו לא הדרך.
נ.ב.
אני בספק רב שתמצא מורה פרטי שיאפשר לך להשלים פער בין תואר לקורס.
יתרה מזה, יש הרבה חברות שאוטומטית מסננות קורות חיים לפי השורה של התואר, כך שחוסר שכזה כמעת בוודאות יסגור לך דלתות.
יש לי ידיד שהכרתי במהלך התואר - אני למדתי מדעי המחשב, הוא למד פיזיקה - והיו לנו כמה קורסים משותפים - בין השאר ״מבוא למדעי המחשב״ ו״אנליזה נומרית״ שבו תרגלנו בעזרת מטלאב.אני לא בטוח מה כוללים התארים שיש לך, אבל אם השלמת תואר שני, והחלטת לבצע הסבה מקצועית לפיתוח, הייתי ממליץ לך בחום לברר אם יש לך דרך לעשות תואר מדמ"ח מקוצר, תוך שימוש בקרדיט שצברת בתארים האחרים שלך.
אני כותב את זה שוב ושוב בפורום - עברתי את המסלול של "ההוא ללא תואר שהצליח להתברג בתעשייה".
זה מסלול ארוך, מתיש, וכזה שדורש הרבה מזל.
חשבתי שאני יודע לתכנת כשהגעתי למשרה הראשונה שלי, כי היה לי תיק עבודות שהכנתי בבית להנאתי.
אבל מהר מאוד התחלתי להבין שכלל לא ידעתי מה אני לא יודע, וכל הזמן התחלתי לגלות עוד ועוד דברים שבכלל לא ידעתי שאני צריך ללמוד אותם.
היה לי מזל והגעתי לחברה קטנה ונחמדה מאוד, אבל למצער לא היו שם אנשים טכניים חזקים שיכולתי ללמוד מהם ולצבור את סוג הניסיון שצריך כדי שאפשר יהיה להגיע לכל מקום ולא ישאלו בכלל על התואר.
וזה חלק מהבעיה - לא כל ניסיון הוא שווה ערך!
הרבה אנשים שעושים קיצורי דרך עם כל מיני קורסים ו-bootcamp מגיעים למקומות שתוקעים אותם ברף מקצועיות מסוים, נמוך יחסית, ובעוד שאני מכיר אנשים שמרוצים מזה, אם אתה מאלה שחולם על משרת פיתוח עם שכר גבוהה וחברות הייטק שייחזרו אחריך עם תנאים מפנקים, אני מבטיח לך שזו לא הדרך.
נ.ב.
אני בספק רב שתמצא מורה פרטי שיאפשר לך להשלים פער בין תואר לקורס.
יתרה מזה, יש הרבה חברות שאוטומטית מסננות קורות חיים לפי השורה של התואר, כך שחוסר שכזה כמעת בוודאות יסגור לך דלתות.
אני חושב שקראת קצת לא נכון - לפי הקישור שהבאת, אין בכלל נתונים על אנשים ללא תעודת בגרות בתחום פיתוח תוכנה, וזה לא מפתיע כי תרם פגשתי מפתח שבכלל אין לו תעודת בגרות.עבודאטה מראה שהשכר הוא 23.7k למפתחים ללא תעודת בגרות, נכון שזה נמוך בהרבה מבוגרי תואר (כמעט הפרש של 10k), אבל זה עדיין גבוהה בהרבה מכמעט כל בוגר תואר אחר שראיתי. אבל לצערי אין נתונים על "סיכון" (כמה מהם נושרים מהענף). כנראה שחלק מאלה שלומדים לבד הולכים ל"פיתוח אתרים" שם השכר הוא 15k (לא משהו בכלל, וזה לבוגרים תואר, אין מידע על בעלי תעודת בגרות).
בהנחה שלא עלה כילד, סביר ביותר שהיית לו השכלה מקבילה לבית לתעודת בגרות, ואולי אף טובה יותר.אני פגשתי מתכנת בלי תעודת בגרות (לפחות ככל הידוע לי). מדובר היה בבחור חרדי פרי תוצר אוטודידקטיקה קלאסי. בעייניי זה היה מצב ממש ממש יוצא דופן ולא נתקלתי באף אחד אחר אפילו קרוב לזה. הבחור, אגב, לא היה יליד הארץ, לכן יכול להיות שכן הייתה לו השכלה עיונית מחו"ל לפני שעלה ארצה.
כשהייית ילדה מאוד מזמן, גרנו שנתיים בארה״ב כדי לאפשר לאבא שלי לעשות פוסט דוקטורט. ההורים שלי לא רצו שנלמד בבית ספר ציבורי כי הםה חששו שנלמד בכיתות ברמה נמוכה כי לא ידענו אנגלית - אז הם חיפשו בי״ס יהודי או ישראלי שנוכל לקבל בו מלגה כדי ללמוד בו (כי שכר הלימוד היה מטורף בבתי ספר כאלו). בסופו של דבר בית הספר היחיד שהסכים לקבל אותנו על מלגה היה הסניף המקומי של ״בית יעקב״, ואני יכולה לספר שלפחות בכל מה שקשור לחינוך בנות (למרות שעד כיתה ו׳ גם למדו בכיתות בנים) היו לנו לא מעט שיעורים ״חילוניים״: חצי יום הוקדש למקצועות כמו ביולוגיה, מתמטיקה, או לימודי חברה (שזה המקבילה להסיטוריה), ואז חצי יום ללימודי עברית - שזה היה תנ״ך אבל גם דקדוק עברי.הוא אמר לי שאין לו תעודת בגרות כי הוא למד בישיבה, אז אני מעריך שהוא כן עלה כילד.
אני לא יודעת מתי עברת מישראל לארה״ב, אבל בשנים האחרונות אני רואה יותר ויותר חרדים שעובדים בחברות הייטק. יש כמובן נשים חרדיות שלומדות תכנות במכללה שמיועדת להן, אבל אני רואה גם לא מעט עובדים חרדים שמשתלבים בתחום, למרות שאני חייבת לציין שחלק גדול מהם הם באמת אנגלוסקסים שהשתלבו בתפקידי כתבים טכניים או אנשי קשר ללקוחות.הבחור למד בישיבה בבני ברק, אבל בסדר...
עבדתי עם הרבה דוסים אמריקאיים, הם בהחלט מקבלים חינוך והשכלה עיוניים בלי שום צורך להוריד את הכיפה. יש אפילו את Yeshiva University בניו יורק, שזאת גם ישיבה (מוסד השכלה תורני) וגם אוניברסיטה (מוסד השכלה/מחקר מדעי). בארה"ב בפרט ובעולם היהודי מחוץ לגבולות ארץ ישראל בכלל, עקרון "תורה ומדע" מסתדר לא רע.
דווקא בארץ משום מה החרדים לא מצליחים להפטר מהחרדות שלהם מספיק כדי להרים את הראש מהתלמוד ולו לרגע.
אני חושב שקראת קצת לא נכון - לפי הקישור שהבאת, אין בכלל נתונים על אנשים ללא תעודת בגרות בתחום פיתוח תוכנה, וזה לא מפתיע כי תרם פגשתי מפתח שבכלל אין לו תעודת בגרות.
יש מעט מאוד מפתחים עם תואר שמגיעים ל-23K ומעלה, וזה בד"כ קורה אחרי כמה שנים טובות.
אין לי מושג איך האתר ההוא אוסף את הנתונים שלו, אבל לא הייתי מסתמך על הסטטיסטיקות האלה, אם הייתי צעיר אחרי צבא ששוקל את כל העתיד שלו!
כשאתה אומר "ממוצע" אתה מתכוון לממוצע בתואר, או בבגרויות בלבד?צודק, כתבתי לא נכון, הכוונה היתה לבעלי תעודת בגרות, זה אתר של משרד הכלכלה והתעשייה, המידע על השכר מבוסס על נתונים על מס הכנסה (ראה פה תיאור של המתודולוגיה ).
בקשר ללהרוויח יותר מ23k, אם תסתכל על תחומי תוכנה בטבלאות שכר לרוב אתה תראה שעבור מי שמספיק מנוסה רובם יעשו יותר מזה (הרף התחתון מעל 23k), אני עשיתי את זה אחרי כמה שנים ולא היה לי ממוצע ממש טוב בלימודים ואם להיות כנים אני לא בטוח שהייתי בחציון העליון מבחינת הביצועים (לא התלהבתי מהרעיון של לעשות את ההקרבה בשביל להגיע למצב הזה).
הייתי כן ממליץ למי שסיים צבא להסתמך על האתר הזה, יש פולקלור שאני לא בטוח שכדאי שאנשים יסתמכו עליו שבוחרים מקצוע .
תוארכשאתה אומר "ממוצע" אתה מתכוון לממוצע בתואר, או בבגרויות בלבד?
אם כך כשהתחלת, לא חיפשת משרות ספציפית שיוותרו לך על תואר, אלא הלכת על ה-mainstream נכון?תואר
אם כך כשהתחלת, לא חיפשת משרות ספציפית שיוותרו לך על תואר, אלא הלכת על ה-mainstream נכון?
יש מעט מאוד מפתחים עם תואר שמגיעים ל-23K ומעלה, וזה בד"כ קורה אחרי כמה שנים טובות.
בתור מי שעבר את המסלול האחר, ומכיר גם מספר אנשים אחרים שעברו מסלול דומה, אני יכול להבטיח לך שטבלאות שכר לחוד, ומציאות של מי שאין לו תואר בכלל לחוד.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.