הסבה להייטק - אקספריס

אני חושב שהיה פה אי הבנה, אמרת:

והתכוונת לבלי תואר.

הכמה אנשים שאתה מכיר הם לא "מדגם מייצג" (אני חושב שמחינה סוציולוגית אנשים נוטים להיות בקשר עם אנשים דומים להם), קח בחשבון שהסטטיסטיקה גם כוללת בוגרי ממר"ם שיש מצב שמבחינה כלכלית התואר הוא מיותר אז הם עם רק תעודת בגרות. בן אדם עם תואר אחר הוא גם לא בן אדם שיש לו רק תעודת בגרות וייכול להיות שגם אם הייכולות של חסר התואר הם גבוהות אלו של בוגרי התואר שנבחרים לקורסים האלו גבוהות יותר בממוצע (דברים כמו משמעת/שליטה/רגולציה עצמית, או ייכולות קוגניטיביות או סתם "צורך בהישגים" גבוהה שזה בכלל מאפיין אישיות). חלק מהקורסים האלו באים עם דרישות גבוהות (לדוגמה פסיכומטרי מעל 700, או ממוצע גבוהה בתואר).
יש לי תהיה / שאלה לגבי בוגרי ממר״ם - עד כמה הקורס שהם עושים והניסיון שהם צוברים בצבא רלוונטי לשוק בחוץ? האם הם מעודכנים טכנולוגית, והם מסוגלים להתרגל לחיים באזרחות שבהם יחסי העבודה שונים?

Nuke1985

Active member
יש לי תהיה / שאלה לגבי בוגרי ממר״ם - עד כמה הקורס שהם עושים והניסיון שהם צוברים בצבא רלוונטי לשוק בחוץ? האם הם מעודכנים טכנולוגית, והם מסוגלים להתרגל לחיים באזרחות שבהם יחסי העבודה שונים?

אני שמעתי שזה שקול בשוק העבודה לתואר ראשון מאוניברסיטה (אולי אפילו בממוצע גבוהה), עדכון הטכנולוגיה פחות חשוב כי המומחיות לא מאוד משתנה עם הזמן (נניח בלתכנן בסיס נתונים או או לכתוב קוד "מרובה נימים"), מה שעושה אותם אטרקטיביים זה הייכולות הגבוהות וזה שיש להם ניסיון רלוונטי על ההתחלה. בקשר להסתגלות זה נראה לי דיי קל, אני מניח שרובנו עשינו צבא (בעצם "עבדנו" אצל הצבא) והסתגלנו לאזרחות בסדר.

אני שמעתי שזה שקול בשוק העבודה לתואר ראשון מאוניברסיטה (אולי אפילו בממוצע גבוהה), עדכון הטכנולוגיה פחות חשוב כי המומחיות לא מאוד משתנה עם הזמן (נניח בלתכנן בסיס נתונים או או לכתוב קוד "מרובה נימים"), מה שעושה אותם אטרקטיביים זה הייכולות הגבוהות וזה שיש להם ניסיון רלוונטי על ההתחלה. בקשר להסתגלות זה נראה לי דיי קל, אני מניח שרובנו עשינו צבא (בעצם "עבדנו" אצל הצבא) והסתגלנו לאזרחות בסדר.
קח לדוגמא נושא של בסיס נתונים: פעם בסיסי נתונים נטו להיות relational ומבוססי SQL, אבל ב 10 - 15 השנים האחרונות בסיסי נתונים של NOSql הפכו להיות נפוצים, והעבודה מולם בכל מובן (שפות, דזיין וכו׳) מאוד שונה ממה שהוא היה בבסיסי נתונים ה״ישנים״. ויש לי תחושת בטן שהצבא נוטה להשתמש במערכות ישנות ולא מתחדש בקצב שהתעשיה האזרחית מתחדשת בה.

Nuke1985

Active member
קח לדוגמא נושא של בסיס נתונים: פעם בסיסי נתונים נטו להיות relational ומבוססי SQL, אבל ב 10 - 15 השנים האחרונות בסיסי נתונים של NOSql הפכו להיות נפוצים, והעבודה מולם בכל מובן (שפות, דזיין וכו׳) מאוד שונה ממה שהוא היה בבסיסי נתונים ה״ישנים״. ויש לי תחושת בטן שהצבא נוטה להשתמש במערכות ישנות ולא מתחדש בקצב שהתעשיה האזרחית מתחדשת בה.

פה אולי מישהו עם יותר ידע יכול לתקן אותי, אבל נראה לי שעדיין רוב בסיסי הנתונים הם עדיין רלציונים והשאר הם לשימושים שהם יותר נישה (תעשי חיפוש באתר דרושים של sql ותראי כמה תוצאות זה יחזיר לך, לעומת חיפוש של mongodb), השימוש בהם הוא גם יותר פשוט מsql (לדוגמה mongodb זה לא הרבה יותר מלכתוב json לdatabase?). אני חושב שגם למערכות הרלציוניות יש פיתוח תאורתי יותר מבוסס.

פה אולי מישהו עם יותר ידע יכול לתקן אותי, אבל נראה לי שעדיין רוב בסיסי הנתונים הם עדיין רלציונים והשאר הם לשימושים שהם יותר נישה (תעשי חיפוש באתר דרושים של sql ותראי כמה תוצאות זה יחזיר לך, לעומת חיפוש של mongodb), השימוש בהם הוא גם יותר פשוט מsql (לדוגמה mongodb זה לא הרבה יותר מלכתוב json לdatabase?). אני חושב שגם למערכות הרלציוניות יש פיתוח תאורתי יותר מבוסס.
כשחיפשתי לפני שנתיים עבודה, אני זוכרת כמות די גדולה של התייחסות לצורך בידע ב NOSql ברמה שמתחרה ואולי אפילו עוקפת את הצורך במודל הרלציוני.

Nuke1985

Active member
כשחיפשתי לפני שנתיים עבודה, אני זוכרת כמות די גדולה של התייחסות לצורך בידע ב NOSql ברמה שמתחרה ואולי אפילו עוקפת את הצורך במודל הרלציוני.

האתר הזה מספק נתונים על הפופולריות של בסיסי נתונים, כמו שאפשר לראות הבסיסים הרלציונים שולטים, גם הם עדיין נראים לי יחסית פשוטים, ניקח לדוגמה את redis (שהוא מערכת הnosql הכמעט הכי פופולרית), בגדול מדובר באיכסון של key-value , כמה מסובך זה כבר ללמוד אותו? אתה לא אמור להגיע לרמה טובה של ידע וכישורים אחרי משהו כמו כמה שעות של למידה?

BravoMan

Active member
אני חושב שהיה פה אי הבנה, אמרת:

והתכוונת לבלי תואר.

הכמה אנשים שאתה מכיר הם לא "מדגם מייצג" (אני חושב שמחינה סוציולוגית אנשים נוטים להיות בקשר עם אנשים דומים להם), קח בחשבון שהסטטיסטיקה גם כוללת בוגרי ממר"ם שיש מצב שמבחינה כלכלית התואר הוא מיותר אז הם עם רק תעודת בגרות. בן אדם עם תואר אחר הוא גם לא בן אדם שיש לו רק תעודת בגרות וייכול להיות שגם אם הייכולות של חסר התואר הם גבוהות אלו של בוגרי התואר שנבחרים לקורסים האלו גבוהות יותר בממוצע (דברים כמו משמעת/שליטה/רגולציה עצמית, או ייכולות קוגניטיביות או סתם "צורך בהישגים" גבוהה שזה בכלל מאפיין אישיות). חלק מהקורסים האלו באים עם דרישות גבוהות (לדוגמה פסיכומטרי מעל 700, או ממוצע גבוהה בתואר).
עם כל הכבוד, אתה לא באמת מכיר אותי, ואני לא מדבר על כמה חברים שלי.

ביליתי יותר מעשור בחברות שהתעקשו לגייס אנשים ללא תואר.

ליוצאי ממר"מ יש כמובן מקום משלהם, ואני לא מדבר עליהם.
העניין הוא שהם ממש לא הרוב מאלה מנסים להיכנס למקצוע התכנות ללא תואר.

Nuke1985

Active member
עם כל הכבוד, אתה לא באמת מכיר אותי, ואני לא מדבר על כמה חברים שלי.

ביליתי יותר מעשור בחברות שהתעקשו לגייס אנשים ללא תואר.

ליוצאי ממר"מ יש כמובן מקום משלהם, ואני לא מדבר עליהם.
העניין הוא שהם ממש לא הרוב מאלה מנסים להיכנס למקצוע התכנות ללא תואר.

כמה אנשים כבר היו מוכנים לחלוק איתך את התלוש שכר שלהם? אני לא חושב שנתקלתי במישהו שפעם חלק איתי תלוש שכר (למרות שלהגיד את האמת, אף פעם לא באמת לחצתי או מאוד ניסיתי לשכנע). הרי אם המנהל ישמע על זה הוא עלול לכעוס (או "לכעוס"), הרי זה מחליש את המעמד שלו במשא ומתן ומבטל או מחליש את האי סימטריה במידע.

זה עניין מדעי, דגימה סטטיסטית לא מייצגת היא פחות אמינה ממדגם מייצג, יש סיבה שכאשר מאשרים תרופה בונים מדגם מייצג ולא נותנים לרופא לתת כמה תרופות ואומרים לו "תגיד איך זה הלך" (אחרת אתה עלול להסיק מסקנות שגויות בגלל מה שנקרא "תעתועי האקראיות").

BravoMan

Active member
כמה אנשים כבר היו מוכנים לחלוק איתך את התלוש שכר שלהם? אני לא חושב שנתקלתי במישהו שפעם חלק איתי תלוש שכר (למרות שלהגיד את האמת, אף פעם לא באמת לחצתי או מאוד ניסיתי לשכנע). הרי אם המנהל ישמע על זה הוא עלול לכעוס (או "לכעוס"), הרי זה מחליש את המעמד שלו במשא ומתן ומבטל או מחליש את האי סימטריה במידע.

זה עניין מדעי, דגימה סטטיסטית לא מייצגת היא פחות אמינה ממדגם מייצג, יש סיבה שכאשר מאשרים תרופה בונים מדגם מייצג ולא נותנים לרופא לתת כמה תרופות ואומרים לו "תגיד איך זה הלך" (אחרת אתה עלול להסיק מסקנות שגויות בגלל מה שנקרא "תעתועי האקראיות").
אף אחד לא הראה לי את תלוש השכר שלו.

כנראה לא יצא לך לעבוד בחברות מהסוג שאני מדבר עליהן, כי הן לא מקום שאתה מגיע אליו ועשה מו"מ ומוציא חוזה יפה ושמן לפי הכישורים שלך.
יש כמה סיבות שבגללן חברות מראש מוותרות על תואר כדרישה לתפקיד, ובחברות כאלה אף אחד לא מגיע להוציא חוזה אישי אחרי מו"מ, כך שלא חייבים לראות את התלוש של כל עובד כדי לדעת בטווח של 1 ~ 2 אש"ח כמה מרוויח מפתח.

מדובר או בחברות קטנות שאין להן שום יכולת לשלם לפי טבלאות שכר, חברות שאינן חברות תוכנה ומחפשות מפתחים לתחזוקת תשתית, או חברות שנעולות במערכת תקנים ותעריפים פר משרה.

חברות כאלה מעסיקות לא מעט מפתחים, אבל להערכתי מי שבונה את טבלאות השכר שמסתובבות באינטרנט לא מכליל אותן בסטטיסטיקות, כי זה היה מטה אותן כלפי מטה.

Nuke1985

Active member
אף אחד לא הראה לי את תלוש השכר שלו.

כנראה לא יצא לך לעבוד בחברות מהסוג שאני מדבר עליהן, כי הן לא מקום שאתה מגיע אליו ועשה מו"מ ומוציא חוזה יפה ושמן לפי הכישורים שלך.
יש כמה סיבות שבגללן חברות מראש מוותרות על תואר כדרישה לתפקיד, ובחברות כאלה אף אחד לא מגיע להוציא חוזה אישי אחרי מו"מ, כך שלא חייבים לראות את התלוש של כל עובד כדי לדעת בטווח של 1 ~ 2 אש"ח כמה מרוויח מפתח.

מדובר או בחברות קטנות שאין להן שום יכולת לשלם לפי טבלאות שכר, חברות שאינן חברות תוכנה ומחפשות מפתחים לתחזוקת תשתית, או חברות שנעולות במערכת תקנים ותעריפים פר משרה.

אם החוזה הוא לא דרך וועד עובדים אז הוא חוזה אישי, היה סיפור שמישהו סיפר פה לפני כמה שנים שבן אדם החזיק מערכת גדולה וחשובה או משהו כזה וקיבל איזה 6k (יש עניין של אינפלציה אבל בכל זאת), מעסיקים יינסו לשלם כמה שפחות, אם אתה מנהל משא ומתן ועובר חברות (דבר שלמיטב זכרוני יש נתונים שמעלה את השכר) אתה יכול לשפר אותו בצורה רצינית (אתה יכול לבקש העלאה והחברת קבלן יכול לגלגל את זה למעסיק).

חברות כאלה מעסיקות לא מעט מפתחים, אבל להערכתי מי שבונה את טבלאות השכר שמסתובבות באינטרנט לא מכליל אותן בסטטיסטיקות, כי זה היה מטה אותן כלפי מטה.

למען ההגינות, חלק מהטבלאות האלה הם של חברת השמה, בגלל שמשלמים להם משכורת ראשונה כנראה שמדובר בחברות יותר בררניות שצריכות עובדים יחסית מיומנים ולכן אולי השכר גבוהה יותר (המספרים בalljobs הרבה פחות מרשימים על גבול המדכאים). אבל עדיין המידע ההכי אמין הוא של עבודאטה והוא מראה שזה כן שכר לא גבוהה במיוחד.

BravoMan

Active member
אתה יכול לנסות לעבור חברות.

לא אומר שבמקום אחר ירצו אותך. או שהמקום האחר שכן ירצה אותך יוכל לשלם יותר מהקודם.

זה שהחוזה הוא טכנית נקרא אישי, לא אומר שום דבר על גבולות השכר שהחברה יכלה לתת.
וזה לא משנה אם זה עובד ישיר או חברת קבלן - יש גבול לעלות שעסק מסוגל לספוג.

Nuke1985

Active member
אתה יכול לנסות לעבור חברות.

לא אומר שבמקום אחר ירצו אותך. או שהמקום האחר שכן ירצה אותך יוכל לשלם יותר מהקודם.

זה כבר תלוי בך , גם בוגרי תואר לא מצליחים להשתלב במקצוע (בערך 10 אחוז), לא יודע איך זה במקצועות אחרים אבל בתכנות אפשר למדוד כישורים בצורה אובייקטיבית ויחסית טובה, בוגר תואר יכול לשרוף ארבע שנים מהחיים שלו, אם תקדיש זמן ל"אימונים" ולמידה ולפתח יכולות מצוינות זה אפשרי.

זה שהחוזה הוא טכנית נקרא אישי, לא אומר שום דבר על גבולות השכר שהחברה יכלה לתת.
וזה לא משנה אם זה עובד ישיר או חברת קבלן - יש גבול לעלות שעסק מסוגל לספוג.

יש גבול גם לכמה עליה בשכר "חברות על" כמו פייסבוק וגוגל יכולות לספוג (זה מידע ציבורי, יש לחברות טכנולוגיה שולי רווח של איזה 20-30 אחוז, כלומר על כל 10 דולר שהם מוצאים הם מרוויחים 12-13 דולר), אתה כמובן יכול להעלות את הערך העסקי שלך ולהצדיק משכורת גבוהה יותר, אם אתה מבין מה אתה עושה אתה יכול למנוע באגים יקרים עם סתם הארכה של תהליך הפיתוח בגלל ניסויי וטעיה מיותרים, אם אתה מוביל טכני אתה יכול להיות מוקד לידע שמייעל את העבודה של אנשים אחרים , או סתם לא לשרוף חצי יום עבודה על דברים שלא קשורים לעבודה עצמה.

choo

Active member
צודק, כתבתי לא נכון, הכוונה היתה לבעלי תעודת בגרות, זה אתר של משרד הכלכלה והתעשייה, המידע על השכר מבוסס על נתונים על מס הכנסה (ראה פה תיאור של המתודולוגיה ).

בקשר ללהרוויח יותר מ23k, אם תסתכל על תחומי תוכנה בטבלאות שכר לרוב אתה תראה שעבור מי שמספיק מנוסה רובם יעשו יותר מזה (הרף התחתון מעל 23k), אני עשיתי את זה אחרי כמה שנים ולא היה לי ממוצע ממש טוב בלימודים ואם להיות כנים אני לא בטוח שהייתי בחציון העליון מבחינת הביצועים (לא התלהבתי מהרעיון של לעשות את ההקרבה בשביל להגיע למצב הזה).

הייתי כן ממליץ למי שסיים צבא להסתמך על האתר הזה, יש פולקלור שאני לא בטוח שכדאי שאנשים יסתמכו עליו שבוחרים מקצוע .
הבעיה עם הנתונים של עבודטה, שאינך יכול לדעת מהם "כמה מאלו שניסו לעבוד בתיכנות ללא תואר ו/או ללא בגרות, אכן הצליחו. הם מספקים נתוני שכר, אבל לא נתוני הצלחה בכניסה לשוק.

אתה כן יכול לראות שם כמה אחוז מהמועסקים הם בעלי תואר רלוונטי או לא - ולראות שבמקצועות התיכנות, מדובר באחוז גבוה למדי. זה עדיין לא מספיק כדי לדעת על "אחוזי ההיתכנות להשתלבות בלי תואר", לרוע המזל...

Nuke1985

Active member
הבעיה עם הנתונים של עבודטה, שאינך יכול לדעת מהם "כמה מאלו שניסו לעבוד בתיכנות ללא תואר ו/או ללא בגרות, אכן הצליחו. הם מספקים נתוני שכר, אבל לא נתוני הצלחה בכניסה לשוק.

לא יודע אם ראית את הפוסט הקודם שלי בנושא, אבל אמרתי שם שגם לא מראים את האחוזי הצלחה בסיום התואר (או אחוזי נשירה מהענף כמה שנים אחרי סיום התואר), מדובר באחוז דיי משמעותי (שלושים אחוז לא מצליחים לסיים, לפחות זה מה שאני שמעתי שעשיתי תואר באוניברסיטה, הכרתי מקרה של מישהו שלמד במכללה למרות שסיים תואר אחר דיי רציני ונכשל ברוב או כל הקורסים ובסוף עזב).

BravoMan

Active member
פעם אחרונה שהיה לנו תקן פתוח ופרסמנו דרישה למשרה, התעקשנו שלמועמדים יהיה תואר מדמ"ח.
היה לנו ניסיון עם אנשים שהגיעו מכל מיני "boot camps" וקורסים, וכאלה, והיה להם יותר מידי חורים בהשכלה, שהביאו אותם לפינות ולא אפשרו להם להשלים משימות שנדרשו מהם.

אז וויתרנו מראש.

אתה רוצה קרייה בפיתוח?
לך לתואר.

במיוחד בתחומים שעובדים עם C ו-++C, אלה פיתוחים שדורשים המון ידע באלגוריתמיקה ומבנה המחשב, משהו ששום קורס או -boot camp לא מקנים.
את השפות עצמן אתה יכול ללמוד לבד, יש ספר מצוין ל-C, שגם תורגם לעברית, ואפשר למצוא ברשת PDF שלו.

אבל זה לא יהפוך אותך למפתח שמישהו ירצה להעסיק.

בפיתוח אפליקציות מובייל ו-WEB יש חברות שמתפשרות על התואר, אבל לא הייתי ממליץ עליהן.

פעם אחרונה שהיה לנו תקן פתוח ופרסמנו דרישה למשרה, התעקשנו שלמועמדים יהיה תואר מדמ"ח.
היה לנו ניסיון עם אנשים שהגיעו מכל מיני "boot camps" וקורסים, וכאלה, והיה להם יותר מידי חורים בהשכלה, שהביאו אותם לפינות ולא אפשרו להם להשלים משימות שנדרשו מהם.

אז וויתרנו מראש.

אתה רוצה קרייה בפיתוח?
לך לתואר.

במיוחד בתחומים שעובדים עם C ו-++C, אלה פיתוחים שדורשים המון ידע באלגוריתמיקה ומבנה המחשב, משהו ששום קורס או -boot camp לא מקנים.
את השפות עצמן אתה יכול ללמוד לבד, יש ספר מצוין ל-C, שגם תורגם לעברית, ואפשר למצוא ברשת PDF שלו.

אבל זה לא יהפוך אותך למפתח שמישהו ירצה להעסיק.

בפיתוח אפליקציות מובייל ו-WEB יש חברות שמתפשרות על התואר, אבל לא הייתי ממליץ עליהן.
יצא לי לאחרונה לשוחח עם בוגר קורס שהיה גאה בכך שהוא ״למד שפת סי ועל ניהול זכרון״ - אני מניחה שמדובר בעיקר על שיטות שונות של malloc ו free ואולי קצת על מה זה heap ו stack.

הבעיה היא שהם באמת חושבים שהם יודעים על נושאים כמו מבנה המחשב או ניהול זכרון בגלל כמה פירורי מידע שהם קיבלו בבוטקמפ, בתוספת הרבה מאוד פרופוגנדה נגד תואר במדעי המחשב ובעד הבוטקמפ כדרך הכי טובה ויעילה להכשיר עובדים לתעשייה.

BravoMan

Active member
יצא לי לאחרונה לשוחח עם בוגר קורס שהיה גאה בכך שהוא ״למד שפת סי ועל ניהול זכרון״ - אני מניחה שמדובר בעיקר על שיטות שונות של malloc ו free ואולי קצת על מה זה heap ו stack.

הבעיה היא שהם באמת חושבים שהם יודעים על נושאים כמו מבנה המחשב או ניהול זכרון בגלל כמה פירורי מידע שהם קיבלו בבוטקמפ, בתוספת הרבה מאוד פרופוגנדה נגד תואר במדעי המחשב ובעד הבוטקמפ כדרך הכי טובה ויעילה להכשיר עובדים לתעשייה.
למען ההגינות יאמר, שפעם אכן נתקלתי בבחור שהגיע אחרי קורס בלבד, אבל היה מפתח מבריק.
כמובן, הוא לא היה אחד מאלה שהלך לקורס כי שמע ש-"בהייטק מרוויחים הרבה כסף", אלא בגלל שתכנות זרם לו בדם, והוא עשה את זה כתחביב במגיל צעיר.

הוא תמיד סיפק תוצרים מעולים, ביצע את המשימות שלו בזמן ובאיכות.

הוא גם תמיד התעניין בכנסים ובידיעות טכנולוגיות וניסה לפתח את הידע שלו.

ועדיין - ברגע שהוא היה צריך להתמודד עם משהו שהיה לא בדיוק textbook app development, למשל לממש יישום למערכת ייעודית מבוססת Android שלא עובד לפי הכללים הרגילים של Google, הוא היה מתחיל להיתקל בבעיות.

בעוד שאין לי ספק שתהיה לו קריירה מוצלחת ביותר גם ללא תואר, כי הוא בהחלט אחד מהאנשים הנדירים האלה שיש להם כישרון וזיקה חזקה מאוד למקצוע הפיתוח, אני עדיין בטוח שהיה לו עדיף לו היה יכול לסיים תואר מלא ובאמת להרחיב אופקים...

למען ההגינות יאמר, שפעם אכן נתקלתי בבחור שהגיע אחרי קורס בלבד, אבל היה מפתח מבריק.
כמובן, הוא לא היה אחד מאלה שהלך לקורס כי שמע ש-"בהייטק מרוויחים הרבה כסף", אלא בגלל שתכנות זרם לו בדם, והוא עשה את זה כתחביב במגיל צעיר.

הוא תמיד סיפק תוצרים מעולים, ביצע את המשימות שלו בזמן ובאיכות.

הוא גם תמיד התעניין בכנסים ובידיעות טכנולוגיות וניסה לפתח את הידע שלו.

ועדיין - ברגע שהוא היה צריך להתמודד עם משהו שהיה לא בדיוק textbook app development, למשל לממש יישום למערכת ייעודית מבוססת Android שלא עובד לפי הכללים הרגילים של Google, הוא היה מתחיל להיתקל בבעיות.

בעוד שאין לי ספק שתהיה לו קריירה מוצלחת ביותר גם ללא תואר, כי הוא בהחלט אחד מהאנשים הנדירים האלה שיש להם כישרון וזיקה חזקה מאוד למקצוע הפיתוח, אני עדיין בטוח שהיה לו עדיף לו היה יכול לסיים תואר מלא ובאמת להרחיב אופקים...
התחושה שלי היא שלא מדובר פה על חומר תיאורטי שחסר לו, אלא יותר איך ללמוד חומר חדש. אם יש פה לתואר יתרון זו אולי העובדה שבגלל שהוא כזה תיאורטי, רובנו ״למדנו ללמוד״ את החומר המעשי (למשל של כתיבת אפליקציות) באופן עצמאי כשהגענו לעבודה הראשונה שלנו.

למעלה