הסבר על פיזיקה קוונטית

jamejame

New member
הללויה, השתכנעתי ונושעתי

היכן בית הכנסת הקרוב? ומתי מתחילים להתפלל מנחה? והאם אפשר לערבב פשתן וצמר? ומה דינה של ביצת יען שנולדה ביום טוב ?
מדי פעם אני נתקל בנסיונות להוכיח כל מידי דברים רוחניים באמצעות תורת הקוונטים (כמעט תמיד על ידי כאלה שלא מבינים כלום בפיזיקה). הפעם רתמו את פרדוקס EPR הישן נושן, ששימש את אינשטיין להטיח בליסטראות במנהיגי תורת הקוונטים. אינשטיין ושני שותפיו לתעלול המחשבתי (פודלובסי ורוזן ) לא חלמו שאפשר להגיד- הנה משהו שאני לא מבין אז זה אומר שיש אלוהים. הפרדוקס עצמו הוסבר על ידי אי-שיוויון בל, ומי שמעוניין להעמיק בנושא על כל משתניו המקומיים ימצא בודאי חומר רב על כך במרחק לחיצת כפתור (ההסבר הטוב ביותר שאני מכיר מופיע בספר בשם- גן העדן הרבוד).

כל הכבוד לילדים, עכשיו הבנתי את מכניקת הקוונטים, אבל...

המסקנה השניה הכי מטומטמת

הכל טוב, זו פשוט היתה הזדמנות פז לצטט את פיינמן...

אני מקווה שברור לך, אגב, שההסבר עם כדורי הפינג פונג והגלים בבריכה מסביר רק תופעה קוואנטית אחת - ושמכניקת הקוואנטים מכילה הרבה יותר מהניסוי המפורסם של שני החריצים והחתול של שרודינגר.

jamejame

New member
פיינמן, יהודי מלידה ואתיאיסט מבחירה

מספר באוטוביוגרפיה הנהדרת שלו ( "אתה בטח מתלוצץ מיסטר פיינמן". לביוגרפיה שלו קוראים- "גאון".), בעמוד 274 על שיחה שלו עם מועמדים לרבנות בניו-יורק בשנות החמישים, ועל התסכול שלו מכך שהעניין היחיד שהיה להם במדע ("האם חשמל זה אש?") נבע מכך שהחיים המודרניים זימנו סוגיות שלא נידונו בתלמוד. הוא מתאר את חוסר ההבנה שלו לנכונות שלהם לנסוע בשבת במעלית כאשר גוי של שבת לוחץ על הכפתורים. הנסיון שלו להפיל אותם בפח לוגי נכשל- על פי עדותו הסוגיה שהעלה היתה כל כך תמימה והתלמוד כבר טחן אותה מכל הצדדים כך שלא היה לו סיכוי לנצח בויכוח תיאולוגי מול פרחי הרבנות.

"יהודי מלידה" תופעה מעניינת

pozetiv

New member
לא מסכים .

המסקנה השניה שייכת לתחום הפסיכולוגיה הקוונטית באמצעותה מנסים להחדיר בדור הצעיר משמעת קוונטית של האח הגדול .

pozetiv

New member
ברור שיש מישהו מעלייך אם זו לא האחות שלך, אז זו המורה שלך .

ובגלל הפקידה עם הלק בציפורניים אין שום סיכוי שטלפורטציה תהיה אפשרית .
משום שבן אדם מורכב מתאים והתאים מאטומים והאטומים מורכבים מאלקטרון ופרוטון. ואלקטרון ופרוטון מורכבים מקוורקים .
לננו חלקיקים תת אטומיים יש זמן קצר מאוד של ננו שניות לעבור מאטום לאטום ואם לא ישימו מישהו קצת יותר זריז מהפקידה הזו הרבה אנשים יתאדו פתאום .

jamejame

New member
ואיך העברה באפס זמן מוכיחה משהו על כוח עליון?

כאילו- אם ההעברה לוקחת חצי שניה אין אלוהים ואם היא לא מבזבזת זמן אז יש?

למעלה