הסגת גבול וחדירה לרשות הפרט - אנא עזרתכם

אני2222

New member
הסגת גבול וחדירה לרשות הפרט - אנא עזרתכם

שלום לאנשי הפורום. אני צלם חובב. לפני כשלושה חודשים ביצעתי עבודת צילום עבור חברה כלשהי. הנציגה שאיתה באתי במגע, היא ביתו של בעל החברה. בסופו של עניין, אותה הנציגה קיבלה דיסק עם התמונות ואף חתמה על מסמך שלא מאפשר לה להעביר את התמונות שלא לשימוש החברה. לא ארחיב בעניין הסאגה הזו. בכל מקרה, לפני מספר ימים, כחודש וחצי לאחר שקיבלה את התמונות, היא התקשרה והשאירה לי הודעה שאין תמונות על הדיסק והיא דורשת את התמונות (למרות שבדקתי והתמונות היו - מה גם שלא סביר להניח שהדבר התגלה לאחר יותר מחודש ימים). מעבר למסכת הטלפונים היומית שאני מקבל ולא עונה, ביניהם ממשרד עו"ד שבו הבחורה מתמחה. מקודם הגעתי הביתה, מצאתי את השער פתוח לרווחה ועל הדלת פתק ש"הם הגיעו לקחת את התמונות שעליהם שילמו ושאצור איתה קשר". בנוסף היא חתמה את שמה וציינה את מספר הטלפון שלה. אני לא יודע מה לעשות? האם להגיש תלונה במשטרה על הסגת גבול וחדירה לרשות הפרט?

תשובה

אתה גר בבית פרטי וצריך להיכנס לתוך השטח בכדי להניח את הפתק על הדלת? האם הטלפונים שאתה מקבל ו/או המיסרונים מגיעים ממקור ידוע? כעיקרון יש באפשרותך להגיש תלונה בגין הטרדה באמצעות מתקן בזק אך רצוי שתעמיד את הצד השני בדבר העובדה כי הוא מטריד אותך ושאתה דורש ממנו להפסיק. בעניי הסאגה התנהגותך קצת מוזרה. אם הכל תקין ואתה לא מחוייב לשמור העתק מהקבצים והיא חתומה על מסמך בו היא מאשרת שקיבלה לידה את הדיסק עם הצילומים וכו' אז היכן הבעיה אצלך? בעיה שלה שהיא איבדה את הדיסק או לא גיבתה אותו בזמן אמת. מאידך, אם יש לה מקום לטעון טענות בעניין חוסר כזה או אחר אזי יכול ויתעורר ויכוח בעניין. העובדה כי היא מתחמחה במשרד עו"ד לא מעלה ולא מורידה בעניין המחלוקת ככול שהיא קיימת. מה סדר גודל עלות העבודה? כדאי לשקול לבקש ייעוץ משפטי אשר יהדוף כבר עתה ובצורה עניינית את עצם הטענות ולא ו/או במקביל גם את הדרך בה מנסים "להוציא" ממך את הצילומים.

אני2222

New member
עופר, תודה על תגובתך. תשובות:

אני גר בבית פרטי, צמוד קרקע עם חצר. כדי להגיע לדלת הכניסה לבית, צריך לפתוח את השער ולעבור דרך החצר. לא הזמנתי אותה ולא ציפיתי אפילו לבואה. האם יש בהתנהגות הזו משום הסגת גבול שמצדיקה תלונה במשטרה? רוב הטלפונים מגיעים ממספרים חסוים. אך זו אינה יד המקרה שהם התחילו יום לאחר שהתקבלה ממנה ההודעה הראשונה. אתה צודק שהתנהגותי מוזרה מעט, אך חשוב להבין שמדובר בבחורה שקרנית, שכפי שניתן לראות, מתנהגת בצורה לא שפויה. כרגע, עד שאדע מה לעשות, אני מעדיף שלא לבוא איתה במגע כלשהו. אגב, היא חתמה על מסמך שבו היא מתחייבת שלא להעביר את התמונות שלא לשימוש אותה חברה. מכאן משתמע שהיא קיבלה את הדיסק. כמו כן, השכלתי להקליט את השיחה איתה, שבו היא קיבלה את הדיסק. באותה שיחה היא אף נשמעה אומרת, שתבדוק את הדיסק עם התמונות. מדוע זה לקח יותר מחודש...? במקרה הסתכלתי אתמול באתר החברה ויש שם תמונות שנאה אני צילמתי - מה שמחזק את התחושה שהתמונות היו בחזקתה ואז כראה קרה משהו לדיסק. מדובר בעבודה של מאות קלים בודדים, שלצערי הרב, אני משלם עליה מחיר של כאב ראש וטרדות רבות. אין באפשרותי כרגע לשכור עו"ד לטובת העניין.

תשובה

לא זה המקום להיכנס לכל הנושאים אשר עולים מהנתונים שמסרת. לגבי ההחלטה שלך והמשך צעדיך כמובן שהכל נימצא לשיקול-דעתך הבלעדי. בכדי להגיש תלונה במשטרה אתה צריך להתלונן כנגד חשוד ספציפי שכן אם התלונה שלך לא תגלה את זהותו של החשוד וממנה גם לא יהיה ניתן לעשות כן אזי סביר להניח שהיא תיגנז מחמת עבריים לא נודע - לעניין הטלפונים למשל. וגם זאת בכפוף למידת ההשקעה בדרישת פרטים נכנסים לטלפון שלך ועוד. ככול הנראה זה לא תיק רצח או איום ברצח וכו'. לגבי הגשת תלונה במשטרה בגין הסגת גבול. נראה בעייתי מאוד שכן הכותרת של אותו סעיף הינה הסגת גבול בכדי לעבור עבירה. ניתן לטעון כי עצם הכניסה לחצר והאמור בתשובתך עולים לכדי פגיעה בפרטיות במובן הטרדה אחרת. עדיין הנושא בעייתי שכן ב"סך-הכל" ומבלי לזלזל מדובר במקרה בודד שבו הדביקו לך דבר מה על הדלת. כמובן שניתן לטעון שלא היה כל צורך בכך שכן די בהמצאת המכתב לתיבת הדואר ועוד. יש פרמטרים רבים שיכולים להחמיר ו/או להקל על צביעת האירוע הבודד ב"שחור" או "לבן". בסופו של יום יש גם מסלול של מניעת הטרדה מאיימת בחוק ולצורך כך אתה יכול לגשת לבית משפט ולבקש צו במעמד צד אחד ועוד, והכל בכפוף לעמידה בתנאים שם וככול שתוכל לבסס זאת. לדעתי, ובפעם האחרונה, "עדיף" להתמודד עם הראש ובזמן אמת ממש בדיוק כפי שאתה טוען "היכן היא הייתה חודש ימים" אני הייתי טוען כנגדך: כל מה שהיה לו לטעון כנגדי לא היה לגוף העניין והוא ניסה להתחמק בכל דרך מבירור האמת ומשיחה עימי וכו'. בהצלחה. בהצלחה.

|נצלש |השגת גבול - כלבה שמשתינה בחצר אחר ...

בעת שטיילתי עם כלבתי ( עם רצועה ) היא ניכנסה טיפה לחצר פתוחה של ביניין ועשתה פיפי , אחד הדיירים ( כניראה) צווח עליינו ודרש שאמשוך אותה בעודה משתינה ...כמובן שלא עשיתי את זה ונתתי לה לגמור להשתין ורק אז משכתי אותה, והוא צווח ואיים שיקרא לעיריה ולמשטרה . האם השגנו גבול ? האם לתת לה להמשיך להשתין שם כשהשכן לא רואה ( כמו שאנחנו עושים כבר שנים מבלי להיתקל בו ) ? האם הוא באמת יכול להתלונן בעירייה ובמשטרה ? ומה הם יעשו בנדון ? תודה

למעלה