הסדרי ראייה - לינה

מצב
הנושא נעול.

הילה36

New member
הסדרי ראייה - לינה

הסדרי ראייה - לינה
אני מתנגדת לאפשרות שבניי בני 7.5 ו- שנתיים ו-10 חודשים ילונו בדירת אביהם (אנו חיים בנפרד מזה שנה), זאת מפאת הגיל הקטן והצרכים המיוחדים של בני(קימה בלילה, האכלה) ...וכן בשל הרצון לספק להם מסגרת חיים קבועה ויציבה. מלבד סוגיית הלינה מתקיימים הסדרי ראייה המספקים אותו(את האב) במהלך השבוע וכן כל סופשבוע שני. קיבלתי היום הזמנה לפגישה עם פקידת סעד - (הדיון הראשון בענייננו ברבנות נקבע רק לעוד 3 חודשים )- שאלותיי: 1. האם ניתן לכפות עליי לאפשר את הלינה ("בעלי" עומד על כך בתוקף)-וזאת עוד לפני שהתקיים דיון בעינייננו? 2.האם יש פסיקה המתייחסת לגיל הילדים בדיון בנושא? 3. מה הסיכוי להחיל הסדרי ראייה שלא כוללים לינה כלל?(או במקרה הפחות טוב רק בסופי שבוע? בתודה.

תשובה

הסדרי ראייה - לינה
אני מתנגדת לאפשרות שבניי בני 7.5 ו- שנתיים ו-10 חודשים ילונו בדירת אביהם (אנו חיים בנפרד מזה שנה), זאת מפאת הגיל הקטן והצרכים המיוחדים של בני(קימה בלילה, האכלה) ...וכן בשל הרצון לספק להם מסגרת חיים קבועה ויציבה. מלבד סוגיית הלינה מתקיימים הסדרי ראייה המספקים אותו(את האב) במהלך השבוע וכן כל סופשבוע שני. קיבלתי היום הזמנה לפגישה עם פקידת סעד - (הדיון הראשון בענייננו ברבנות נקבע רק לעוד 3 חודשים )- שאלותיי: 1. האם ניתן לכפות עליי לאפשר את הלינה ("בעלי" עומד על כך בתוקף)-וזאת עוד לפני שהתקיים דיון בעינייננו? 2.האם יש פסיקה המתייחסת לגיל הילדים בדיון בנושא? 3. מה הסיכוי להחיל הסדרי ראייה שלא כוללים לינה כלל?(או במקרה הפחות טוב רק בסופי שבוע? בתודה.
תשובה
הלינה בבית האב היא אמצעי מאוד חשוב לחיזוק הקשר בין הילד לאביו וסביר מאוד שיהיו הסדרי לינה.

באופן מעשי

הסדרי ראייה - לינה
באופן מעשי
במקרה שהאם מתנגדת לקיום הסדרי לינה באמצע השבוע, פקידות הסעד אינן ממליצות על כך, והאב יאלץ להאבק קשות וארוכות על מנת להשיג את מבוקשו, אם כי בסופו של דבר יש בהחלט סיכוי סביר שישיג את מבוקשו. סביר להניח שאב שנלחם על לינת הקטינים אצלו באמצע השבוע, הינו אב שקשור אליהם מאוד והוא יהיה מסוגל בהחלט לספק את צורכיהם, לקום אליהם בלילה, להאכילם וכו´. אם תצליחי להוכיח אחרת, אולי תתקבל טענתך. יש פסיקה המתייחסת לגיל הילדים, אך מדובר בפס"ד של בית המשפט לענייני משפחה ושעוסק בקטין מתחת לגיל שנתיים. ועוד משהו - עצרי וחשבי היטב אם המאבק הזה באמת יועיל לילדייך. אני סבורה שעליך להעריך את העובדה שאבי ילדייך מעוניין ליטול חלק פעיל ושווה בגידול הילדים, והיתרונות שתוכלי להפיק מכך אם תדעי לראות נכון את התמונה הינן עצומים. ישנן אימהות רבות שכורעות תחת נטל הטיפול בשני ילדים קטנים מבלי שאביהם תורם תרומה כלשהי לגידולם.

וכן דעתי

הסדרי ראייה - לינה
וכן דעתי
גילו הקטן והצרכים המיוחדים של הילדים שלך אינם שונים מכל ילד אחר (אלא אם כן מדובר על משהו חריג שלא העלית בשאלתך) ולכן דווקא האינטרס ליציבות וביטחון הם אלו שצריכים לקדם את הרצון לקשר חיובי וחם עם אביהם ולא לנתק אותם ממנו. מכשך, יש ללינה אצל האב חשיבות גדולה ביצירת הקשר הזה, מה גם שאת צריכה לשדר שאין להם כל סכנה בלהיות אצלו. באשר לגילאי הילדים ולינה - ככל הידוע לי עד גיל שנתיים אין האב זכאי ללינה של ילדיו ומגיל זה הינו זכאי ולא ניתן למנוע זאת ממנו כל עוד לא נטען כי הוא מהווה סכנה פיזית ו/או נפשית לילדים. בכל הקשור להסדרי ראיה סופיים, ראוי וצריך לחכות לחוות דעתה של פקידת הסעד בכדי לקבוע גם לינה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה