הסדרת המעמד הצבאי

katia15

New member
הסדרת המעמד הצבאי

שלום לכולם, אני לא בטוחה האם זהו הפורום המתאים אבל החלטתי לנסות את מזלי בכל אופן. בקיץ 2011 עזבנו משפחתי ואני את הארץ לקנדה, 6 חודשים לפני תאריך הגיוס המשוער שלי. לא הסדרתי שום דבר עם צה''ל מפחד שיעכבו אותנו ביציאה מהארץ. העניין אומנם פישי אבל לקח לנו 7 שנים להגר לקנדה ולא היינו מוכנים לסכן את זה, מקווה שתבינו ולא תשפטו. אני אומנם מאוד מאושרת פה בקנדה אבל רוצה לבוא לבקר (לא לחזור לגור) מדי פעם את החברים והמשפחה.

אני מוכנה לוותר את האזרחות הישראלית בגלל עניין השירות הצבאי אבל בכל מקום בו חיפשתי כתוב שקודם כל צריך להסדיר את העניין מול צה''ל. האם יש למישהו ניסיון בנושא או לפחות יכול להפנות אותי לאנשהו?

תודה רבה על העזרה!

אין לי נסיון

מאחלת לך בהצלחה.
נשמע מאד קשה לעזור בגיל 18 בלי אפשרות לחזור לבקר את החברים הטובים. מקווה שימצא פתרון.

בקר12

New member
למה לא להתחיל עם הקונסוליה ו/או השגרירות

הישראלית בקנדה (ו/או בעיר שאתם גרים בה)?

katia15

New member
למרבה הצער אין לא שגרירות ולא קונסוליה

היכן שאני גרה (וגם בפרובינציה עצמה). בכלל הייתי מעדיפה לעשות כמה שיותר תקשורת באימייל ו/או טלפונים כי אני עדיין חוששת

בקר12

New member
מה ההבדל בין להתקשר לשגרירות או לצבא?

ממה את חוששת?
נראה לי שהמוסד עסוק מדי בדברים אחרים.

רזאי

New member
למיטב ידיעתי,

אם עזבת את הארץ אחרי גיל 17,את נחשבת עריקה. אין שום דרך שבה תוכלי להכנס לארץ בלי להכלא עד גיל 30.
אני מכירה מישהו שמתעסק עם הדברים האלה בצבא, וזה מה שהוא הסביר לי לפני כמה זמן. הדבר היחיד שאני לא בטוחה בו הוא הגילאים. יש סיכוי שזה תקף גם לגבי מי שעבר בגיל 16, ואולי אפשר להכנס לארץ גם בגיל 29. אם הפרטים האלה חשובים לך, אני יכולה לברר.

mumfor4

New member
תראי

אם עזבת אחרי גיל 16 את נחשבת עריקה .
אני מציעה לך לפנות ולהסדיר את מעמדך אם ברצונך לבקר בישראל .
אולי תשאבי מידע ודרכי התקשרות מהלינק המצורף .

היות ולא הסדרת את מעמדך עם הצבא לפני גיל 16

את נחשבת עריקה וגודל העונש יהיה ביחס לימי העריקות שלך.
צה"ל לא עושה הנחות במקרים האלה, אלא מעניש בחומרה את כל המשתמטים והעריקים (חוץ מהחרדים
)
זוכרת את יאנה גורליק? אם לא, אז הנה תקציר של מה שקרה לה
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/401/190.html

את חייבת לברר את מעמדך בקונסוליה הישראלית לפני שאת מגיעה לארץ. גם אם אין היכן שאת גרה, תרימי טלפון ותבררי.

katia15

New member
תודה רבה לך ולכולם!

למרבה הצער זה בדיוק מה שחשבתי... עדיף לי לא להגיע לארץ בשנים הקרובות

tomi32

New member
נראה שפתרת לה את הבעיה

עד שהיא שאלה בפורום, היא לא ידעה שהמשפחה והחברים שהיא רוצה לבקר לא רוצים בקרבתה. המזור נראה קרוב מתמיד.

אספרסו2

New member
יפה שהבנת את משמעות המילה

מזור,
כעת חפש במילון את משמעות המילה מקום
ואז אולי תבין שאין קשר בין מה שכתבתי למשפחה וחברים.

tomi32

New member
החברים והמשפחה גרים ב"מקום"

הם קבוצת הייחוס הרלוונטית ולא איזה פקיד בבקום.
בכל מקרה, הרבה מאד אנשים (מיליונים? עשרות מיליונים?) מהגרים ומנסים להגר למדינות שרוצות אותם על תנאי וזה לא מפריע לאף אחד, בוודאי בפורום שקשור להגירה.

אספרסו2

New member
הפקיד בבקום לא רלוונטי

שהרי הרשות המחוקקת היא שמכתיבה לו את אופן התנהלותו.
ולא מדובר כאן על הגירה אלא על ביקור ושהות קצרה.

tomi32

New member
בהחלט

המדינה לא ששה לאשר כניסה למי שעבר על חוקיה וזה מאד הגיוני ומקובל. נדמה לי שאפילו השואלת מבינה את ההיגיון שבכך, אולם היא מבקשת (בצדק גמור מבחינתה) לדעת אם אפשר להקל את רוע הגזירה. אין לי ספק שאם הפקיד בבקום יאשר כניסה (כפי שנעשה במקרה של הקנדית מהסיפור שלמעלה, במקרים לפני שהיא נעצרה), הרשות המחוקקת לא תתערב.

arofer

New member
המדינה לא ששה, אה? יש כראלו במדינה הזאת

שחוקים מיוחדים נכתבו בשבילם, ויש כאלו שמצפצפים על החוקים. איזה דיוק אקדמי מרתק הולך פה. תחי מדינת ישראל.

tomi32

New member
בוודאי

שהדמוקרטיה לא תבלבל אותך. בכל מדינה יש כאלו, למשל AIG, שחוקים נכתבים בשבילם ויש אחרים שאין להם לובי ויש להם חוקים אחרים. גם מחוץ לאקדמיה רוב האנשים יודעים זאת.
האם המדינה שלך מסכימה לכניסת עבריינים לשטחה באין מפריע?

arofer

New member
הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון, מה?

זו שיש לה חוק אחד למתנחלים וחוק שונה לפלשתינים. זו שיש לה חוק אחד לסוורים בנמל וחוק שונה לניצולי שואה עריריים. זו שיש לה חוק אחד לבדואים וחוק שונה לחוות בודדים. זו שיש לה את החוק הכי אחלה בעולם- חוק גיוס חובה לפראירים וחוק אי גיוס לכל מי שלא בראש שלו להיות פראייר (חוץ פציפיסטים כמובן, להם אין מקום בדמוקרטיה היחידה וגו׳). וכמובן הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון שאוכפת את החוקים שלה (כלומר, כשזה מתאים לה..).

למעלה