הסדר חוב חדש אצל בול מסחר

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

THE_ENDLESS

Active member
הצעת הסדר מאוד משונה.
ראשית נתחיל בזה שהקבוצה שם מנוהלת ע"י נועם קוריס שהיה עורך הדין איקיוטק וקצת קשה לי לשכוח את החלק שלו ברמאות הזאת (הוא אפילו נעצר אם אני זוכר נכון) ושנית המספרים שם פשוט ביזארים.
אני חושב שעדיף להמשיך בהסדר של הנציגות.

THE_ENDLESS

Active member
אני מסכים איתך לגבי הקופון ואני אוסיף שצריך לשים לב לאיזה נכסים הם מזרימים ומה נשאר לך כבטוחה.

ה"חזון" שלהם להכפלת הפעילות פי 10 מטריד מאוד כמחזיק אג"ח כי צמיחה כזאת אגרסיבית מכריחה מינוף שעשוי לבוא על חשבוננו בסדר הנשייה.

yel5

Well-known member
החברה הודיעה היום שהעבירה לנאמני האגח 15M שח.
בהנחה שהתשלום יחולק באופן אחיד בין 2 הסדרות נקבל תשלום של 11 אג' לכל ע.נ.
נחמד לנו.

Reem88

Well-known member

טיוטת עקרונות להסדר מטעם החברה​

tby1

Active member
הצעה סבירה = הנזלה של תיק האשראי ולהחזר האג"ח תוך תשלום שוטף , ריבית של 15% על היתרה ו - 70% מהחברה

לגבי הפטור מתביעות - ניתן להסכים מותנה בהחזר החוב למחזיקי האג"ח

שכר לבעלים והמנכ"לית - לבעלים לא מגיע כלום עד לגביית סכום ניכר מהחוב, כנ"ל לגבי המנכ"לית - משרד מקבל סכום ניכר מהגביה בפועל וזה תפקידה כך ששכר נוסף פשוט אינו מגיע לה . לא מתאים למי מהם - שלום ולהתראות , יש הרבה עו"ד שישמחו לנהל גביה, כנראה תמורת סכונים נמוכים יותר במכרז שיפרסם הנאמן .שכר הבעלים צריך להיות % מהחברה שישאר לו בסוף ההליך

THE_ENDLESS

Active member
הצעה סבירה = הנזלה של תיק האשראי ולהחזר האג"ח תוך תשלום שוטף , ריבית של 15% על היתרה ו - 70% מהחברה

לגבי הפטור מתביעות - ניתן להסכים מותנה בהחזר החוב למחזיקי האג"ח

שכר לבעלים והמנכ"לית - לבעלים לא מגיע כלום עד לגביית סכום ניכר מהחוב, כנ"ל לגבי המנכ"לית - משרד מקבל סכום ניכר מהגביה בפועל וזה תפקידה כך ששכר נוסף פשוט אינו מגיע לה . לא מתאים למי מהם - שלום ולהתראות , יש הרבה עו"ד שישמחו לנהל גביה, כנראה תמורת סכונים נמוכים יותר במכרז שיפרסם הנאמן .שכר הבעלים צריך להיות % מהחברה שישאר לו בסוף ההליך
מסכים, השכר שהם דורשים במסגרת ההסדר שהוצע פשוט הזוי, 62K בחודש לבכור + 60K לאדווה שתקבל בנוסף שלל כספים בתמריצים בגין גביה.

לא ברור גם מה הם ממשיכים לדחוף לנו את הפטור מתביעות, זה פשוט לא יקרה.

yel5

Well-known member
1697647646621.png

שימו לב שהפרעונות המוקדמים התכופים מנטרלים במידה רבה את לוח הסילוקין הלא ידידותי.
אפשר לחשב גם כספית, אך רכיב הקופון מעניק יתרון מובהק להצעת החברה.

tby1

Active member
עפ"י המומחה הכלכלי, הגביה לא תכסה החוב לאג"ח . אם הוא צודק, ההצעה של החברה או של הקבוצה שהציע אינם רלבנטיים.

צריך להמשיך להפעיל החברה תוך צמצום דרסטי של ההוצאות שעפ"י שהוצג הם מוגזמות מאוד והתתיחסות אליהם בדוח המומחה היתה כהוצאות שאינן משתנות למרות שהיקף התיק לגביה ילך ויצטמצם לאורך זמן . אם היום צריך למשל סמנכ"ל כספים במשרה מלאה , עוד 6 חודשים ניתן יהיה להסתפק בחצי משרה ועוד 18 חודשים בחצי לא יהיה עוד צורך בו .

אין מנוס לנהל חקירות ובמידת הצורך ולהוציא תביעות כנגד בעלי התפקידים ואורי החשבון . יש ביטוח נושאי משרה של 5 מיליון דולר

פטור מתביעות למי שלא יהיה לא מתקבל הדעת אלא בקבלת פארי מלא + ריבית

THE_ENDLESS

Active member
עפ"י המומחה הכלכלי, הגביה לא תכסה החוב לאג"ח . אם הוא צודק, ההצעה של החברה או של הקבוצה שהציע אינם רלבנטיים.

צריך להמשיך להפעיל החברה תוך צמצום דרסטי של ההוצאות שעפ"י שהוצג הם מוגזמות מאוד והתתיחסות אליהם בדוח המומחה היתה כהוצאות שאינן משתנות למרות שהיקף התיק לגביה ילך ויצטמצם לאורך זמן . אם היום צריך למשל סמנכ"ל כספים במשרה מלאה , עוד 6 חודשים ניתן יהיה להסתפק בחצי משרה ועוד 18 חודשים בחצי לא יהיה עוד צורך בו .

אין מנוס לנהל חקירות ובמידת הצורך ולהוציא תביעות כנגד בעלי התפקידים ואורי החשבון . יש ביטוח נושאי משרה של 5 מיליון דולר

פטור מתביעות למי שלא יהיה לא מתקבל הדעת אלא בקבלת פארי מלא + ריבית
זה דווקא אומר שההצעה של הקבוצה רלוונטית, ההבדל העיקרי בין ההצעות זה שההצעה של בול כוללת ריבית של 15% אבל מטילה את עלויות הגבייה על החברה (שמתבררות כגבוהות מאוד) בעוד השניה לא כוללת ריבית אבל כל עלויות הגבייה הם על המציעים.
אז עכשיו שאנחנו יודעים שהקרן לא תוחזר אין שום ערך לריבית.

חוץ מזה לא נראה שיש אופציה אחרת כי ההנהלה אמרה שלא תעבוד בלי פטור ככה שלדעתי עדיף כבר להיפרד ולתבוע אותם, ע"פ המידע שנתן אלון בנימני בקשר להלוואות נדל"ן יש כאן עילות נהדרות.

tby1

Active member
ההצעה של הקבוצה רלוונטית
אם האומדן של המומחה נכון הם ימשכו הצעתם. ההצעה שלהם בנויה על ההנחה שיש גביה של פארי עם יתרה מעל הפארי שממנה יקבלו 50%+ חברה עם הפסדים צבורים .
ההפסדים הצבורים יהיה נניח ~120 מש"ח , זה חוסך תשלומי מס , למי שיש הרווח המתאים , של ~25~ מש"ח. הרבה יותר נכון ללכת לדבר עם מלרן/ נאוי / מיכמן / מימון ישיר וכו שיוכלו לרכוש החברה ולהכניס לתוכה פעילות ריווחית ולהנות ממגן המס תוך זמן יחסית קצר ולקבל חברה סחירה בבורסה כאשר נושי האג"ח ינהלו את הגביה כעסק נפרד בתוך החברה ללא ההוצאות הנדרשות להחזיק חברה סחירה.

THE_ENDLESS

Active member
אם האומדן של המומחה נכון הם ימשכו הצעתם. ההצעה שלהם בנויה על ההנחה שיש גביה של פארי עם יתרה מעל הפארי שממנה יקבלו 50%+ חברה עם הפסדים צבורים .
ההפסדים הצבורים יהיה נניח ~120 מש"ח , זה חוסך תשלומי מס , למי שיש הרווח המתאים , של ~25~ מש"ח. הרבה יותר נכון ללכת לדבר עם מלרן/ נאוי / מיכמן / מימון ישיר וכו שיוכלו לרכוש החברה ולהכניס לתוכה פעילות ריווחית ולהנות ממגן המס תוך זמן יחסית קצר ולקבל חברה סחירה בבורסה כאשר נושי האג"ח ינהלו את הגביה כעסק נפרד בתוך החברה ללא ההוצאות הנדרשות להחזיק חברה סחירה.
הם לא שמים כאן שקל אז זה משתלם לקבל שלד חינם + הפסדים צבורים + אופציה לאפסייד.
אבל זה משתלם כל עוד הם באמת טובים בגבייה.

tby1

Active member
זה לא בדיוק לא שמים שקל.
ראשית הם מבצעים גביה על חשבונם. זה כסף אמיתי של שכר ועלויות לעובדים ועלות ניהול
שנית הם נדרשים להפעיל חברה סחירה בבורסה. האומדן של ההפעלה של המומחה ללא מנכ"ל / בעלים עומד על 3.6 מש"ח בשנה. הם אומרים 1.5
אם חוב האג"ל נשאר חוב חברה והם לא מצליחים להחזיר פארי - הם שילמו על גביה , ניהול והפעלה ונשארים עם כלום

yel5

Well-known member
לאור המצגת שפורסמה באסיפה שיניתי את דעתי. לשאלתי, ענו שהיא תפורסם במאיה. המומחה הכלכלי (איציק עידן) חשוף למידע שאין לנו. אני מכיר אותו שנים רבות מהסדרים רבים בעבר. היו לי איתו ויכוחים בהסדר פטרו האחרון. אני סומך על אמינות העבודות שלו. הצבעתי היום כך:
1.1 קידום מומ עם הצעת קוריס: בעד (נקווה שלא יברחו לנו).
1.2 אישור אידיקטיבי של הצעת החברה: נגד.
1.3 אישור חלוקת הכספים לנו (נושי האגח): בעד
1.4 ביטל דירוג האגח: בעד. צעד שנועד לחסוך הוצאות.

• Like
Reactions: dw
למעלה