הסודות האפלים שלי

L i l o s h

New member
ברור שהגזמתי..חח../images/Emo6.gif

אבל לא בעניין השיער של מולי ודודי , באמת צריך לעשות איתו משהו
.

mulon1984

New member
כלום

שיערי הגולש נעים ורך. ולדודי שיער קצר שמתאים גם לדוסים.

dsol

New member
הוא לא קצר ../images/Emo2.gif_../images/Emo189.gif

כאילו... כבר לא
הוא דיי סבבה עכשיו
או הוא מפסיק להיות מתולתל הוא מכסה לי את כל הפנים

תודה, גם לך (אם את צמה) ../images/Emo13.gif

אני ממש לא בנוי לזה.... לא מספיק שאני בתת משקל, גם יש לי מיגרנות ומחר בלילה אני נוסע לאילת אני אני לא אקיא זה רק בגלל שלא יהיה לי את מה

Pink Roses

New member
אני

1. אני ילידת ארה"ב 2. אני לומדת רפואה סינית ובעוד 4 שנים אתחיל לדקור אנשים ולתת להם צמחים מוזרים
3. יש לי טוסטוס שאני מחשיבה אותו הקניה החכמה ביותר שעשיתי בחיים 4. יש לי חצי אחות שבחיים לא ראיתי 5. הצבע האהוב עליי הוא אדום

L i l o s h

New member
שלי...

1. אני לא יודעת לשחות ומפחדת מאוד מהים... (אבל אני שוברת שיאים בצלילה!!!)
2. שיניתי בי המון דפוסי התנהגות שהרגשתי שפוגעים בי ובסביבה (לא מתוך שאיפה לשלמות , אלא להיות אדם טוב יותר)ואני עדיין עובדת על עצמי.
3.אני מתנדבת פעמיים בשבוע בכלבייה בקיבוץ ליד איזור מגוריי
4.בילדותי ניסיתי ללמוד חלילית , מנדולינה ואורגנית..משלושתם פרשתי בשיא
5.אני מאוד מאמינה באלוהים. הפילוסוף ברוך שפינוזה עסק בשאלה כיצד יוכל האדם להיות מאושר באופן נצחי ושאלה זו הביאה אותו להכרה שההכרה בקיום האל תסב אושר זה (זו הרמה הגבוהה ביותר של ההכרה, לעומת הנמוכה ביותר שהיא ההכרה החושית) ושהאל קיים בכל הסובב אותנו.

dsol

New member
5,4,3,2,1, בום ?_../images/Emo189.gif

1. אני מחשיב את עצמי כאתיאיסט, כלומר אני לא מאמין שישנה ישות גדולה מאיתנו שיצרה את הכל וקובעת את עתידנו ודרכנו, אני דוגל בכך שכל אדם אחראי להחלטות שלו והוא זה שקובע ומשפיע באופן מוחלט על העתיד שלו. "בעזרת השם" לא קיים.... אתה רוצה שמשהו יקרה אתה צריך לגרום לו לקרות ! 2. אני חובב אנימה (אנימציה יפנית) קרוב ל-7 שנים בצורה רצינית (רצינית הכוונה להתעדכן ולצפות *בטובות לפחות* בסדרות החדשות, להגיע לכל כנס שיש בארץ, לקנות מרצ'נדייז וכו'....) 3. אני מעצב בגדים ואם העיצוב נראה לי טוב מספיק אני מוציא אותו לפועל וממש את הרעיון במלואו (קמצוץ מהעבודות אתם יכולים לראות פה http://dsol.deviantart.com/gallery/ ) 4. אומנם אני אתאיסט אבל צם בכיפור, עושה קידוש בשבת וחוגג את כל החגים כהלכתם מתוך כבוד למשפחה
(ולא הם לא דתיים, פשוט מסורתיים שכאלו) 5. אני חולה מוזיקה אבל למרות זאת אני לא יודע לנגן על כלום.... למרות שלמדתי חלילית ביסודי
ולקחתי 2 שיעורים על גיטרת בס לפני חצי שנה בערך (מה שמזכיר לי... שאני צריך להמשיך עם השיעורים האלו)

היי לגבי 5

גם אני חובב גדול של מוזיקה רק לא ידוע לנגן על כלום חוץ מחלילית מהגן ושני וחצי שיעורי גיטרה^^ ככה זה חסרי קוארדינציה ואמביציה

L i l o s h

New member
אתה באמת לא מאמין שיש ישות גדולה מאיתנו?

איינשטיין,למשל, לא היה יהודי שומר מצוות (כמוך) אבל האמין בקיומו של אלוקים וטען שלאור מחקריו לא ייתכן שהעולם מתנהל ללא השגחה עליונה ויד מכוונת. לאחר שהופצה שמועה שאיינשטיין והתיאוריות שלו אתיאיסטים הוא אמר "אני מאמין באלוהי שפינוזה, המתגלה בהרמוניה השוררת בקרב כל מה שקיים בעולמנו, אך לא באלוקים המתערב בגורלם ובמעשיהם של בני-האדם".הפנתיאיזם של שפינוזה, בו האמין איינשטיין, קובע את אחדות האלוקים והעולם הטבעי שאינם ניתנים להפרדה. האתיאיזם ,להבדיל,דוגל בהיעדר מוחלט של האל. לא יכול להיות שאינך מאמין כלל בקיומו של האל, דודי...

mulon1984

New member
את לא רואה את הסתירה?

אינשטיין אומנם היה פיזיקאי גאון, אבל לא כדאי להאמין במה שהיה לו להגיד בכל נושא. אל תשכחי שגם שפינוזה, כמו כל שאר היהודים, מאמין באלוהים מהתנ"ך, שזה אל שמתערב בגורלם ובמעשיהם של בני-האדם באבו-אבועה. אז טכנית, אינשטיין מאמין באל, אבל לא באל של הדתות המונותאיסטיות. חוץ מזה, הוא אומר שהוא מאמין באל בגלל ההרמוניה שהוא גילה במחקריו. זאת לא סיבה להאמין באל. הרמוניה קיימת גם במוזיקה של מוצארט (ורם אוריון חחח), האם מוצארט הוא אלוהים (רם כן)? בנוסף, כשאת מביאה את האמונה של אינשטיין, זה כאילו את אומרת שהוא הצליח להוכיח את קיומו של האל באופן אמפירי מדעי, וזה פשוט לא נכון. אינשטיין מאמין, אבל לא יודע. יש הבדל בין להאמין שמשהו קיים לבין לדעת שהוא קיים. בקיצור, נא למחוק את הדוגמאות של אינשטיין ודומיו מהלקסיקון שלך. הן לא נכונות. והיי, אני לא מאמין בקיומו של אף אל. חוץ מקיומו של רם אוריון, כמובן.

dsol

New member
כן אני באמת לא מאמין בישות גדולה_../images/Emo189.gif

לא מאמין שאלוהים יצר את כל מה שיש פה... להפך אני מאמין שכל מה שיש פה יצר את אלוהים ! שפינוזה אומר שאין אל חיצוני ושאנחנו "אלוהים" מה שבעצם מבטל לגמרי את רעיון האלוהים, מה שבסופו של דבר מביא לאתיאיזם. אומנם הוא אומר שיש צורך להאמין באל אבל זה רק במטרה שלא נגיע לאנרכיה עם עצמנו.

mulon1984

New member
להשתמש בשפינוזה כדי לשכנע בקיומו של אלוהים...

...זה כל כך לא נכון. כל כך הרבה דתיים מתעבים אותו שזה מוזר לקחת אותו כדוגמה לאמונה באלוהים.

L i l o s h

New member
לא השתמשתי בשפינוזה ואיינשטיין

כדי לשכנע בקיומו של אלוהים... זה מגוחך . איני באה להוכיח לך או לדודי את קיומו של האל (מה גם שלא ניתן להוכיח את קיומו) ,אני מכבדת את דעותיכם/השקפת עולמכם/אמונותכם אך הבאתי את איינשטיין ושפינוזה כדוגמה לשני אנשים שהשקפת עולמם נתפסה כביכול כאתאיסטית אך זה ממש לא אתאיזם! שכן אתאיזם,כאמור, זה היעדר מוחלט של האל. רציתי להיות בטוחה לגבי הגדרתו של דודי למונח "אתאיזם" ולכן הבאתי אותם כדוגמאות. אגב, דודי, שפינוזה אמנם מבטל את תפיסת האלוהות ההיסטורית של הדתות המונותאיסטיות אך זה ממש לא מביא לאתאיזם,כדברייך.תפיסתו למעשה שוללת ניסים מכיוון שהאל הוא כביכול הטבע עצמו, ולכן ניסים, שהם בהגדרה שינוי חוקי הטבע על ידי האל, לא ייתכנו. (אני, אגב ממש לא פנתאיסטית ואיני מחזיקה בתפיסה זו) אני מאוד מאמינה באלוהים,כפי שציינתי, גם אם אין לכך ראיה הגיונית או מדעית. אנחנו יודעים שיש אלוהים ממש כפי שאנו יודעים שיש נשמה - לא משום שאנחנו יכולים לראות אותה או לנגוע בה, אלא משום שאנחנו יכולים להרגיש אותה. אנחנו מרגישים את השפעותיה של הנשמה. אנחנו חשים ברעב שלה למשמעות, בצמא שלה לידע, ואנחנו מרגישים את הסיפוק שלה כאשר אנו מזינים אותה. "החוויה היפה ביותר שאנו יכולים לחוות, היא המסתורין, זהו המקור לאמונות ומדע אמיתיים. אדם אשר חוויה זו זרה לו, ואשר איננו מסוגל להתפעל ולעמוד בהתלהבות וביראה, חשוב כמת. עיניו עצומות לדעת, כי מה שאינו ניתן להשגה על ידינו, באמת קיים, ומגלה את עצמו בחכמה העילאית, והיופי הקורן ביותר אשר אמצעינו הדלים מסוגלים לתפוס. רק בצורות הפרימיטיביות ביותר. ידיעה זו, הרגשה זו, היא במרכז הדתיות האמיתית" (כן,שוב איינשטיין) ואני מסכימה עם פינק ...הפקפוק באלוקים הוא הסימן הראשון לכך שמאמינים במשהו. אפילו כדי לפקפק באלוקים מוכרחת להיות איזושהי קבלה שלו.

Pink Roses

New member
יש פרדוקס קל באתאיזם

אתאיזם זה לא רק לא להאמין ביישות עליונה/השגחה עליונה, אלא לא להאמין בכלום, לא בעצים, סלעים, בנהר, באלוהים, בישו, פשוט לא לאהמין בכלום... אז אם אתה בוחר להאמין בכלום, או בוחר להאמין בלא להאמין אתה בעצם מאמין

גוטשה

New member
זה קשה

1. אני בת יחידה לאמא חד הורית, ואני לא מכירה את האבא שלי. 2. הפעם הראשונה שהייתי במועדון הבארבי הייתה כשהייתי בת 12. 3. אני חננת על ותולעת ספרים ובו בזאת צופה אדוקה ב"האלופה" ודומותיה. 4. כשמצאתי את האיפי הראשון של רם בטאוור עזריאלי כמעט התחלתי לבכות מאושר. 5. בימים אלו אין לי חיים, וזו הפעם הראשונה ב-27 השעות האחרונות בערך שיש לי קשר לעולם- הכל תודות לספר השביעי והאחרון של הארי פוטר שיצא אתמול.

L i l o s h

New member
אנחנו אוהבים אותך גוטשה!

הרגיש לרגע כמו בקבוצת תמיכה של אלכוהליסטים אנונימיים...
אבל אמרת שזה קשה לך , אז זה היה מתבקש

למעלה