הסוד ורוחניות - מה דעתכם?

kikona126

New member
הסוד ורוחניות - מה דעתכם?

האם לדעתכם יש קשר בין הסוד לרוחניות? או שמא אדם לא רוחני יכול לעסוק בסוד? מהי בכלל הגדרתכם לרוחניות?

ע ו פ ר ה

New member
יש פה כמה שאלות

ולכן גם כמה תשובות. לאנשים רוחניים יותר קל לקבל דברים שההגיון לא מצוי על פני השטח. אכתוב זאת אחרת: ההגיון של הרוחניים שונה מהגיון של אחרים, כך שדברים שנראים להם ברורים לאחרים יגרמו להרמת גבה. אדם לא רוחני, מן הסתם עומד עם שתי רגליים על הקרקע, כך שעקרונות הסוד יכולים אולי לעבוד אצלו טוב יותר. אולי אין לו בעיה עם כספים, שלאנשים רוחניים יש כי רוח וחומר לא מסתדר להם. ועל השאלה האחרונה אני מחכה לקרוא תשובות של אחרים. באהבה עופרה

ובכן

זה מאוד תלוי אייך נגדיר אדם לא רוחני. אני חושב שאם נגדיר אדם שאינו רוחני, כאדם שלא מאמין במה שהוא לא רואה וחש, אז לאדם כזה יהיה קצת קשה לעבוד עם הסוד במיוחד בכל הנוגע לחוק המשיכה. מצד שני אני לא חושב שאדם חייב לעשות מדיטציה כל יום, לעשות תיקשור או לפתוח צאקרות כדי שהסוד יעבוד בשבילו. לפעמים כל מה שאדם צריך לעשות זה להאמין שמגיע לו ולפעול כדי לקבל את מה שמגיע לו, והוא לא חייב לתפוס את זה כאילו היקום עובד בשבילו, אלה פשוט להאמין שהדברים יכולים להסתדר בשבילו.

kikona126

New member
אני אתחיל מהשאלה האחרונה

אני קוראת כרגע מאמר שלא קשור לנושא, אבל יש פה משפט שמאוד מסתדר לי עם ההגדרה לרוחניות זהו משפט של הפרופסור אהרן קציר (שאני מודה, קצת יוצא מהקשרו) "הייתכן, הוא שואל, שחיי הרוח, שלא גוף להם ולא דמות גוף - אותן הפעולות שאינן ניתנות לתיאור בלשונם של מדעי הטבע ואף שאין לייחס להן אורך, רוחב, מסה או המשכיות בזמן - יתגלו במבנים מולקולריים ויהיו נתונות לשינויים חומריים?" הרוחניות היא היכולת להבין שאכן קיימים דברים שכאלו, לשאלה האם הם יתגלו במבנים מולקולריים ויהיו נתונות לשינויים חומריים, אין לי תשובה, וזו אכן שאלה מעניית. (שדרך אגב גם לה יש סימוכין, שאומר שבסביבה שבה יש יותר אניונים מקיונים האדם שלו יותר, סביבה בה כמות האניונים יותר גדולה מהקטיונים בדרך כלל מוגדרת כסביבה שהיא לא עיר, אלא משהו בחוץ בטבע
) בקשר לסוד: לי קשה עם הסוד ברגע שזה מגיע לדברים חומריים, כמו לדוגמא מציאת דירה או קניית מחשב, וזאת מאחר והדרך להשגה שלהם היא עבודה, אולם יש דברים שאני עושה ועליהם אני לא תמיד מרגישה לנכון לקחת כסף מאנשים ויוצאת "מופסדת". ככה לדוגמא אני מכינה מחברות מסרים, ולפני כמה זמן מישהי ביקשה ממני להכין לה אחת, ושהיא תשלם לי, אבל לא הרגשתי לנכון לקחת כסף על זה. מה שכן רווח ממחברות שכאלו היה יכול לעזור לי לחסוך עוד כסף לקניית מחשב חדש לדוגמא. דוגמא נוספת לזה אני יכולה לתת לעובדה שעד הגיוס לצה"ל (וגם אחרי) נהגתי להתנדב בהרבה מקומות, ללא כל רצון לקבל תמורה כספית. אז בקשר לאנשים רוחניים והסוד - אולי לי זה יותר קשה, במטרות מסויימות, אבל במטרות אחרות יותר קל לי (וגם זה במידה) כך לדוגמא אם המטרה שלי היא להיות מגישה בכדורעף, אני בדרך הנכונה, אבל יהיה לי קשה להרגיש שאני רומסת מישהו אחר אחרי.

אני באמת מעריך את מה שאת עושה

אבל יש אנשים שיעריכו הרבה יותר את מה שאת נותנת להם אם תקחי על זה כסף אם למשל אותה בחורה תשלם על המחברת מסרים, אני מאמין שהיא תשתמש בה הרבה יותר. אני בטוח שאנשים שקנו ממני ציורים מעריכים אותם יות ממי שקיבל ממני ציורים מתנה. כמו כן את צריכה להיות מסוגלת לקבל כמו שאת נותנת. אם חברה היתה מזמינה אותך לארוחה על חשבונה, האם היית מרגישה שזה לא מגיע לך? כסף זו אנרגיה, וההחלפה שלו, וקניה זו דרך לעזור לעצמך ולאחרים. לפעמים אם את לא מקבלת כסף, את מונעת מהאחר נתינה. ולגבי הדוגמה של הכדורעף, אם את מצליחה יותר ממישהו אחר זה טוב, זה אומר שיהיה לו לאן לצמוח ולהתקדם. אנשים שהצליחו יותר ממני, הרבה פעמים נתנו לי השראה, שמגיע לי יותר טוב, שאני יכול יותר. כך הגעתי למצב שהמשכורת שלי הי די גבוהה. אני מעניק השראה לאחרים, בזה שאני מראה להם שלא חייבים לעבוד כל כך קשה כדי להגיע לתוצאות, ושלפעמים לעבוד יותר שעות, מוריד את התפוקה. בברכה שפי

kikona126

New member
אני מקבלת אנרגיה בחזרה,

רק שאותה האנרגיה לא ניתנת בכסף. שהתנדבתי בבית החולים דנה, האנרגיה שקיבלתי הגיעה מהילדים. זאת אנרגיה שמבחינתי יותר שווה מכסף.

פנינה51

New member
היי גם אני מתנדבת בבית דנה

אני עושה את זה כבר 10 שנים באופן פרטי ובאמת זה ממש נכון אני חוזרת הביתה עם המון אנרגיות מדהימות

רוחניות

זה להיות הכי מחובר למה שאמיתי. זה הדבר הכי פשוט הכי ארצי והכי נגיש .. תינוק הוא ישות מאוד רוחנית. כל רעיונות מסובכים שלא באים בתיאום עם הפשטות הזאת רק מרחיקים אותנו מהרוחניות האמיתית. בגלל זה כל הנושא של מדיטציה ורייקנות של המחשבות כל כך עוצמתי, כי בלי מחשבות אתה פוגש את המציאות בבהירות ופשטות גדולה יותר.. וזוהי הרוחנוית הגדולה מכולן.

kikona126

New member
יש לי קצת בעיה עם ההגדרה

ואני אסתמך בהסבר שלי על הגישה הפסיכואנליטית. התינוק, עד גיל 6 שבועות, חיי לפי הדחפים שלו, לפי האיד. מצד מסויים אכן באיד אפשר למצוא את הרוחניות, אבל מצד שני ופה הבעיה שלי, האין נותן לגיטימציה לדחפים שלנו. והשאלה היא האם זה מה שאומרת הרוחניות? (אם לא הסברתי את עצמי טוב, אני אחפש הסבר רשום לזה ואעתיק, אף פעם לא הייתי טובה בלכתוב...)

מרי לי

New member
מי אמר שהדחפים שלנו הם לא בסדר../images/Emo35.gif

לדעתי הדבר היחיד שלא בסדר בדחפים טבעיים הוא המצב בו נמצא אדם למשל אם אדם הוא יציב או לא, אם הוא באיזון או בקיצוניות כזו או אחרת.

kikona126

New member
פרויד מגדיר אותם

כשד שנמצא אחרי הפרגוד. ברגע שהם יתפרצו זה יהיה מסוכן

נו אז מה? פרויד גם הגדיר את האורגזמה

הואגינאלית כאורגזמה היחידה שראויה לאישה בוגרת, וטען כי רק נערות שטרם התפתחו זקוקות לגירוי בדגדגן.

kikona126

New member
את גם יודעת איך אני מתיחס אליו

אבל פרוייד הוא אחד מרבים שמזהירים את האדם מה"איד". ברגע שהאיד יהיה יותר חזק מהאגו ומהסופר אגו, אנו נגיע למצב של אוכלוסיה עבריינית, כי כל אחד יפעל לפי הדחפים שלו, ולא יתן ביטוי למצפון שלו.

אבל זאת רק תיאוריה!!

אנחנו לא יודעים מה יקרה ברגע שכל אחד יפעל לפי הדחפים שלו. לא חסרים הוגי דיעות שחשבו שדווקא החברה היא שמקלקלת את "הפרא האציל", ואילו דחפיו של האדם מובילים אותו לאלטרואיזם.

kikona126

New member
אנחנו כן יודעים

מספיק שנסתכל על "אוכלוסיה של ילדים עד גיל 3" שהם עדיין מתקיימים לפי הדחפים שלהם. מה שהם רוצים זה מה שהם יקבלו ואם לא אז הם יעשו בלגן (רק שפה הבלגן יהיה בלגן של ילד ולא של אדם שהוא כבר יותר גדול ובעל כח ועצמה) נכון יש הרבה שיגידו שהחברה היא גם גורם משפיע, אולם את השלב של הדחפים אנו עוברים בקרב דמויות משמעותיות (הורים וסוכני חינוך) לא חסרים אנשים השוללים את הגישה הפסיכואנליטית שיזהירו כנגד הדחפים. והנה אחת הגישות - שטוענת שאין כזה דבר תת מודע (האיד - שלפי פרויד נותן ביטוי לדחפים), הגישה הפסיכוביזארית, טוענת כי אדם יתן ביטוי לדחפים שלו על ידי צורות שונות ומגוונת שאחת מהן היא שתלטנות (חומר נוסף על הגישה הפסיכוביזארית כדי להבין יותר ניתן לקרוא בקומונה בלינק המצורף http://www.tapuz.co.il/communa/usercommuna.asp?communaid=26039 במאמרים שלהם)

AlteX

New member
לא חושב שיש דבר כזה אדם לא רוחני

בכל אדם שוכנת רוח, גם אם הוא לא מחובר אליה במאה אחוז, גם אם הוא לא מפתח אותה. כל אחד יכול לפעול לפי השיטות שמוצגות בסוד, וגם אם נגדיר את הסוד כמשהו רוחני לגמרי, הרי שאדם "לא רוחני" לחלוטין (לפי ההגדרה הרווחת) עשוי לשנות את הגישה שלו לרוחניות בעקבות זה שהוא ראה או קרא את הסוד. בקיצור - כל אדם ראוי להחשף לסוד. את ההחלטה מה לעשות עם זה אח"כ תשאירו לו.

מרי לי

New member
ראוי.....

שמע... כל דבר שאנו רואים עובר דרך מרכז המחשבה שלנו. זה לאו דווקא "הסוד" מה שכל אחד ראוי או לא ראוי להיחשף אליו. אני מוכנה להתערב אתך שאם ייכנס לפה גולש וייתנגד לסוד לכאורה, ואח"כ ישים קישור לאותו הדבר בדיוק רק ממקור אחר, אתה תמצא את עצמך מסביר לו למה הוא טועה והסוד צודק זה לא "הסוד", לפורום הזה יש שם לא מתאים
כמו שתמיד טענתי עקרונות החיים האלה המוצגים בסוד נמצאים בעוד המון המון מקומות, דתות ומסורות עתיקות. כל מי שיבקש להיות מאושר ויחפש ייקבל את התשובות שלו בדרך שתהיה לו הכי מתאימה. הכל תלוי בנקודת המבט של כולנו. מצרפת פה את הסרטון הזה: הסוד שמעבר לחומר: http://www.hasod.co.il/Secret_Beyond.htm

למעלה