הסוד ורוחניות - מה דעתכם?

צודקת לחלוטין

אני מאוד מעריך את הסוד, כי הוא חושף המון אנשים לנושאים האלה, בצורה שמאוד נוחה להם לקלוט אותה - לכן גם אופרה אוהבת מאוד את הסרט ומקדמת אותו. וכמו כן, הוא נותן מכנה משותף שאפשר לדבר עם המון אנשים עליו, והם ידעו על מה אתה מדבר בגלל החשיפה האדירה שלו, בדיוק למשל כמו אבא עשיר אבא עני. בדיוק בגלל זה אני עדיין חושב שכדאי לקרוא לפורום הסוד, וכדאי עדיין לעשות את הדיונים מנקודת מבט של הסוד, אבל כל מידע נוסף שקשור להתפתחות אישית, הוא בהחלט רלוונטי. ולמעשה בקבוצה שלנו שנפגשת בנושא הסוד, אנחנו באמת דנים גם בטכניקות שלאו דווקא מוזכרות בסוד, או שמוזכרות ופחות בולטות מאחרות. העניין הוא שיש הרבה מאוד אנשים בסרט שעסקו בהתפתחות אישית הרבה לפני הסור, ולמעשה אם תמשיכו ותקשיבו לאנשים האלה, בבהקשרים נוספים, אתם פחות או יותר תכסו כמעט את כל הנושאים של התפתחות אישית שקיימים שם בחוץ. אבל אין ספק שבסוד עצמו יש את תמצית הדברים. לא משנה איזה ספר התפתחות אישית או עידן חדש תקראו, הדברים האלה יופיעו שם. קחו את עקרונות הרייקי למשל: לא לדאוג לא לכעוס. להעריך את ההורים והמורים לחיות חייים של כבוד להודות על דברים שיש לכם. מלבד שיש את המינוח השלילי, ועדיף כמובן להפוך אותו לחיובי, קל לראות שכל מי שיצליח לחיות לפי החוקים האלה, יהיו לו חיים נפלאים. וההקבלה ביניהם לבין הסוד גדולה למדי. למעשה אין כמו שימוש ברייקי, כדי להראות איזו השפעה נהדרת יש לעבודה עם אנרגיה. בברכה שפי

kikona126

New member
אם השביתה ממשיכה אני נרשמת לקורס רייקי!!!

כבר התחלתי לברר, אבל זה על שעות לימודים

AlteX

New member
מתערבת?! על כמה?! ../images/Emo8.gif

אני מציע מליון דולר בשביל ההתחלה...
בכל אופן, אני מסכים איתך לחלוטין שאת העקרונות של הסוד אפשר לפגוש גם במקומות רבים אחרים. וכן - גם אני מאמין שיש אנשים שיחשפו לסוד ויתחברו לזה, ויש כאלה שלא יתחברו לזה אבל יתחברו למשהו אחר שמדבר בפועל על אותם הדברים, רק מנקודת מבט אחרת... ולכן בדיוק כמו שכל אדם ראוי להחשף לסוד, כל אדם ראוי להחשף לכל ספר וסדנת התפתחות אישית שיש. אני רק אמרתי שלעולם לא נוכל לדעת איך האדם יגיב לסוד (או לכל ספר אחר) עד שנחשוף אותו לזה, ולכן אני בעד לחשוף את הסוד לכולם, ללא שום סינון של "כן או לא רוחני". בסיטואציה שתיארת ממש לא הייתי מתנהג כפי שתיארת. אין דבר אחד צודק בעולם הזה. בעולם הזה כולם צודקים, ובו בזמן אף אחד לא צודק. האמת שלי היא רק האמת שלי ולא של אף אחד אחר. כל אמת היא סובייקטיבית בלבד, והיא לא יותר מאשר דעה, אמונה או פרשנות... וגם זאת, כמובן, רק הדעה שלי. בוודאי - מה שעובד לי לא בהכרח עובד עבור אחר ולהפך. אני יכול לספר לך על עצמי שאני מאז אפריל 2004 עברתי מספר סדנאות התפתחות אישית ואימונים. הסדנה הראשונה שעברתי נקראת "מהות" - סדנה באמת מדהימה שפתחה לי את הראש ואת הלב, ונתנה לי פוש לצמיחה עצומה. בעקבותיה עשיתי מהפכים בחיים ובלעדיה לא הייתי מגיע לכל שאר הדברים בתחום. אבל אז, כשרק סיימתי אותה, הייתי בטוח שמצאתי את האור, ושכל סדנה אחרת בחיים לא תגיע לרמה של "מהות". לא רציתי אפילו לשמוע על שום דבר אחר. היום אני יודע שטעיתי. היום אני יודע שאני לא צריך להשוות בין סדנאות התפתחות אישית, וזה לא שיש אחת שעולה על כולן או אחת שיש בה את כל האמת כולה. היום אני פשוט רוצה לעשות את כולן (עם הזמן), כי אני יודע שכל אחת תתן לי עוד משהו. אני יודע שכל ספר בנושא שאקרא, כל דיסק שאשמע יתנו לי עוד משהו. ולכן אני לא ממליץ רק על "מהות", וגם לא רק על "הסוד"... אני ממליץ על התפתחות אישית בכלל, על פתיחת אפשרויות לחיים, וכל השאר - רק כלים, והסוד הוא רק אחד מהם. דרך אגב, כששמעתי על הסוד בפעם הראשונה הייתי מאוד סקפטי, וזה למרות שאני מחשיב את עצמי לאדם מאוד רוחני... אבל הספיק לי לראות אותו פעם אחת - תראי איפה אני מבלה את השעות הקטנות של הלילה...

מרי לי

New member
אנשים...

מה קרה להודעות קצרות ומתומצתות
אני לא יכולה לקרוא 30 כאלה....

AlteX

New member
אוקיי, בשבילך... קצר מאוד

אני מסכים עם כל מה שכתבת.

kikona126

New member
אבל אני הדיקטטורית בפורום!!!