הסוד של הרב כדורי מתגלה - המשיח יבוא ב:

אני לא מגנה שום דבר חס ושלום

לכל דבר יש את מקומו, אחרת הוא לא היה בא לעולם, אנחנו רק קוראים לילד בשמו עפ"י היהדות והתורה, היינו יש דברים שבאים לעולם ממערכת הקדושה ויש מהסיטרא אחרא, הראשון בא כדי לקרב ל-ה' תורתו ומצוותיה, והשני בא כדי לבלבל אותנו, למטרת הבחירה החופשית. יש לנו בעם ישראל כלל שקיבלנו מ-ה' בתורה עוד בהר סיני כדי לשמור על האותנטיות שלה שספרי קודש נכתבים רק ע"י צדיקים יראי שמיים מופלגים וידועים ככאלה על פי הכללים שכתובים בתורה, ואסור לנו ללמוד תורה מספרים כאלה אם לא ידוע לנו מי כתבם ואין עליהם הסכמה של גדולי הדור. ובזוהר יש הזהרה חמורה מרשב"י על לימוד בספרים חיצונים (היינו שלא עומדים בגדרים לעיל) והוא מזהיר שם שלפעמים קשה מאוד לדעת את ההבדל בין דברים מהקדושה, לבין מהסיטרא אחרא שבמקרים רבים מחקה את הקדושה כדי לבלבל, לכן יש בכך איסור חמור !

יחזקאל70

New member
טוב, אני מקבל, הרי ההוראות האלו נועדו

להגן גם בעבר. וכנראה שהדתיים יגיעו לדברים קצת יותר מאוחר מהחילונים, וכפי שכדורי אמר: "המסגרת האמונית" בהם יותר פתוחה ולא חתומה, אין בהם פחד/יראה כי לא מאמינים שקיים בורא, על כן ה"חוכמות החדשות" יפעלו קודם דרכם, וימשכו אותם להבנה/ידיעה כי יש בורא שולט, ולא אמונה כפי שיש לדתיי, עם זאת אני מאמין שגם דתיים יגיעו לכך, וגם אותם מעניין איך עשה הבורא את הדברים על הארץ..

את הדתיים לא מעניין מה שלא בא ממערכת הקדושה

וגם לא יעניין לעולם ! וכבר אמרנו לך מספר פעמים שכל מה שנצרך עבורנו עבור הקדושה כבר התקבל בהר סיני ונמצא בספרים הקדושים, למעט מה שהמשיח יחדש אחרי התגלותו (המשיח, לא מדומיינים עלומים) ורק צריך לפתוח את הספרים הקדושים וללמוד כמו שהמשיבים פה עשו אחרי שההינו פעם רחוקים ולא מאמינים כמוך. לכן אולי עדיף לך לעשות את ההפצה והשתדלנות עבור ספרך בפורומים חילונים ואקדמיים מאשר בפורומים דתיים בכלל, וקבליים בפרט.

יחזקאל70

New member
בתקופה הראשונה של משיח בן דוד.

ואני הייתי במרחק שנות אור, מכאן שדרך הספר הזה קרב אותי המשיח אליו ואל ההבנה. "בתקופה זו עסוק המשיח בקירוב רחוקים אל עולם התורה." זה מדבר עלי!!!

לאיזה עולם התורה זה בדיוק קרב אותך?

אם אתה גוי כפי טענת שמאמין רק במצווה האחת של 'ואהבת לרעך כמוך' (נצרות כבר אמרנו?)

יחזקאל70

New member
לידיעת קיום הבורא, ואתה מזלזל בזה?

הרי לפני כן האמונה הייתה כמו האמונה של החילוניים, כלומר: אין בורא, אין סיבה לנהוג נכון, באיפוק, במתינות, להפסיק לשקר באופן מוחלט, ליטיב עם הסביבה, לא להיות שרירותי, לעשות חסד עם נזקקים ועוד. ואם אתה אומר או כדורי, שהוא פועל לקרב רחוקים, אז אני ההוכחה שהוא כבר פועל, אתה לא מבין זאת? נכון, לא ניענעתי את הלולב בסוכות, אבל המטרה שלו היא אחרת, לגרום לאנשים להחזיק בשכלם באופן תמידי שקיים בורא, ושצריך להתנהג נכון, למגר את החמדנות, להיות שמח על עצם זה שיש בורא ושולט. לפני כן זה היה ממש מדכא, לחשוב שחיים בכאוס, וכל דאלים גבר, ואין תוחלת, ולמה אנו חיים, וכו' עכשיו יש מטרה, סיבה, תכלית, מהות לחיים ולקיום. זה מה שהאנשים הרחוקים צריכים, ותודה לבורא ולמשיח שפקח את עיני לעצם הימצאותם, תודה. "לאיזה עולם התורה זה בדיוק קרב אותך?" ובכן, הוא גרם לי לשפר את המידות שלי, את ההתנהלות בציבור, ולאחר שהוכיח לי שקיים הבורא, ממנו התורה, וממשיחו החוכמות הנפלאות שמצויות בספר "דרך עץ החיים".

‫חחחה, זה לא אני, כי הנני 'יהודי פ ש ו ט'

עם רווח בין האותיות של 'פ-ש-ו-ט', והוא אמר סתם 'יהודי פשוט' בלי הרווח ב'פ ש ו ט'
.

hamber

New member
מאחר ולא ברור מה זה משיח .

השאלה החשובה מהוא משיח ?
בסדר משיח נמצא אז מה קורה ?. מאחר ויש תשובות רבות מזה משיח ? לכן לא ברור מה יקרה.

hamber

New member
חשבתי שאקבל תשובה ממך ?

לגופו של עניין התשובה היא :. שכל אחד ואחת בשליחות שהוא נמצא יבין דרך נשמתו שיש בעל הבית בעולם. ויש לפעול על פי הנחיותיו בלבד.

hamber

New member
יש לפעול ע"פ התורה שבעל-פה ושבכתב

אכן יש לפעול ע"פ התורה שבעל-פה = ככל אשר יורוך. בהצלחה וחורף טוב.

להבין עניין משיח

ב"ה הנקודה שהעלית היא מאוד חשובה. כלומר, בכדי להיות עם משיח, צריך כלים והכנה רוחנית מיוחדת לשם כך. וזה דומה לאנשים הנמצאים בו זמנית בקומה אחת של בניין רב קומות, אשר כל אחד מהם רואה, שומע ומשיג הימצאות ומציאות חבריו, זולתו. הנמשל הרי, שעל האדם להגיע למצב של השתוקקות לרוחניות שנקודת משיח תאיר בו עד כדי כך, שיוכל לומר שהוא באמת מרגיש ומזהה בחוש את מציאות משיח ואיכותו, ולשם כך האדם צריך שיהיו לו כלי "קליטה" תואמים ברצון שבו. משיח - מתחלק לשני היבטים (א) רוחני - כאן המשיח נתפס כ"כוח" אלוקי המעורר והמושך מעלה לרוחניות את רצונות של האדם וזה נקרא שמפתח רצונות של צורת אדם בסוד "נשמה" שהיא מכלול רצונות שכולם כאחד מכוונים להישר לבורא בסוד "ישר - אל", כך גילה לנו האדמו"ר ר' אלימלך מליז'ענסק זי"ע בספרו "נעם אלימלך" ועל כך כתוב על ישראל "אתם קרויים אדם ולא אומות העולם קרויים אדם" מלשון "אעלה על במתי עב ואדמה לעליון". (ב) גשמי - כאן משיח נתפס כאדם ילוד אישה, כך פוסק הרמב"ם בהלכות מלכים לחיבורו האדיר "משנה תורה". ויש להבין שמדובר כאן על כיצד הנשמה דמשיחא נמשכת ומתפשטת בגוף (בכלי) הראוי לאור נשמה כזה שהוא סוד "אור היחידה" המאיר באדם בפרט ומערכת האנושית בכלל באור הגנוז דלעתיד לבוא. ויש להבין ולקבל, כי שניהם דבר אחד הוא, אלא זה כפריסה רוחנית של המציאות וזה כהעתקה בחומר, הינו, מילוי אורות בכלים המתוקנים להם, לפי הכלל הידוע ביסודות חכמת הקבלה, כפי שמבאר ומיישב לנו שר הזהר הקדוש, מרן בעל הסולם זי"ע שבשעה שכל האורות ממלאים את הכלים הראויים להם - אור הנפש > בכלי דמלכות אור הרוח > בכלי דז"א, אור הנשמה > בכלי דבינה, אור החי' > בכלי דחכמה ואור היחידה > בכלי דכתר. וזה עניין השתוות הצורה שהיא הדבקות בבורא, והשתוות הצורה היא בין אורות (תענוג מהשפעה) ובין הכלים (תענוג מקבלה) בסוד לקבל עמ"נ להשפיע נ"ר ליוצרנו ברוך - הוא. אז, מאיר אור השם בכל העולמות בשלמות ובא מלכא משיחא בית מקדשא תליתאי במהרה בימנו, אמן!

hamber

New member
סופר מהיר - אתה כותב טוב

העניינים שכתבת לעניין משיח ממ"ש טובים. תקופת משיח = לאחרית הימים. אחרית הימים = סוף העידן. סוף העידן = סוף עידן האדמה. מאחר וכל סוף = התחלה. העידן החדש = עידן האש. כל מערכת הבריאה פועלת על בחינת 4 יסודות הבריאה. בכל עידן הבורא בודק חלק מהיסודות. עידן האש הראשון = המפץ הגדול. יש שוני גדול בין עידן האש הראשון לעידן האש הנוכחי. על פי הזוהר הקדוש באחרית הימים של העידן הנוכחי תהיינה מהפכות גדולות. כבר אנו נמצאים בתקופה של מהפכות בכל התחומים. תקופת התמימות נעלמת. כולם רוצים עצמאות . ומוכנים למות אבל להיות חופשיים.. ברוב השנים של עידן הנוכחי הכל נעשה בקצב הליכה. בעידן החדש הכל מהיר ועכשיו ומיד. לעניין משיח = משיח כבר כאן ויש למהר כדי שלוא נאחר את הרכבת. כדי שנעבור מהמשיח הישן למשיח החדש חייבים למהר ולתאים את התדר שלנו לתדר החדש. התדר החדש = תדר מבצע ולא מבקש. ככל שנמהר ונשנה את התדר שלנו לתדר מבצע נחיה טוב יותר בעידן החדש. בהצלחה במשיח = התדר החדש = בעידן החדש. צבי המבר

הפצת המעיינות חוצה

ב"ה שמחתי לשמוע שדברים אלה אני מאמין שכבר האנושות מגיעה לבגרות הנרצית עמ"נ לקבל את התורה על היכנה האמיתי והשלם, דהיינו, לראשונה היחשפות לכתבי המקובלים הגדולים כבעל הסולם והרב"ש אשר השרידים של ענקי החסידות אשר ממשים בימינו אנו את מה שנאמר לבעש"ט ע"י משיח צדקנו, אשר התנאי לגאולה השלמה ברוב עם זה ע"י הפצת המעיינות חוצה "ופשטיה פשטיה נהריה" יישר כוח ושבוע טוב ומבורך!

kokolov123

New member
אני חושב שממש לא הבנת את הכוונה

המשיח היה צריך להגיע בשנת תשמב שזה ראשי תבות של תהיה שנה משיח בא אבל היה עכובולא היינו מוכנים כי אין מספיק אהבה בישראל וכשאין אהבה חמלה ואהבת חינם משיח לא בא השנה הזו תשעב היא ראשי תיבות תהיה שנה זו תשעה באב זו שנה המתחילה סידרה של חורבה ואסונות לישראל שבסופה אולי יבוא המשיח ותלוי בהתנהגות שלנו אולי בגלל החורבן שיבוא עלינו ניתאחד ונואהב אחד את השני אז בתשעג זו תהיה שנת הגאולה שזה ראשי תיבות תהיה שנה עם גאולה

למעלה