הסופ"ש עם הכי הרבה בד ביטים וחוסר מזל

ereuveni

New member
נראה לי שגם אתה קצת התבלבלת

פתח את המחשבון, תכניס בסכום ההימור 50 ותראה שבסטרייט פתוח (8 אאוטים) הקופה צריכה להיות בסביבות 240. צרפתי לינק למטה כבר עם כל הנתונים

modz0r

New member
לא, אני דיי בטוח במה שאמרתי

הטבלה שהבאת מתייחסת על הסיכוי שהסטרייט יגיע בטרן, כשאני מדבר על הסיכוי שהסטרייט יגיע בכלל אחרי הפלופ - או בטרן, או בריבר. ככה אם יש בקופה 60 דולר, מישהו מהמר לתוכה 50, זה אומר שבסך הכל יש 110 דולר. אתה צריך להשוות עכשיו 50 בשביל לזכות ב-110, זה יחס של 11:5, שזה יותר טוב מ-2:1 (33%), ולכן עם open ended straight draw שמביא לך בערך 32% לניצחון, כדאי להשוות.

ereuveni

New member
בסדר אבל...

קודם כל חוסר הבנה ביננו, התכוונתי שבקופה יש 60$ זה כולל את ההימור שהיריב הכניס. חוץ מזה לדעתי החישוב שלך לא מתאים ליד המדוברת. אם הבנתי נכון, ידידנו לא נכנס בפלופ באול אין ולכן יש סיכוי שמישהו יהמר בטרן ו/או בריבר ואז החישוב שלך לא תופס.

modz0r

New member
אבל זה שלפניו כן נכנס

נקודת ההנחה הראשונה שלו היא שהוא משחק נגד היריב הראשון, כשהיריב השני זניח, ובגלל זה כן אפשר להסתכל על זה בתור מצב שלא נכנסים יותר צ'יפים לקופה. בנוסף, במידה ואתה חושב שהיריב השני כן עשוי להיכנס לקופה, אתה תוכל להסתכל על זה בתור 3:1, שזה 25%, שזה אומנם לא ה-17% שאתה צריך אם אתה מסתכל רק על הטרן, אבל עם ה-Implied odds שאתה מקבל במידה וזה תופס, זה כדאי. אני לא אומר שבכל מצב כזה אני אכנס, כי זה כמובן תלוי יד, אבל מבחינת האחוזים זה אפשרי להיכנס לקופה.

eilat11

New member
כמה נקודות להבהרה,

לבחור הראשון שהגיב ואמר בד פלייר, כנראה שלא ממש הבנת אני שוב אסביר את כל הפרטים אף אחד לא העלה לפני הפלופ, אבל כימעט כולם נכנסו, הייתה קופה יפה (9 שחקנים) הקלפים שלי: אס לב ו-5 עלה הקלפים של המידל (זה שנכנס אול אין) 5 8 לב הקלפים של הסמול Q עלה ו-2 תילטאן הפלופ מראה- 3עלה 4עלה 6לב הסמול מעביר, המידל מעלה אול אין שהיה בערך 280. (הבליינד היה 40 והקופה שלי הייתה 1200 בערך) אני משווה (הסתברות של 1:3 שיצא לי הקלף לרצף הפתוח ואכן יחס הקופה היה בערך 1:3-4) וגם הסמול משווה (הוא החזיק את ה-2, סיכוי נמוך בהרבה- חיכה לרצף פנימי, כבר כאן הוא לא היה צריך להכנס) נפתח בטארן 2 עלה, אכן רצף אבל יש רק 3 עלים על השולחן, לא 4! לא ציפיתי לפגוע בסטרייט פלאש, אבל מכיוון שהסמול צ'יקצ'ק הנחתי שיש לו עלה גבוה והוא מחכה לו, לי כבר היה סטרייט , ידעתי שאני הכי חזק ושמתי אול אין כדי שהוא לא יחכה לקלף הבא, כי אם היה בא עוד עלה לשולחן ידעתי שאני בצרות צרורות עם קלף גבוה 5, והוא בחר להמר ולשים את ה-920 ה"נותרים ". יחס הקופה עכשיו הוא בערך 1 ל-3, אם מחשבים את היחס לקבל עוד קלף לפלאש אז זה יוצא פחות מ-1:4, כאשר אני לא מחשיב את הקלף שהיה אצלי ביד ועוד שתי יציאות לסטרייט פלאש שהיו מנצחות את הקלף שלו שגם מעליו יש עוד 2 קלפים מנצחים - AK כלומר אם נפחית את כל הקלפים האלו יצא בערך 6:48 = 1:8) אני לא יודע מה אתם אומרים פה, במקומו אני בחיים לא הייתי משווה .... זה אולי לא הבאד ביט הכי גדול שקיים, פשוט מי נכנס אול אין בשביל לחכות לקלף אחד בפלאש (ועוד אין לי A או K אלה רק Q ויש 3 בסדר עולה אותה חליפה על השולחן)

modz0r

New member
לפי הנתונים שהוספת עכשיו

אני מסכים איתך באיך ששיחקת. למרות שאני לא יודע מאיפה הביטחון שלשחקן שבבלינד אין פלאש, הרי במידה ויש לו פלאש גבוה, הפעולה הכי טובה מבחינתו היא לעשות צ'ק ולקוות שאתה תהמר. אבל ברגע שאלו הסכומים שהיו בשולחן, ושהרגשת שהיד שלך יותר טובה משלו אחרי שהטרן הגיע - פעלת כמו שצריך.

eilat11

New member
השחקן שהיה מולי הוא לא שחקן

טוב ידעתי שהוא יהמר אם יש לו 2 קלפים לפלאש אחרי הפלופ, או בקיצור - פשוט ידעתי שהוא לא מחזיק 2 קלפים לפלאש , אתה בטח משחק דיי הרבה ויודע שבמהלך המשחק אתה יכול לראות דברים שאי אפשר להסביר אותם אחר כך....

ereuveni

New member
חולק עליכם

אם אני עוקב אחריך נכון אז אחרי הפלופ בקופה יש 40*90 שזה 360. המידל מעלה 280 סה"כ 640. אם תבדוק בלינק המצורף תראה שכדי להשוות היה צריך להיות בקופה לפחות 1300 דולר. ומכוון שיש סיכוי סביר שאחריך יש מישהו עם FLUSH DRAW (יד חזקה יותר עם סיכוי גבוה יותר), אני חושב שזאת היתה טעות מצידך. כמובן שגם הסמול טעה כאן, אין ספק. עכשיו לטרן, קראת את הקלפים נכון ופעלת נכון ועל זה כל הכבוד. גרמת ליריב לעשות טעות מכיוון שכדי שישתלם לו להשוות היה צריך להיות בקופה מעל 3700 דולר (כולל ה-920 שלך).

modz0r

New member
שוב, פה אתה טועה.

אתה לא יכול להניח שהשחקן שאחריך עם יד יותר חזקה (במיוחד כשהוא אומר שיש לו קריאה עליו על זה שהוא משחק עם ידיים חלשות), אלא הפוך, שהוא יפרוש, ואז להכניס 280 בשביל להרוויח 640 (יותר טוב מ-2:1) זה בסדר עם open ended straight draw. אם אתה כן לוקח בחשבון שזה שאחריך ישווה (ואין סיבה לעשות את זה במקרה הזה), אז בעצם עם התוספת של הסמול הקופה היא 920, ואתה מכניס 280 בשביל להיכנס ליד (יותר טוב מ-3:1), כשיש לך implied odds מצויינים, במידה ואתה תופס את ה-straight שלך. המחשבון הזה טוב רק במידה ואתה יודע שאחרי הטרן השחקן שמולך יהמר. במקרה הזה אתה לא יודע אם בכלל יהיה שחקן אחריך (הרי יש סיכוי הגיוני שהשחקן השלישי יפרוש), וגם אם כן, אתה לא יודע אם הוא יהמר, וכמה (יש אופציה שהוא יהמר סכום זניח אחרי הטרן).

modz0r

New member
ויש עוד עובדה שצריכה להילקח בחשבון

יש לך position על הסמול, ככה שאחרי שהטרן יצא אתה תוכל לראות מה הוא יעשה ולפי זה לפעול. עם כל אלו.. אני בהחלט מסכים שזה לא טעות להשוות בפלופ במקרה הזה. (לא אומר שאני הייתי עושה את זה, אבל זאת לא טעות)

ereuveni

New member
אם כבר אחרי הפלופ

הוא קרא שלסמול אין FLUSH DRAW אז אני מסכים איתך. אבל...מה אם רק בטרן נפלה עליו ההבנה? הimplied odds (בפלופ) לא שווים נגד מישהו בFLUSH DRAW שלא קיבל את הקלף שחיפש. בנקודה הזאת איך שאני רואה את זה יש שתי ידיים אחת עם סיכוי לנצח אחד מתוך ארבע (flush draw) והשניה אחד מתוך חמש (open straight draw) לא נראה לי משתלם.

modz0r

New member
בסדר, מדברים על המקרה הספציפי הזה

אני לא אומר שתמיד במצב הזה צריך להשוות, וגם בהתחלה אפילו ציינתי שזה טעות לדעתי. אחרי שהוא הוסיף את שאר הפרטים על היד (נתונים של צ'יפים וקריאות על שחקנים), אני בהחלט מסכים עם המהלך. נראה לי ששנינו מסכימים לזה :)

ereuveni

New member
אפשר להסתכל על זה גם ככה

ל open straight draw מול flush draw אין באמת 8 אאוטים אלא 6. כי שניים מתוך השמונה קלפים ישלימו ליריב את הפלאש. ואז הסיכוי לנצח בריבר הוא אחד לשבע (במקום אחד לחמש) ובריבר או בטרן ביחד הוא קצת יותר טוב מאחד ל-3.5. אם חוזרים לסכומים אז כמו שאמרת מכניסים 280 בשביל לזכות ב-920, יחס קצת יותר טוב מאחד לשלוש. אבל מאוד גבולי לעומת הסיכוי לנצח. בתכלס באמת שמתחשבים בפוזיציה והידע על השחקנים זו לא היתה טעות. אבל היה כיף לנתח את היד ואני מקווה שעוד שחקנים ישתפו כדי שנוכל כולנו ללמוד

eilat11

New member
זכותך לחלוק,

אבל משהו אחד- המשחק היה עם יריבים שהידע שלהם במשחק הוא לא גבוה השחקן שבסמול יכל להשוואת למשל עם AQ (הוא השווא שהוא מחכה לסטרייט פנימי, חצי מההסתברות שהייתה לי) השוואתי אחרי הפלופ בלי לחשוב פעמיים, כי ידעתי שגם השחקן במידל מחכה לסטרייט כמוני (במקרה הטוב- אם לא מחכה לפנימי)

DoubleN

New member
מה זה קארה?

זה לא סוג של תספורת? מעניין מאיפה הביטויים האלו הגיעו(כמו קנטה), ולמה רק ישראלים משתמשים בהם.

Papito

New member
זה אני אגיד בשולחן של החבר'ה שלנו

שנפתח למישהו QUADS אני אחטוף סטירה...

למעלה