הסחת דעת ?

• פותח הנושא ESPS
  • פורסם בתאריך

ESPS

New member
הסחת דעת ?

שלא תהיינה אי הבנות, אני חושב שאכן המצב החברתי כלכלי בארץ, הוא על הפנים.
ואני גם חושב שזה טוב לאמר את הדברים בגלוי, מפני שלאמת יש ערך בפני עצמה.

א-ב-ל- יש לי מן תחושה, שכל המחאה הזאת לצדק חברתי, וכל תחושות הזעם של הציבור העממי על המדינה, ועל טייקונים, וכו', כל אלו הן הסחת דעת מהדבר האמתי.
הדבר האמתי- הוא אחר לגמרי, ואינו קשור לנושא החברתי ( אפרט בהמשך ).
האם גם את/ה חושב כך?
האם גם אתה חושד שזהו המצב?
האם גם את/ה שותף לתחושה הזאת שיש לי, שהסיפור האמתי, הוא אחר לחלוטין?

Moris777

New member
אני מסכים אתך

השורש של הסבל בעולם נמצא במקום אחר לחלוטין.
אבל המהלכים האישיים שלך, הבחירות הקטנות שאתה עושה,
בכל יום, בהרגלי הצריכה, באופן בו אתה מתייחס לסביבה,
במטרות שלך, בהרגלים, בדברים שאתה חושב ואומר..
מה שאני אומר הוא, שמותר וחשוב למחות ולהשתתף ברצון לשינוי "חברתי",
אבל לעשות את זה בלי "תשובות מוכנות", מתוך צניעות שנמצאת בהבנה,
שאתה ואני לא באמת יודעים. הידיעה היא לא מוחלטת, ואף פעם לא תהיה כך.

ESPS

New member
יש לי מן תחושה שגל המחאה- הוא הסחת דעת

יש לי תחושה שגל המחאה הזה ( מוצדק או לא ), נועד להסית את תשומת ליבנו מהאירוע הגדול הבא שעומד לקרות כאן.
כוונתי לאירוע קוסמי שישרור גם כאן בארץ.
אירוע חסר תקדים ומהפכני לחלוטין, אירוע מלמעלה.
אירוע שנועד לימים הקרובים, אירוע שהמועד שלו נקבע עוד לפני אלפי שנים.
אני סבור שהאירוע הזה, אכן יחול במפתיע.

ESPS

New member
וזאת הסיבה האמתית לכך, שאני מחוץ לעסק

לגל המחאה, יש את המניעים והיעדים שלו, אבל אין לי כוונה לקחת שום חלק בזה, בגלל ש ( כך אני מאמין ), בקרוב- הכל ייראה כזיכרון רחוק, ואפילו כבזבוז זמן יקר.

SupermanZW

Well-known member
אירוע קוסמי? משהו כמו נפילת המטאור שהכחידה את

הדינוזאורים?

אל תדאג, אם היה מטאור הנמצא במסלול התנגשות עם כדור הארץ היו לוויינים שהיו מזהים אותו, אז זה לא זה. מה עוד יכול להיות?

אירוע שנועד לימים הקרובים? ימים קרובים זה אומר פחות משבוע, כמה זמן לספור לך?

אירוע שהמועד שלו נקבע לפני אלפי שנים? מי מתכנן דברים אלפי שנים מראש? אין דבר כזה. מה עבר עליך?

חוץ מזה, הרי כבר גילית לנו ש"האירוע הזה" יקרה בימים הקרובים, לכן בגללך לא נוכל להיות מופתעים, אז איך האירוע יחול עכשיו "במפתיע" אם כבר סיפרת? זה לא משנה שלא סיפרת מה כי כל דבר שיקרה בימים הקרובים כבר לא יפתיע אף אחד שקרא את הודעתך.

hoshe

New member
לא. לפעמים גמל הוא רק גמל...

...ולא רובוט חייזרי עם דבשת שנשלח מאלפא-קנטאורי כדי לרגל אחרי יושבי המדבר

המחאה החברתית היא התנקזות תסכולם של רבים שהלכה ותפחה עד שמצאה לעצמה את הדרך לפרוץ החוצה, אולי בהשראת "האביב הערבי" \ "החורף האיסלאמיסטי".

יש דברים שאפילו ממשלות ובעלי הון רבי עוצמה אינם יכולים לתזמן, והם מוצאים את עצמם מופתעים שוב ושוב מול מציאות די כאוטית.
אפילו השריפה בכרמל יכולה להיות דוגמא לכך.

ESPS

New member
ולדעתך-

לדעתך, בשנה הבאה ( למשל ), או בעוד שנתיים, נמצא את עצמנו באותו מצב כללי, במדינת ישראל הריבונית, עם ה"כנסת" בירושלים, עם ממשלה ישראלית, עם גבולות סגורים כפי שהם כעת, וכו' וכו', ועולם כמנהגו נוהג?

baudrate

New member
הנבואה ניתנה לשוטים

אבל בכ"ז , כן המדינה, וההסדרים הכלכליים, החברתיים, והפוליטיים שהיא מייצגת,
עדיין די חזקה לשרוד עוד כמה מהמורות בדרך, מן הסתם השנה הבאה היא תמשיך
להתקיים במתכונתה הנוכחית, אולי עם שינויים קטנים. מהפכה לא תהייה פה
לכל היותר משבר בקואליציה, בחירות, וכיו"ב, כאשר המתמודדים אומרים אולי דברים שונים
אבל מתכוונים למעשה לכמעט אותו הדבר.

אם יש תהליכים פנימיים או חיצוניים שבכוחם להביא לשינוי, הרי הם מתרחשים לאיטם,
ואני לא בטוח שזהו שינוי בכיוון שאתה למשל היית רוצה לראות. ואז כאשר יש הבשלה
נוצרת קפיצה שכולם מופתעים ממנה.
אבל התנגשות שגורמת לשינוי סדרי עולם? זה יכול לקרות עוד זמן רב.
זה יקרה בסופו של דבר, כמו רעידת אדמה מדרגה 8. אבל אף אחד לא יכול
לחזות בינתיים רעידות אדמה כאלו, וזה מורכב אף עוד יותר.

SupermanZW

Well-known member
בשנה הבאה או בעוד שנתיים או בעוד שלוש

ואם לא אז בעוד 4 או 5 או 6 או מי יודע כמה, העיקר שמתישהו משהו יהיה שונה לגמרי ממה שאנחנו מכירים ואף אחד כולל אתה לא יכול לדעת מתי ולכן אתה סתם מעלה ספקולציות. העיקר שהכל "למשל" ושום דבר לא קונקרטי כדי שאי אפשר יהיה לתפוס אותך בטעות.

אולי תגלה סוף סוף מה הנבואה שלך כדי שאפשר יהיה לפחות לחשוב האם היא סבירה או הגיונית?

סתמיתת

New member
מחאה חברתית לא יכולה להסיח את הדעת מדברים

כאילו מה אתה יכול להסתיר בעזרת הפגנה?
מקסימום לגנוב תיק בעזרת ההמולה, להסתיר כונות פוליטיות
עם יקרו דברים שאין להם קשר למחאה הם יקרו עם או בלי המחאה לא מסתירה אותם
תחושה הזויה

amirrohker

New member
"מה אתה יכול להסתיר בעזרת הפגנה?

מקסימום לגנוב תיק בעזרת ההמולה" חחחח זה היה טוב..

פילוג ממלכת ישראל המאוחדת עם או בלי נבואה
זה לא משנה כול כך מהסיבה שכמו במתמטיקה
יש כמה דרכים שונות להגיע אל אותה התוצאה
שתלויה אך ורק במערך הפעולות וההחלטות
של האזרחים והשלטון במדינה לטוב ולרע..
או לדוגמא בנסיעה האם אנחנו רוצים להגיע לחורבן
בדרך המהירה והקלה או האיטית וקשה לסירוגין...
לגבי בד בבד אני לא יודע אבל שלח לפני שאני משתגע..

<object width="500" height="300"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/WKL9grqXNys?version=3&amp;hl=iw_IL&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/WKL9grqXNys?version=3&amp;hl=iw_IL&amp;rel=0&quot; type="application/x-shockwave-flash" width="500" height="300" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

<object width="500" height="300"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/esI8EbYvEZg?version=3&amp;hl=iw_IL&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/esI8EbYvEZg?version=3&amp;hl=iw_IL&amp;rel=0&quot; type="application/x-shockwave-flash" width="500" height="300" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

melkamu100

New member
אם המחאה לא תצא מהכיס היא אינה מחאה

אני גם הייתי חלק מזה שנה שעברה ישנתי בשדרות חן שבוע שלם באוהל אך המחאה זיגזגה והפכה להיות מחאת מעמד הביניים התל אביבי למרות שאני מממרכז תל אביב
המחאה העכשווית היא אינה מחאה היא רק מתמקדת בצדק חלוקתי כסף .כסף ולא בצדק אמתי שוויון בן בני אדם בלי שום הפרדה בין גזע למין ודת ושערבים מופלים כאן בזמן שהם מבקשים צדק וגם שאין שום מזרחי בבית משפט העליון ומתווכחים אם להכניס אחד כזה לשם יצוג ושלא מכניסים לבתי ספר אדם שחום עור בגלל מוצאו אז זה לא מייצג אותי בכללל אני וחבריי לא כלולים מאז הקיץ שעבר אלא מעדיפים לשבת בפינסקר לשבת בקפה נוגה ולשוחח ואז ללכת להתנדבות במקומות שצריכים אותנו השינוי יבוא שרק אנשים יחשבו ,כל אחד יחשוב שאם הוא לא מביא את השינוי אף אחד לא יביא לו צריכים שכל אחד יחשוב שהוא אחרון במערכת וצריך לעשות לחברה משהו להתנדב בניצולי שואה ופליטים ועובדים זרים ואזז יחשבו שמתקנים משהו ממש קטן ......
אך המחאה הזאת היא לאנוכיים בלבד לא מעבר הם אומרים "מגיע לי " וגם מחאת פריירים כל אחד עשה צבא בשביל המדינה אני לפחות לא קיווית בתמורה לשום דבר מהמדינה ולא מרגיש שום פראייר בנוגע לזה צריך לתרום למדינה בלי לקוות לשום תמורה בכללל כי חייבים לשמור על הצבא ועל המדינה וכל אזרחיי צריכים להרגיש שזאת חובתינו

תודה

shlomoyar

New member
אני חושב

אני חושב שהכול הרבה יותר פשוט את ההפגנה התחיל השמאל הקיצוני אבל דיבר במונחים של צדק וחלוקת משאבים לכולם ולכן מאות אלפי אנשים יצאו להפגין ברחבי הארץ.
השנה הם גילו את הפרצוף האמיתי בתקווה שחלק מאותם תומכים יצתרפו למחנה השמאל הקיצוני.

ESPS

New member
אני אישית לא מבין על מה בדיוק המחאה

יש תחומים חברתיים שנראים לי לא בסדר, ואני מייחס את המחאה כאילו שהיא נסבה על התחומים האלו ( דיור, יוקר מחייה, פערי שכר תהומיים בשוק עבודה קטן מדי ).

אבל המוחים בעצמם- לא טוענים אותם אלא זו בעצם טענה שלי.

לגבי המילה "פראיירים"- אני חושב שמחנה הפראריים קובל על אי שוויון בקשר לשירות מילואים בלבד, ולא בקשר לגיוס לשירות חובה.
אתה אולי מייחס להם דרישה כזאת לגיוס אחיד לשירות חובה, אבל אין להם דרישה כזאת בכלל.
הסיפור עם גיוס חרדים וערבים לצבא- הוא סיפור שצמח מעתירה לבג"צ, ולא בגלל מחנה הפראיירים וכיוב'.

אני גם שירתתי בשירות חובה 3 שנים, ואף עשיתי מילואים כמה שנים, ולא הרגשתי פראייר.
היום אני אכן מרגיש פראייר, אבל זה לא קשור ל"מחנה הפראיירים", ולא למילואים.
זה קשור לכך שבחיים האזרחיים, הכל תלוי אך ורק על כסף.
הממשלה יודעת לפנק מגזרים מסוימים, לתת להם דיוק ב"מחיר למשתכן", לתת להם קצבאות, לפטור אותם מגיוס- וזה פשוט לא בסדר.

יש אנשים מסוימים בחברה שלנו, שזה נראה כאילו האור זורח עליהם, הם מקבלים כסף מבלי לתרום תרומה של ממש, והם אף זוכים להערכה מצד הסובבים אותם.
ויש אנשים אחרים, שאם בכלל הם מצליחים למצוא עבודה, זה רק במוקד טלפוני, או בשמירה, או במזכירות, או סבלות. כולל אקדמאים. ולא יודעים את מי להאשים. הכל כמובן- בשכר מינימום.

ESPS

New member
ואי אפשר לחיות משכר מינימום

אי אפשר לקבל משכנתא, ואי אפשר לחיות משכר מינימום.
למעשה, בשכר מינימום, אתה בקושי יכול להשכיר דירה, וגם זה רק בהנחה שהמשכורת נכנסת מדי חודש באופן מסודר.

מי שיש לו ילדים, אז בכלל... זה בלגאן.

למעלה