הסחת דעת ?

• פותח הנושא ESPS
  • פורסם בתאריך

ESPS

New member
אפשר גם לחיות באוהל עם אלונקה

קודם כל אני , אני לא מאמין שחוצנים ינחתו באולימפיאדה.
יש טענה כזאת ברשת, אבל זה לא שאני מאמין בזה.
חוץ מזה- אולי אני קצת תימהוני... אבל נעזוב את זה... נניח לנושא שבו פתחתי את השרשור.

בינתיים קראתי את הרשומה שלך.
אני חושב שהבעיה היא שאתה חושב כמו כלכלן, ולא כמו אחד שאיננו כלכלן.
אתה חושב בצורה מאוד שבלונית שבה חינכו אותך לחשוב.
אתה מקבל כמובן מאליו שדרישות המפגינים חייבות להתקיים תחת המשטר הנוכחי המוכר לנו ( ממשלת ישראל הנוכחית, הכנסת, בג"ץ וכו' ), ולא מביא בחשבון שאולי חלק קיצוני של המפגינים שואף להחליף את כל שיטת המשטר הנוכחי, בשיטת משטר אחרת לחלוטין שתונהג ע"י אנשים שלא משתייכים לשום אליטה.

לא שכנעת אותי שדרישות המפגינים סותרות את השאיפות שלהם ל"צדק חברתי".

יש לך גם כמה משפטים, שמעידים שאתה לא מבין לנפשם של המפגינים.
למשל "יקר לכם תל אביב? תעברו לפריפריה" אבל אין שם תעסוקה...
או "אתה חי על שכר מינימום? אל תביא ילדים" זה משפט שמתעלם מזכות בסיסית של הבןאדם להורוּת, וגם מצורך רגשי של הבןאדם שגובר על ההיגיון הכלכלי שלך.
חוץ מזה – יש אנשים שנופלים מדרגת השכר הגבוהה שלהם רק לאחר שכבר שיש להם ילדים.
"ראשי המחאה הם ילדי תפנוקים שלא מבינים בכלכלה"- זה פשוט ציניות לאמר את זה.
זה שמדובר בעיקר באקדמאים ובהנדסאים, שיש להם אולי סמארטפון או מחשב נייד- זה לא מעיד עליהם שהם ילדי תפנוקים. איך באמת הגעת אל המסקנה הזאת? בגלל שדפני ליף גדלה בכפר שמריהו...?
למה בכלל בןאדם מקופח צריך להבין בכלכלה?
צדק, או אי צדק- זה עניין של תחושת הלב, זה בא מהבטן. זה לא משהו שנובע מלימודים.
כשרואים אחד שיש לו הרבה יותר מדי, מול אחד שאין כמעט כלום- זה מנקר עיניים.

לאי הצדק החברתי יש גם טבלאות וגרפים שמוכיחים אותו, כמו למשל מידת הפערים בשכר ומידת ההתפלגות שלהם.
זוג צעיר ועובד בימינו- לא יכול להשיג דירה אם כל אחד משני בני הזוג משתכר בשכר מינימום.

אנחנו פשוט לא רואים את הדברים באותו אופן.

ESPS

New member
בשום בי"ס לכלכלה- לא ילמדו אותך להיות בןאדם

אני לא אומר שאתה לא בןאדם, אלא שאף אחד בעולם, לא ילמד אותך להיות כזה.
אם בןאדם מצית את עצמו בגלל חובות של פרוטות, והחובות האלו הם חובות לרשויות, ולא חובות של חיי הפקרות- והוא עצמו אדם ישר, אז חייבים למחול לו, ולוותר לו שמא יאונה לו.

זה הרעיון התנ"כי של "שמיטה".
שמיטה זה לא רק בענייני אוכל ושתייה, אלא בעיקר בעניין מחילת חובות.
כאן- בארץ הקודש, אנו שייכים ל"עם הקודש", ל"עם הנבחר". אבל מצאנו דרך לחמוק מדיני שמיטה ולהיות כמו כל העמים האחרים. הדרך הזאת- היא "דין הפרוזבול" שמבטל את דיני השמיטה.
וכך... עם ישראל נעשה *בדיוק* כמו כל העמים הדרעקים האחרים...

אם למשל דיני השמיטה היו קיימים- אז בכל שנת שמיטה, הבןאדם יכול היה להתחיל מחדש.
לחילופין- אדם בחובות, היה יכול למכור עצמו לעבדות אצל הנושה, עד לשנת השחרור.
החרדים עצמם אינם מקיימים את הדין הזה. מפני שזה נוגד את ההיגיון הכלכלי, ואת הנוהג הבינלאומי.

אבל החברה האולטרא מודרנית שלנו, איננה מוחלת על חובות, גם לא כשאדם מאיים להצית עצמו.
חברה כזאת היא חברה לא אנושית.
לדעתי הלא קובעת- חברה כזאת חייבת להימחק. קל וחומר, כשהיא מעידה על עצמה שהיא כביכול נעלה על עמים אחרים.

ESPS

New member
כפי שציינתי כאן כמה וכמה פעמים

דינה של החברה שלנו, העם, הלאום שלנו כאן בארץ- להימחק.
זה לא טוב לעולם שחברה כזאת ממשיכה להתקיים.
ובלשון הזויה ותמהונית- "זה לא טוב ליקום".

עם ישראל אכן היה נרדף במשך דורות ע"ג דורות, ואכן הגויים רצו להשמידנו, ומה גילינו כאן בארץ בשנת ה 65 לעצמאותנו ?
שזה רק היה ראוי שכך יהיה...
למה?
מפני שזה עם נבל, בדיוק כמו כל האחרים.
וכעת אני סוגר מעגל עם הנושא שבו פתחתי, "יום הדין".
"יום הדין" נמצא ממש מעבר לפינה.
כל העולם מדבר זה, גם העולם הנוצרי, גם העולם האיסלאמי, ורק כאן בארץ...וואקום, שתיקה, זה נשמע כמו סינית, כמו תימהון.
נו.. בטח, כולם כאן עסוקים במעמד האישה, ובזכויות ההומולסביות, ובתכניות ראליטי...
אבל גם ל"יום הדין" יש את המועד שלו, והוא משולל כל היגיון כלכלי או חברתי.
וזהו העניין עצמו.
זהו האירוע המרכזי לשנת 2012.
וכל היתר הם הסחת דעת.

ESPS

New member
אין צדק חברתי ללא יראת אלוהים

באומות העולם, לעתים יש יראת אלוהים, לעתים יש רצון להיראות כמי שחרד מדיני שמיים גם אם זה לא באמת כך.
העם הכי חילוני שיש לנו בעולם- ארה"ב, מה רשום לו ע"ג הדולר?
In god we trust.
וכאן?
מה יש לנו?
מה מייחד את "עם ישראל" מכל העמים האחרים?
בשביל זה עשיתי צבא בחינם. בשביל לשמוע על חוקי הכלכלה שיש להם את ההיגיון שלהם... איזה יופי, איזו חכמה צרופה.
עם נבל ללא שום יראת אלוהים, ללא שום ייחוד איכותי ממשי.
אם יש דין, הדין חייב לבוא, חייב לבוא השנה.
זהו הצדק האמתי.

SupermanZW

Well-known member
על פי ההגיון אין שום סיבה להאמין ביום הדין

מפני שלדין אין יום מיוחד משלו ומבחינת צדק אי אפשר למצוא בעולם יותר מצדק נקודתי (למשל פסקי דין צודקים מסויימים) אך באופן כללי העולם מתנהל באי צדק.

על פי היהדות, מכיוון שיום הדין מוגדר כסוף העולם (הזה, מתוך 5) הוא אמור לחול בו' אלפים (מסכת סנהדרין דף צ"ז עמ' ב'), שנת ו' אלפים תחל ב30 בספטמבר 2239, ועד סוף אותה שנה אמור להתרחש יום הדין. אם אתה מאמין ביהדות אז יש לך עוד 227 שנים עד יום הדין, כלומר יום הדין לא יחול בחייך, אז מספיק עם הספקולציות.

ציון שנת 2012 כסוף העולם הוא פרשנות שגויה של סופו המשוער של לוח השנה של בני המאיה ב21/12/2012.

אתה סתם מקשקש על דברים שאינך מבין בהם.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אני לא כתבתי "יקר לכם תל אביב? תעברו לפריפריה", כתב את זה ruven7. אתה לא שם לב מי כתה מה.

לא שללתי את זכותו של איש להביא ילדים אלא המלצתי למי שמשתכר שכר מינימום שלא להביא ילדים כדי שלא ידון אותם ואת עצמו לחיי עוני ומחסור, זכותו להביא בכל זאת אך הוא ישא בתוצאות וגם ילדיו שחשוב לזכור שאין להם יכולת לבחור האם להיוולד או לא, נכון שיש לו צורך רגשי אך מוטב שלא לממש אותו ובלבד שלא לאבד את הכבוד. אדם שלא מקיים את עצמו ומשפחתו מכספו אין לו כבוד, מי שחי על חשבון אחרים הוא בזוי וילדיו ילמדו ממנו ויהיו בזויים כמוהו, עדיף לוותר על צורך רגשי ובלבד לחיות חיים מכובדים ולא בזויים. האם אינך מבדיל בין המלצה לבין איסור?

"ראשי המחאה הם ילדי תפנוקים שלא מבינים בכלכלה" לא אני כתבתי, זוב לא בדקת מי כתב.

"למה בכלל בןאדם מקופח צריך להבין בכלכלה?" - כדי שיהיו לו הכלים להוציא את עצמו מהמצב העגום אליו הגיע.

ESPS

New member
אכן לא אתה רשמת וכו'

המסר שאני מנסה להעביר כאן ולא מצליח, זה שלחברה שלנו- אין הצדקה קיומית יותר.
זוהי "הסחת הדעת" האמתית של המחאה.
חברה שאין לה הצדקה קיומית...חייבת להישמד במוקדם או במאוחר.
כל יתר הטיעונים, הם אכן בגדר השערה / משאלת לב.

המדינה היהודית, נועדה להיות המעוז האחרון של היהודי הנרדף. היהודי שלא תמיד יש לו כסף, של היהודי שמחפש רק לחיות בשקט ולא לחיות בחרדה מתמדת מפני הרשויות, או מפני הגויים.
במקום זאת - היהודי כאן בארץ צריך להתמודד עד אינסוף עם נושים ועם מנהלי עבודה זדוניים. שפועלים אך ורק על פי כללי ההיגיון הכלכלי/ ההיגיון המעשי.
הסיפור של משה סילמן היה אמור להדליק נורה אדומה, לאותת שחיי אדם הם בעלי ערך לא כספי. וזה לא קרה.
וועדת טרכטנברג למשל, הייתה אמורה להזהיר מפני מרי אזרחי של ציבור שלא מצליח לגמור את החודש, ושאין לו דיור. גם זה לא קרה.
שוק התעסוקה בארץ, רווי. קשה למצוא עבודה כלשהי. בשביל להבין את זה לא צריך להיות כלכלן.
גם אם אתה מוצא עבודה כלשהי- אין לך שום ביטחון שלא תפוטר.

כל הזמן מפמפמים לנו על איומים חיצוניים של אויבי ישראל, ואומרים שאם אנחנו לא נשמור על עצמנו אז אף אחד אחר לא יעשה זאת עבורנו.
אבל מה הטעם בכל הסיפור הזה שנקרא "מדינת ישראל" אם אין כאן חיים בקרבנו?
מה הטעם באמת?

המסר שאני מבין מכל זה- זה שחיי אדם הם כביכול חסרי ערך במדינה הזאת.
העם הזה, עם ישראל, אינו שונה משום עם נבל אחר.
אם יום הדין יבוא במהרה או לא... זו שאלה טובה לכשעצמה.
אישית- אני מאמין שכן, אבל אני לא רוצה להתווכח על זה.

SupermanZW

Well-known member
אז להשמיד את כולם זה הפתרון שאתה מציע?

יופי, רוצה לתאם מועד שבו יתאבדו באופן המוני כל אזרחי ישראל? לא? אבל משום מה כך משתמע מדבריך. הרי אם אנחנו חייבים להישמד מוטב לפחות ללא סבל (למשל אם כל אחד יבלע 200 כדורי שינה הוא ימות בוודאות ללא סבל) ולא במלחמה (להיות פצוע במשך זמן מה ולמות תוך כדי סבל וכאבים) או בדרך טפשית כמו שריפה (משה סילמן) תוך סבל ממושך מאוד עד המוות.

אם אתה כל כך נואש מתי אתה מתאבד?

אם אתה לא רוצה להתאבד אז למה אתה מחכה לשמד? זה יפתור לך או לאדם כלשהו בעולם את הבעיות?

כדאי שתתעשת ותציע פתרונות לבעיה במקום לנסות להפחיד עם סיפורי "סוף העולם", "יום הדין", חברה ש"חייבת להישמד" ושאר השטויות שלך.

ESPS

New member
הפיתרון הוא שאיפה לשכר ממוצע

באופן אישי- הייתי מוכן שמהיום ואילך, אקבל שכר ממוצע עד לסוף החיים.
אם כל אחד ואחד מאתנו היה מסכים לזה- לא היו עניים ולא עשירים.
כל אחד היה מקבל משכנתא.
אבל הרעיון בבסיס החברה שלנו, הוא להתעשר על גבם של העניים, ללא שום תקרה.
לחילופין הייתי מציע להקים עיר מקלט לאנשים שלא יכולים להתמודד עם השיטה הכספית. הייתי מציע להקצות להם קרוואנים שבהם הם היו מוגנים. אבל בכל פעם שאני מדבר על זה, יש מישהו שאומר "מאיפה הכסף?".
כסף - זה משהו שעובר מאדם לאדם... מבין? אפשר גם להלאים נכסים.
וזהו בדיוק העניין. שאף עשיר לא מוכן לוותר על העושר שלו, למען העני. וגם המדינה לא יוצאת דופן בעניין זה.
הוודאות החוזית גוברת על צורך אנושי.
הצורך בגביית מסים גובר על הכל.

לשאלתך- התשובה היא כן.
אני חושב שהפתרון הוא... ( כפי שציינתי ).
החברה שלנו- חסרת תקנה. וזה חייב להיפסק מתישהו.
אתה יכול לקרוא לזה שטויות, ובעיניי זה לא שטויות.

SupermanZW

Well-known member
רוב האנשים בעולם היו מסכימים לקבל שכר ממוצע

כל שנות עבודתם וזה מכיוון שרוב האנשים בעולם משתכרים פחות מהשכר הממוצע (נכון להיום בכל המדינות בעולם השכר החציוני נמוך מהשכר הממוצע, בחלק גדול מהן נמוך משמעותית), הבעיה היא שזה בלתי אפשרי.

עלות העסקתו של כל מועסק לעולם תהיה נמוכה מערך תפוקתו מכיוון שאחרת לא ישתלם להעסיקו.

ערך תפוקתם של המשכילים כמעט תמיד גבוה משמעותית מערך תפוקתם של אלה שאינם ולכן גם שכר המשכילים כמעט תמיד גבוה משכר אלה שאינם, יוצאים מן הכלל הם בעלי העסקים אשר הקשר בין הכנסתם לבין השכלתם כמעט אינו קיים (מקדם מתאם קרוב ל0), כל זה כמובן לא אומר שתמיד כדאי יותר להיות עצמאי ולא שכיר, ממש לא, מכיוון שרק 1 מ10 עסקים שקמים שורד יותר משנתיים וכל מי שניסה להקים עסק ונכשל הגיע למצב הרבה יותר גרוע מהמצב בו התחיל, על כן אלה שמצליחים מצליחים בגדול ואלה שנכשלים נכשלים בגדול.

אפשר להלאים נכסים, ניסו את זה בעבר, התוצאה תמיד הייתה כישלון, זהו ההסבר למה כלכלת קובה לא מתפתחת ורמת החיים בה לא עלתה כבר 60 שנה (למעשה היא מאוד נמוכה, דומה מאוד לרמת החיים השכיחה במדינות אפריקה) וגם למה ברית המועצות התפרקה ולמה בצפון קוריאה אנשים מתים מרעב למרות שאין מחסור באוכל (אבל יש הרבה סיבות אחרות, אם תרצה בקש ואפרט). הלאמה תמיד וללא יוצא מן הכלל יוצרת ומגבירה שחיתות שלטונית שפוגעת קשה במרבית האזרחים ומיטיבה רק עם המקורבים לשלטון.

ככל שהמדינה מתערבת יותר בכלכלה היא גורמת יותר נזקים ולכן הפתרון חייב לכלול גם מעבר למינארכיה. השחיתות היא שמבזבזת את כספי האזרחים ולא "יד נעלמה", אם השלטון יפסיק לעשוק את האזרחים העובדים לפרנסתם יהיה להם יותר כסף ויוכלו לחיות יותר טוב.

אני מסכים איתך שגובים יותר מדי מיסים אבל אם יבחרו בסוציאליזם יאלצו לגבות יותר מיסים, כדי להפחית את גביית המיסים צריך לעבור למינארכיזם, ממשלה קטנה תהיה פחות בזבזנית ולעבור למימון כל השירותים שאפשר ישירות על ידי צורכיהם ולא בתיווך ממשלתי, כך כמות הכסף הפנוי בידי האזרחים תהיה גבוהה יותר וכל אחד יוכל להוציא את כספו בהתאם לסדרי עדיפויותיו. יש לדגול בחירות מקסימאלית לאזרחים וזה יהיה הכי טוב לרוב המוחלט.

אם אתה חושב שהפתרון הוא השמדה אתה רשאי להתנדב לוותר על חייך אך לא להטיף לאחרים שיש להשמידם.

ESPS

New member
חופש ביטוי...

אני לא מתנדב לשום דבר.
אני רק אמרתי מה שאני חושב.
אם הייתה בארץ שאיפה אמתית שכל עובד, וכל נכה, יקבל שכר ממוצע, ואפילו אם זה היה רק לגבי 6 חודשים מהשנה, המצב היה אחר בתכלת.
אני חושב שמדינת ישראל ועם ישראל, זו מדינה של עם נבל.
זה אפילו לא מדינה יהודית, אלא אסופה של נבלות מכל קצווי העולם, חלקם אפילו לא יהודים, חלקם ניאו נאצים, חלקם חסרי דת.
הטעם היחידי למדינה הזאת, הוא הטעם של היהודי הנרדף, ומעבר לזה, אין למדינה הזאת שום הגיון מעשי.
אבל גם כאן היהודי נרדף ללא הרף. בין אם זה ע"י מחבלים, אויבי ישראל, או הרשויות.
זה מה שאני חושב.
זה מה שאני מרגיש.
כל היתר ( אמרת נכון ) הם ספקולציות, ותימהון.

אם זה פורום צדק חברתי, אז ציינתי מהו בעיניי "צדק".
אם החברה היהודית, המעוז האחרון של היהודי, איננה יכולה להיעתר לכללי של צדק ושוויון כלכלי- זה מעיד שהיא בעצם לא מעוניינת בצדק, אלא דווקא במצב של אי צדק.

ESPS

New member
ישראל היא עשירה מאוד

לא חסר כסף במדינה הזאת.
יש כאן המון המון כסף. הוא רק לא מגיע לידיים הנכונות.
הוא מגיע לאנשים החזקים, לאנשים המקושרים.
לפעמים אני קורא כתבות על כל מיני נושאים, ואני משתומם "מאיפה הכסף?".
הכסף הולך לקיבוצים, הולך לישיבות, הולך לאוכלי חינם בצבא הקבע, הולך לפקידים, למנכ"לים, הולך לכל מיני פרויקטים כמו פינוי האולפנה, פינוי מגרון, הולך לפרויקטים של דיור לחרדים במחיר למשתכן, הולך גם לכל מיני עניינים שנשמעים כמו שוחד עדים, אך מסתבר שהם חוקיים. כמו הקצבה שמקבל העד במשפט הולילנד. מאיפה הם מוצאים את הכסף? יש המון כסף במדינה הזאת.
ישראל היא עשירה.
ישראל איננה סתם עשירה, אלא עשירה מכחשת, עשירה שבוכה על עוני. והיא לעולם מעדיפה את ערך הכסף על פני ערך החיים.
נראה לך שניתן לתקן קלקול כזה? כי לי זה לא נראה כך.

ESPS

New member
תיקון בעניין "מחנה הפראיירים"

זה לא נכון שהמחאה שלהם נסבה רק על שירות מילואים, אלא נסבה בעיקר על גיוס סדיר.
בינתיים קראתי על זה קצת, ומסתבר ש"מחנה הפראיירים" התחיל בזמנו על רקע כוונת רה"מ להאריך את חוק טל.
הקיצור- המחאה נסבה על אפליה בגיוס באופן כללי.

ruven7

Active member
אני מסכים שהמחאה נכשלה

כי ראשיה הם ילדי תפנוקים שלא מבינים דבר חצי דבר בכלכלה
יקר לכם בת"א? אל תגורו שם.
רק לצעוק "צדק חברתי" ולא להגדיר מטרות או להציע אלטרנטיבות לא פותר כלום.
זה חלק מסיבת הכישלון.

SupermanZW

Well-known member
דווקא היו מטרות, הבעיה היא שהמוחים אינם

מוכנים לשלם את המחיר של מימוש דרישותיהם.

לפירוט כנס בבקשה לקישור.

ממש לא, ומי שלא רואה עד כמה המחאה החברתית

נוגעת בבעיה עמוקה של החברה והפוליטיקה כאן חי במדינה אחרת.
רק ההסתה הפרועה שמנהלים תומכי הממשלה נגד המחאה מונעת ממנה להתפשט

ruven7

Active member
אם כבר ההסתה היא של ראשי המחאה

אני לא מתנגד למחאה בתנאי שמטרותיה הגיוניות וברות השגה ולא שגעונותיה של דפני ליף
שיקר לה בתל אביב.זו לא מחאה שבאה ממצוקה.
המחאה היא בעלת אוריינטציה פוליטית בבירור.

למעלה