הסיבה לכך שרוב האנשים הם צמחונים היא

מוסרמהו

New member
הסיבה לכך שרוב האנשים הם צמחונים היא

הסיבה לכך שרוב האנשים הם צמחונים היא שהעיקרון שעליו מבוססת הדרישה לשוויון בין בני-אדם - בין גברים ונשים, לבנים ושחורים, הטרוסקסואלים והומוסקסואלים, שפויים ומשוגעים, גאונים ומפגרים, פטפטנים ואלמים וכו`- הוא שעלינו לכבד את האינטרסים של כל אחד ואחד ללא משוא פנים, בלי קשר לתכונותיו, מעצם היותו בעל אינטרסים/צרכים המסוגל לסבול כאשר לא מתחשבים באינטרסים/צרכים שלו. עיקרון זה מחייב התחשבות גם באינטרסים של בעלי-חיים שאינם בני-אדם, מתוקף יכולתם לסבול ההופכת אותם לבעלי אינטרסים.

העצלנית

New member
יכול להיות שאת צודקת

אבל רוב הצימחונים לא חושבים על הבעלי חיים כבעל אינטרסים אלה רק על זה שכואב לו שהוא סובל. ועל זה שאנחנו לא שואלים אותם. זה מתוך אידואולוגיה נגד לקיחת חיים ולא משנה עם יש להם אינטרסים או לא. אגב אני לא הבנתי למה את מתכוונת באינטרסים בדיוק אבל זה מה יצא לי בכל זאת ואין קשר זאת סתם הבהרה על אידואלוגיה צמחונית

*_*

New member
כן

חושבים על כל בעלי החיים כיצורים שווים שיכולים להרגיש אושר וסבל ולכולם יש זכות לחיות. זאת הבעיה, שלחיות זה דבר מוגבל ותמיד ייגמר מתישהו ואנחנו חיים על מערכת אקולוגית שאומרת שאנחנו צריכים למחזר את כל החיים בה, להתרבות ולהרוג ולמות, לכן העניין של כולנו שונים וכולנו שווים לא נכון בגלל שאם כולנו שווים, זאת אומרת שכולנו נקבל בדיוק את אותה הכמות של אושר ובדיוק את אותה הכמות של כאב וזאת אומרת שלא נהיה שונים. כולם גזענים, למשל אני שונאת ג`וקים רק בגלל שהם ג`וקים. האם זאת אשמתם שהם נולדו לאמא ג`וק? לא. אבל אני עדיין שונאת אותם רק בגלל הגזע שלהם. אני אראכנופובית.

הסיבה...

הסיבה לכך שרוב האנשים בעולם הם צמחוניים... היא בגלל..... שהם עניים... ואין להם אפשרות להשיג בשר.... האדם מוגדר כחיה ``אוכלת כל``. ותעיד על כך יותר ממני - מערכת השיניים שלנו.

העצלנית

New member
זהו שלא

מערכת השיניים שלנו היא של צמחונים. מערכת העיכול שלנו לעומת זאת מותאמת לעיכול בשר. ומכיוון שהוצאתי 98 במבחן הזה בלימודי סביבה אז אני דיי יודעת.

ידידתי ...

תחזירי את המורה שלך אל ספסל הלימודים... ואני...כבר אטפל בו/ה... ;-) בעבודתי... נתקלת לא פעם במורים כאלו - שלא יודעים... מערכת העיכול שלנו היא של אוכלי כל!!! רוצה בבליוגרפיה?! :))

העצלנית

New member
חברתי היקרה

בית הספר שלי מתמחה בדברים כאלה. וזה מה שאמרתי מערכת העיכול שלנו היא של אוכלי כול. הייתי צריכה לכתוב שהיא מותאמת גם לבשר. ובקשר לשיניים אני צודקת אין לנו ניבים אלה שיניים טוחנות של אוכלי צמחים. ואגב מה את עושה?

עצלנית חמודה,

זה נכון שמערכת העיכול שלנו מותאמת גם לעיכול בשר, (ולא רק) מפני שאנחנו ``אוכלי כל``. אבל מערכת העיכול לא עומדת בפני עצמה! ככל הנראה, נפלה שם אי הבנה... בינך לבין המורה שלך. כי השיניים הם חלק ממערכת העיכול! ו... יש לנו ניבים! צנועים אמנם.. אבל ניבים! התבונני נא בפיך, ארבע שיניים חותכות, משני צִדֵיהם ניבים ולאחריהם שיניים טוחנות של אוכלי כל! שיניהם של הטורפים המוחלטים מאופיינות בפִּנְיוֹן (GAP) לפני הטוחנות, כשהטוחנות משוננות קצת יותר מניבינו ה``צנועים``. שיניהם של הצמחוניים חסרות ניבים אמנם, אך הטוחנות שלהם מאופיינות במבנה דמוי ``מקופלת``, כשהמשטח העליון של השיניים הללו שטוח לגמרי, ללא שקעים כמו שאצלינו. ואני, אגב, מכשירה ומלמדת מורים ל``מדע וטכנולוגיה``, כולל מורים המלמדים בחטיבה העליונה.

העצלנית

New member
כל זה נכון

אבל השניים שלנו מותאמות הרבה יותר לאכילת ירק ולא לבשר בטח שלא מבושל. ודרך אגב זה לא נהבית ספר אלה ידע כללי (אני קוראת המון). ואמא מורה לטבע ככה זה

נו באמת איך אפר לומר שאנו לא אוכלי

בשר נא, קחו אותי לדוגמא, אני קרניבור מסוג א` א`. סטייק שלי צריך לצעק איייי כשאני תוקע בו מזלג אחרת זה לא סטייק. על החתום , חולה על בשר נא , וטעם של דם על לשוני.(כמובן לא לשכוח יין אדום ליד , יבש כמובן, אם אפשר עדיף מרלו)

Tangled_Heart

New member
וואי..חולני ממש.

*נגעלת* אבל נו, טוב....איש בהרגליו יחיה, שיהיה לך לבריאות. רוני, מעדיפה יינות אדומים אוסטרליים.

morning star

New member
באמת חולני

מרלו? חולני ביותר (-; פטיט סירה, אח, זה יין! גם קברנה לא רע כמובן. אני אישית מעדיף צרפתיים ואיטלקיים. ומה תגידו על הקמפיין החדש של קפולסקי ``בא לי לאכול יפני``? אני חושב שהיפנים יזדעזעו וכן שזה חינוך לקניבליזם. ויש אנשים שאוכלים דברים מגעילים עוד יותר (לפחות לדעתי, אוכלי סושי למיניהם). שלכם הנווד

סממן נוסף.

מעבר למבנה מערכת העיכול (וכן, אלה הם ניבי ``ציד`` שנשחקו במהלך האבולוציה בחפיפה לשימוש האדם בכלי ציד) הם העיניים בחזית הפנים. דבר המאפיין את כלל היונקים הטורפים. תא``י.

MetalBoy

New member
סליחה אבל..

אני לא ממש מבין בזה ואני מבקש שתסלחו לי אם אני אומר שטויות... מוצא האדם מהקוף לפי התאוריה של דרווין לקופים רבים אם תסתכלו אין ניבים.. או שאני טועה ואז תתקנו אותי.. מטאל המבולבל וסליחה אני חדש פה

העצלנית

New member
יופי שבאת

עכשיו נתראה יותר. ובקשר למה שאמרת קופים הם אוכלי כול כולל בשר. ויש להם ניבים יותר חדים משלנו ואלה אחד מקפיצות המדרגה שעברה האבולוציה במהלך השניםהחל מניבים לטורפים דרך שיניים הרבה פחות ניביות לקופים ועד לשרידי ניבים אצל האדם. זהו תהליך ארוך מאוד ולכן אני טוענת ששיני האדם הם שיניים טוחנות לצמחים. כי ככה הטבע רצה. למרות שאם מתאקשים הם מסוגלות לחתוך בשר נע. אבל אז ההרס שלהם ממש מהיר והשחיקה גדולה מאוד.

MetalBoy

New member
םה כבר אני מבין קצת..

אחרי שהאדם המציא את האש הבשר כבר לא היה כ``כ קשה וגם היו יותר יונקים שבשרם יותר רך.. עוד דבר האדם התחיל לצוד באמצעות כלים וניבים גם שמשו כאמצעי הגנה/לחימה.. מטאל

morning star

New member
על קופים ודרווין

לא מדויק שבנו מקופים, אלא מיצורים דמויי קופים השייכים גם הם לפרימטים (השם הכולל לכל סוגי הקופים). ``קוף`` זה כבר לא קיים בימינו וניתן למצוא רק מאובנים של פרימטים אלה (הקדום ביותר, אם איני טועה הוא ``לוסי``, אם כי אני אבדוק מאוחר יותר בספרו של ריצ`ארד ליקי). דרווין, אם כי הנחת היסוד שלו לאבולוציה עדיין מחזיקה מעמד, כנראה טעה במשהו - הוא טען כי האבולוציה הינה תהליך איטי ומתמשך, ללא קפיצות, בהתאם לסביבה. כיום חזקה הסברה כי יש גם קפיצות בדרך (דבר שרואים היטב בחיידקים אשר מפתחים עמידות לתרופות) עקב מוטציות גנטיות ``טובות`` והתהליך לא מנוהל בהכרח ע``י הסתגלות. שלך הנווד

העצלנית

New member
לוסי היא האדם הראשון שהתגלה

יכול להיות שיש עוד כמה לפני. לא טענתי שזה קפיצה ברור שזה תהליך ארוך ומתמשך עם מטוציות וברירות טבעיות. אבל במהלך הזמן יש נקודות שבהן אפשר לסמן קפיצה כשינוי משמעותי. ליצורים מורכבים יותר מחיידקים יש קושי גדול יותר לעשות את הקפיצה הזאת אל תשכח. וקוף זהו מושג כללי שמשמש אותי בעיקר כי אין כוח לרדת לקטנות.

מוטציות ``טובות``... ו``אבולוציה``

טובות למי?! :cool: נדמה לי שטוב ורע תלוי בנקודת המבט של המסתכל - לא?! ואני רוצה לחזק את הטיעונים שלך, הנווד. חיידקים ``מפתחים`` עמידות... כי לחצי סביבה גורמים לסלקציה ל``טובת`` חיידקים המכילים ב- DNA שלהם חלקיקי DNA שמסוגלים ``להקפיץ`` את עצמם לתוך DNA של חיידק זה או אחר ונקראים בשל כך ``טְרָנְסְפּוֹזוֹנִים``. (טרנספוזונים ממוקמים בשולי הגדרת החיים... ;-)) עמידויות כאלו מושגות בקפיצות דרך וכך אכן חושבים חוקרים רבים היום. שתהליך האבולוציה חל בקפיצות. מומלץ לקרוא על הנושא... כי כשאומרים ``אבולוציה`` היום.. זה כבר לא מה שהיה פעם...

Tangled_Heart

New member
עוני?

בבקשה תגידי לי שאת מתלוצצת... אישית? אני צמחונית (מגיל 3) מתוך בחירה אישית...לא, אני לא ענייה, כן, חלק (אומנם קטן) ממשפחתי אוכל בשר והכל מתוך בחירה, איך הגעת לעוני? זה פשוט ממש מגעיל אותי לאכול בשר ואני חושבת שזה בערך מה שעובר לשאר הצמחונים והטבעוניים בראש כשהם חושבים על כך... רוני.

למעלה